کرمان رصد
کم‌آبی در کرمان؛ از آبرسانی تانکری در پربارش‌ترین جای استان تا عقب‌ماندگی فاضلاب
سه شنبه 30 فروردين 1401 - 14:29:54
ایرنا - کرمان
کرمان رصد - کرمان - آیین معارفه مدیرعامل جدید آبفا کرمان با طرح مشکلات مهمی از جمله وضعیت کمبود آب حتی در پربارش‌ترین نقطه این استان و نیز آنچه عقب‌ماندگی‌ها در احداث فاضلاب خوانده شد، همراه بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا محمد طاهری مدیرعامل پیشین شرکت آبفا استان کرمان پس از حدود 12 سال این مسئولیت را به علیرضا عبدیان مدیرعامل جدید تحویل می‌دهد و امروز (سه شنبه) مراسم تکریم و معارفه این مدیران در شهر کرمان با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و نیز معاون شرکت آبفا کشوری درحالی برگزار شد که کرمان از نظر وضعیت آبی شرایط بسیار نامناسبی دارد.
آبرسانی با تانکر در شهرستان رابُر که از مناطق کوهستانی و پربارش‌ترین نقطه استان به شمار می‌رود خود گویای وضعیت آب در دیار کریمان است و دیگر نیازی نیست وضعیت روستاهای فاقد آب را توصیف کرد؛ درواقع این وضعیت مسئولیت سخت پیش روی مدیران این حوزه را نشان می دهد. سفره های زیرزمینی آب در استان بشدت ته کشیده‌اند و وضعیت فرونشست زمین هم جدی است؛ در این شرایط کمبود بارش ها و خشکی منابع آبی از یکسو و وضعیت مصرف بویژه در بخش کشاورزی که اندازه مصرف و مقیاس بهره وری از آن خود جای بررسی مفصل دارد همه و همه شرایطی را پیش رو قرار داده و می گوید که کار متولیان این حوزه بسیار سخت و نیازمند عزم و اراده ای جدی و همگانی خواهد بود.
آبرسانی به 700 روستا
به گزارش ایرنا معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور که در این مراسم شرکت کرده بود ضمن تشریح بخشی از شرایط آبی در این استان به تلاش ها برای آبرسانی به روستاها اشاره و تاکید کرد: یکهزار و 100 میلیارد تومان اعتبارات در قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای آبرسانی روستایی استان اختصاص دادیم و این طرح 679 روستا را آبرسانی می‌کند.
مسعود خشایی افزود: همچنین براساس پیگیری ها این آمار تا بیش از 700 روستا در استان کرمان افزایش می‌یابد.

کرمان رصد


وی اظهارداشت: در حوزه شهری نزدیک به 100 درصد(فقط آبرسانی با تانکر در شهرستان رابر) و در حوزه روستایی 76 درصد ضریب پوشش آب و فاضلاب در استان کرمان است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: منابع خوبی در اعتبارات 1401 برای استان کرمان پیش بینی کردیم که بخشی از نگرانی ها در حوزه آب و فاضلاب این استان را رفع می کند.
وی با اشاره به حجم خدمات دهی در این استان تصریح کرد: افزون بر 25 هزار کیلومتر شبکه توزیع آب در شهرها و روستاهای استان کرمان داریم و 9 هزار کیلومتر خط انتقال در استان در حال اجراست.
خشایی افزود: همچنین وجود 930 هزار مترمکعب حجم مخازن موجود در استان کرمان کمک می کند که وظیفه اصلی خدمت رسانی را به صورت مناسب انجام دهیم.
عقب ماندگی در فاضلاب
وی در ادامه با بیان اینکه تصفیه خانه رفسنجان بزودی وارد مدار می شود تصریح کرد: اما استان کرمان در حوزه فاضلاب عقب ماندگی دارد که در این زمینه چند قرارداد در حال اجراست.
خشابی ادامه داد: بیش از پنج تا شش هزار میلیارد تومان منابع توسط بخش خصوصی برای فاضلاب کشی در این استان در دست اجراست که پس از بهره برداری، این استان به میانگین کشور نزدیک می شود لذا درخواست می کنیم این پروژه ها با سرعت بیشتری دنبال شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: پروژه های کلان در حوزه وزارت نیرو دنبال می شود و از محل این منابع می توان وضعیت استان کرمان را نیز بهبود بخشید.
سخنان مدیرعامل سابق
به گزارش ایرنا طاهری مدیرعامل پیشین شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان که این مسئولیت را از سال 89 برعهده داشته نیز گفت: آب شهرستان رابر امروز با تانکر از بافت آبرسانی و تامین می شود، در حالی که این شهرستان پرباران ترین نقطه جغرافیای استان است.
وی افزود: شهرستان رابر از منظر خوش آب و هوایی و بارندگی چشم و چراغ استان کرمان است اما این شهرستان آب شرب ندارد.
طاهری اظهارداشت: حوزه آب شرب استان کرمان از نظر کمی و کیفی دچار چالش اساسی و زیربنایی است که از نظر کمی 95 درصد از منابع آب شرب شهرهای این استان از چاه های زیرزمینی تامین می‌شود.
مدیرعامل پیشین شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان ادامه داد: کرمان جزو معدود استان هایی است که چنین وضیتی دارد و آب شرب کلانشهر کرمان توسط 110 چاه تامین می‌شود که یکهزار مترمربع در اوج مصرف، کمبود داریم.
وی ابراز داشت: تصفیه خانه در بیش از 13 شهر برای ارتقای کیفی آب در بازه هفت تا هشت سال گذشته احداث شده است.
طاهری افزود: آب شهرستان های بردسیر، جیرفت، ریگان و نرماشیر و نیز صدها روستا از نظر کیفی دچار چالش است و در این حوزه همکاران ما با دشواری کار را پیش می برند.
به گفته وی از نظر اقتصادی سالی 16 کیلومتر زمین را حفاری کردن و چاه زدن در استان کرمان و همچنین اجرای پروژه های انتقال آب و اعتبارات مورد نیاز آن کافی است که این شرکت را زمین گیر کند.
طاهری با بیان اینکه اقتصاد شرکت ها وضعیت خوبی ندارد عنوان کرد: دخل شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان 100 و خرج آن هزار است که بین اینها باید تعادل برقرار کرد؛ آن هم در حوزه‌ای که نبود یک ساعت آب، برای مردم دردسر است.

