کرمان رصد
از تربیت حافظ قرآن تا پزشک در مسجد روستای چلپایی جنوب کرمان
شنبه 26 فروردین 1402 - 11:54:02 AM
شبستان
کرمان رصد - مسجد امام حسن مجتبی(ع)روستای چلپایی از توابع جنوب کرمان از آن دست مساجدی است که سال هاست تربیت جوانان را اولویت قرار داده و نقش مهمی در زندگی اهالی داشته است.
  روستای چلپایی با 130 خانوار در فاصله 30 کیلومتری شهر کهنوج و 45 کیلومتری مرکز شهر قلعه گنج قرار دارد فعالیت های قرآن محور مسجد امام حسن مجتبی (ع) موجب شده تا روستای چلپایی به یک روستای قرآنی تبدیل شود و با تربیت قرآنی نوجوانان و جوانان به روستا رونق دهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حمزه سالار محمودی مربی قرآن کریم و حافظ 9 جزء است که برای آشنایی بیشتر با فعالیت های قرآنی مسجد امام حسن مجتبی (ع) پای صحبت هایش می نشینیم.
مسجد سکوی پرتاب نوجوانان و جوانان روستا به سوی آینده ای روشن شد
«روستای چلپایی یکی از روستاهای شهرستان قلعه گنج است که بعد مسافتی زیاد آن با شهر قلعه گنج موجب شده بود تا محروم از امکانات بماند به طوری که بچه ها تا سال 1382 فقط تا مقطع پنجم ابتدایی می توانستند در روستا درس بخوانند و برای ادامه تحصیل باید به شهر می رفتند، از سوی دیگر ما در روستا بهورز بومی، پزشک، روحانی و از دیگر اقشار نداشتیم و تنها شغل اهالی روستای چلپایی کشاورزی بود و تصمیم گرفتیم آینده ای روشن برای بچه ها رقم بزنیم که آبادانی روستا را هم به دنبال داشته باشد بنابراین با توجه به کارکردهایی که مسجد دارد مسجد امام حسن مجتبی (ع) را به مرکز جذب کودکان، نوجوانان و جوانان و تربیت نیروهای متعهد و مومن تبدیل کردیم و از همان ابتدا رویکرد فعالیت های مسجد را به برنامه های قرآنی اختصاص دادیم و مسجد سکوی پرتابی برای نوجوانان و جوانان روستا به سوی آینده ای روشن شد و باعث شد بچه ها در رشته های مختلف و مورد نیاز مردم روستا تحصیل کنند و اکنون 4 پزشک، بهورز، 30 معلم و 60 طلبه بومی حاصل تربیت مسجدی و قرآنی هستند و تعدادی نیز در نهادهای نظامی و انتظامی مشغول خدمت می باشند».
تربیت مربی قرآن کریم برای رفع نیاز روستای چلپایی
«از سال 1382 تاکنون 200 قرآن آموز در کلاس های روخوانی، روانخوانی، تجوید، حفظ و مربیگری که در مسجد امام حسن مجتبی (ع) راه اندازی کرده ایم شرکت کرده اند و به لطف خداوند امروز 4 حافظ کل، 9 حافظ 3 تا 5 جزء و 8 قاری قرآن داریم. دوره های آموزش های قرآن کریم ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان است و از همان ابتدا بنای آموزش های قرآنی به جوانان را بر توانمندسازی آنها جهت تربیت مربیان بومی قرآن گذاشتیم زیرا در روستای ما مربی قرآن کریم نبود بنابراین برای رفع این خلا دست به کار شدیم بعد از این که 60 نفر از قرآن آموزان به مرحله مربیگری رسیدند تا آنها را برای شرکت در دوره های تخصصی مربیگری قرآن کریم به استان یزد بردیم. اکنون 50 دانش آموز مقطع ابتدایی و 23 دانش آموز مقطع راهنمایی زیر نظر 7 مربی قرآن کریم بومی در حال فراگیری قرآن کریم هستند».
رویکرد مسجد امام حسن مجتبی (ع) ایجاد روحیه اعتماد به نفس و خودباوری در بچه ها است
«یکی از برنامه های ما در راستای آموزش قرآن کریم، ایجاد روحیه اعتماد به نفس و خودباوری در بچه ها است و برای همین 2 روز در هفته جلسات تلاوت قرآن کریم به بچه ها سپرده می شود و کودکان و نوجوانان سوره ای از قرآن کریم را تلاوت می کنند، در کنار این تلاوت ها جلسات جزء خوانی قرآن کریم به صورت شبانه نیز با حضور اهالی روستا برگزار می‌کنیم. در حاشیه برگزاری جلسات جزء خوانی قرآن کریم برای حل مشکلات بچه ها و همچنین رونق بخشی به مسجد امام حسن مجتبی (ع) به بحث و تبادل نظر می پردازیم. شاید بتوان گفت؛ راز موفقیت ما در اجرای برنامه های مسجد محور برای تربیت بچه ها و انجام فعالیت های قرآنی تنها همدلی و همبستگی که بین اهالی روستا وجود دارد، می باشد آنها همراهان خوبی برای ما هستند».
