کرمان رصد

آخرين مطالب

مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران:

شیرهای جدید میدان حر با مصالح جدید ساخته و نصب می شوند شهرداری تهران

شیرهای جدید میدان حر با مصالح جدید ساخته و نصب می شوند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: چهار مجسمه شیر در چهارگوشه میدان کاری است که توسط حسین ارژنگ شاگرد مرحوم غلامرضا رحیم زاده ارژنگ در اوایل دهه 80 و حدود 18 سال پیش برای تکمیل مجسمه میدان بر اساس طرح ابتدایی ساخته شده و در این میدان قرار گرفته است و از نظر تاریخی با مجسمه اصلی وسط میدان (گرشاسب و اژدها) برابری ندارد.

به گزارش شهر برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران درخصوص شیرهای میدان حر، گفت: چهار مجسمه شیر در چهارگوشه میدان کاری است که توسط حسین ارژنگ شاگرد مرحوم غلامرضا رحیم زاده ارژنگ در اوایل دهه 80 و حدود 18 سال پیش برای تکمیل مجسمه میدان برا اساس طرح ابتدایی ساخته شده و در این میدان قرار گرفته است و از نظر تاریخی با مجسمه اصلی وسط میدان(گرشاسب و اژدها) برابری ندارد.
ضرغامی در ادامه گفت: شیرهای اصلی میدان که همزمان با مجسمه مرکزی نصب شده بودند، اوایل انقلاب و در جریان اصلاح فیزیکی میدان برداشته و تخریب شده بودند. این مجسمه ها بر اساس همان شیر های قدیمی از طریق تکنیک قالب گیری از جنس فایبرگلاس ساخته و داخل آن برای استحکام بیشتر با بتن پر شده بود. البته به نظر میرسد همین امر( بتنی بودن داخل فایبرگلاس) باعث شده که بعد از 18 سال آسیب جدی ببینند به طوری که قابل مرمت نباشند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران، با بیان اینکه مجسمه‌های این 4 تا شیر به گونه ای آسیب دیده بود و در شرایطی بود که سازمان زیباسازی ناگزیر به مرمت اساسی بود، گفت: به دلیل وسعت شکستگی و آسیب دیدگی، بررسی‌های لازم توسط یک تیم متخصص در زمان کافی انجام شد. مشورت های مختلفی با افراد متخصص و هنرمندان مجسمه ساز مجرب صورت گرفت که نحوه این مرمت به بهترین شکل ممکن انتخاب شود.
به گفته ضرغامی، بر اساس بازدیدها و کارشناسی های انجام شده که این چهار مجسمه قابل استفاده و ترمیم تشخیص داده نشدند و طبق نظریه کارشناسی قرار شد که این 4 تا مجسمه از نو تولید شود که در بدو امر باز تولید یکی از آنها شروع شده است.
او با تاکید بر اینکه تکنیک در نظر گرفته شده برای تولید مجدد این مجسمه ها همان تکنیک قالبگیری است که در نیمه دهه 80 برای ساخت مجدد شیرها استفاده شده بود، ادامه داد: تکنیک قالب گیری از روی نسخه اصلی برای ساخت مجدد مجسمه ها مورد تاکید کارشناسان و مجسمه سازان قرار گرفت بنابراین مجدداً قالب گیری از روی یکی از این نسخه هایی که سلامت بیشتری داشتند توسط تیم مرمت کننده در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران همچنین گفت: با توجه به نظر کارشناسی و اینکه جنس مجسمه اصلی گرشاسپ و اژدها هم از بتن هست تصمیم گرفته شده که مجسمه های شیر ها هم در تولید جدیدشان از بتن استفاده شود تا علاوه بر ایجاد همگونی و هماهنگی بین مصالح مجسمه اصلی و مجسمه شیر ها، طول عمر مجسمه شیر ها هم افزایش یافته و در برابر فرسایش مقاوم تر باشند.
او برای رفع نگرانی علاقه‌مندان به هنر مجسمه‌سازی و میراث معنوی کشور تاکید کرد: فرآیند کارشناسی و مرمت مجسمه شیر ها با دقت و زیر نظر کارشناسان مجرب بوده و هیچ گونه تصمیم گیری غیر کارشناسی و غیر حرفه ای در این امر دخالت نداشته است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/206279/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انهدام باند قاچاق سوخت سازمان یافته درکرمان

پایان گروگان‌گیری در رودبار جنوب با تلاش نیروهای امنیتی و اطلاعاتی

تقابل در رینگ سایپا

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

ترانه «دل» با صدای علیرضا طلیسچی

این قطعه بیکلام با ساز ویولن را از دست ندهید

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

«نهج‌الولایه»؛ روایت اندیشه امامین انقلاب به زبان عربی

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

توفان شدید کرمان را درنوردید | آسیب به تاسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان

تکمیل 150 هزار متر پیاده‌روسازی، نماد هم‌افزایی و آغاز مسیر تحول شهری است

اجرای ارکسترال آهنگ «کویر» توسط محمد معتمدی

آهنگ «ممنونم» را از سامان جلیلی بشنوید

شنونده «شک می کنم» با صدای رضا یزدانی باشید

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

طرح نظام باشگاه‌داری فوتبال در ایران هنوز تصویب نشده است

این شماره از روزنامه را هوش مصنوعی درآورده است /زنگ‌های خطر برای شغل روزنامه‌نگاری به صدا درآمد

تحلیلی بر تخریب نقاشی‌های عادل یزدی در دل بافت تاریخی شیراز

برنامه قطعی برق کرمان دوشنبه 22 اردیبهشت + لیست مناطق

آتش تشریفات زرند را تعطیل کرد

توفان شدید کرمان را درنوردید/ آسیب به تاسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

آتش‌سوزی گسترده یک رستوران در زرند مهار شد

توفان شدید کرمان را درنوردید؛ آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان

طرح مهارت‌آموزی و ارتقای اشتغال‌پذیری جوانان در کرمان اجرا می‌شود

دنیامالی: در جشن قهرمانی تراکتور شرکت نمی‌کنم

اعلام لیست 14 نفره تیم ملی وزنه‌برداری ایران

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

چهارمین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

نماهنگ حماسی و پرشور «منو بشناس» از 40 خواننده پاپ

موزیک ویدئوی تماشایی «به رسم یادگار» با صدای محسن چاوشی

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا