کرمان رصد - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
همزمان با اتحاد داخلی در جامعه سیاسی ایران با آغاز جنگ تحمیلی در فضای رسانههای فارسیزبان خارج از کشور نیز اتفاق بیسابقه و در نوع خود عجیبی روی داد که دور از انتظار به نظر میرسید. ائتلاف و اتحاد همهجانبه فعالین سیاسی از طیفها و با تفکرات متفاوت و متنوع علیه شبهرسانه جاسوسی موساد که متولی عملیات روانی علیه جمهوری اسلامی ایران بود.
شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال از بدو تأسیس با سرمایهگذاری گسترده و هزینههای آنچنانی به خوبی نشان میداد که مأموریت سیاسی مشخصی را از جانب رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران دنبال میکند و در سالهای گذشته تلاش کرد نقش محوری آشوبها و تنشآفرینی در داخل کشور را برعهده بگیرد.
همانطور که قابل پیشبینی بود فعالین سیاسی فارسیزبان خارج از ایران از طیفهای مختلف از جمله ملیمذهبیها، سلطنتطلبان و برخی از اصلاحطلبان سابق که به کمپین اپوزیسیون ملحق شده بودند همکاری با ایران اینترنشنال را در این مقطع آغاز کردند و حمایت از آشوبهای داخلی کشور در مقاطع مختلف را برعهده گرفتند.
همانطور که پیشبینی سران رژیم صهیونیستی مبنی بر همراهی و حمایت بخشی از جامعه ایران نسبت به جنگ تحمیلی 12 روزه تحقق نیافت، در فضای رسانهای نیز برخلاف انتظار بخش اعظم مخالفان جمهوری اسلامی، تجدیدنظرطلبان و اپوزیسیون ضد انقلاب نتوانست رفتار مشمئزکننده و خیانت آشکار رسانه فارسیزبان وابسته به موساد را تحمل کند.
با این وجود که رسانه انگلیسی بیبیسی فارسی تلاش میکرد حداقل در ظاهر موضعی ریاکارانه در این جنگ اتخاذ کند عوامل اینترنشنال بر اساس مأموریت محوله از جانب سرویس موساد از نخستین روز جنگ با انتشار اخبار جعلی و کذب، تحلیلهای اتاق فکر صهیونیستها و تقویت ترس و التهاب در دل شهروندان همچنین تشویق به ایجاد شورش و آشوب در داخل کشور را در دستور کار خود قرار دادند.
نه به ویرانی ایران
وقاحت تلویزیون اینترنشنال به حدی بود که کمپین تحریم این رسانه خیلی زود از جانب کاربران فارسیزبان در داخل و خارج از ایران آغاز شد و در کمال تعجب طیف گستردهای از اپوزیسیون و جریان ضد انقلاب از گروهها و با تفکرات مختلف به آن پیوستند.
در یکی از گستردهترین اقدامات مشترک 450 فعال سیاسی شناخته شده از اعضای گروههای ضدانقلاب و یا تجدیدنظرطلبان خارج از کشور با تحریم شبکه ایران اینترنشنال، آن را پایگاه گروههای تروریستی و تریبون رسمی دشمن صهیونیستی علیه ایران خواندند، واکنش و رویکرد متفاوتی که نشان میداد برخی از گروههای ضد انقلاب خارج از ایران نیز همچنان نسبت به موضوع حفظ تمامیت و اقتدار ایران احساس مسئولیت میکنند و حداقل اینطور ادعا میکنند که با ویرانی ایران و هرگونه تجاوز خارجی به تمامیت ارضی کشور کاملا مخالف هستند.
در بخشی از این بیانیه که به صورت گسترده در فضای مجازی و رسانههای فارسیزبان منتشر شد آمده است: امروز، رسانههایی چون «ایران اینترنشنال» در راستای ایرانویرانگری به ابزاری در دست پروژههای جنگ روانی دشمنان ایران بدل شدهاند. شواهد متعددی وجود دارد که نشان میدهد شبکه «ایران اینترنشنال» از آغاز فعالیت خود نقش فعالی در جنگ روانی راست افراطی علیه ایران ایفا کرده و امروز دست در دست متجاوزان به وطن دارد. در تجاوز اخیر اسرائیل و آمریکا علیه ایران شبکه «ایران اینترنشنال» آشکارا، ثابتقدم و تمامقد در جبهه رسانهای دشمنان ایرانزمین ایستاد و به تریبون تبلیغات جنگی اسرائیل - آمریکا علی ایران بدل شد. پوشش یکجانبه و ایرانستیزانه از حملات اسرائیل - آمریکا از سوی این شبکه با زبان خبری تحریکآمیز و آمیخته به دروغ، کژاطلاعات، خبرسازی و بزرگنمایی به سود دشمن نشان داد که هدف این شبکه نه اطلاعرسانی بیطرفانه و حرفهای که تشدید فضای روانی و تضعیف روحیه ملی در ایران است.
