کرمان رصد
چگونه تفکر استراتژیک داشته باشم؟ / این یک جمله شاید ادامه مطالعه بیشتر
دوشنبه 3 ارديبهشت 1403 - 14:46:44
کرمان رصد - در فهم اندیشه استراتژیک، کتب زیادی نگاشته است، اما در متن کوتاه زیر دکتر یدالله کریمی پور تلاش می کند، خلاصه ای فشرده از مفهوم اندیشه استراتژیک را ارائه بدهد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از نظر او «اندیشه استراتژیک، در پی آن است که کارشناسان و بلکه مردم را به تفکر ژرف تر رهنمون شود.» او می نویسد: «اندیشه استراتژیک پدیده ای ذهنی یا سوبژکتیو است. بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان به همین دلیل کار این گونه اندیشه ورزی مستقیما حل وفصل مشکلات جامعه، دولت و در کل سیاست نیست. همان گونه که اسلاوی ژیژک باورمند است، اندیشه استراتژیک می کوشد به پرسش های کلی تر بپردازد. مانند این که یک استراتژیست در نخستین مواجهه با طرح هر مشکل اجتماعی- سیاسی، خود بخود و بالذاته می پرسد: آیا این واقعا یک مشکل و مساله است؟! آیا این مشکل واقعا زیربنایی است؟! یا در وهله بعد در برابر طرح و برنامه ها و معادلات ارائه شده برای حل مشکلات بالذات می پرسد: آیا این شیوه معادله سازی برای حل مساله منطقی، زیربنایی و درست است؟! حتی ممکن است در جایی برای دستیابی به کنه و سرشت مساله ناگزیر شود بپرسد: چه شد که کار بدین جا کشیده شد؟!چگونه و طی چه فرآیندی کار بدین جا کشیده شد؟! کوتاه آن که اندیشه استراتژیک، در پی آن است که کارشناسان و بلکه مردم را به تفکر ژرف تر رهنمون شود. او در پی آگاهی بخشی برای رساندن مخاطبین به اندیشیدن جهانی به جای تمرکز نقطه ای و منطقه ای است. همین مسئولیت و شاید وظیفه, کار استراتژیست را بس سخت می کند. زیرا از یک سو، تمرکزی مستقیم بر حل وفصل مشکلات ندارد و از سوی دیگر در پی کشاندن اذهان به وادی های عمیق تر و زیربنایی تر است.» 216216 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1892855

در فهم اندیشه استراتژیک، کتب زیادی نگاشته است، اما در متن کوتاه زیر دکتر یدالله کریمی پور تلاش می کند، خلاصه ای فشرده از مفهوم اندیشه استراتژیک را ارائه بدهد. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از نظر او «اندیشه استراتژیک، در پی آن است که کارشناسان و بلکه مردم را به تفکر ژرف تر رهنمون شود.» او می نویسد:
«اندیشه استراتژیک پدیده ای ذهنی یا سوبژکتیو است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به همین دلیل کار این گونه اندیشه ورزی مستقیما حل وفصل مشکلات جامعه، دولت و در کل سیاست نیست. همان گونه که اسلاوی ژیژک باورمند است، اندیشه استراتژیک می کوشد به پرسش های کلی تر بپردازد. مانند این که یک استراتژیست در نخستین مواجهه با طرح هر مشکل اجتماعی- سیاسی، خود بخود و بالذاته می پرسد: آیا این واقعا یک مشکل و مساله است؟! آیا این مشکل واقعا زیربنایی است؟! یا در وهله بعد در برابر طرح و برنامه ها و معادلات ارائه شده برای حل مشکلات بالذات می پرسد: آیا این شیوه معادله سازی برای حل مساله منطقی، زیربنایی و درست است؟!
حتی ممکن است در جایی برای دستیابی به کنه و سرشت مساله ناگزیر شود بپرسد: چه شد که کار بدین جا کشیده شد؟!چگونه و طی چه فرآیندی کار بدین جا کشیده شد؟! کوتاه آن که اندیشه استراتژیک، در پی آن است که کارشناسان و بلکه مردم را به تفکر ژرف تر رهنمون شود. او در پی آگاهی بخشی برای رساندن مخاطبین به اندیشیدن جهانی به جای تمرکز نقطه ای و منطقه ای است. همین مسئولیت و شاید وظیفه, کار استراتژیست را بس سخت می کند. زیرا از یک سو، تمرکزی مستقیم بر حل وفصل مشکلات ندارد و از سوی دیگر در پی کشاندن اذهان به وادی های عمیق تر و زیربنایی تر است.»
216216
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1892855

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/622400/چگونه-تفکر-استراتژیک-داشته-باشم؟---این-یک-جمله-شاید-ادامه-مطالعه-بیشتر
بستن   چاپ