کرمان رصد

آخرين مطالب

رئیس دفتر منطقه‌ای کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد در آسیا:

اقدامات مدیریت بحران تهران عالی و فراتر از حد انتظار است شهرداری تهران

اقدامات مدیریت بحران تهران عالی و فراتر از حد انتظار است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - نشست بررسی زمینه‌های همکاری مشترک دفتر کاهش خطر بلایای سازمان ملل و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با هدف بررسی زمینه‌های همکاری مشترک برگزار شد.

به گزارش شهر و به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ، در این جلسه که با حضور دکتر علی نصیری رئیس سازمان، مارکو توسکانو ریولتا رئیس دفتر منطقه‌ای کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد در آسیا، دکتر مجتهد شبستری رئیس دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، نماینده اداره کل امور بین‌المللی محیط زیست و توسعه پایدار وزارت امور خارجه و جمعی از معاونان و مدیران سازمان برگزار شد، دکتر علی نصیری با اشاره به این که این جلسه به واسطه سطح تخصصی آن یکی از بهترین جلسات مشترک با نمایندگان سازمان ملل است ، بر ضرورت راه‌اندازی دفتر اختصاصی کاهش خطر بلایای سازمان ملل در تهران تاکید کرد و در ادامه به تشریح فعالیت‌های تخصصی سازمان پرداخت.
وی با انتقاد از تحریم‌های غیر انسانی و تاثیر آن بر اقدامات مدیریت بحران ، از دانش بومی متخصصان ایرانی برای ارتقای توانایی‌های تخصصی در این زمینه تقدیرکرد و افزود: ما در چارچوب سند کاهش خطر بلایا یا چارچوب اقدام برای کاهش خطر بلایا معروف به سند سندای خودمان را مکلف به اتخاذ رویکرد مدیریت ریسک به جای مدیریت حادثه می‌دانیم.
وی گفت: ما منطبق بر سند سندای شناخت خطر بلایا، ارتقا و توسعه حکمرانی خطر بلایا ، سرمایه‌گذاری در حوزه‌‎های مدیریت خطر و همینطور آمادگی به منظور پاسخ موثر و بازسازی و بازتوانی را سرلوحه فعالیت‌های خود قرار دادیم و در همه اقدامات خود برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های عظیم مردمی و سازمان‌های مردم‌نهاد با هماهنگ‌کردن همه ظرفیت‌های سازمانی، دولتی، خصوصی و عمومی در چارچوب سند سندای عمل می‌کنیم.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به این که نگاه ما به مدیریت بحران، نگاه کاریکاتوری نیست، بر اهمیت توجه به موضوعات مربوط به پیشگیری و جلوگیری از وقوع حادثه تاکید کرد و یادآور شد: سیاست‌هایی دوره جدید مدیریت شهری در دو سال اخیر منطبق بر سیاست‌های مدیریت ریسک بوده است.
دکتر نصیری در ادامه به تشریح وضعیت خطرپذیری شهر تهران پرداخت و خاطرنشان کرد: شهر تهران در جایگاه پایتخت جمهوری اسلامی ایران با جمعیتی که روزانه به 14 میلیون نفر و شبانه به 10 میلیون نفر می‌رسد، با مخاطراتی بزرگ و جدی مواجه است. این شهر در یک پهنه گسلی بنا شده که توان ایجاد زلزله‌هایی با بزرگای بیش از 7 ریشتر را دارند و در مناطق شمالی و جنوبی دو تا از مهمترین گسل‌های جهان را داریم که زلزله‌های مهیب تاریخی هر 160 سال در این دشت رخ داده است.
وی از طوفان، سیل، فرونشست زمین ، فروریزش زمین، تهدیدات و حوادث شیمیایی، آتش‌سوزی، تغییرات آب و هوایی ، طوفان گرد و غبار، کرونا و تجمعات انبوه به عنوان مخاطرات دراری اولویت پایتخت نام برد و گفت: در لیست مفصل مخاطرات این شهر حدود 60 مخاطره قید شده که مخاطرات مورد اشاره دارای اولویت هستند.
