کرمان رصد

آخرين مطالب

گزارش مهر؛

درد نخلداران درمان نشد/ خشک شدن خوشه های خرما روی نخل سياسي

درد نخلداران درمان نشد/ خشک شدن خوشه های خرما روی نخل
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کرمان - داستان تلخ خشک شدن خوشه های خرما بر روی نخل ها درست چند روز قبل از برداشت محصول بار دیگر گریبان کشاورزان شرق کرمان را گرفت.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان کرمان دومین تولید کننده خرما در کشور است و نخستین سطح زیر کشت نخلستان‌های کشور را در اختیار دارد و شرق استان از جمله بم، ریگان، نرماشیر و فهرج از جمله مهمترین شهرستان‌های تولید کننده خرما به خصوص از نوع مضافتی هستند که بسیار مورد توجه مصرف کنندگان داخلی و کشورهای حاشیه خلیج فارس قرار دارد.
در شمال استان کرمان سالانه 150 هزار تن خرما تولید می‌شود و این رقم در شهرستان‌های جنوبی کرمان 160 هزار تن در سال است
در شمال استان کرمان سالانه 150 هزار تن خرما تولید می‌شود و این رقم در شهرستان‌های جنوبی کرمان 160 هزار تن در سال است.
در شمال کرمان 28 هزار هکتار نخلستان وجود دارد و تنها در بم 10 هزار هکتار نخلستان وجود دارد و پهنه گسترده‌ای از این شهر را نیز نخلستان‌ها تشکیل داده‌اند به طوری که حتی در محله‌های شهر نیز نخلستان‌های گسترده وجود دارد.
30 درصد از خرمای شرق کرمان خوراک دام شد
این آمارها یعنی زندگی حداقل 500 هزار نفر در استان کرمان به تولید خرما وابسته است اما این زمینه گسترده از تولید و کار تلاش با وجود شعارهایی که داده شده است اما هیچ گاه نتوانسته به تبلور برسد و جدا از مشکل دلالی و عدم برند سازی محصول بخش قابل توجهی از خرمای کرمان هر سال درست چند روز به برداشت خرما به دلیل وزش بادهای شدید و گرما طی یک شب بر روی نخل‌ها خشک می‌شود و بر زمین می‌ریزد و در بهترین حالت خوراک دام می‌شود.

کرمان رصد


سالهاست کشاورزان و مسئولان محلی از محقق و بخش تحقیقات کشاورزی می‌خواهند دلیل این مشکل را پیدا و چاره اندیشی کند اما عملاً طی دهه اخیر هیچ گام مؤثری در این زمینه برداشته نشده است و هر سال کشاورزان خسارت زیادی متحمل می‌شوند و در آخر همه چیز گردن تغییرات اقلیمی می‌افتد.
سالهاست کشاورزان و مسئولان محلی از محقق و بخش تحقیقات کشاورزی می‌خواهند دلیل این مشکل را پیدا و چاره اندیشی کند اما عملاً طی دهه اخیر هیچ گام مؤثری در این زمینه برداشته نشده است
طی سال جاری نیز 30 درصد از خرما تنها در شهرستان بم نابود شده است و این جدا از خسارت گسترده به نخلستان‌های ریگان و فهرج و نرماشیر است. البته وضعیت در شهرستان‌های کهنوج، قلعه گنج، رودبار، جیرفت، فاریاب، عنبرآباد و منوجان در جنوب استان بهتر نیست.
وسعت خسارت به کشاورزان به حدی است که نماینده مردم شرق کرمان در مجلس از وزارت کشاورزی می‌خواهد برای حمایت از کشاورزان و خرما داران منطقه چاره اندیشی کند.
حجت الاسلام موسی غضنفر آبادی به خبرنگار مهر می‌گوید: معیشت مردم شرق کرمان از تولید خرما می‌گذرد و کار بسیاری از مردم با تولید خرما وابسته است.
مسئولان وزارت کشاورزی از نخلستان‌ها بازدید کنند
وی گفت: در کنار خشکسالی و کم آبی شدید به خصوص در ریگان و فهرج و خسارت به کشاورزان به دلیل طوفان‌های متوالی شن امسال بار دیگر شاهد خشکیدگی گسترده خوشه‌های خرما هستیم به طوری که برخی از کشاورزان دیگر محصولی برای برداشت ندارند.
وی از مسئولان خواست با سفر به شرق استان کرمان وضعیت خرما داران و میزان خسارت‌ها را براورد کنند و برای رفع مشکل کشاورزان چاره اندیشی کنند.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد خرمای شرق کرمان مضافتی است گفت: بخش عمده این محصول خشک شده و دیگر قابل استفاده نیست و با وجود افزایش هزینه‌های تولید و نگهداری خرما در سردخانه‌ها کشاورزان توان تأمین معیشت خود را در سال جاری ندارند.
یک کشاورز توان تحقیق و بررسی برای رفع مشکل خشکیدگی خوشه‌های خرما را ندارد اما سوال این است که دانشگاه‌های کشاورزی و بخش‌های تحقیقاتی اداره جهاد کشاورزی دقیقاً طی این یک دهه که خشکیدگی خوشه‌ها ایجاد شده چرا کاری نمی‌کنند
باغچمکی یکی از کشاورزان بمی در گفتگو با مهر می‌گوید: یک کشاورز توان تحقیق و بررسی برای رفع مشکل خشکیدگی خوشه‌های خرما را ندارد اما سوال این است که دانشگاه‌های کشاورزی و بخش‌های تحقیقاتی اداره جهاد کشاورزی دقیقاً طی این یک دهه که خشکیدگی خوشه‌ها ایجاد شده چرا کاری نمی‌کنند.
وی افزود: در گذشته نیز طوفان شن و گرمای هوا وجود داشت اما طی یک دهه اخیر شاهد خسارت سنگین خشکیدگی خرما هستیم و در گذشته چنین پدیده‌ای وجود نداشت.

