کرمان رصد

آخرين مطالب

گفت و گوی عیدانه با رئیس شورای شهر؛ مهدی چمران از عملکرد یکسال گذشته پارلمان شهری می گوید

شورا در کنار شهرداری است/بهترین عیدی مسئولان به مردم «کار زیاد» با خلوص نیت است/به تحول مثبت حمل و نقل عمومی برای سال آینده امیدوارم شهرداری تهران

شورا در کنار شهرداری است/بهترین عیدی مسئولان به مردم «کار زیاد» با خلوص نیت است/به تحول مثبت حمل و نقل عمومی برای سال آینده امیدوارم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - مهدی چمران استخوان‌خُردکرده مدیریت شهری است؛ دانش‌آموخته مهندسی معماری از دانشگاه تهران که از دومین دوره شورای شهر همواره به عنوان نماینده مردم پایتخت در پارلمان شهری (به جز دور پنجم) حضور داشته است. ثمرات سال‌ها حضور وی اقدامات مهم تحولی در شهر ما تهران بوده است.

مهدی چمران استخوان‌خُردکرده مدیریت شهری است؛ دانش‌آموخته مهندسی معماری از دانشگاه تهران که از دومین دوره شورای شهر همواره به عنوان نماینده مردم پایتخت در پارلمان شهری (به جز دور پنجم) حضور داشته است. ثمرات سال‌ها حضور وی اقدامات مهم تحولی در شهر ما تهران بوده است. از توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی و مترو گرفته تا تدوین و تصویب طرح تفصیلی شهر. اگرچه واپسین روزهای سال عموماً روزگار شلوغی برای اعضای محترم شورای شهر بود، اما آقای مهندس چمران بزرگوارانه پای گفتگوی ما نشست. تلاش کردیم چه از عملکرد یک‌سال گذشته شورای ششم، چه درباره حال‌وهوای عید با وی گفت‌وگو کنیم. آنچه در ادامه می‌آید، چکیده‌ای از این گفت‌وگو است:
- مهم ترین تبصره و یا طرحی که این شورا در 18 ماه اخیر به تصویب رسانده شد چیست ؟
یکی از مهمترین کار هایی که صورت گرفت تعیین بودجه و برنامه چهارم بود. برنامه چهارم که در آن هرساله یک برنامه یکنواخت و براساس روندی معاون محور، که در آن تعداد معاونان تعیین و بر اساس آن برنامه نوشته و تقسیم کار می شد، شکستیم و روندیمسئله محور در پیش گرفتیم. در واقع ببینیم که در تهران چه مشکلاتی وجود دارد و آن ها را حل کنیم، که آن هم براساس دیدگاه رهبر بود که در برنامه مجلس همین توصیه را کردند که «بیایید مسئله محور باشیم»، که ما در این مسئله پیشی گرفتیم و قبل از بودجه هم به آن پرداخته و به تصویب رساندیم که بتوانیم در خصوص بودجه هم این دیدگاه مسئله محوری را تاثیر بدهیم که همان هم شد. از بودجه 65 هزار میلیادی، توانستیم 10هزار میلیارد را برای مسئله حمل و نقل عمومی قرار دهیم که بر ترافیک و آلودگی هوا تاثیرگذار است. امیدواریم که به همراهی شهرداری بتوانیم این تحول را ایجاد کنیم؛ با آن که تمامی مشکلات ترافیکیو آلودگی هوا با آن حل نمی شود اما می تواند از ازدیاد آن جلوگیری کند و به کاسته شدن آن کمک می کند. 
یکی دیگر از کار های مهمی که صورت گرفت این است که در مسئله پرداخت عوارض تقسیط صورت بگیرد آن هم بدون بهره، برای کسانی که می خواهند قسطی عوارضشان را بپردازند. چرا که قبل آن که افراد چیزی بسازند مبالغ گوناگونی را از افراد می گیرند و چیزی برای آن افراد باقی نمی ماند تا بتواند چیزی بسازدند. شورا و شهرداری عوارض می گیرند، بیمه مبلغ بالایی و نظام مهندسی هم مبلغی می گیرند و این شکل مبالغ به گونه های مختلف از افراد گرفته می شود و چیزی برای آن فرد نمی ماند. با این طرح می تواند عوارض را تقسیم بندی کند آن هم بدون بهره و بدون لابی‌گری به مدت 24 ماه که البته بیشتر از این هم نمی توانندبرای پرداخت اقدام کند، مگر ایثارگرد و یا جانباز باشد که برای آن ها تا 36 ماه هم مدت دارد، آن هم باز بدون بهره. در این مسئله به شهرداری فشار می آید اما ببینید که چقدر از فشار مردم کاسته می شود. این روند نه فقط برای این موضوع بلکه در بحث بلیت هم باید به نقطه بهینه برسیم که طرفین ضرر نبینند. 
