جانشین رییس پلیس راهور فراجا مطرح کرد:
در کشور 20 میلیون خودرو مشمول معاینه فنی هستند
شهرداری تهران
بزرگنمايي:
کرمان رصد - جانشین رییس پلیس راهور فراجا در اولین همایش ملی معاینه فنی خودرو گفت: در کشور 40 میلیون وسیله نقلیه داریم؛ حدود 20 میلیون از آنها مشمول معاینه فنی هستند. باید تحقیق انجام شود تا نقش وسایلی که مشمول معاینه فنی نیستند در گسترش آلایندهها مشخص گردد.
به گزارش خبرنگار شهر؛ سردار حسینی، جانشین رییس پلیس راهور فراجا در اولین همایش ملی معاینه فنی خودرو که صبح امروز -چهارشنبه 5 مهرماه- برگزار شد، گفت: ترافیک یک حوزه استثنایی است چراکه مخاطبین این حوزه تمام افراد جامعه هستند. شاید به جرات بتوان گفت، تنها حوزهای که تمام افراد جامعه را به عنوان مخاطب خود تعریف میکند فقط حوزه ترافیک است. پس این شرایط باعث می شود، تمام مولفه های موجود بر این حوزه تاثیر بگذارند و متقابلا همه افراد جامعه نیز از آن تاثیر بگیرند.
وی افزود: مطالعه این حوزه نیاز به کار موثق دارد؛ به طوری که در بحث ترافیک یک بخش کار کاملا مرتبط با مباحث فنی است و بخش دیگر کاملا به امور اجتماعی و انسانی میپردازد. هر دو به میزان قابل توجهی بر کیفیت این شرایط تاثیر دارند. و ما نمیتوانیم بگوییم حوزه فنی مهندسی در ساماندهی وضعیت ترافیکی یک شهر مهمتر است یا حوزه علوم انسانی که به مباحث رفتاری میپردازد.
سردار حسینی با بیان اینکه تجربه نشان داده، بسیاری از اقدامات ما متاسفانه در جهت ساماندهی و برخورد با معلول است، عنوان کرد: ما توانمان را خرج میکنیم که با معلول برخورد کنیم نه علت. به همین جهت عمدتا وقت و هزینه و انرژی خود را صرف معلول میکنیم. به اعتقاد بنده حل مشکل محیط زیست و معاینه فنی در دانشکده محیط زیست نیست در دانشکده حکمرانی است. ما باید الگوهای حکمرانی را عوض کنیم تا به صورت خودکار این مسائل هم حل بشود.
جانشین رییس پلیس راهور فراجا ادامه داد: بسیاری از مشکلات ما ناشی از الگوی فعلی است. تعادل و توازن بین دو مولفه حق و تکلیف، فرمول حل مشکلات این حوزه است. تا ما نتوانیم یک تعادل منطقی بین حق و تکلیف ایجاد کنیم موفق نخواهیم بود. این الگو در تربیت فرزندان نیز به کار میرود.
وی با بیان اینکه باید به دنبال ریشه اصلی مسائل برویم؛ اظهار کرد: ما در ادبیات حوزه علم مدیریت دو واژه داریم؛ کارایی و اثر بخشی. کارایی مربوط به مسائل کمی است و اثر بخشی معطوف به کار کیفی و دستاوردهاست. مثلا اگر بگوییم پلیس در سال 1400 حدود صد میلیون جریمه کرده چه دستاوردی داشته است؟
سردار حسینی گفت: مدیریت با نگاه کارایی و آمار سازی ساده است. باید نگاهمان را عوض کنیم و به کیفیت و دستاورد بپردازیم؛ آنچه که به نتیجه قابل لمس منتج میشود. وقتی کشورهای پیشرفته قابل مثال را در نظر میگیریم یک سوال پیش می آید؛ نظم حاکم بر ترافیک ژاپن مسئول تلاش کدام دستگاه است؟ نظم حاکم بر کشور ژاپن مسئول کارکرد درست سیستم است. سیستمی که حاکم است کارش را درست انجام میدهد.
جانشین رییس پلیس راهور فراجا بیان کرد: ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم، اقدامات سلبی بخواهد منجر به آنچه که مطلوب است، بشود. در حوزه معاینه فنی قانون هوای پاک را داریم. کدام بخش از موارد قانونهوای پاک درست اجرا شده که ما بخواهیم یقه مردم را در معاینه فنی بگیریم؟ تکلیف وزارت کشور، صنعت و صمت انجام شده است؟ خیر. چرا باید با طرح یک دعوای واهی قانون فرسودگی به قانون مرز فرسودگی خودرو تبدیل بشود؟ در جایی که ما هیچ گونه تسهیلاتی را در اختیار مردم نگذاشتیم این دور از فرمول های حکمرانی است.
وی گفت: هنوز به آمار دقیق درباره منابع آلاینده کشور نرسیدم. در کشور 40 میلیون وسیله نقلیه داریم؛ حدود 20 میلیون از آنها مشمول معاینه فنی هستند. تحقیقی انجام بدهید و ببینید نقش وسایلی که مشمول معاینه فنی نیستند در آلایندهها چه میزان است. نباید کارهایمان بر اساس سیاست درآمد زایی باشد. ما نیازمند تغییر روشها هستیم تا حوزه خودرو تحول پیدا کند. حداقل باید از یک جایگاه به عنوان نهاد علمی برای تحقیق در این حوزه استفاده کنیم. برخورد با خودروها خصوصا با قابلیتهای نظارت هوشمند، کار سادهای است ولی چاره کار نیست؛ چاره کار پرداختن به علتالعللهاست. حاکمیت باید هزینه ساماندهی این حوزه را بدهد. هزینه فقط مادی نیست بلکه این جراحی یک جاهایی درد دارد.
انتهای پیام/
-
چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹:۰۷
-
۱۴ بازديد
-

-
کرمان رصد
لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/579896/