کرمان رصد
سرمقاله خراسان/ خروج اتباع، آزمونی اخلاقی
چهارشنبه 18 تير 1404 - 08:15:49
کرمان رصد - خراسان / «خروج اتباع،آزمونی اخلاقی» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم حسین سعیدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ایران اسلامی همواره بر اصول اساسی حسن همجواری و روابط برادرانه با کشورهای همسایه تأکید دارد. این رویکرد، نه تنها بر مبنای آموزه‌های دینی و اخلاقی استوار است، بلکه منافع ملی و امنیت منطقه‌ای کشورمان به شدت به آن وابسته است. بر اساس آموزه‌های اسلامی، برادری، مهربانی و تفاهم باید محور روابط ما با همسایگان باشد؛ روابطی که در قالب احترام متقابل، همکاری و فهم مشترک، می‌تواند منجر به ثبات و توسعه پایدار در منطقه شود.در همان حال، تحولات جهانی و منطقه‌ای، به ویژه حضور تعداد قابل توجهی از اتباع کشورهای همسایه در داخل کشور، به عنوان یک موضوع حساس و پیچیده، ضرورت بازنگری و تبیین دقیق‌تر راهبردهای سیاست خارجی و داخلی کشور را بیش از پیش برجسته کرده است. به‌ویژه در حوزه مدیریت حضور اتباع خارجی، نیاز است تا راهکارهای جدید و منطقی طراحی و اجرایی شوند، تا بتوان هم جنبه‌های انسانی و برادرانه را حفظ و هم منافع امنیتی و اقتصادی کشور را تأمین کرد.این در شرایطی است که در روزهای اخیر، شاهد بروز برخی رفتارهای ناپسند و اظهار نظرهای ناروا بوده‌ایم که بوی «افغانستان‌ستیزی» و ترویج نفرت و تفرقه در فضای عمومی می‌دهد. این نوع مواضع و اقدامات، در حالی است که ملت ایران، سال‌ها با آغوش باز و روحیه‌ای بر مبنای انسان‌دوستی، پذیرای اتباع کشورهای همسایه، به ویژه افغانستان بوده است. آن‌ها در سخت‌ترین شرایط و بحران‌های سیاسی و اقتصادی، در کنار ایرانیان ایستاده و با تعهد و همبستگی، به عنوان برادران و خواهران، در کنار ما بوده‌اند و نباید اجازه دهیم با دامن زدن به اخبار نادرست و احساسات عمومی، روابط دیرینه و برادرانه میان ملت‌های منطقه تیره و تار شود چراکه در عرصه بین‌المللی و منطقه‌ای، دشمنان قسم‌خورده، از جمله رژیم صهیونیستی و متحدانشان، همواره در تلاش هستند تا با بازی‌های سیاسی، ایجاد تفرقه و اختلاف بین کشورهای منطقه، منافع استراتژیک خود را تامین کنند. دامن زدن به اختلافات قومی، مذهبی و فرهنگی، پخش اخبار نادرست و تحریک احساسات عمومی، بخشی از ترفندهای آنان است که باید با هوشیاری و آگاهی کامل، نسبت به آن واکنش نشان داد.
از سوی دیگر،رسیدگی منطقی و حساب‌شده به امور اتباع خارجی، یک ضرورت حیاتی و راهبردی است. این اقدام‌ها باید بر مبنای برنامه‌ریزی‌های دقیق و جامع صورت گیرد. دستگاه‌های ذی‌ربط، چه نهادهای امنیتی، چه نهادهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، باید با هم افزایی و همکاری منسجم، نسبت به سامان دهی و مدیریت اتباع خارجی قانونی در کشور اقدام کنند.در کنار این، باید در برابر روش‌های قهری و برخوردهای بی‌ضابطه و افراطی، موضع‌گیری قوی و اصولی اتخاذ کنیم. تجربه‌های گذشته نشان داده است که برخوردهای سلبی و قهری، نه تنها نتایج مثبتی ندارند، بلکه باعث افزایش تنش‌ها و ناامنی در جامعه می‌شوند. به جای آن باید با تمرکز بر همکاری و هماهنگی با کشور همسایه، زمینه‌سازی برای بازگشت اتباع غیرمجاز به سرزمین خود را فراهم کرد.افزون بر این در ردمرز اتباع غیرمجاز نیز نباید همه را به یک چوب راند و ضروری است این عمل را مرحله ای و تدریجی انجام داد.نخست و در اولویت باید خروج اتباعی صورت گیرد که مجرد هستند، سپس اتباعی خارج شوند که طی دو یا سه سال اخیر به ایران آمده اند، بدون خانواده آمده اند و هیچ مدرک قانونی ندارندو... متاسفانه آنچه اکنون دیده می شود، اخراج اتباعی است که شاید بیش از 30 سال در کشورمان زندگی کرده اند و نه تنها فرزندانشان نیز در ایران به دنیا آمده اند، بلکه حتی در آن طرف مرز چندان آشنایی ندارند.
و نکته آخر این که ایران و افغانستان دو همسایه با پیوندهای تاریخی و منافع مشترک اند. یادمان نرود که چقدر با آنان در زبان و خون و مذهب مشترکیم. یادمان نرود در سوریه صدها نفر آنان در قالب فاطمیون سرافراز برای حفاظت از ایران شهید و مجروح شده اند.یادمان باشد که در بین اتباع افغانستانی افراد موجه، هنرمند، سرمایه گذار،تولیدگر، شاغلانی که دارای ارزش افزوده هستند و... بی شمارند،در همین راستا،از مسئولان و مجریان گرفته تا رسانه‌ها، فعالان فضای مجازی و تمامی ذی نفعان در عرصه اطلاع‌رسانی باید منتهای حرمت را رعایت کرده والبته با رعایت اصول انسانی و اخلاقی و پرهیز از هرگونه بی حرمتی و تحقیر با اتباع متخلف برخورد کرد.

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/734652/سرمقاله-خراسان--خروج-اتباع،-آزمونی-اخلاقی
بستن   چاپ