کرمان رصد


دلالان محصول باقیمانده را مفت می خرند
وی گفت: در برخی از مناطق بخش عمده محصول از بین رفته و آنچه که بر جای مانده نیز توسط دلالان پیش خرید می‌شود چون کشاورز نقدینگی ندارد چاره‌ای جز فروش محصول برای تأمین نیازهای اولیه زندگی خود ندارد و خرمایی که در بازار 50 کیلو ارزش دارد و در ماه رمضان به 60 هزار تومان هم رسید 10 هزار تومان از کشاورز پیش خرید می‌شود.
مدیرجهاد کشاورزی بم نیز در گفتگو با مهر از کاهش تولید خرما به دلیل خشکیدگی خوشه‌های خرما خبر داد و افزود: در سال جاری 70 هزار تن محصول از نخلستان‌های شهرستان برداشت می‌شود.
از مراکز علمی و تحقیقاتی می‌خواهیم در این خصوص اهتمام بیشتری داشته باشند تا جلوی این خسارت‌ها گرفته شود
محمد علی معقول افزود: عارضه خشکیدگی خرما بعد از افزایش ناگهانی دما رخ می‌دهد که در سال جاری خسارت‌های قابل توجهی به جای گذاشت.
وی عنوان کرد: نمی‌توان دلیل خاصی و راهکار برای این عارضه مشخص کرد اما ارتباط مستقیم با افزایش گرما دارد و راه حلی برای مقابله با این مشکل پیدا نشده است.
معقول بیان کرد: ما نیز از مراکز علمی و تحقیقاتی می‌خواهیم در این خصوص اهتمام بیشتری داشته باشند تا جلوی این خسارت‌ها گرفته شود.
مدیرجهاد کشاورزی بم گفت: بم مهمترین مرکز تولید خرمای مضافتی است و این محصول در کنار صادرات به کشورهای مختلف دنیا در ایران نیز دارای مشتری‌های زیادی است.
وی گفت: اختصاص اعتبار تحقیقاتی و توجه مراکز علمی کشور به این مساله بسیار ضروری است چون هر سال میلیاردها تومان خسارت به جای می‌ماند.
در کنار مشکلات ناشی از خشکیدگی خوشه‌های خرما و کاهش تولید دلالان نیز در فصل برداشت محصول خود را به بم می‌رسانند و محصول باقیمانده کشاورزان را با قیمت بسیار اندک خریداری می‌کنند و در ماه رمضان چندین برابر قیمت به مردم می‌فروشند.
با وجود وعده‌های بسیار اما هم خشکیدگی خرما و هم دلالان سالهاست به مشکل اصلی کشاورزان تبدیل شده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/261600/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