این که هدف را تحرک در همه چیز قرار دادیم و یک ریشه ملی داشته باشد و به رشد اقتصاد کشور هم کمک کند و در واقع آمدیم دوباره این امتیازات را احیا کردیم، البته با در نظر گرفتن طرح جامع که قاموس شهر تهران است و طرح تفضیلی که هیچ تخطی صورت نگیرد.
- برای حل مسائل و معضلات شهری چطور به شهرداری کمک کردید؟ چراکه می‌گویند شهرداری در بسیاری از امور دست‌تنهاست و نیاز به حمایت دارد؟
مهمترین رویکرد شورای ششم، تحرک در ساخت و ساز، مسائل فرهنگی مثبت و تمامی مسائل شهری بوده است. برای مثال در رابطه با بحث آلودگی هوا و ترافیک شهری می توانستیم کار را رها کنیم و فقط بودجه ای برای آن در اختیار شهرداری قرار دهیم.مانند سال های گذشته بگوییم که انجام شود؛ اگر این چنین بود با دوره قبل تفاوتی نداشت. اما تلاش و فشار روی خودمان و شهرداری را بیشتر کردیم و رقمی مانند 10 هزار میلیارد، به رقم بودجه ترافیک شهرداری که خودش 18 هزار میلیار بوده، اضافه کردیم که بشود 28 هزار میلیارد تومان و از مابقی، 45 درصد بودجه را به آن اختصاص دهیم، چرا که یک تحرک جدی در شهر به وجود بیاید که البته کار بسیار سختی برای شورا و شهرداری بود؛ آن هم با تمامی مشکلاتی که وجود داشت. بنابراین تصمیم بر این شد که کار مثبت صورت بگیرد و به آن بی توجهی نشود و به جز تصویب چند لایحه و طرح، تحرک و تحولی در شهر صورت بگیرد. 
- مهم‌ترین ویژگی و اقدامات شورای ششم در سالی که گذشت چه بود؟
برای آن که به شورای ششم بپردازیم، بایستی یک گام به قبل برگردیم و نگاه و مقایسه کوچکی به شورای پنجم داشته باشیم. شورای پنجم از افرادی تشکیل شده بود که افراد سیاسی بسیار قوی بودند و دیدگاه‌های خاصی در ارتباط با شورا و شهرداری داشتند. محور حرکتی آن ها براساس دیدگاه های سیاسی بود و شاید یکی از آن دیدگاه‌ها در خصوص شهر، ضرورت نداشتن امور عمرانی زیاد بود و براین باور بودند که هرچقدر جاده و پل‌سازی صورت بگیرد، به همان میزان هم به تعداد اتومبیل‌ها افزوده می‌شود؛ پس فایده‌ای ندارد. بلکه باید سختگیری در دستور کار باشد و مردم کمتر بتوانند از خودرو بهره ببرند و گرایشی به خرید خودرو نداشته باشند. به غلط بودن و یا درست نبودن این باور نمی‌پردازم و فقط به نوع دیدگاه اشاره می‌کنم. بنابراین، شاهد رکود پروژه‌های عمرانی بودیم و اصولا در برنامه‌ها، تاکیدی بر امور عمرانی نداشتند و معتقد بودند که در تهران به اندازه کافی ساخت و سازها انجام شده و بیشتر شدن این امر باعث افزایش جمعیت در تهران می‌شود. با آن که دیدگاهی برای خدمت به مردم داشتند اما چنین بود. شورای ششم دیدگاه متفاوت‌تری داشت. 
- اولویت کاری را چطور تعیین کردید ؟
