کرمان رصد
جلوگیری از گسترش تومورهای پروستات با مهندسی بافت
پنجشنبه 8 مهر 1400 - 02:50:45
کرمان رصد -

کرمان رصد


به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، تیم بین‌المللی به سرپرستی دکتر ژاکی مک گاورن، از مرکز فناوری‌های زیست پزشکی آمریکا، از اصول مهندسی بافت و پزشکی احیاکننده برای ایجاد تومور‌های اولیه با ریز محیط و استخوان انسانی خود به عنوان مکانی متاستاتیک برای گسترش سلول‌های سرطانی پروستات استفاده کردند.
آن‌ها از دو نوع رده سلولی سرطان پروستات استفاده کردند: یکی حساس به هورمون‌های مردانه (آندروژن ها) (LNCaP) و دیگری نوع تهاجمی‌تر (PC-3) که به آندروژن‌ها حساس نیست.
دکتر مک گاورن، عضو QUT، می‌گوید: ما دریافتیم که ریز محیط تومور بر گسترش سرطان به استخوان و اندام‌های احشایی به شیوه‌ای خاص برای سلول‌ها با پتانسیل متاستاتیک کم (LNCaP) و زیاد (PC-3) تاثیر می‌گذارد.
دکتر مک گاورن گفت: هدف ما مطالعه تعامل سلول‌های سرطانی و محیط متاستاتیک استخوان برای درک بهتر تعاملات پیچیده بین آن‌ها بود. ما می‌دانیم محیط کوچک تومور عامل ایجاد، رشد، پیشرفت و متاستاز سرطان پروستات است، اما به دلیل پیچیده و چند وجهی بودن محیط تومور، تعیین نقش اجزای خاص آن دشوار است.
دکتر مک گاورن گفت که تیم تومور‌های اولیه پروستات را در یک مدل موش با استفاده از دو نوع سلول حیاتی تومور سرطانی پروستات - فیبروبلاست‌ها و سلول‌های اندوتلیال میکرو عروقی که مستقیما در متاستاز سرطان پروستات نقش دارند، مهندسی کرد.
او می‌گوید: تومور‌های اولیه پروستات مشتق از LNCaP و PC-3 حاوی این نوع سلول‌های حیاتی در طی یک دوره 10-11 هفته‌ای ایجاد و متاستاز شدند، جالب اینجاست که ریز محیط تومور انسانی روندی را برای کاهش متاستاز سلول‌های PC-3 تهاجمی به استخوان‌های انسانی نشان داد، اما متاستاز استخوان‌های موش یا اندام‌های احشایی را تحت تاثیر قرار نداد؛ در مقابل ریزمحیط اولیه تومور LNCaP رشد تومور و متاستاز استخوان را افزایش داد. این نتایج نقش جدید بالقوه ریز محیط تومور را در تمایل سرطان پروستات به متاستاز به استخوان نشان می‌دهد که نیاز به تحقیقات بیشتری دارد.
با این حال ما در آغاز بررسی این موضوع هستیم که چگونه فرآیند‌های پیام رسانی بین سلول‌های سرطانی و محیط خرد می‌تواند اجتماعات سلول‌های توموری را ساختار دهد. یک زیست محیطی تومور ارتوتوپی انسانی باعث تغییر در متاستاتیک استخوان سلول‌های سرطانی پروستات می‌شود.
این مطالعه در Nature Communications Biology منتشر شده است.
بیشتر بخوانید 
تشخیص سرطان پروستات با کمک آزمایش خون انتهای پیام/ 

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/226812/جلوگیری-از-گسترش-تومورهای-پروستات-با-مهندسی-بافت
بستن   چاپ