کرمان رصد

آخرين مطالب

7 خاصیت دانه‌های انار علمي

7 خاصیت دانه‌های انار
  بزرگنمايي:

کرمان رصد -

کرمان رصد


فراروـ دانه‌های انار که مواد غذایی خوراکی هستند، کمی قرمز و مانند یاقوت سرخ از طعم شیرین و ترش برخوردارند که یک مشت از آن‌ها فواید سلامتی فراوانی را به همراه دارد. خاصیت آنتی اکسیدانی و پلی فنول‌های مفید در دانه‌های انار نشان می‌دهد که به کاهش التهاب، کاهش روند رشد سلول‌های سرطانی، مبارزه با عفونت‌ها و تقویت عملکرد مغز کمک می‌کند.
به‌علاوه آن‌ها در تعدادی از دستور العمل‌های مختلف خوشمزه، مقوی و لذیذ به کار برده می‌شوند. هنوز برای ارائه بهترین خواص این خوراکی بی‌نظیر به دلایل بیشتری نیاز است. دانه‌های انار به گزارش فرارو، جالب است بدانید که یک انار به‌تنهایی می‌تواند بیش از 600 دانه را در خود جای بدهد.
این دانه‌ها یا غلاف‌های حاوی دانه همان چیزی هستند که معمولاً از آن‌ها به عنوان "دانه‌های انار" یاد می‌کنیم و به طور معمول به صورت خام خورده می‌شوند یا به صورت آب انار فرآوری می‌شوند. از دانه‌های انار برای تهیه روغن دانه انار نیز استفاده می‌شود که از نظر داخلی و خارجی اثرات مثبتی بر سلامتی دارد.

کرمان رصد

ارزش غذایی دانه‌های انار منبع خوبی از چندین ماده مغذی ازجمله ویتامین K، ویتامین C، فولات و پتاسیم است. دانه‌های انار همچنین کالری کمی دارند؛ اما در عین حال فیبر سالم برای قلب را تامین می‌کنند. یک نصف فنجان دانه انار حاوی مواد مغذی زیر است:
• 72 کالری
• 16.3 گرم کربوهیدرات
• 1.5 گرم پروتئین
• چربی 1 گرم
• 3.5 گرم فیبر
• 11.9 گرم شکر
• 14.3 میکروگرم ویتامین K (17.9 درصد)
• 8.9 میلی گرم ویتامین C (14.8 درصد)
• 33 میکروگرم فولات (8.3 درصد)
• 205 میلی گرم پتاسیم (5.9 درصد)
• 0.07 میلی گرم ویتامین B6 (3.5 درصد)
• 31 میلی گرم فسفر (3.1 درصد) فواید سلامتی 1 . تقویت قوای جنسی انار در بسیاری از فرهنگ‌ها به دلیل دانه‌های فراوان با باروری و فراوانی همراه بوده‌اند. با این حال در سال‌های اخیر عناوین مطبوعاتی درباره اثر ویاگرا انار نیز سخن می‌گویند. مطالعه‌ای که دانشگاه کوئین مارگارت در ادینبورگ انجام داد، نشان می‌دهد که مصرف آب انار خالص به طور متوسط 24 درصد باعث افزایش سطح تستوسترون بزاقی می‌شود که می‌تواند به بهبود خلق و خو و افزایش میل جنسی بی‌انجامد.
همچنین نگرانی در مورد اختلال نعوظ نشان داده است که آب انار به افزایش جریان خون و پاسخ نعوظ در مدل‌های حیوانی کمک می‌کند. اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است، ممکن است مجموعه‌ای مشابه از مزایا را برای افراد مبتلا به اختلال عملکرد جنسی نیز فراهم کند.
2. آرتروز و درد مفاصل را کاهش می‌دهد
آرتروز یک بیماری شایع است که با التهاب یک یا چند مفصل مشخص می‌شود و باعث درد و سفتی می‌شود که با افزایش سن می‌تواند بدتر شود. انار منبع بزرگی از فلاونول‌هاست که نوعی آنتی اکسیدان است و به صورت عوامل ضد التهاب در بدن عمل می‌کند؛ همچنین ممکن است به تسکین علائم آرتروز کمک کند.
در حقیقت مدل‌های حیوانی نشان می‌دهد که عصاره دانه انار ممکن است شروع و بروز آرتروز ناشی از کلاژن را کاهشب دهد. مطالعات انجام شده روی حیوانات همچنین نشان می‌دهد که با مصرف عصاره انار شدت آرتروز و التهاب مفصل نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. اگر از قبل برای آرتروز دارو مصرف می‌کردید، حتماً قبل از افزودن میوه انار به برنامه روزانه خود با پزشک مشورت کنید.

