کرمان رصد
طرز تهیه خورش انار و آلو مازندرانی، غذای مخصوص شب یلدا
جمعه 12 آذر 1400 - 02:35:44
کرمان رصد -

کرمان رصد


فراروـ استان‌های شمالی کشور به دلیل داشتن اقلیم خوب و زمین‌های حاصل‌خیز خاستگاه انواع خوراک‌ها و غذا‌های محلی و سنتی هستند. پایه اصلی غذا‌های شمالی محصولات طبیعی است که در همین زمین‌های سرسبز و حاصل‌خیز پرورش می‌یابند. خورش انار و آلو مازندرانی یا خورش ناردون یکی از انواع غذا‌های سنتی شمالی است که در شهر‌های مختلف شمال به روش‌های گوناگون طبخ می‌شود و هر کدام طعم و مزه مخصوص به خودش را دارد.
به گزارش فرارو، پایه اصلی این خورش خوشرنگ و لذیذ دانه‌های انار است که خواص فراوانی دارد و طعم بی‌نظیری به این خورش می‌بخشد. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش انار مازندرانی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این خورش خوشمزه و محلی تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه خورش انار و آلو مازندرانی مرغ (ران یا سینه): 3 تکه
دونه انار ریز و ترش: 1 لیوان
آلو خورشتی: 10 عدد
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
آب نارنج: نصف لیوان
شکر: 1 قاشق غذاخوری
پیاز درشت: 1 عدد
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم نکات مربوط به مواد اولیه

کرمان رصد

مازندرانی‌ها برای تهیه این خورش از نوعی انار محلی کوهی استفاده می‌کنند که بسیار کوچک‌تر از انار‌های معمولی است. دانه‌های این انار بسیار ریز و ترش است و برای تهیه خورش ناردونی از آن استفاده می‌شود. اگر شما به این نوع انار دسترسی ندارید، می‌توانید انار‌های ریزتر را انتخاب کنید که ترش‌تر هستند و دانه‌های ریزشان برای تهیه این خورش محلی مناسب‌تر است. نکات مربوط به آلو خورشتی

کرمان رصد

2 ـ پیاز را خرد کنید و داخل یک قابلمه کوچک بریزید. کمی روغن اضافه کنید و قابلمه را روی اجاق گاز بگذارید. وقتی پیاز سبک شد، کمی نمک به آن اضافه کنید و صبر کنید پیاز نرم و طلایی شود. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید. حالا دانه‌های انار را توی قابلمه بریزید و حدود 2 تا 3 دقیقه با پیاز تفت بدهید. در مرحله آخر 2 قاشق رب گوجه فرنگی اضافه کنید و آلو‌های خورشتی را که از قبل خیس داده‌اید، توی قابلمه بریزید. یک و نیم لیوان آب جوش را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید؛ سپس درب قابلمه را بگذارید تا جوش بیاید. بعد شعله را کم کنید و نیم ساعت زمان بدهید تا آلو لعاب بیندازد. وقتی سس انار و آلو خوب به روغن آمد و جا افتاد، می‌توانید آب نارنج و شکر را اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر دانه‌های انار شما خیلی ترش بود، می‌توانید آب نارنج را حذف کنید و اگر خیلی شیرین بود، شکر را حذف کنید. 3 ـ وقتی مرغ پخته شد و سس انار کاملا جا افتاده و غلیظ شد، می‌توانید تکه‌های مرغ را توی ظرف مورد نظر سرو بکشید؛ سپس سس انار و آلو را روی مرغ بریزید و این خورش خوشمزه را همراه با کته زعفرانی میل کنید. نوش جان

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/237935/طرز-تهیه-خورش-انار-و-آلو-مازندرانی،-غذای-مخصوص-شب-یلدا
بستن   چاپ