دکتر نصیری در ادامه با ذکر تاریخچه‌ای از فعالیت‌های سازمان به معرفی اقدامات انجام گرفته و پروژه‌های این سازمان پرداخت و با اشاره به این که برای مقابله با بحران باید با برنامه‌ریزی‌های لازم حول مراحل چرخه مدیریت بحران شامل پیشگیری و کاهش خطر، آمادگی، پاسخ و بازتوانی اقدام شود، به بررسی وضعیت گسل‌های تهران، سامانه‌های مورد استفاده در مرکز فرماندهی و اقدامات انجام گرفته برای افزایش هماهنگی بین سازمان‌‎های امدادی پرداخت.
بنابراین گزارش وی در ادامه ضمن معرفی بخش‌های مختلف سازمان ، توضیحاتی در خصوص قوانین موجود، کارگروه‌های تخصصی 15 گانه، نقش و جایگاه این کارگروه‌ها در ستاد مدیریت بحران شهر تهران ، شرح وظایف آنها و دستورالعمل‌های تصویب شده ارائه داد.
دکتر نصیری همچنین به تشریح اقدامات انجام گرفته در قالب پویش جهادی واکسیناسیون در تهران ، تشکیل قرارگاه ایمنی کالبدی شهر تهران و فعالیت‌های حوزه ایمنی، ارتقای سامانه هشدار سریع زلزله، تهیه برنامه پیش‌نشانگری، پهنه‌بندی خطر سیلاب و پیش‌بینی‌کمیت‌های جوی پرداخت.
مروری بر وضعیت پایگاه‌های مدیریت بحران، تمرین مشترک امداد هوایی کلانشهر تهران ، تامین تجهیزات پایگاه‌ها، فرهنگ‌سازی مدیریت بحران و پدافند غیر عامل و اقدامات انجام گرفته در بخش پدافند غیرعامل، بازنگری و بروزرسانی طرح تخلیه اضطراری موضوعات دیگری بود که در این نشست درباره آنها توضیحاتی ارائه شد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین به بررسی نقش و اهمیت گروه‌های مردمی و داوطلبان عضو گروه‌های دوام در مقابله با بحران پرداخت و اقدامات سازمان برای احیای این گروه‌ها در سطح تهران، راه‌اندازی گروه دوام مسجدمحور و اقدامات انجام گرفته در خصوص مدارس ایمن و آماده را تشریح کرد.
در ادامه این نشست مارکو توسکانو رئیس دفتر منطقه‌ای کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد در آسیا ضمن تحسین اقدامات انجام گرفته در حوزه مدیریت بحران تهران با اشاره به این که این اقدامات عالی حس خوبی در حوزه حرفه‌ای ایجاد می‌کند، یادآور شد: اقدامات انجام گرفته از سوی مدیریت بحران تهران برای کاهش خطر باورنکردنی، عالی و فراتر از حد انتظار است که از اراده‌ای قوی برای افزایش تاب‌آوری در تهران خبر می‌دهد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت همکاری‌های مشترک بین‌المللی و نیز همکاری کلانشهرها در حوزه مدیریت بحران گفت: با انجام فعالیت‌ها در سطح محلی می‌توان به انتقال دانش به سایر شهرها کمک کرد.
وی در ادامه اقدامات انجام گرفته در حوزه مدیریت بحران برای افراد معلول را واجد اهمیت دانست و اظهار امیدواری کرد که این تجربیات در اختیار سایر شهرها و کشورهای منطقه نیز قرار گیرد.
دفتر کاهش خطر بلایای سازمان ملل متحد با همکاری دولت‌ها در تلاش است تا برای حل چالش‌های مربوط به بلایای طبیعی، مقابله با اثرات ناشی از تغییرات آب و هوایی و در جهت نیل به توسعه پایدار جهانی اقدام نماید و با ترویج فرهنگ پیشگیری و کاهش خطر به ساخت ملل تاب آور و مقاوم کمک کند. قرار است بزودی این دفتر نمایندگی خود را در ایران بازگشایی نماید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/557815/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله همشهری/ یک اتفاق بزرگ رخ داده است...