کرمان رصد

3. خواص ضد سرطانی
هنگامی که نوبت به سرطان می‌رسد، تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که دانه‌های انار ممکن است به صورت یک ماده غذایی قوی ضد سرطان عمل کنند. برای مثال مطالعات متعدد in vitro نشان داده‌اند که عصاره‌های دانه انار می‌توانند به طور موثری از رشد و گسترش سلول‌های سرطانی سینه جلوگیری کنند. علاوه‌بر این روغن دانه انار حاوی اسید پونیسیک یا اسید چرب اشباع نشده چند زنجیره‌ای امگا 5 است که مشخص شده است از تکثیر سلول‌های سرطانی سینه جلوگیری می‌کند.
تحقیقات بیشتر نشان می‌دهد که نوشیدن آب انار همچنین می‌تواند روند رشد سرطان پروستات را کاهش بدهد. در مطالعه‌ای روی مردان مبتلا به سرطان پروستات مشخص شد که افزایش سطح آنتی ژن خاص پروستات (PSA) است که مصرف عصاره انار به طور قابل توجهی سرعت افزایش PSA را کاهش می‌دهد. مطالعات دیگر در شرایط آزمایشگاهی نشان داده است که برخی ترکیبات موجود در آب انار اثرات ضد توموری قوی دارد و از رشد سلول‌های سرطانی پروستات جلوگیری می‌کند.

کرمان رصد

4. کاهش فشار خون
عصاره دانه‌های انار حاوی چندین نوع مختلف آنتی اکسیدان و پلی فنول است که با کاهش سطح فشار خون می‌توانند سلامت قلب را تضمین کنند. مطالعه‌ای در سال 2013 گزارش کرده است که نوشیدن آب انار می‌تواند فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب 7 و 6 درصد در کسانی که فشار خون دارند، کاهش بدهد. مطالعه دیگری که در تحقیقات گیاه درمانی منتشر شد، نتیجه گرفت که آب انار می‌تواند برای کسانی که فشار خون بالا دارند، مفید باشد؛ زیرا قادر است سطح فشار خون را فقط پس از دو هفته مصرف روزانه کاهش بدهد.

کرمان رصد

5- مقابله با عفونت‌های باکتریایی
عصاره‌های انار از دوران باستان برای درمان چندین بیماری از جمله عفونت‌های انگلی و میکروبی، اسهال، زخم، خون‌ریزی و عوارض تنفسی مورد استفاده قرار می‌گرفته است. براساس تحقیقات منتشر شده در پزشکی مکمل و جایگزین مبتنی بر شواهد انار‌ها باعث تحریک باکتری‌های مفید در روده می‌شوند که می‌توانند توانایی آن‌ها را برای مبارزه با عفونت‌های باکتریایی تقویت کنند.
6. سلامت قلب را بهبود می‌بخشد
آب دانه‌های انار حاوی آنتی اکسیدان در سطوح بالاتر از بسیاری آب میوه‌هاست که می‌تواند مانع تجمع کلسترول در شریان‌ها برای افراد در معرض خطر بیماری قلبی شود. تحقیقی که در Clinical Nutricion منتشر شده است، اثرات آب انار را در افراد مبتلا به تنگی شریان کاروتید بررسی کرده است که همان تنگ شدن هریک از دو شریان اصلی واقع در جلوی گردن است که از طریق آن خون از قلب به مغز می‌رود.
بعد از یک سال آب انار در کاهش فشار خون بیش از 12 درصد و کاهش پلاک آترواسکلروتیک به میزان 30 درصد موثر بود. از طرفی دیگر کسانی که آب انار نمی‌نوشیدند، در واقع افزایش 9 درصدی پلاک آترواسکلروتیک را تجربه کردند. این آزمایش نشان می‌دهد که انار‌ به طور بالقوه می‌تواند از بیماری قلبی جلوگیری کند.