الویت بر اساس به پایان رساندن پروژه‌های نیمه‌کاره بود، برای مثال پروژه‌های رمپ، لوپ و یا پل‌ها از این نمونه پروژه‌ها بودند که با به پایان رساندن آن‌ها رفت و آمد مردم آسان‌تر و پیمایش خودروها کمتر می‌شود. این را هم حساب کردند که این مسئله بر یارانه بنزین(سوبسید بنزین) چقدر تاثیرگذار است و دیدند که رقم بسیار زیاد می‌شود. شاید کسی فکر نکند که برای مثال توانستیم 20 الی 30 رمپ، راست و چپ‌گرد، پل و یا دور برگردان مانند پل U شکل(شرق به شرق) در شهر ری بزرگراه شهید آوینیکه دو هفته پیش افتتاح شد و چند کیلومتر راه را کوتاه کرد، چقدر می‌تواند تاثیرگذار باشد. این دیدگاه، یکی از اهداف و پروژه‌هایی بود که باید صورت می‌گرفت و اگر انجام نمی‌شد می‌توانست باعث آسیب‌رسی به ترافیک شهر شود. بر این باور بودیم که هنوز همه این بزرگراه ها نسبت به اتومبیل هایی که داریم کم است و تازه هرچه به این پروژه ها اضافه بشود، به محدوده صفر این نسبتهم نمیرسیم و کم است؛ بنابراین باید به این نوع پروژه ها ارزش داده شود و اضافه شود. پیشروی این پروژه ها نیز باید به گونه ای باشد که به بافت تاریخی شهر آسیب نرسد و اگر در این مسیر بافت قدیمی وجود دارد باید حتما جایگزین شود. کلان شهر تهران همچنان پتانسیل انجام چنین پروژه هایی را دارد و نوسازی صورت بگیرد.
- نقطه قوت شهرداری چیست؟
مدیریت شهری هم دقیقا با مدیریت شهری قبلی تقاوت است و اهل کار هستند و همه نیرو و انرژی و وقت خودشان را برای آن گذاشته اند. البته به عقیده بنده هنوز در همه شهرداری چنین روحیه ای رسوخ نکرده و موج کم کاری وجود دارد که این باید اصلاح شود. باید سعی در آسان سازی کار ها داشته باشیم و به کارها سرعت ببخشیم، به ویژه در زمینه صدور پروانه که الان به مدت 9 الی 12 ماه و یا حتی بیشتر شده است، بکاهیم که البته این موضوع در برنامه چهارم نوشته شده که باید به یک‌ماه برسد.به هرحال شورا برای حل مسائل و مشکلات شهر تهران، در کنار شهرداری قرار دارد؛ این رویکرد سبب می‌شود تا با گرفتن دست یکدیگر و با وجود مشکلات اقتصادی و البته شیطنت‌های دشمن خارجی و سوار شدن برخی روی موجی که آنها دست کرده‌اند، بهتر بتوانیم بر معضلات فائق آییم و به درخواست شهروندان محترم پاسخ دهیم.
- قضاوت‌تان در مورد عملکرد خود شخص شهردار چیست؟
اجازه بدهید درباره شهردار و شهرداری قضاوت نکنیم. این سوال را باید از مردم پرسید و آن ها باید در این زمینه قضائت کنند. بنده فکر می کنم که تمام نیرو و توان خودشان را در حیطه کاری خود گذاشته اند و می‌گذارند و با خلوص نیت کار می کنند.
- عید امسال برای شهروندان چه عیدی خواهیم داشت؟
به عنوان نوکر مردم، عیدی ای که در نظر گرفته ایم تلاش خودمان را برای مردم بیشتر بکنیم. بالاترین و بهترین عید ما برای مردم این است که کار درست، منطقی و به دور از شعار زدگی با خلوص نیت کار کنیم و مشکلات جدی و عموم را حل کنیم. 
و چه آرزویی یا دعایی برای مردم در سال آینده دارید؟
مهم ترین دعایی که میتوانیم برای مردم داشته باشم رقم حوردنخیر و خوبی، نور و از بین رفتن ظلم و ظلمت است. در واقعا میتوانیم این را به عنوان بزرگ ترین آرزو داشته باشیم. من از قولشهید دکتر چمران می گویم، وقتی این آرزو (رقم خوردن خیر و خوبی و زوده شدن ظلم) را می‌کنند، بقیه آرزو ها هم در درون آننهفته است و در درون خود دارد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/385366/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صادقی: امیدوارم ما به لیگ برتر صعود کنیم

