کرمان رصد

آخرين مطالب

آغاز مطالعات ژئوفیزیک هوایی در دو بلوک استان یزد اجتماعي

آغاز مطالعات ژئوفیزیک هوایی در دو بلوک استان یزد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با بیان اینکه ایران 81 ماده معدنی را در خود جای داده است، گفت: از آنجایی که ایران در کمربند فلزایی دنیا قرار دارد، دارای موقعیت خاص متالوژنی در دنیا است.
به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، دکتر علیرضا شهیدی در هم‌اندیشی فعالان بخش معدن استان یزد، وظیفه اصلی این سازمان را پایش مخاطرات طبیعی از جمله زمین‌لرزه، فرونشست، گرد و غبار، سیل و غیره از طریق تولید اطلاعات پایه زمین‌شناسی ذکر کرد و گفت: این سازمان در بخش اکتشاف مواد معدنی، تولید اطلاعات پایه معدنی و تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی، ژئوشیمی و اقتصادی را بر عهده دارد ولی شناخت ما نسبت به اکتشافات در کشور چندان دقیق نیست و بر همین اساس نتوانستیم در این زمینه تصمیمات درستی را اتخاذ کنیم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی خاطرنشان کرد: بیشتر معادن بزرگ کشور، معادن سطحی هستند و برای اینکه بتوانیم کشور خود را به یک کشور پیشرو در حوزه معدن تبدیل کنیم لازم است علاوه بر توجه به عناصر اصلی به سمت اکتشاف عناصر استراتژیک و های‌تک پیش برویم.
شهیدی با بیان اینکه عناصر نادر خاکی برای بهبود کیفیت زندگی بشر بسیار مهم هستند، گفت: در گذشته گفته می‌شد 68 ماده معدنی در ایران وجود دارد که ما آن را به 81 مورد اصلاح کردیم. همچنین مشاهده کردیم خاستگاه عناصر استراتژیک در ایران نیز وجود دارد؛ چرا که ایران دارای موقعیت خاص متالوژنی در دنیا است و در کمربند فلززایی دنیا قرار دارد و تنوع بسیار زیادی از مواد معدنی را در خود جای داده است.
رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور یکی از سیاست‌های سازمان زمین‌شناسی را تنوع بخشی به مواد فلزی و غیرفلزی عنوان کرد و گفت: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر جایگزینی معادن به جای نفت باید به موضوع تنوع بخشیدن به مواد معدنی توجه کنیم.
وی با بیان اینکه از سال 2040 میلادی سوخت بیشتر ماشین‌آلات دنیا باتری خشک لیتیوم خواهد بود و لیتیوم جایگزین هیدروکربن‌های نفتی و بنزین خواهد شد، خاطرنشان کرد: همچنین نقش بسیاری از عناصر مثل مس در تولید موتورهای الکتریکی بسیار حائز اهمیت است که بر این اساس ما نیز باید به سمت این برویم. علاوه بر آن بایستی به ایجاد بانک معدنی بپردازیم تا بدانیم چه مواد معدنی در اختیار داریم و این مواد معدنی قادر به تامین نیازهای کشور است یا خیر؟ و اگر مواد معدنی مازاد نیز داشتیم با حفظ ارزش افزوده به صادرات آن نیز بپردازیم.
شهیدی از اجرای طرح تحول زمین‌شناسی به عنوان یک هدف عالی در این سازمان خبر داد و گفت: این طرح از سال 1400 شروع شد و بسیاری از مناطق کشور را در برگرفته است. در این طرح 420 نقشه یک پنجاه هزارم را تهیه خواهیم کرد که حدود 34 مورد آن در استاد یزد قرار دارد که سه لایه زمین‌شناسی اقتصادی، زمین‌شناسی و ژئوشیمی تهیه خواهد شد.
وی با بیان اینکه انجام اکتشافات سطحی در دنیا در حال گذراندن مراحل پایانی است، تصریح کرد: ما در کشور نیازمند انجام اکتشافات پنهان هستیم که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی را به عنوان یکی از لایه‌های تولیدی انجام می‌دهد.
شهیدی با بیان اینکه در گذشته در پهنه "دهشیر" در استان یزد مطالعات ژئوفیزیک هوایی انجام شد، تاکید کرد: دو بلوک "یزد" و "بافق" با انجام حدود 75 هزار کیلومتر خطی در مساحت حدود 20 هزار کیلومتر مربع را آغاز خواهیم کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سازمان زمین شناسی ، کمربند فلزرایی دنیا

