کرمان رصد
166 میلیارد ریال برای تکمیل زنجیره تولید گلیم سیرجان اختصاص یافت
پنجشنبه 6 بهمن 1401 - 10:58:46 AM
ایرنا

کرمان رصد- کاظم حسین زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: تسهیلات تکمیل زنجیره تولید گلیم شیریکی پیچ یا سوزنی به عنوان یکی از شاخص ترین دست‌بافته های عشایر و روستاییان شهرستان سیرجان با قدمتی چند صد ساله به 2 سرمایه گذار مجتمع های کارگاهی تولید گلیم در سیرجان از محل اعتبارات تبصره 18 سال 1400 تصویب شده که منتظر ابلاغ برای پرداخت آن هستیم.

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ساخت 2 مجتمع تولید گلیم در خرداد ماه سال جاری اظهار داشت: یکی از سرمایه گذاران این طرح با هزینه سهم آورده، پیشرفت 20 درصدی را رقم زده است که با دریافت تسهیلات سرعت اجرای طرح بالا می رود.

وی تصریح کرد: امسال همچنین با مصوبات سفر رییس جمهور از محل اعتبارات تبصره 18 مبلغ 900 میلیارد ریال برای حوزه صنایع دستی استان کرمان تخصیص داده شده که منتظر ابلاغ آن هستیم.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان داشت: فعالان، کارگاه ها، آموزشگاه ها و تولیدکنندگان تجارت آنلاین صنایع دستی، مشمول این تسهیلات می شوند که نرخ کارمزد آن 10 درصد است.

وی ادامه داد: همچنین از محل اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور به کرمان، تسهیلات خرید صنایع دستی نیز با نرخ سود 10 درصد به عاملیت صندوق کارآفرینی امید پرداخت می شود.

حسین زاده بیان کرد: طرح تسهیلات مشتریان صنایع دستی از نمایشگاه صنایع دستی کرمان برای نخستین مرتبه در کشور آغاز شده است و استان های دیگر نیز این طرح را به اجرا گذاشته اند.

وی با اشاره به افزایش قیمت تولید شده محصولات صنایع دستی در یک سال گذشته تاکید کرد: در حال حاضر بازار صنایع دستی در رکود به سر می برد که امیدواریم پرداخت تسهیلات به مصرف کنندگان چرخه اقتصادی این بازار را به حرکت درآورد.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان گفت: امسال برای آشنایی و حمایت از هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی، نمایشگاه های متعددی در سطح ملی و استانی برگزار شد که کمک نسبتا خوبی برای اهالی این حوزه بود.

به گزاش ایرنا، حدود 70 هزار هنرمند و فعال صنایع دستی در استان کرمان به صورت انفرادی و کارگاهی در 100 رشته مشغول به فعالیت هستند.

خاستگاه اصلی گلیم شیرکی پیچ، روستای دارستان در 25 کیلومتری مرکز شهرستان سیرجان است که در سال 1396 در فهرست آثار جهانی قرار گرفت و سیرجان به عنوان شهر جهانی گلیم معرفی شد.

با وجود رونق و تولید مناسب گلیم در شهرستان سیرجان، نبود کارگاه جانبی برای انجام مراحل تکمیل تولید، شامل ریسندگی، رنگرزی، طراحی، شور، پرداخت و بسته‌بندی، تولید کنندگان این محصول مجبور به مراجعه به مراکز خارج از استان هستند.

کرمان با هشت اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است. ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دست‌کَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.


http://www.kerman-online.ir/Fa/News/274701/166-میلیارد-ریال-برای-تکمیل-زنجیره-تولید-گلیم-سیرجان-اختصاص-یافت
بستن   چاپ