کرمان رصد

آخرين مطالب

چرا شکلات خوردن احساس خوبی دارد؟ علمي

چرا شکلات خوردن احساس خوبی دارد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - تیمی از پژوهشگران دانشگاه لیدز بریتانیا می‌گویند بیش ازطعم یا بوی شکلات، این «بافت» آن است که ما را گرفتار می‌کند. بافت منحصربفرد شکلات باعث می‌شود که به راحتی در دهان «آب» شود؛ این همان ویژگی است که دیگر شیرینی‌ها و غذا‌های خوشمزه مشابه ندارند.
راز داشتن چنین بافت ویژه نیز، در لایه نازک چربی است که شکلات را پوشانده و با قرار دادن شکلات در دهان، باعث آب شدن سریع آن می‌شود و احساس لذتبخشی را بوجود می‌آورد که دهانمان هرگز آن را فراموش نمی‌کند.
  در جریان این تحقیقات که نتیجه آن در نشریه علمی «ACS Applied Material and Interfaces» منتشر شد، دانشمندان فرآیندی را که هنگام خوردن شکلات اتفاق می‌افتد با تمرکز بر «بافت» به جای طعم، بررسی کردند و دریافتند که چربی موجود در لایه بیرونی شکلات، به محض تماس با زبان یک نقش تقریباً کلیدی ایفا می‌کند و باعث بوجود آمدن چیزی می‌شود که کارشناسان آن را «احساس شکلات» نامیدند.
پس از این مرحله، ذرات جامد کاکائو آب می‌شوند که این مرحله نیز برای حس لامسه مهم هستند.
آن‌ها همچنین دریافتند چربی عمیق‌تری که در بخش سخت و مرکزی شکلات وجود دارد، در وقوع این فرایند نقش کمتری ایفا می‌کند و به همین دلیل معتقدند که شاید بتوان بدون آنکه از تاثیر لذتبخش خوردن شکلات کاست، از چربی موجود در مرکز شکلات کم کرد.
به همین دلیل تنها کافی است که چربی تنها در «لایه بیرونی» شکلات باشد تا آن «نرمیِ اولیه» را بوجود آورد و فرد احساس لذتبخش خوردن آن را تجربه کند.
آیا می‌توان شکلات «سالم‌تری» ساخت؟ حقیقت این است که این احساسِ ذوب شدن شکلات در دهان، مانع از آن می‌شود که زندگی سالم‌تری داشته باشیم. در واقع کاملاً برعکس عمل می‌کند و ما را مجبور می‌کند تا آن لحظۀ لذتبخش را بار‌ها تکرار کنیم.
شکلات تلخ نیز که چربی کمتری نسبت به شکلات‌های شیری دارد و سالم‌تر است، چندان محبوب نیست؛ زیرا همان حس ذوب شدن در دهان را به ما نمی‌دهد.
به همین دلیل دانشمندان دانشکده علوم غذایی و تغذیه دانشگاه لیدز امیدوارند کشف آنها، مورد توجه مارک‌های مختلف ساخت شکلات قرار بگیرد تا شکلات‌هایی با چربی کمتر و در عین حال دارای یک لطافت دوست داشتنی، تولید شوند.
تحقیقات پژوهشگران دانشگاه لیدز، اولین مطالعه در نوع خود است که «نحوه تعامل شکلات با زبان ما» را در مرحله اول خوردن آن بررسی می‌کند؛ فرایندی که تا کنون ناشناخته بوده است.
تیم تحقیق همچنین امیدوار است که از یافته‌هایش برای ساخت بستنی یا پنیر سالم‌تر نیز استفاده شود.
 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/272364/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

اجرای برنامه آمادگی وارزیابی وضعیت خدمات دهی در سازمان منطقه آزاد کیش

بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

فارسی، زبان مقاومت و ظرفیت تمدنی ایران است

داستان سه برادر

تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا علیه ایران

مساله غرب با ایران، هندسه قدرت منطقه‌ای است

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد

چرا هند در جنگ 7 روزه آسمان را به پاکستان باخت؟

تحلیلگران آمریکایی: واشنگتن از مذاکره پس از جنگ چه می‏‌خواهد؟

راه شیری بر فراز صخره‌های مخروطی

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

در مغازه ‏ات را ببند و برگرد آفریقای جنوبی

زندگی از این خانه‌ها رخت بسته است

5 صهیونیست اثرگذار بر تصمیمات ترامپ

ماسک و ترامپ دوباره به جان هم افتادند

مانور کمک گرانشی؛ فضاپیماها چگونه با استفاده از سیاره‌ها شتاب می‌گیرند؟

بالاخره می‌دانیم چرا مجسمه‌های ملکه حتشپسوت در مصر باستان نابود شدند

اتصالات پنهان در اعماق زمین: گیاهان فراتر از آنچه می‌بینیم، در خاک ریشه دارند

خطر پنهان گرمایش زمین؛ دمای بالا کیفیت خواب میلیاردها نفر را تهدید می‌کند

فریاد لبیک یاحسین نوجوانان اناری

تحلیلی از وضعیت بازارهای مالی؛ مرز مقاومتی قیمت‌ها به سمت واگرایی منفی می رود؟

معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامه‌دار است

حمایت 60 همتی موتور بورس را روشن می‌کند؟

سورپرایز لیگ ملت‌ها؛ مدعی و رقیب خطرناک ایران

چین قربانی رکورد جالب ستاره ایتالیا

قلی‌زاده بعد از استقلالی شدن: تحقق رؤیای کودکی

گزینه استقلال تصمیم نهایی خود را می‌گیرد

چهار بازیکن خارجی بجای ستارگان آبی‌پوش

خیبر مبلغ رضایت‌نامه ابرقویی را به پرسپولیس اعلام کرد

سرگیجه پرسپولیس از دست رضا درویش!

عبدی: پرسپولیس فقط باید با یک نفر مذاکره کند

ادعای بزرگ؛ مذاکره پرسپولیس با قهرمان ترکیه!

پژوهشگر فلسطینی: ایران، آخرین سنگر ملت‌های خاورمیانه است

عملیات موفق فریب

آیا پیام تهران به باکو شنیده خواهد شد؟

به آهی گنبد خضرا بسوزان

همچنان مسیر مذاکرات

روان‌های جنگ‌زده در روزهای پس از آتش‌‏بس

جریان‌سازی رسانه‌ای بدون تکیه به روزنامه‌نگاری تحلیلی میسر نیست

سود دو نفره در صرافی تبدیل: دعوتی که به نفع هر دو طرف تمام می‌شود!

هزار میلیارد تومان برای بازسازی آسیب‌دیدگان جنگ در تهران کافی است؟

آخرین وضعیت بازار طلا و دلار؛ سکه امامی عقب‌نشینی و طلا صعود کرد!

بازدهی بورس در هفته دوم تیر 1404

افزایش صادرات نفت ایران به چین پس از جنگ