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/558078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیتراژ ماندگار سریال «ولایت عشق» با صدای محمد اصفهانی

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

امیدی که از کابین خلبان داده شد؛ رضا حدادیان: پرونده مس رفسنجان باید تعیین تکلیف شود

امام جمعه کرمان خواستار توزیع عادلانه خاموشی‌ها و گلایه مندی مردم شد

اقدام پلیس راه کرمان موجب نجات جان 30 نفر شد

حمله مس به نساجی؛ تلاشتان هیچ نتیجه‌ای برای بازگشت به لیگ نخواهد داشت!

شهرستان های جنوبی کرمان به زودی میزبان وزیر آموزش و پرورش می شوند

اعلام زمان اعزام کاروان های استان کرمان به حج

بیانیه تند مس: برای کسی بلیت هواپیما نخریدیم تا بمانیم

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی

با اعلام فیفا، پنجره نقل و انتقالاتی پرسپولیس بسته است!

واکنش باشگاه مس رفسنجان به ادعا‌های مالک نساجی: قلعه‌نویی صعود تیم ملی را تقدیم مالک نساجی کرد!

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی: سالم در لیگ برتر ماندیم

دبیر: کرونای قاسمپور را چک کردیم و تایید شد

ترکیب نهایی و کهکشانی تیم عطایی برای لیگ قهرمانان

والیبال ژاپن در سال 2025 با دو کاپیتان از یک خانواده

پیگیری رقابت‌های کشتی آزاد جام تختی در اصفهان

توافق آلونسو و رئال مادرید برای عقد قراردادی 3 ساله

چهار کشتی‌گیر برتر 5 وزن دوم جام تختی مشخص شدند

کلیپ زیبای «امام رضا (ع)» با صدای حامد زمانی و عبدالرضا هلالی

معجزه صدای یک «دولتمند» که برای امام رضا (ع) سنگ تمام گذاشت

دستیار ویژه ریگان: آیا ترامپ به جنگ با ایران «نه» می‏‌گوید؟

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

حرکتی که موجب نجات جان 30 نخبه در کرمان شد

میوه تابستانی خوشمزه‌ای که با اختلال نعوظ مقابله می‌کند

زلزله در فاریاب

رقابت حساس سنگین وزن‌ها در اصفهان؛ زارع و معصومی یک گام تا فینال

فریاد کارتال از کتک‌کاری علیه پرسپولیس به ترکیه رسید

«به امید یه هوای تازه تر»؛ نماهنگی زیبا از سریال خط قرمز

وظیفه حوزه تولید اندیشه‌های بنیادین و تئوری پردازی برای تمدن سازی است

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

تاکید وزیر ورزش بر توسعه ورزش‌های ساحلی

محمدرضا محمدی تنها قهرمان وزنه‌برداری، مدالش را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد

صدور رأی نهایی کمیته استیناف فدراسیون شمشیربازی درباره پاکدامن و رهبری

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

نماهنگ «جونم امام رضا» با صدای گروه سرود رهپویان حرم

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

سقوط کاوشگر قدیمی شوروی روی زمین،«سقوط معمولی» نخواهد بود

شرکت 120 هزار نفر از مردم کرمان در پویش زندگی با آیه ها

پیش‌بینی افزایش ابر و وزش باد در کرمان

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران

سریع‌ترین شناگر ایران: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید

صدی چند میسوزونی؟ شوخی جناب‌خان با حسن تفتیان

تولد گرفتن برای حسن تفتیان به سبک جناب‌خان

وقتی حسن تفتیان با سرعتی که داره به داد مهمون بد حالش میرسه

خاطره‌ای که حسن تفتیان از مسابقه ورودی المپیک فاش کرد

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز