کرمان رصد
چشم انداز روشن بازآفرینی شهری در کهگیلویه و بویراحمد
جمعه 4 آذر 1401 - 09:25:57
کرمان رصد - به گزارش ایرنا، بافت های فرسوده بیشتر در زمره مناطق محروم شهر از نظر اقتصادی، اجتماعی و کالبدی هستند و این عوامل نارضایتی ساکنان، عدم پویایی و نشاط و رونق حیات شهری را در پی داشته است.
این بافت ها همچون زخمی بر پیکر شهرها بوده اند که باید قاعدتاً برای آنها فکری می شد و بازآفرینی به عنوان بهترین رویکرد معرفی شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
طبق نظر کارشناسان، ﺑﺎزآﻓﺮﯾﻨﯽ ﺷﻬﺮی ﻣﻔﻬﻮﻣﯽ ﺟﺎﻣﻊ و روﯾﮑﺮدی ﯾﮑﭙﺎرﭼﻪ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﻣﻌﺎﺻﺮﺳﺎزی و اﺣﯿﺎی ﺑﺎﻓﺖﻫﺎی ﺷﻬﺮی اﺳﺖ ﮐﻪ از اﺑﻌﺎد ﮔﻮﻧﺎﮔﻮن ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ، ﻫﻨﺮی، اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، زﯾﺴﺖﻣﺤﯿﻄﯽ و اﻗﺘﺼﺎدی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ.
ﺑﺎزآﻓﺮﯾﻨﯽ شهری منجر به ﺑﻬﺒﻮد ﺑﺨﺶ اﻗﺘﺼﺎدی ﻣﺤﻠﻪ ﯾﺎ ﺷﻬﺮ، اﻓﺰاﯾﺶ اﺷﺘﻐﺎل، ﺗﺸﻮﯾﻖ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﮔﺬاری و رﺷﺪ ﮐﺴﺐ و ﮐﺎر و رﻓﻊ ﺻﺪﻣﺎت اﻗﺘﺼﺎدی ﺷﺪه و ﻧﯿﺰ ﺧﻠﻖ ﮐﺎرﮐﺮدﻫﺎی اﻗﺘﺼﺎدی ﺟﺪﯾﺪ ﻣﯽ شود.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در این باره می گوید: از سال 96 تاکنون 45 پروژه اجرایی و 18 پروژه تملیکی در زمینه بازآفرینی شهری در شهرهای استان اجرا شده است.
علی کاظم بدخشان نژاد افزود: همچنین در این سال ها بیش از 40 میلیارد تومان اعتبار هزینه طرح ها شده است.
وی تاکید کرد: پروژه هایی همچون ایجاد مدرسه در سه شهر استان، ایجاد خانه بهداشت در 2 شهر، ساخت پارک محله ای در سه شهر، آسفالت در چهار شهر و جدول گذاری در سه شهر استان از جمله طرح های اجرا شده در این مدت بوده است.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: اجرای این طرح سبب افزایش سرانه خدمات در مناطق می شود و سطح کمی و کیفی محلات هدف از نظر محیط زندگی بهبود می یابد.
وی افزود: روح جدید به محله های فرسوده دمیده خواهد شد و نابرابری های فضایی ترمیم می شود و و در نهایت استاندارد زندگی و کیفیت زندگی ارتقا پیدا می کند.
بدخشان نژاد تصریح کرد: امسال پیشنهاد 20 پروژه بازآفرینی شهری در کهگیلویه و بویراحمد با مبلغ 60 میلیارد تومان اعتبار به تهران پیشنهاد شده است که این طرح ها پذیرفته شده اند.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد گفت: امسال همچنین 800 تن قیر با حدود 10 میلیارد تومان اعتبار استان پیشنهاد داده است که این میزان قیر به استان در روزهای اخیر تخصیص یافته است.
وی عنوان کرد: طرح بازآفرینی شهری با هدف نوسازی، محکم سازی و بهسازی محله های فرف یا همان بافت های فرسوده است که قدمتی بیش از 30 سال دارند و دارای معابر، ساختمان ها و کوچه های تنگ و تو در تو هستند.
بدخشان نژاد ادامه داد: پای شهرداری های کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهرداری دهدشت، یاسوج و دیگر شهرها در اجرای طرح بازآفرینی شهری می لنگد و مکاتبات را بسیار دیر پاسخ می دهند.
معاون مسکن و بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: شهرداری دهدشت همکاری بسیار ضعیفی با این طرح دارد و با اینکه چندین بار مکاتبه صورت گرفته اما پاسخی نمی دهند و باعث شده اند کار با سرعت کمتری پیش رود.
وی افزود: کارهای فرهنگی و آموزشی نیز با کمک سازمان فنی و حرفه ای در این مناطق در دست اجراست و هنرها و حرفه هایی از جمله خیاطی، قالی بافی و موارد دیگر به ساکنان ارائه می شود.
بیشتر بافت های فرسوده و ناکارآمد کهگیلویه و بویراحمد در شهرهای یاسوج، گچساران و دهدشت قرار دارند و سه گونه بافت باعنوان محدوده تاریخی، سکونتگاه غیر رسمی و بافت میانی فرسوده وجود دارد.
159 هزار نفر از جمعیت شهرهای مختلف استان از جمله یاسوج، دوگنبدان و دهدشت در سکونتگاه‌های ناکارآمد و بافت‌های فرسوده زندگی می‌کنند.
2 هزار و 82 هکتار سکونت‌گاه غیر رسمی و بافت فرسوده در شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود 16 هزار و 249 کیلومتر مربع یک درصد مساحت کشور را دارد و یکی از کوچک‌ترین استان‌های کشور است.
این استان 726 هزار نفر جمعیت دارد که 54 درصد آن در شهرها و 46 درصد در روستاها زندگی می‌کنند.
برچسب‌ها کهگیلویه و بویراحمد شرکت بازآفرینی شهری ایران یاسوج

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/265233/چشم-انداز-روشن-بازآفرینی-شهری-در-کهگیلویه-و-بویراحمد
بستن   چاپ