تقدیر مدیرکل ارتباطات و مراجعات از تلاش‌های همکاران در پاسخگویی به ایثارگران از طریق خدمات سامانه تلفنی 1616

اجرای برنامه آمادگی وارزیابی وضعیت خدمات دهی در سازمان منطقه آزاد کیش

بخشودگی اجار‌ه ‌بهای تیرماه شرکت ‌ها و واحدهای مستقر در برج نوآوری کیش

کیش در تدارک سوگواری تاسوعا و عاشورای حسینی

فارسی، زبان مقاومت و ظرفیت تمدنی ایران است

داستان سه برادر

تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا علیه ایران

مساله غرب با ایران، هندسه قدرت منطقه‌ای است

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد

چرا هند در جنگ 7 روزه آسمان را به پاکستان باخت؟

تحلیلگران آمریکایی: واشنگتن از مذاکره پس از جنگ چه می‏‌خواهد؟

راه شیری بر فراز صخره‌های مخروطی

ارسال OTP در بله برای کسب‌وکارها رایگان شد

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه پنجشنبه 12 تیر 1404

خدمات غیرحضوری و اینترنتی بانک سپه فعال شد

ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

در مغازه ‏ات را ببند و برگرد آفریقای جنوبی

زندگی از این خانه‌ها رخت بسته است

5 صهیونیست اثرگذار بر تصمیمات ترامپ

ماسک و ترامپ دوباره به جان هم افتادند

مانور کمک گرانشی؛ فضاپیماها چگونه با استفاده از سیاره‌ها شتاب می‌گیرند؟

بالاخره می‌دانیم چرا مجسمه‌های ملکه حتشپسوت در مصر باستان نابود شدند

اتصالات پنهان در اعماق زمین: گیاهان فراتر از آنچه می‌بینیم، در خاک ریشه دارند

خطر پنهان گرمایش زمین؛ دمای بالا کیفیت خواب میلیاردها نفر را تهدید می‌کند

فریاد لبیک یاحسین نوجوانان اناری

تحلیلی از وضعیت بازارهای مالی؛ مرز مقاومتی قیمت‌ها به سمت واگرایی منفی می رود؟

معاون بورس: مسیر حمایت از بازار سهام ادامه‌دار است

حمایت 60 همتی موتور بورس را روشن می‌کند؟

سورپرایز لیگ ملت‌ها؛ مدعی و رقیب خطرناک ایران

چین قربانی رکورد جالب ستاره ایتالیا

قلی‌زاده بعد از استقلالی شدن: تحقق رؤیای کودکی

گزینه استقلال تصمیم نهایی خود را می‌گیرد

چهار بازیکن خارجی بجای ستارگان آبی‌پوش

خیبر مبلغ رضایت‌نامه ابرقویی را به پرسپولیس اعلام کرد

سرگیجه پرسپولیس از دست رضا درویش!

عبدی: پرسپولیس فقط باید با یک نفر مذاکره کند

ادعای بزرگ؛ مذاکره پرسپولیس با قهرمان ترکیه!

پژوهشگر فلسطینی: ایران، آخرین سنگر ملت‌های خاورمیانه است

عملیات موفق فریب

آیا پیام تهران به باکو شنیده خواهد شد؟

به آهی گنبد خضرا بسوزان

همچنان مسیر مذاکرات

روان‌های جنگ‌زده در روزهای پس از آتش‌‏بس

جریان‌سازی رسانه‌ای بدون تکیه به روزنامه‌نگاری تحلیلی میسر نیست

سود دو نفره در صرافی تبدیل: دعوتی که به نفع هر دو طرف تمام می‌شود!

هزار میلیارد تومان برای بازسازی آسیب‌دیدگان جنگ در تهران کافی است؟

آخرین وضعیت بازار طلا و دلار؛ سکه امامی عقب‌نشینی و طلا صعود کرد!

بازدهی بورس در هفته دوم تیر 1404

افزایش صادرات نفت ایران به چین پس از جنگ