کرمان رصد

آخرين مطالب

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است مقالات

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی‌که منطقه از خلیج‌فارس تا مدیترانه در تب و تاب تحولات امنیتی و ژئوپلیتیکی می‌سوزد و دشمنان ملت ایران روزبه‌روز نقاب از چهره برمی‌دارند، دولت‌های غربی، به‌ویژه اعضای اروپایی برجام، بار دیگر با نمایش مزورانه‌ای از «نگرانی» درباره برنامه هسته‌ای ایران، در حال ایفای نقش «پلیس بد» در کنار «پلیس خوب» آمریکایی هستند.
بازار
این بار، آن‌چه بیش از هر چیز آشکار است، واگذاری نقش تهاجمی به اروپا در چارچوب یک تقسیم‌کار امنیتی توسط واشنگتن است؛ سناریویی که از واشنگتن آغاز شده و در پاریس و برلین و لندن دنبال می‌شود.
در جدیدترین نمونه از این پروژه نخ‌نما، «ژان نوئل بارو» وزیر خارجه فرانسه، در سخنانی وقیحانه، با تهدید به فعال‌سازی مکانیزم ماشه علیه ایران، در قامت قیم و طلبکار ظاهر شد. او بدون کمترین اشاره‌ای به ده سال بدعهدی اروپا و خیانت فاحش آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری نخست ترامپ، ایران را به زیر پا گذاشتن تعهداتش در برجام متهم کرد! این در حالی‌ است که نه‌تنها آمریکا یکطرفه از توافق خارج شد، بلکه اروپا نیز ذره‌ای به وعده‌های اقتصادی خود عمل نکرد و حالا در جایگاه مدعی نشسته است.
«بارو» با بیان این‌که «برای بحران هسته‌ای ایران راهکار نظامی وجود ندارد»، ادعا کرد: «اگر منافع امنیتی اروپا تأمین نشود، تمامی تحریم‌های لغو شده ایران در طول ده سال گذشته باز خواهد گشت.» اما سؤال اینجاست: اروپا چه جایگاهی دارد که بخواهد ایران را تهدید به تحریم کند؟ مگر نه اینکه معادله تحریم، معادله‌ای میان ایران و آمریکاست و اروپا در این میان چیزی جز یک دنباله‌رو بی‌اختیار نیست؟!
سؤال دیگر این است مگر تحریمی از برجام مانده است که برنگشته باشد و مگر اروپایی‌ها کوچک‌ترین نقشی در پاسخگوسازی آمریکا نسبت به تعهداتش در برجام ایفا کردند؟
تحریم، معادله‌ای میان ایران و آمریکاست و اروپا در این میان چیزی جز یک دنباله‌رو بی‌اختیار آمریکا نیست
فرانسه، انگلیس و آلمان، اگر روزی در عالم سیاست چیزی برای عرضه داشتند، امروز حتی در مقابل زورگویی‌های اقتصادی آمریکا در قالب جنگ تعرفه‌ها نیز ناتوان مانده‌اند و به انفعال کشیده شده‌اند. همین دولت‌های اروپایی که اکنون با گردنی کج، به دنبال راضی کردن ترامپِ جدید برای حفظ اندک آبروی دیپلماسی‌شان هستند، اکنون نگران از بازگشت آمریکا به دوران بی‌پروایی در مقابل نظم جهانی هستند، اما از طرف دیگر، باز هم زبان تهدید را علیه ایران برگزیده‌اند. این تناقض، اوج بی‌اعتباری اروپا را فریاد می‌زند.
از سخنان بارو بوی یک «توطئه تنظیم‌شده» با هماهنگی آمریکا به مشام می‌رسد. جالب آن‌که او صراحتاً می‌گوید: «از تلاش‌های آمریکا درخصوص بحران هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم!»؛ گویی آمریکا کشوری بی‌طرف و دغدغه‌مند در این زمینه است، نه همان دولتی که از سال 2018 آشکارا تمام تعهدات بین‌المللی خود را نقض کرد و با خروج از برجام، آن را به ورطه فروپاشی کشاند. اروپا در طول این سال‌ها حتی یک گام عملی برای جبران این خروج برنداشت. مکانیسم اینستکس به جوک سیاسی شبیه‌تر بود تا ابزار اقتصادی و به‌جای آن‌که مسیر مبادله را باز کند، راه را برای تحریم بیشتر ایران هموار کرد.
اما در این میان، آن‌چه بیشتر از همه فریبکارانه و مضحک است، تلاش دوباره غرب برای فعال‌سازی «مکانیزم ماشه» است؛ سازوکاری که تنها به مدد ساده‌انگاری و اعتماد خوش‌بینانه تیم مذاکره‌کننده وقت برجام در متن توافق گنجانده شد و اکنون به ابزاری برای باج‌خواهی سیاسی بدل شده است. این در حالی است که صاحب‌نظران بین‌المللی نیز اذعان دارند، فعال‌سازی سازوکار اسنپ بک (مکانیزم ماشه) - با چراغ سبز واشنگتن به اروپا - نمی‌تواند تأثیر معناداری در تحولات آتی بگذارد، چرا که تحریم‌های فعلی آمریکا که در زمان حیات قطعنامه 2231 شورای امنیت وضع شده و بدون قطعنامه‌های تحریمی 6 گانه پیش از برجام است، به مراتب گسترده‌تر و همه‌جانبه‌تر از شش قطعنامه سابق شورای امنیت قبل از برجام هستند. در چنین شرایطی، تهدید به بازگشت آن قطعنامه‌ها، بیش از آن‌که واقعی باشد، یک ابزار روانی و تبلیغاتی است.
پیش‌تر نیز گفته بودیم، تیم مذاکره‌کننده فعلی کشورمان با نگاه و عبرت از دید اشتباه حسن روحانی و ظریف به اهمیت قطعنامه شورای امنیت به خوبی به این نکته احاطه دارد که قطعنامه شورای امنیت در برابر تحریم‌های ثانویه آمریکا ارزشی کمتر از کاغذ پاره دارد و تجربه تحریم‌های شدیدتر از قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت پس از خروج آمریکا از برجام در شرایطی که قطعنامه 2231 به حیات خود ادامه داده است کاغذ پارگی این قطعنامه‌ها را به خوبی نشان داده است.