اسکن مغز، سرعت واقعی پیر شدن شما را فاش می‌کند

شمار شهدای کرمانیان سپاه الغدیر یزد12 تن شد

شهادت سرباز وظیفه راوری همزمان با روز عاشورا

تصادف مینی‌بوس کارگران و پژو در محور زرند - سی‌ریز؛ 2 نفر جان باختند

ادامه کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی

جولان «بی‌اخلاق ها» در انتخابات کاراته

اعلام زمان جدید برگزاری مجمع عمومی فدراسیون وزنه‌برداری

دزدی بزرگ در تور دو فرانس 2025

«لوسادا» رسما به عنوان مربی بدنساز پرسپولیس انتخاب شد

مسابقات و تمرینات فوتبال در تهران لغو شد

سرمقاله اعتماد/ سنت بنیان‌گذار در مورد آتش‌بس و خاتمه جنگ

سرمقاله خراسان/ تحقیر استکبار در حسینیه امام(ره)

سرمقاله کیهان/ هوشیار باشیم!

تحلیلگر یهودی: جنگ اگر ادامه می‌یافت اسرائیل به فروپاشی کامل می‌رسید

«قرص ورزش» ساخته می‌شود!

بررسی مشکلات مددجویان روداب بم

مناسبت روز/ دوشنبه، 16 تیر ماه

آخرین وضعیت بازار مسکن پس از خروج اتباع غیر مجاز

برخورد با نانوایی‌های متخلف

کارفرماها برای فرار بیمه‌ای از مهاجرین افغانستانی استفاده می‌کنند!

ضرورت جلوگیری از افزایش نرخ بیکاری در شرایط کنونی

آغاز دور جدید تمرینات تیم ملی با دعوت 11 بوکسور

سرمربی سابق ایران روی نیمکت والیبال ترکیه

🎬 بخش سوم گفتگوی ویزه خبری استاندار کرمان

ترانه «آدم شناس» با صدای رضا صادقی

سرمقاله هم میهن/ یک سال گذشت؛ چه گذشتنی؟

شام غریبان در کرمان

قاچاقچی سوخت در سیرجان 23 میلیارد ریال جریمه شد

استراحت تابستانه در بازار مسکن!

چرا نان گران می‌شود؟

معاون سازمان برنامه و بودجه: از سال 1384 با 20 شوک اقتصادی مواجه بوده‌ایم

قیمت تخم مرغ در بازار

ابراهیم وادی: شناخت پیاتزا از ملی‌پوشان بهتر شده است

🎬 بخش دوم گفتگوی ویژه خبری استاندار کرمان

🎬 بخش اول گفتگوی ویژه خبری با حضور استاندار کرمان

روایت مادر یکی از سربازهای زنده‌مانده در حمله اسرائیل به زندان اوین

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ تحمیلی و همبستگی ملی

کشف سرنخ دیگری از وجود زندگی در مریخ

رکورد نفتی ایران در اوج تحریم

پرواز‌ها به آسمان بازگشت، اما مبالغ بلیت‌ها بازگردانده نشد

نظام مراقبت اجتماعی (نماد) دانش آموزان چتر حمایتی، روانی، اجتماعی و قضایی برای دانش آموزان است

حباب‌های یخ به پیام‌رسان‌های جدید بدل شدند!

هشدار به رانندگان؛ فعالیت سامانه بارشی در جنوب کرمان

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 16 تیر 1404

تحلیلی بر تغییرات اخیر شاخص بورس تهران

تحلیلگر آمریکایی: اسرائیل مذاکره مجدد ایران و آمریکا را خراب می‌کند

سرعت دادن به توسعه پنل‌های خورشیدی با کاوشگر رباتیک

فراخوان نصب سامانه‌های خورشیدی پشت بامی 5 کیلوواتی در هفته آینده

افسانه اقتصاد نفتی امریکا، رویارویی که به واقعیت نپیوست!