کرمان رصد

7. بهبود قدرت حافظه
مطالعات گزارش کرده‌اند پلی فنول‌ها که به وفور در دانه‌های انار و آب آن‌ها یافت می‌شود، می‌توانند عملکرد شناختی را به طور قابل توجهی تقویت کنند. در حقیقت یک مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی مبتنی‌بر شواهد نشان داد که پلی فنل‌های انار می‌توانند محافظت طولانی مدت از اختلال عملکرد حافظه ناشی از جراحی قلب را ایجاد کنند.
در مطالعه‌ای دیگر افراد مسنی که با مشکلات حافظه به مدت چهار هفته هشت اونس آب انار می‌نوشند و گروه دیگری با مصرف دارونما مقایسه و بررسی شدند. در مقایسه با گروه کنترل کسانی که آب انار می‌نوشیدند، به طور قابل توجهی نشانگر‌های حافظه کلامی و بصری‌شان بهبود یافته بود.
علاوه‌بر این یک مدل حیوانی که گروه روانشناسی دانشگاه لوما لیندا انجام دادند، اشاره می‌کند که ترکیب انار در رژیم غذایی می‌تواند به کند شدن روند پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کند و توانایی انار را در درمان طبیعی آلزایمر نشان می‌دهد.

کرمان رصد

حقایق جالب انار‌ها را گاه سیب چینی نیز می‌نامند. در حالی که انار بومی ایران و کشور‌های همسایه آن قلمداد می‌شود، مدت‌ها پیش کشت انار در مدیترانه و به شبه جزیره عربستان، افغانستان و هند گسترش یافت. امروز به طور معمول در مناطق گرم‌تر آمریکای شمالی و جنوبی کشت می‌شود.
وقتی نوبت به خوردن دانه‌های انار می‌رسد، کمی کار لازم است. برخی ممکن است این تلاش را خسته کننده توصیف کنند و اگر شما در مورد چگونگی انجام این کار آگاه شوید، بازدهی ارزش آن را دارد. به‌علاوه بسیاری از شرکت‌ها به شکل انفرادی دانه‌های انار را در حالتی آماده به خوردن ارائه کرده‌اند؛ بنابراین هیچ عذر و بهانه‌ای برای استفاده نکردن منظم این دانه‌های لذیذ کوچک در رژیم غذایی وجود ندارد.
اگر تازه‌ترین دانه‌های ممکن را می‌خواهید، قطعاً باید آن‌ها را از خود میوه به دست آورید. این میوه‌های خوشمزه را می‌توان به طور معمول در فروشگاه‌های مواد غذایی یافت. هنگام انتخاب انار باید یکی از نمونه‌های سنگین که پوستی چرمی دارد، سفت، محکم و بدون لکه‌های نرم است، برگزینید. عوارض جانبی و تداخلات دارویی دوز توصیه شده استاندارد برای مصرف انار وجود ندارد. خوردن دانه‌های انار و نوشیدن آب انار به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم هر دو بی‌خطر تلقی می‌شوند و حداقل عوارض جانبی ناشی از خوردن انار برای بیشتر بزرگ‌سالان سالم وجود دارد. اگر در هنگام خوردن دانه‌های انار علائمی از آلرژی غذایی مشاهده کردید، بلافاصله مصرف آن را قطع و با پزشک مشورت کنید.
اگر مشکل فشار خون دارید یا از دارو‌های فشار خون استفاده می‌کنید، در مورد مصرف دانه‌های انار با پزشک خود مشورت کنید. از آنجا که انار می‌تواند فشار خون را نیز تحت تأثیر قرار بدهد، قبل از مصرف محصولات انار قبل یا بعد از هرگونه عمل جراحی حتما با پزشک خود مشورت کنید.
آب انار وقتی با برخی از دارو‌های تجویز شده مانند داروی رقیق کننده خون وارفارین و مهار کننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین ازجمله کاپتوپریل، آنالاپریل و لیزینوپریل تداخل داشته باشد، ممکن است عوارض جانبی خطرناکی ایجاد کند. در صورت مصرف هر یک از این دارو‌ها قبل از مصرف محصولات انار با یک پزشک معتمد و متخصص مشورت کنید.