از سکوت در برابر بمب اتمی صهیونیستی تا هیاهو برای سانتریفیوژ ایرانی
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس خبری مشترک با ژان نوئل بارو وزیر خارجه فرانسه اظهار داشته است: «من به‌صورت مستمر با آقای استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در امور خاورمیانه، و همچنین با آقای عباس عراقچی در حال رایزنی هستم. هدف این رایزنی‌ها، فراهم‌سازی پشتیبانی‌های فنی، ارتقاء ظرفیت‌ها و تقویت توان نظارتی آژانس است.»
گروسی در جواب این پرسش که بدون تقویت ظرفیت‌های نظارتی آژانس، بررسی و ارزیابی این که آنچه روی کاغذ توافق شده است، توافق در عمل اجرائی است یا خیر، گفت: «در این صورت، تنها یک تکه کاغذ خواهد بود.»
نباید فراموش کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و شخص رافائل گروسی سال‌هاست که در نقش مهمانی ناخوانده، در همه میزهای مذاکره جا خوش کرده‌اند؛ بی‌آنکه کوچک‌ترین نقش سازنده‌ای در مهار زرادخانه اتمی رژیم صهیونیستی ایفا کرده باشند. ناتوانی یا بهتر بگوییم، نخواستن آژانس در واداشتن اسرائیل به پذیرش مسئولیت بین‌المللی بابت زرادخانه هسته‌ای‌اش، حالا دیگر فقط یک غفلت نیست؛ نشانه‌ای روشن از جانبداریِ سیستماتیک است.
گروسی که همواره با لحنی طلبکارانه، از لزوم بازگشت ایران به تعهدات برجامی سخن می‌گوید، گویا فراموش کرده که ایران، در چارچوب حقوق بین‌الملل، از حق غنی‌سازی و توسعه علمی خود بهره می‌برد؛ نه از سر لطف قدرت‌ها، بلکه بر پایه اصول مسلم معاهده NPT. عجیب آن‌که این حضرات، به‌گونه‌ای سخن می‌گویند که گویی برجام فقط برای یک‌طرف نوشته شده و آن‌طرف که از توافق خارج شده، نه آمریکا بلکه ایران است که باید مدام حساب پس بدهد! واقعیت این است که اگر روزی توافقی میان ایران و آمریکا حاصل شود، گروسی نه‌تنها بازیگرِ مؤثر این صحنه نخواهند بود، بلکه حداکثر در حد نقش کارمند این توافق هستند.کارمندی که بار قبل و در سالیان پس از برجام عملکرد خوبی نداشته و سوء نیت و جانبداری خود را نشان داده است.
گروسی که خود در سودای پست دبیرکلی سازمان ملل است، هر روز با نطق‌هایی دوپهلو و بی‌پایه درباره پرونده هسته‌ای ایران، تلاش می‌کند در معادله ایران و آمریکا برای خود جایگاهی دست‌وپا کند. اما پرسش اینجاست: آژانس در قبال تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی چه کرده؟ آیا حتی یک بار، تل‌آویو را به شفافیت در برنامه تسلیحاتی اتمی خود ملزم کرده است؟! آژانسی که در برابر حسن‌نیت‌ها و همکاری‌های گسترده ایران کور است، حالا داعیه قضاوت دارد؟!
وی که باید حافظ عدالت و بی‌طرفی در موضوع مرتبط با نهاد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد، در قبال همکاری‌های گسترده ایران و ارائه دسترسی‌های بی‌سابقه به بازرسان آژانس، کوچک‌ترین نشانی از قدردانی یا حسن‌نیت نشان نداده و در مقابل، در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی سکوت اختیار کرده است.
سکوت تأسف‌برانگیز آمریکا و متحدان اروپایی‌اش
در کنار همه این‌ها، سکوت تأسف‌برانگیز و حساب‌شده آمریکا و متحدان اروپایی‌اش در برابر حادثه بندر شهید رجایی نشان می‌دهد، برای این جماعت، جان انسان‌ها هم به دو دسته «قابل همدردی» و «بی‌ارزش» تقسیم می‌شود. همان‌هایی که در حادثه غم‌انگیز اسکله، حتی یک بیانیه خشک و خالی نیز صادر نکردند، امروز با چشمانی اشک‌آلود، نگران دسترسی ایران به فناوری هستند!
اروپا که امروز حتی در مقابل سلطه آمریکا و فشار تعرفه‌ای بر صنعت، فناوری و اقتصاد خود درمانده است، در حالی تهدید به تحریم ایران می‌کند که فشار حداکثری آمریکا منجر به تسلیم ایران نشد و اگر اروپا توان مهار ایران را داشت، نیاز به نعل وارونه‌زدن و نمایش دوگانه پلیس خوب و بد نداشت.
اروپای امروز نه توان تحریم دارد، نه قدرت اجبار. هر تهدیدی که می‌کنند، نه از موضع قدرت، بلکه از سر استیصال است. ملت ایران با تحریم هم هیچ‌گاه زانو نزده، با فشار رشد کرده و با تهدید، مقاوم‌تر شده است.
 غربی‌ها نیز خوب می‌دانند که نه مکانیزم ماشه، نه مواضع گروسی، نه پارس کردن‌های نتانیاهو و نه تهدیدهای توخالی ترامپ‌، هیچ‌کدام تأثیری ندارند. این ایران است که اکنون ابتکار عمل را در میدان، در دیپلماسی‌، در اتصال به شرق، در تقویت توان دفاعی و در پیشرفت در برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای در دست گرفته است.
تجربه گذشته، معلم امروز است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719610/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