آغاز ثبت نام متقاضیان آزمون ورودی پایه دهم مدارس فرهنگ

دیدار آیت الله سیستانی با آیت الله جوادی آملی در نجف اشرف

مس کرمان 0 – 1 سایپا: نارنجی پوشان تهرانی همچنان امیدوار

شهرداری آستارا 0 – 3 آریو اسلامشهر: جدال حساس در هفته پایانی با صنعت نفت

نساجی امیدوار به سقوط مس رفسنجان؟

لعنت بر پدر و مادر ناترازی

کالاهای اساسی یا لوکس؟

بازگشت به خانه اول؟

بلومبرگ گزارش داد: بازی استراتژیک بن‌سلمان در برابر ترامپ

دسترسی ساکنان شهر اندیشه به مترو و آزادراه تهران- کرج تسهیل می‌شود

آهنگ «پاییز دلم» از امیر عباس گلاب

یا خط قرمزی مطرح نشده یا عقب‌نشینی کردند

ادعای جدید «حمید رسایی»

فعال اصلاح‌طلب: خروجی دور چهارم مذاکرات، جنگ‌طلبان را منزوی کرد

مذاکره ادامه دارد

چرا هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم مهم است

نماینده سابق: ایران و آمریکا روی کلیات توافق کردند و وارد مسائل جزیی‌تر شده‌اند

چطور انسان می‌تواند از انرژی بی پایان سیاه چاله استفاده کند؟

خلاصه بازی مس کرمان 0 – سایپا 1

شکست مس کرمان در خانه؛ سایپا در کورس صعود باقی ماند

لیگ یک: خط و نشان آریو برای صنعت!

عکس/ تلاش خودجوش مردم در بازگشایی محور ریگان ایرانشهر

آزادی کودک 5 ساله فهرجی از چنگال آدم‌ربایان

صعود هندبال ساحلی ایران به‌ نیمه نهایی مسابقات قهرمانی آسیا

ترانه «ای کاش» از فریدون آسرایی

ترانه عاشقانه «لحظه به لحظه» از بهنام بانی

گردنه غنی‌سازی

کنسرسیوم هسته‌ای یکی از طرح‌های روی میز

روایت عجیب فرار یک زندانی از بیمارستان

روی دیگر زندگی مهاجران افغانستانی در ایران

کشف جهش ژنتیکی نادر که به افراد امکان می‌دهد شب‌ها فقط چهار ساعت بخوابند

دلاوری و سلحشوری شهدای مدافع حرم موجب حفظ آرمان ها و ارزش ها شد

اعلام برنامه‌های سراسری بزرگداشت هفته شهدای خدمت / 25 اردیبهشت ماه؛ آغاز مراسم بزرگداشت شهدای خدمت

استخر آب کشاورزی در رفسنجان جان کودک 10 ساله را گرفت

توسعه ورزش در منطقه محور گفت‌وگوی روسای کمیته ایران و قطر

تکواندو نونهالان جهان؛ حذف 4 نماینده دیگر ایران در روز سوم

بمب نقل و انتقالاتی در اردوگاه آبی‌پوشان؛ ستاره سابق میلان استقلالی شد

شنونده آهنگ «من» از شهاب مظفری باشید

دشواری مذاکرات و نیاز به ابتکارات تازه

پیشگیری از هیروشیمای دوم

افشا یا افترا؟ ادعای رشوه گرفتن نمایندگان از وزرای در حال استیضاح

طغیان دوباره کرونا؛ ارمغان نوروزی مسافران برگشته از آمریکا، کانادا و استرالیا

دیپلماسی در راه ناهموار

یک استقلالی در اندیشه بازگشت؛ پاسخ منفی به پیشنهاد پرسپولیس!

چرا وضعیت آلرژی بدتر شده است؟

ابرنواخترهای آینده؛ کدام ستاره‌ها ممکن است به‌زودی منفجر شوند؟

چراغ سبز شورا به احداث تقاطع غیرهمسطح «سیلو» در کرمان

سایه بزرگ‌ترین پرونده فساد فوتبال ایران بر سر لیگ برتر

گردشگری می‌تواند جای اقتصاد منابع در کرمان بگیرد / بوم‌گردی، بستری برای توسعه اشتغال