کرمان رصد
ابتلای 133 نفر از رفسنجانی‌ها به تب مالت در سال گذشته
سه شنبه 14 تير 1401 - 20:30:13
کرمان رصد - ایسنا/کرمان مدیر گروه بیماری های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: در سال گذشته 1553 نفر در شهرستان رفسنجان دچار حیوان‌گزیدگی شدند که توصیه می‌شود جهت پیشگیری از ابتلا به هاری بلافاصله بعد از گزیده شدن، محل گزش را با آب و صابون به مدت 15 تا 20 دقیقه کاملا شسته و بدون فوت وقت به مرکز پیشگیری درمان هاری مستقر در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) مراجعه کنند.
دکتر محسن نژاد قادری صبح امروز 14 تیرماه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی زئونوز و هفته ملی مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، اظهار کرد: هرگونه بیماری یا عفونتی که به طور طبیعی بین حیوان و انسان انتقال یابد به عنوان بیماری زئونوز شناخته می شود که مهمترین بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در کشور ما شامل ؛ تب مالت، سالک، هاری، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، کیست هیداتید هستند. 
وی در مورد تب مالت گفت: یکی از مهمترین بیماریهای زئونوز تب مالت است که عمدتا از طریق مصرف شیر و لبنیات محلی آلوده همچنین تماس با ترشحات و دام آلوده و گاهی از راه تنفسی در آغل هم منتقل می شود و باید دام واکسینه شود. 
مدیرگروه بیماری های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از ابتلای 133 مورد از رفسنجانی ها به تب مالت در سال گذشته خبر داد و افزود: همشهریان از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از شیر فله که البته توصیه نمی شود، از زمان اولین قل زدن به مدت 5 دقیقه جوشانده شود.
نژادقادری ادامه داد: شایع‌ترین نوع لیشمانیوز، سالک پوستی است که بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل وحدود 2 تا 8 ماه بعد از گزش، ضایعه ای شبیه جوش و بدون درد در محل گزش پیدا می‌شود که کم‌کم به زخم تبدیل می شود.
وی یادآور شد: در سال گذشته 95 مورد مبتلا به سالک در رفسنجان داشتیم و همشهریان در صورت ابتلا به این بیماری به مرکز بهداشت شماره یک شهری مراجعه کنند.
نژاد قادری بیماری هاری را نوعی بیماری ویروسی خواند که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و از محل گاز گرفتگی وارد بدن می شود و گفت: در سال گذشته 1553 نفر در شهرستان رفسنجان دچار حیوان‌گزیدگی شدند که توصیه می‌شود جهت پیشگیری از ابتلا به هاری بلافاصله بعد از گزیده شدن، محل گزش را با آب و صابون به مدت 15 تا 20 دقیقه کاملا شسته و بدون فوت وقت به مرکز پیشگیری درمان هاری مستقر در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) مراجعه کنند.
مدیرگروه بیماری های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان از تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یاد و خاطرنشان کرد: در سال جاری یک مورد مبتلا به این بیماری در رفسنجان داشته ایم و ناقل این بیماری کنه‌ها هستند.
وی بیان کرد: دامداران، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه، کارکنان بهداشتی و بیمارستان و حتی خانم‌های خانه دار بیشتر در معرض خطر این بیماری هستند. بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، نگهداری دام به صورت بهداشتی، عدم ذبح دام در منازل و معابر، خرید گوشت‌های مورد تایید دامپزشکی و نگهداری از گوشت در یخچال 24 ساعت پس از خریدای و خرد کردن آن با دستکش است.

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/255448/ابتلای-133-نفر-از-رفسنجانی‌ها-به-تب-مالت-در-سال-گذشته
بستن   چاپ