کرمان رصد


اجرای پنج هزار میلیارد تومان طرح فاضلاب
مدیرعامل پیشین شرکت آبفا استان کرمان همچنین گفت: استان در حوزه بازچرخانی آب و اجرای شبکه فاضلاب پایین ترین میزان بهره مندی را در کشور داشت زیرا با منابع نزدیک به پنج میلیارد تومان در سال فاضلاب عملیاتی نمی شد؛ فاضلاب کرمان از سال 76 آغاز شد و با پیشرفت فیزیکی پنج تا 6 درصد پیش می رفت.
وی تصریح کرد: استان کرمان برای نخستین بار در کشور سه قرارداد در حوزه فاضلاب منعقد کرد که نخستین طرح در سیرجان بود که تصفیه خانه آن در مرحله بهره برداری قرار گرفته و این طرح تا ماه آینده افتتاح می شود؛ همچنین قرارداد فاضلاب کرمان یکهزار و 400 میلیارد تومان منعقد شده و زرند 217 میلیارد تومان قرارداد دارد.
طاهری تاکید کرد: جذب بیش از پنج تا 6 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در حوزه بازچرخانی آب و فاضلاب توسط بخش خصوصی کار بسیار ارزشمندی بود که با همت مسولان ملی و استان کرمان عملیاتی شد.
مدیرعامل پیشین آبفا استان کرمان افزود: این پروژه جزو معدود طرح هایی است که علاوه بر اشتغال خوب مراحل اجرایی خود را می گذراند و در آینده پشتیبان و حامی صنعت خواهد بود.
وی یادآور شد: بقای صنعت در استان کرمان نیز به بازچرخانی آب بستگی دارد که این طرح ها طی سه سال آینده جمع آوری می شوند و پروژه های فاضلاب رفسنجان، شهربابک و بردسیر را آغاز می کنیم که مطالعات اولیه آنها انجام شده و به مزایده رفته است.
طاهری ادامه داد: شرکت میدکو (توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه) در احداث فاضلاب کرمان و زرند پا به‌عرصه ‌گذاشت که در اجرای منافع و مسئولیت اجتماعی به صحنه آمد و در رفسنجان مس را به ساخت تصفیه خانه 300 میلیارد تومانی متعارف ترغیب کردیم که اکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی با اشاره به برخی دیگر مشکلات آبفا کرمان گفت: راههای مختلفی برای رفع مشکل نیروهای خرید خدمت(آب و فاضلاب روستایی استان پس از ادغام) پیگیری کردیم و شاید حق آنان این نبود که پس از 28 سال برون سپاری و از مزایا زده شوند.
طاهری ادامه داد: لذا با تمامی توان این بخش را پیش بردم و طبق آخرین مذاکرات مشکلات آنان رفع شده و با پیگیری در تهران قول رفع مشکل و جذب 30 تا 40 نفر باقیمانده را دریافت کردیم.
دستور کار جدید در آبفا استان

کرمان رصد


به گزارش ایرنا عبدیان مدیرعامل جدید شرکت مهندسی آب و فاضلاب استان کرمان نیز در این نشست طی سخنانی کوتاه برنامه ها و اولویت های خود را با تمرکز بر ساماندهی و حل مشکلات مناطق پرتنش استان از نظر کم آبی تشریح و بر بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در این زمینه تاکید کرد.
برچسب‌ها
تصفیه خانه کرمان آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب کشور

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/250227/کم‌آبی-در-کرمان؛-از-آبرسانی-تانکری-در-پربارش‌ترین-جای-استان-تا-عقب‌ماندگی-فاضلاب
بستن   چاپ