کرمان رصد
از آغاز فعالیت تشکل‌های دانشجویی برای برگزاری برنامه‌های روز دانشجو تا تداوم آلودگی در شهر‌های بزرگ
جمعه 12 آذر 1400 - 10:24:27
کرمان رصد -

کرمان رصد


هفته دوم آذر ماه هم سپری شد. با توجه به نزدیک شدن به 16 آذر «روز دانشجو»، تشکل‌های دانشجویی به دنبال برنامه ریزی هر چه بهتر برنامه‌های این روز هستند.
گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، هفته دوم آذر ماه در حالی سپری شد که با توجه به نزدیک شدن به 16 آذر و «روز دانشجو»، تشکل‌های دانشجویی به دنبال برنامه ریزی برای برگزاری هر چه بهتر برنامه‌های این روز هستند.
برهمین اساس بسیاری از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه های مختلف از مسئولان کشوری و استانی برای حضور در دانشگاه و گفت و گو در جمع دانشجویان دعوت کردند.
اگرچه اصلی ترین برنامه های تشکل های دانشجویی در این ایام حول محور روز دانشجو است اما دانشجویان در کنار آن از پیگیری مشکلات استانی خود هم غافل نبودند.
بیشتر بخوانید:
دعوت بسیج دانشجویی چهارمحال و بختیاری از استاندار استان برای حضور در جمع تشکل‌های دانشجویی
دعوت بسیج دانشجویی مازندران از استاندار استان برای حضور در مراسم روز دانشجو
بررسی مشکلات کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز از سوی بسیج دانشجویی

کرمان رصد

رستمی در ادامه تاکید کرد: رهبر انقلاب در دیدار دانشجویی اربعین امسال مطالبه ویژه‌ای به صورت خاص از هیئات و به صورت عام از جریان انقلابی داشتند که همان جهاد تبیین بود.
بیشتر بخوانید:
جهاد تبیین مطالبه خاص رهبر انقلاب از هیئات دانشجویی است / تربیت تشکیلاتی باید اولویت اول خادمان هیئات باشد

کرمان رصد

مطالبه تأمین اجتماعی از هپکو
در این هفته یکی از موضوعاتی که به آن پرداخته شد طلب تامین اجتماعی از شرکت هپکو بود. سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرده که برای پرداخت بدهی‌های بانکی و مالیاتی و حقوق کارکنان هپکو حدود 1198 میلیارد تومان از این شرکت طلب دارد و قصد دارد آن را با سهام مس طارم و مایملک این شرکت تسویه کند.
دولت دوازدهم در تیرماه 99 تصمیم گرفت که سهام عمده هپکو را در ازای بخشی از طلب هایش به سازمان تأمین اجتماعی بدهد. آن زمان 55 درصد سهام این شرکت به ارزش 56 و 180 میلیارد ریال به تأمین اجتماعی واگذار شد.
تأمین اجتماعی تیم مدیریتی به هپکو اعزام کرد. البته کار اصلی به دوش گروه متخصص و مدیرانی بود که به هپکو بازگشتند و در دوران طلایی این شرکت، نقش مهمی ایفا کرده بودند. همان زمانی که پروژه سرن در سالن‌های تولید هپکو اجرا می‌شد یا 2000 خودروی راهسازی در انبار‌های این شرکت ذخیره شده بود.
بیشتر بخوانید:
مطالبه تأمین اجتماعی از هپکو؛ 25 درصد سهام مس طارم / آیا تأمین اجتماعی قصد خروج از هپکو دارد؟

کرمان رصد

لرستان؛ چهارمین استان پرآب کشور
این روز‌ها که تنور اعتراضات و مطالبات مردم استان‌های مرکزی و جنوبی کشور از حقابه استان خود، داغ است، مردم دیگر استان‌های کشور نیز مطالبات آبی خود را وزارت نیرو و مسئولان آبی استانی طلب می‌کنند. لرستان یکی از این استان‌هاست که از گذشته همواره درگیر مشکلات کم آبی و بی آبی است و مطالبات جدی در زمینه حقابه و احداث سد در سالیان قبل داشته است.
مشکل حقابه لرستان موضوعی است که بعد از انقلاب اسلامی، در گذشته مسئولین استان آنطور که شایسته بوده نتوانسته‌اند از حق مردم این دیار دفاع کنند. علیرغم اینکه لرستان چهارمین استان پرآب کشور محسوب می‌شود؛ اما متاسفانه بهار و زمستان با سیلاب‌های مخرب و تابستان با خشکسالی مواجه است که در این خصوص بار‌ها در صحن مجلس به وزیر نیرو تذکراتی داده شده و حتی استیضاح نیز شد.
بیشتر بخوانید:
حقابه مردم لرستان در هاله‌ای از ابهام / سرنوشت سد معشوره چه شد؟

کرمان رصد

بافت تاریخی هر شهر با داشتن ارزش‌های والای فرهنگی، جزئی از هویت و شناسنامه ملی آن شهر است. این بافت‌ها که در قلب شهر‌ها جای دارند، دارای ارزش‌های اقتصادی و فرهنگی اند که باعث شکل گیری بستری هویت شهر می‌شوند.
بافت تاریخی شیراز تنها به بنا‌های نامداری، چون نارنجستان قوام، مسجد نصیرالملک، مسجد، بازار و حمام وکیل، عمارت کلاه فرنگی، سرا و بازار مشیر، مدرسه خان و… خلاصه نمی‌شود بلکه آثاری از دوره زندیه تا قاجاریه را در خود دارد. از مجموع سه هزار اثر تاریخی که در فارس ثبت ملی شده، نزدیک به 400 اثر در بافت تاریخی واقع شده است. از این بافت به عنوان اصیل‌ترین بافت خاورمیانه یاد می‌شود.
برخی از کارشناسان میراث فرهنگی بر این باورند که بافت تاریخی شیراز از نظر فنی و معماری یکی از شاخص‌ترین بافت‌های تاریخی نه تنها در ایران بلکه جهان است چرا که بر اساس معیار‌های اسلامی طراحی شده است. البته طی چند سال گذشته به دلیل پاره‌ای از مشکلات این بافت از ساکنان قدیمی خالی و به محلی پر از آسیب‌های اجتماعی تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید:
نگرانی مردم شیراز از فروپاشی بافت تاریخی شهر / غنی‌ترین بافت‌های تاریخی کشور در خطر تخریب