کرمان رصد

کلام آخر • هر وعده حاوی دوز دلچسب فیبر، آنتی اکسیدان‌ها و ریز مغذی‌های مهمی مانند ویتامین K، ویتامین C و فولات است.
• آیا دانه‌های انار برای شما مفید است؟ از مزایای احتمالی انار می‌توان به بهبود عملکرد جنسی، تقویت حافظه، کاهش فشار خون و بهبود سلامت قلب اشاره کرد.
• از دیگر مزایای دانه‌های انار می‌توان به توانایی آن در مبارزه با عفونت‌های باکتریایی، کاهش رشد سلول‌های سرطانی و کاهش درد مفاصل اشاره کرد.
• گزینه‌های مختلفی برای نحوه خوردن دانه‌های انار وجود دارد. نه‌تنها می‌توان از آن‌ها به صورت خام لذت برد، می‌توان آن‌ها را به سالاد‌ها، دسر‌ها، اسموتی‌ها و سالسا‌ها نیز اضافه کرد.
• اگرچه دانه‌های انار به طور کلی برای بیشتر بزرگ‌سالان سالم بی خطر است، در صورت داشتن بیماری زمینه‌ای یا مصرف دارو‌های تجویز شده برای جلوگیری از عوارض منفی، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: draxe

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/235622/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

آشتی با سکوها، کنار نویدکیا هستیم (عکس)

هر بازی یک کار ویژه: واسعیِ آماده(عکس)

از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی

ورود سامانه بارشی جدید به کشور / دمای هوا در بیشتر مناطق افزایش می‌یابد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

مس رفسنجان با حذف پیکان راهی مرحله یک چهارم پایانی جام حذفی شد

فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! + عکس

هواشناسی ایران/ هشدار بارش‌های شدید در 5 استان

وضعیت آب و هوا امروز 7 اردیبهشت؛ نیمه شرقی کشور بارانی می‌شود

تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه‌های متفاوتی دارند

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

سیلاب در شرق استان کرمان، بدون تلفات

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

آقای ذوالنوری ممنون

انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

انگیزه‌های خاص 3 تیم لیگ یکی با صعود مس

گشت صیانت از حقوق شهروندی در رفسنجان

سبک بازی فجر را می‌پسندم/فرصتی برای اشتباه نداریم

خلاصه بازی مس رفسنجان و پیکان تهران + فیلم

رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

راه ارتباطی 50 روستا در گنبکی مسدود شد

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان!(عکس)

عنایتی: از دستاوردم برای باشگاه پیکان خیلی خوشحالم

فعالیت سازمان پزشکان بدون مرز در کرمان آغاز می‌شود

عنایتی: از دستاوردم در پیکان خوشحالم

فیلم/ آخرین وضعیت گلزار شهدای کرمان پس از ورود سیلاب

تشییع و خاکسپاری پیکر مادر شهید حسن محمدی در جعفریه

قهرمانی مس رفسنجان در جام‌حذفی؟ نویدکیا: شانس‌مان را امتحان می‌کنیم!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

دردسر تیک‌تاک

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فیلم| جاری شدن رودخانه فصلی رفسنجان در پی بارش باران