از ایجاد جذابیت در برنامه های مسجد تا استعدادیابی در شعر
«برای جذب نوجوانان و جوانان به مسجد برای آنها برنامه های آموزشی و تفریحی برگزار می کنیم و یکی از این برنامه ها برگزاری اردوهای تفریحی و ورزش فوتبال است که برای آنها زمین فوتبال نیز مه. علاوه بر این نیز در قالب طرح مطالعاتی برای موفقیت کودکان و نوجوانان در تحصیل کلاس های تقویتی نیز برگزار می کنیم. یکی از دغدغه های مقام معظم رهبری ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و ما سعی کردیم در رفع این دغدغه با راه اندازی یک کتابخانه بچه ها و بزرگتر ها را با کتاب مأنوس کنیم. در حال حاضر در حال شناسایی استعدادهای شعری نوجوانان و جوانان روستا هستیم تا بتوانیم در شکوفایی استعدادشان در این زمینه نیز به آنها کمک کنیم و ان شاءالله بچه ها در زمینه شعر نیز توانمند شوند تا بتوانند در مسابقات مشاعره موفق شوند. برای این که فعالیت های فرهنگی و قرآنی اثر بخشی لازم را داشته باشند باید از سر دلسوزی و به صورت مداوم باشند».
محمدرضا صادقی 23 ساله دانشجوی رشته پزشکی حافظ 10 جزء قرآن کریم است که در دوران کودکی اوقات فراغت خود را با حضور در مسجد امام حسن مجتبی (ع) روستای چلپایی پر کرده است و حضور در مسجد و شرکت در کلاس های قرآن کریم برکات فراوانی برای او داشته است، برای آشنایی بیشتر با این جوان مسجدی با او به گفتگو نشستیم.
حضور در مسجد روستا و انس با قرآن کریم مسیر زندگیم را تغییر داد
«تا جایی یادم میاد در دوران کودکی روستای ما امکاناتی تفریحی برای غنی سازی اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و جوانان نداشت و تنها مسجد روستا بود که با برگزاری کلاس های آموزش قرآن کریم و ورزش بچه ها را جمع کرده بود، شغل اهالی روستا کشاورزی و دامپروری است و بچه ها وقتی به سن نوجوانی و جوانی می رسند به کشاورزی و دامپروری مشغول می شوند اما حضور در مسجد امام حسن مجتبی (ع) باعث شد نه تنها مسیر زندگی من بلکه بقیه بچه های روستا تغییر کند».
حافظ 10 جزء از قرآن کریم هستم
«دوران ابتدایی در مدرسه روستای چلپایی تحصیل کردم و از همان دوران با قرآن کریم مأنوس شدم و رفته رفته حفظ قرآن کریم را شروع کردم، پس از شرکت در آزمون نمونه دولتی وارد مدرسه راهنمایی نمونه دولتی امیرکبیر شهرستان کهنوج شدم اما از قرآن فاصله نگرفتم و به حفظ ادامه دادم و توانستم 5 جزء حفظ کنم، مقطع دبیرستان را هم در مدرسه تیزهوشان علامه حلی شهرستان کهنوج گذراندم و در این دوران نیز در کنار تحصیل توانستم 7 جزء حفظ کنم و سپس در سال 97 با کسب رتبه 250 وارد دانشگاه علوم پزشکی کرمان شدم و در حال حاضر حافظ 10 جزء از قرآن کریم هستم». 
ارتباط با خدا ، معنویت و اعتقادات مذهبی نیروی محرکه و پشتوانه انسان برای پشت سر گذاشتن مشکلات است
«جو فرهنگی که به یمن وجود مسجد امام حسن مجتبی (ع) در روستا ایجاد شده بود انگیزه ای برای ادامه تحصیلم شد و پدر نیز در این امر مشوقم بود. همیشه قبل از شروع مطالعه یک صفحه از قرآن کریم را تلاوت می کنم زیرا معتقدم انس با قرآن کریم موجب تقویت حافظه ام می شود و به افکارم نظم می بخشد. ارتباط با خدا، معنویت و اعتقادات مذهبی نیروی محرکه و پشتوانه انسان برای پشت سر گذاشتن مشکلات است. شاید تنها جمله ای که بتواند حق مطلب را ادا کند، این است که من هر چه دارم از برکت حضور در مسجد و انس با قرآن کریم است.الان که به گذشته و مسیری که پشت سر گذاشته ام نگاه می کنم می بینم به برکت مسجد و انس با قرآن کریم راه درستی را رفته ام».
در پرتو حضور در مسجد می توان انسان های مومن متعهد تربیت کرد
«مسجد، هیئت امنا، امام جماعت مسجد، خانواده و مدرسه نقش بسزایی در تربیت انسان دارند و مساجد با توجه به سلایق نوجوانان و جوانان و فراهم کردن امکانات ورزشی و رفاهی و برنامه های جذاب می توانند زمینه حضور نسل نوجوان و جوان را فراهم کرده و بر روی تربیت دینی آنها کار کنند، امام جماعت مسجد باید جوان‌گرایی را مدنظر داشته باشد و برای جذب جوانان به مسجد با آنها دوست شود، در پرتو حضور در مسجد است که می توان انسان های مومن متعهد تربیت کرد».
 

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/487761/از-تربیت-حافظ-قرآن-تا-پزشک-در-مسجد-روستای-چلپایی-جنوب-کرمان
بستن   چاپ