کرمان رصد
270 طرح برای بهبود کیفیت محصولات کشاورزی اجرا می‌شود
شنبه 16 مهر 1401 - 12:11:36 PM
ایرنا
کرمان رصد- فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی علاوه بر بهبود ویژگی های محصول و کاهش هزینه های تولید در تضمین سلامت محصولات غذایی نیز موثر است.

این اقدام به روش های مختلفی صورت می گیرد. برخی روش های شیمیایی علاوه بر بازدهی پائین موجب کاهش سلامت محصولات غذایی نیز می شود در حالیکه امروزه راه‌های جایگزین مانند روش های زیستی به سرعت در صنایع غذایی جهان رو به توسعه است. مانند استفاده از بیوکاتالیست ها در فرآیند تولید نان، فرآیندهای استخراج، تصفیه و استریفیکاسیون روغن های خوراکی، تولید محصولات لبنی، استخراج پروتئین و غیره.

علاوه بر این ها، استفاده از فرآوری زیستی در تولید مواد غذایی از بقایای گیاهی و مواد غذایی و بهبود کیفیت مواد غذایی با روش های زیستی نیز مطرح است. کارشناسان معتقدند که فرآوری زیستی در فرآیند تولید محصولات غذایی و کشاورزی هم ویژگی های محصول را بهبود می دهد و تضمینی برای سلامت این محصولات است.

بر همین اساس ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای 270 طزح به دنبال توسعه فرآوری زیستی در تولید محصولات غذایی و کشاورزی است.  

توسعه تولید روغن تولید محصولات غذایی(10 طرح) و نوشیدنی های تخمیری(10 طرح)، توسعه استفاده از کاتالیست های زیستی در تولید  نان و نوشیدنی لبنی و غیر لبنی(10 پروژه)، بسته بندی محصولات کشاورزی و غذایی با رویکرد صادراتی(200 طرح)، فرآوری غلات و حبوبات (20 طرح)، فرآوری گوشت، شیر و لبنیات(20 طرح) اولویت‌هایی است که با اجرای آنها کیفیت محصولات کشاورزی و در نهایت غذای مصرفی مردم را ارتقا می دهد.


http://www.kerman-online.ir/Fa/News/262355/270-طرح-برای-بهبود-کیفیت-محصولات-کشاورزی-اجرا-می‌شود
بستن   چاپ