کرمان رصد
یک استاد دانشگاه:
آموزش نیروی انسانی منطبق با نیاز صنعت نیست
چهارشنبه 3 آذر 1400 - 12:25:04
ایسنا - اقتصادی
کرمان رصد - ایسنا/کرمان یک استاد دانشگاه، همکاری سازمانهای دولتی و ارگانهای حکومتی در استان کرمان با صنعت را ضعیف ذکر کرد و افزود: از زبان خود اهالی صنعت، وضعیت استانهای دیگر در این زمینه بهتر است.

دکتر مهدی امیر زاده، در گفت و گو با ایسنا، شبکه های همکاری ضعیف، مسایل فرهنگی، زیرساخت های دولتی، آموزش، ارتباط ضعیف صنعت با مراکز آموزش عالی، عدم جهت گیری صادراتی و زیرساخت های انسانی و تخصصی را از مهمترین مشکلات صنعت استان کرمان برشمرد.
وی در خصوص مشکلات صنعت در استان کرمان، گفت: بین تولید کننده ها ارتباطاتی که به ارتباط استراتژیک و همکاری ها ی چند جانبه که قدرت مندی را در گروهای همگن ایجاد کند، متاسفانه خیلی وجود ندارد.
وی در ادامه مطلب فوق افزود: متاسفانه ارتباطات فعال بین گروههای همگن صنعتی، خیلی ضیف است و مباحث رقابتی سنگین تر است در صورتی که در استان های دیگر مثل یزد، موضوع ارتباطات فعال کاملا دیده می شود. البته مسایل فرهنگی خیلی زیاد هستند که به بخشی از آن اشاره شد.
وی، یکی از معضلات صنعت استان کرمان را نگاه تولید کننده ها به وضعیت تولید بازار ذکر کرد و افزود: متاسفانه صنعت کاران فرهنگ لازم را در زمینه هزینه هایی که باید برای ارتقای کیفیت، بسته بندی و تبلیغات انجام دهند در خیلی جاها ندارند و این کار انجام نمی شود پ.
مدیر آموزش و پژوهش صمت کرمان، بحث فرهنگی در صنعت استان را ریشه دار ذکر کرد و افزود: باید در مباحثی که ذکر شد فرهنگ سازی های لازم انجام شود.
این استاد دانشگاه به بحث ساختار دولتی در استان کرمان اشاره و تصریح کرد: در مقایسه با بعضی از استانهای پیشرو، جو همکاری سازمانهای دولتی و ارگانهای حکومتی با صنعت ضعیف است.
وی ادامه داد: از زبان خود اهالی صنعت که در استانهای دیگر کار می کنند، کار راه اندازی، معطل نکردن ها و نبود گیرو گورهای اداری در استانهای دیگر بهتر است و در استان کرمان این موارد بیشتر آنها را آزار می دهد.
ضعف صنعت استان کرمان در زمینه آموزش و مشاوره تخصصی
وی به بحث آموزش و مشاوره تخصصی اشاره و تصریح کرد: در این زمینه نیز به شدت ضعف داریم. البته در این خصوص یک سری تیمها در استان کرمان هست ولی متاسفانه ضعیفند و اگر هم افراد متخصص و قوی داریم، شناخته شده، نیستند و در صنعت خیلی دیده نمی شوند.
مدیر آموزش و پژوهش صمت کرمان یکی از گلایه های صنعت را پرداخت هزینه های زیاد، برای آموزش و مشاوره از تهران، مشهد و جاهای دیگر ذکر و افزود: در استان برای این موضوع به شدت در تنگنا هستیم و افراد متخصص که بتوانند آموزشهای مرتبط با صنعت و موارد مربوط به آن را انجام دهند، خیلی کمرنگ هستند. 
وی به بحث ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و افزود: صنعت و دانشگاه در استان کرمان ارتباطاتی را دارند ولی خیلی کمرنگ است و اگر بخواهیم نمره ای از بیست برای آن را در نظر بگیریم می توانیم برای آن نمره ای بین 5 تا 8 بگذاریم.
وی، حضور دانشگاه ها در صنعت، در زمینه رفع مشکلات، مباحث دانش بنیان، انجام کارهای پژوهشی منجر به افزایش بهره وری صنایع، پژوهشهای کاربردی، مباحث مختلف شامل فروش بازاریابی صادرات، تولید، طراحی محصول و... را کمرنگ ذکر کرد و افزود: تلاشهای زیادی در این زمینه صورت گرفته ولی هنوز آن اتفاق موثر رخ نداده است. 
واحدهای صنعتی در استان کرمان آرمان گرایی صادراتی ندارند
این استاد دانشگاه یکی از مباحث دیگر را موضوع عدم جهت گیری صادراتی دانست و افزود: خیلی از واحدهای صنعتی نگاه کوتاه دارند و آرمان گرایی صادراتی ندارند تا بتوانند در بازارهای جهانی حضور یابند و خود را در آن حد ارتقا دهند یعنی افق دید آنها محدود است که به مباحث فرهنگی که در بالا نیز به آن اشاره شد، بر می گردد.
دکتر امیرزاده همچنین یکی از معضلات صنعت در استان کرمان را زیر ساختهای انسانی و تخصصی دانست و افزود: آموزش و پردازش نیروهای انسانی منطبق با نیازهای صنعت نیست و هدفمند صورت نمی گیرد و خیلی از خروجی دانشگاه ها با نیازهای ما فاصله دارد و وقتی وارد صنعت می شوند آمادگی های لازم را ندارند و این مشکل از صنعت انرژی می گیرد و با توجه به سپری کردن مرحله آزمون و خطا، ضربه هایی را نیز وارد می کنند تا وقتی که راه بیفتند و مسلط شوند.
این استاد دانشگاه بحث زیرساختهای انسانی و تخصصی را بسیار مهم ذکر کرد و افزود: باید به این موضوع نگاه وسیع تری شود تا بتوانیم نیازهای صنعت را در این راستا برطرف کنیم.
انتهای پیام 

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/236573/آموزش-نیروی-انسانی-منطبق-با-نیاز-صنعت-نیست
بستن   چاپ