در جریان جنگ اخیر، «ایران اینترنشنال» با نفی تجاوز اسرائیل به ایران و قباحتزدایی از این تجاوز آشکار نظامی به اهداف روانی دشمنان ایران کمک عیان کرد. هر بار که اسرائیل به ایران تجاوز نظامی میکرد، شبکه «ایران اینترنشنال» این حمله را در قاب «حمله اسرائیل به جمهوری اسلامی» بیان میکرد و هر بار ایران به حملات اسرائیل پاسخ میداد، این شبکه آن را در قاب «حمله ایران به اسرائیل» صورتبندی میکرد. این شبکه با انتشار اخبار نادرست درباره تلفات نظامی ایران و ادعاهای بیپایه درباره شکست کشور تلاش کرد فضای یأس و تردید را در جامعه ایرانی دامن زند.
«ایران اینترنشنال» که سابقهای چندساله در جهتدهی اخبار، تحریف واقعیت و اعطای تریبون به گروههایی با سابقه تروریستی دارد به اتاق جنگ روانی و عملیات شناختی دشمنان ایران بدل شده است.
فراموش نکردهایم که در جریان حمله تروریستی اهواز، این شبکه به صورت زنده با یکی از اعضای گروه الاحوازیه که مسئولیت حمله تروریستی را به عهده گرفته بود، مصاحبه کرد؛ اقدامی که واکنش منفی افکار عمومی ایرانی و حتی بررسی حقوقی آفکام (Ofcom) را به دنبال داشت. در جریان تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران نیز موارد متعددی از ترویج خشونت در این شبکه پخش شد که قابلیت تعقیب حقوقی دارد.
ما جمعی از فعالان رسانهای، اجتماعی و سیاسیِ داخل و خارج ایران، از همه روزنامهنگاران، تحلیلگران و کنشگران مستقل و ایراندوست میخواهیم همکاری خود را با رسانه «ایران اینترنشنال» - حتی در حد مصاحبه و یادداشت - قطع کنند، همکاری با رسانهای که زیر نام ایران به ایرانستیزی مشغول است و در بزنگاهِ خطر نقش خود را در همسویی با دشمنان ایرانزمین آشکار کرده است.
ایران وطن همه ماست. اگر رسانهای به جای خبررسانی مسئولانه و حرفهای تفرقه بیندازد، نفرت بپراکند و توجیهگر ویرانگری ایران شود، همکاری با آن همانا پشت کردن به وطن کهن ما ایران است.
اینترنشنال، مهره سوخته
آنچه مسلم است تصور عوامل اینترنشنال بر اساس سفارش و تحلیلهای دریافتی از کارفرمای صهیونیستی این بود که در جنگ اخیر کار جمهوری اسلامی ایران تمام خواهد شد و بر همین اساس باید با تمام قوا آخرین توان و ظرفیتهای تروریستی خودش را در حوزه رسانه به کار گیرد، اما آن روی سکه که اتحاد درونی و اقتدار بیرونی ایران اسلامی را به وضوح نشان داد، این شبکه جاسوسی را به مهره سوخته دشمن صهیونیستی مبدل کرد.
زمانی که 450 فعال شاخص و شناخته شده رسانهای فارسیزبان علیرغم مخالفت با جمهوری اسلامی ایران، اینترنشنال را جاسوس رسانهای رژیم صهیونیستی میخوانند باید پذیرفت که کار این شبکه از منظر تأثیرگذاری بر فضای کشور در میان مخاطبان داخل و خارجی از ایران تمام شده و این رسانه هم مانند بسیاری از رسانههای فارسیزبان چهار دهه گذشته به پایان راه رسیده است.
در واقع اندک اعتبار باقیمانده برای اینترنشنال مانند رضا پهلوی در این جنگ 12 روزه دود شد و به همان میزان که حتی نتانیاهو و موساد هم دیگر اعتماد و اعتقادی به حسرتالسلطنه بازمانده از سلسله سوخته ندارند، برای این رسانه ورشکسته نیز کمترین اعتباری باقی نخواهد ماند که دشمنان ایران قادر به بهرهبرداری و استفاده از آن باشند.
از سویی تحریم گسترده موجب خواهد شد یافتن سوژههای شناخته شده و معتبر برای انجام گفتوگو و مصاحبه با این شبکه نیز بسیار دشوار شود.
در واقع بیانیه اخیر 450 فعال سیاسی به خوبی نشان میدهد که حتی در میان مخالفان جمهوری اسلامی و جریان ضد انقلاب خارج از ایران نیز گروهها و شخصیتهایی وجود دارند که علیرغم اختلافات عمیق با جریان انقلاب و حکومت اسلامی در موضوع حفظ امنیت و تمامیت ارضی سرزمین و مخالفت با هرگونه تهدید خارجی و تجاوز به خاک ایران اسلامی تردید و اختلافنظری ندارند.
این اتحاد بنیادین بر سر موضوع ایران بدون شک بیانگر این حقیقت است که دوستداران ایران در سراسر جهان سرزمین مادری را همواره مقتدر و مستقل آرزو میکنند و بدون تردید مسیر امروز ایران اسلامی در مقابله با تجاوز و زیادهخواهیهای استکبار جهانی مبتنی بر همین باور است.
بازار
![]()