کرمان رصد

تکذیب سقوط بالگرد در استان چهارمحال و بختیاری
در روز‌های گذشته گزارش مردمی در خصوص سقوط بالگردی در شهرستان‌های اردل اعلام شد در این رابطهایرج کیانی سرپرست جمعیت هلال احمر استان چهار محال و بختیاری، در مورد گزارش‌های مردمی درباره احتمال سقوط بالگرد در شهرستان اردل گفت: در لحظات اولیه تیم‌های ارزیابی به منطقه اعزام شدند با بررسی تیم‌های ارزیاب هیچ گونه آثاری از سقوط بالگرد مشاهد نشده است.
کیانی اظهار داشت: سقوط بالگرد در منطقه را کاملا تکذیب می‌کنیم. تیم‌های ارزیاب ما در منطقه حضور دارند و در حال بررسی بیشتر هستند.
بیشتر بخوانید:
هلال احمر خبر سقوط بالگرد در شهرستان اردل را تکذیب کرد + فیلم

کرمان رصد

مشهد در فهرست شهر‌های آلوده
مشهد چند سالی است در فهرست شهر‌های آلوده قرار گرفته و به گفته یکی از اعضای شورای شهر 20 درصد آلودگی آن در اثر سوزاندن مازوت در 4 نیروگاه اطراف شهر است.
مشهد، برخلاف تهران و کرج، شهر گسترده‌ای است؛ تراکم جمعیت در این شهر کمتر از تهران یا کرج است. براساس آمار رسمی در هر یک کیلومتر مربع در مشهد حدود 9 هزار نفر زندگی می‌کنند که این رقم در تهران به 12 هزار نفر می‌رسد. از سوی دیگر اطراف مشهد را روستا‌ها فرا گرفته اند؛ درحالیکه روستا‌های اطراف تهران این روز‌ها تبدیل به شهر شده اند و حتی شهر‌های جدید اطراف این کلان شهر احداث شده که هر روز بر جمعیت آن‌ها افزوده می‌شود. هوای مشهد ساده‌تر از تهران پراکنده می‌شود، تراکم جمعیت کمتر است و بسیاری عوامل دیگر ما را به این سمت رهنمون می‌کند که هوای مشهد نباید آنقدر‌ها هم آلوده باشد. اما نفس کشیدن در بسیاری از روز‌های سال در مشهد، سخت است.
آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که در مشهد حدود بخش زیادی از آلودگی مشهد را آلاینده‌های ثابت ایجاد می‌کنند. چهار نیروگاه، به ویژه نیروگاه توس پایه ثابت تولید آلودگی در مشهد هستند. ایمان فرهمندی، عضو شورای شهر مشهد نیز این خبر را تأیید می‌کند و به خبرنگار ما می‌گوید: یک پنجم آلودگی در مشهد ناشی از این نیروگاه‌ها است. به گفته او در این نیروگاه‌ها مازوت برای سوخت و تأمین انرژی استفاده می‌شود.
بیشتر بخوانید:
20 درصد آلودگی مشهد از دودکش‌های 4 نیروگاه / ممنوعیت استفاده از نفت کوره در مشهد هم اجرا می‌شود؟

کرمان رصد

وضعیت وخیم قم در روند واکسیناسیون
واکسیناسیون درحالی در کشور دنبال می‌شود که استان قم در اواخر جدول واکسیناسیون به سر می‌برد و این خود زنگ خطری برای آغاز پیک جدیدی در این استان است.
پس از شیوع ویروس کرونا تا همین چند ماه پیش کشور از نظر واکسیناسیون در شرایط خوبی قرار نداشت. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، اما روند واکسیناسیون در کشور شتاب بالایی گرفت تا جایی که تا الان بیش از 100 میلیون دوز واکسن وارد کشور شده و اکثر مردم کشور حداقل یک دوز واکسن خود را دریافت کرده‌اند. در این میان، اما هستن کسانی که به علت باور‌های غلط یا واکسن هراسی از تزریق آن امتناع می‌کنند؛ که متاسفانه در برخی استان‌ها مثل قم این تعداد افراد بیشتر هم هستند.
اگر آمار‌ها را بر اساس تزریق دوز اول واکسن در هر استان مرتب کنیم، استقبال از برنامه ملی واکسیناسیون علیه کووید 19 در استان گیلان 90 درصد است و در استان قم، 67 درصد. اختلافی که نشانگر وجود مشکلاتی جدی است، به ویژه اگر بدانیم در 23 استان از 31 استان کشورمان، بالغ بر 80 درصد جامعه هدف دوز اول واکسن را دریافت کرده اند.
بیشتر بخوانید:
قم در قعر جدول واکسیناسیون / علت؛ واکسن هراسی

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/237984/از-آغاز-فعالیت-تشکل‌های-دانشجویی-برای-برگزاری-برنامه‌های-روز-دانشجو-تا-تداوم-آلودگی-در-شهر‌های-بزرگ
بستن   چاپ