موزیک ویدئوی «بدون قرار قبلی» با صدای محمد معتمدی

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم؛ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

پورموسوی: بازی با پرسپولیس روز بزرگی برای مس خواهد بود

برخی شیطنت کردند اما ما با خدا معامله کردیم!

تعریف محور‌های گردشگری مشترک کرمان و فارس

پورموسوی: فردا مصاف بزرگی برای ما و پرسپولیس خواهد بود/ 2 بار از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

تمرین علیه شایعات، تصویر علیه شنیده ها؛ بازداشتی در کار نبود!

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

تک نوازی زیبای سه تار در منظره طبیعی

اجرای احساسی و زیبا از سینا درخشنده و حمید هیراد

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

شیلا، ستون خانواده: داستان یک ستاره و مادری که رویای او را ساخت/ پسری که سگها را دریبل می‌زند، حالا در اندیشه فتح اروپاست!

اعلام ترکیب النصر: رونالدو در اندیشه اولین فینال آسیایی

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند

از دستکاری ژنتیکی تا بیوتروریسم؛ هشدار حمله هکرها به دی‌ان‌ای انسان!

کمبود 300 هزار مترمربع فضای آموزشی در استان کرمان

بالا آمدن آب سد سیمره باعث قطع راه های ارتباطی روستاهای رودبار عرب شد

کاروان پرسپولیس وارد رفسنجان شد

پورموسوی: فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم/ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

ملاقات بی‌واسطه مقامات قضایی کرمان با 209 نفر از شهروندان کرمانی

افتتاحیه گردهمایی مشاورین ایثارگران استان‌های کشور در رفسنجان + تصاویر

پایان بوکس نوجوانان آسیا با کسب 7 مدال توسط ایران

رئیس فدراسیون چوگان: هدف ما صعودبه جام‌جهانی نیست!

تصنیف «یاد ایام» با صدای استاد محمدرضا شجریان

ترانه «دلتنگ توام» با صدای حجت اشرف زاده

اسرائیل در موقعیتی نیست که مذاکرات ایران و آمریکا را برهم بزند

نحوه تبدیل «بنجل» به «بمب نقل ‌وانتقالاتی» توسط دلالان

زیباکلام: تنها کسی که سعی کرد مانند فرد دوم نظام عمل کند احمدی‌نژاد بود

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

استیضاح راه؛ انفجار بندر «فرزانه صادق» را حذف می کند؟

پاسخگویی هوش مصنوعی به مشتریان رستوران‌ها

امشب مشتری به ماه سلام می‌کند / درخشش دو غول آسمانی

شهرداری گرگان و بنیاد شهید گلستان برای خدمت به ایثارگران هم‌عهد شدند

لیست قیمت محصولات کرمان خودرو اقساطی

پرواز پرسپولیس به رفسنجان با یک انگیزه خاص

استاندار کرمان : از راه اندازی کارگروه مشترک گردشگری با فارس استقبال می کنم

دو غایب کلیدی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان