کرمان رصد - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وضعیت آتشبس بین ایران و رژیم صهیونیستی به گفته برخی مقامات و کارشناسان هنوز پایدار نیست و بر همین اساس اگرچه حفظ انسجام و همبستگی ملی حائز اهمیت است، اما برخی تندروها همچنان بر رویه قبلی خود تاکید دارند و به دنبال تقسیمبندی خودی و غیرخودی و انقلابی و غیرانقلابی هستند. بر این اساس این افراد برخلاف منافع ملی اقدام میکنند و همچنان با نگاه خودبرتربین به دنبال نفی طرف مقابل هستند. بر همین اساس گاهی تندروها لفظ آغل را برای وطن به کار میبرند و گاهی اعلام میکنند جریان و کسانی که به دنبال مذاکره هستند خائن یا احمقاند. بنابراین به نظر میرسد تندروها فارغ از منافع ملی در این شرایط نیز به دنبال تخریب جریان مقابل خود هستند و در این راستا حتی منافع ملی و شرایط کنونی را نیز نادیده میگیرند.
احد آزادیخواه، نماینده اصولگرای مجلس در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»، با اشاره به ایجاد انسجام ملی در کشور، گفت: جنگ 12 روزه با همه فراز و فرودهایش یک جنایت جنگی بود که صهیونیستها با حمایت آمریکاییها علیه ما شروع کردند. به لحاظ قوانین بینالمللی نیز این اقدام صد درصد نقض قوانین بود. اما با توجه به این دو نکته، جنگ 12 روزه فرصتهای ویژهای را نیز برای ما ایجاد کرد. یکی از این فرصتهای ویژه انسجام ملی بود. یعنی یک جریانسازی با وجود پیشبینی صهیونیستها مبنی بر اینکه میتوانند در دل کشور اختلافاتی را علیه نظام و علیه ملت ایجاد کنند، شکل گرفت و انسجام معجزهآسایی در کشور ایجاد شد. او در ادامه تاکید کرد: بر این اساس جریانات سیاسی، چپ و راست، سلبریتیها، ورزشکاران و هنرمندان همه یکپارچه آمدند پای ملت، پای دفاع از خاک و تمامیت ارضی کشور و پای دفاع از آرمانهای انقلاب ایستادند. در این میان حتی ایرانیان خارج از کشور نیز به شکل گستردهای از کشور دفاع کردند. به عنوان مثال نامه دکتر سروش خطاب به رضا پهلوی را فراموش نمیکنم. بر این اساس یک معجزه سیاسی در کشور اتفاق افتاد. انسجام ملی یک آورده خدایی برای ما بود و از دل تهدیدها، فرصتهایی استخراج شد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: ما باید انسجام ملی را به عنوان یک آورده در جنگ 12 روزه با صهیونیستها برای خودمان نگه داریم و تقویت کنیم. متاسفانه نگاههای سلیقهای گاهی با ناپختگی تمام میخواهند کفران نعمت کنند. بر این اساس بهجای اینکه انسجام ملی که نعمتی است که خدا داده و وحدت کلمهای که آرزوی خیلی از ماها بود را تقویت کنند؛ دم از اختلافافکنی و فرافکنی میزنند که به صلاح حاکمیت و آرمانها و اهداف راهبردی ما نیست. این اقدامات باعث میشود انسجام ملی به عنوان یک نعمت الهی و آورده معجزهآسا که از دل حمله صهیونیستی ایجاد شد را خراب کنند و برهم بریزند که این به صلاح نظام و ملت ما نیست.
آزادیخواه یادآور شد: امروز بیش از هر چیز دیگری به وحدت نیاز داریم، چراکه خیلی به این آتشبسها خوشبین نیستیم. زمانیکه ما در دل مذاکرات بودیم و منطق مذاکره ما به همه دنیا اثبات شد، صهیونیستها با حمایت آمریکاییها به ما حمله کردند. بر این اساس این احتمال وجود دارد که آنها مجدد یک اشتباه راهبردی دیگری را انجام دهند. در چنین شرایطی بهترین سلاح ما برای دفاع انسجام ملی است.
او تصریح کرد: بر این اساس باید از کشور یک صدا بیشتر بیرون نیاید و آن هم صدای دفاع از حیثیت و آب و خاک ما است. البته این اتفاق افتاده، اما متاسفانه عدهای اندکی به دنبال خراب کردن این نعمت الهی هستند. این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی در خصوص اینکه برای حفظ انسجام ملی چه باید کرد، گفت: برای حفظ انسجام شکل گرفته، اولا باید نگاهها را وسیع کرد و یک مقدار افقهای دید را بلند کرد و آینده کشور را آینده بلندی دید. بنابراین باید همهچیز را با هم ببینیم یعنی هم تهدیدها، هم فرصتها و هم مزیتهای نسبی را. همچنین ما باید مواضع برخی از کشورها که انتظارات دیگری داشتیم را ببینیم. از سوی دیگر باید نسبت به نگاه دنیا برای اتفاقی که برای ما افتاد تحلیل درستی داشته باشیم. با در نظر گرفتن تمامی اینها ما میتوانیم به یک راهبرد واحد برسیم و ذهنها و نگاههایمان به هم نزدیک باشد.
آزادیخواه تاکید کرد: امروز میان دولت، مجلس، قوهقضائیه و نیروهای مسلح هیچ فاصلهای نباید باشد و اصلا فاصله معنا ندارد. اینکه ما تصور کنیم که سیستم دیپلماسی بدون اذن رهبری کار مذاکره را انجام میدهد و بر حمله فشار بیاوریم یک اشتباه بزرگ راهبردی است. مگر میشود در نظامی که ولایتفقیه اصلیترین اصل مترقی قانون اساسی است، سیستم دیپلماسی بدون هماهنگی ولیفقیه کاری را انجام دهد؟ چنین چیزی اصلا متصور نیست. بنابراین اگر امروز مذاکرات انجام میشود زیرنظر رهبر انقلاب است، اگر نیروهای مسلح اقدامی را انجام میدهند زیرنظر ولیفقیه انجام میدهند، اگر مجلس کاری را انجام میدهد با هماهنگی رهبری است و این هماهنگی و اتحاد باید هر لحظه بیش از گذشته تقویت شود.
احمد بیگدلی، عضو فراکسیون مستقلین مجلس نیز با انتقاد از اقدامات برخی افراد برای لطمه وارد کردن به انسجام ملی، اظهار کرد: اقشار، سیاسیون و حتی معترضان و منتقدان در جنگ 12 روزه به خاطر وطن یکپارچه شدند، اما متاسفانه یک عده همیشه به دنبال این هستند که افرادی را وادار کنند که از کشتی انقلاب پیاده شوند یا اینکه برخی را تهدید و مورد هجمههایی قرار میدهند. او ادامه داد: این در شرایطی است که هر کسی فکر و اعتقاد و نگاهی به مسائل دارد، اما همه ما برای این وطن و این نظام هستیم. اینکه یک عده تنها بخواهند نظام و مملکت را برای خودشان بخواهند و مصادره به مطلوب کنند کار درستی نیست. پیش از این هم دیدیم برخی، عده دیگری را که از لحاظ فکر سیاسی با آنها متفاوت بودند را تحت هجمههایی قرار دادند، اما همان افراد که همیشه پای نظام بودند شاید بهتر از بقیه، وفاداریشان را به این انقلاب و نظام در کنار مردم نشان دادند.
این نماینده اصلاحطلب مجلس تاکید کرد: به نظر میرسد وقت آن رسیده که از دامن زدن به اختلافات داخلی و اینکه تنها نگاه سیاسی خودمان را قبول داشته باشیم، دست بکشیم. اینکه هر نگاه سیاسی به جز نگاه سیاسی خودمان را طرد کنیم، درست نیست. چرا که به واقع این مملکت برای همه است و همه در مقابل جنگ 12 روزه و هجمهای که علیه این آب و خاک، نظام و مملکت اتفاق افتاد، ایستادند و با هم یکپارچه و متحد شدند. اگر این اتحاد و انسجام نبود مطمئن باشید که این رژیم به این راحتی عقبنشینی نمیکرد.
او ادامه داد: دشمن به دنبال خیلی چیزهای دیگری بود اما قدرت واقعی این مملکت که 90 میلیون ایرانی هستند را دید و از حرکات خبیثانه خود کوتاه آمد. بر این اساس باید از این نوع دیدگاهها کوتاه بیاییم و فکر نکنیم افرادی که نگاه سیاسی و فکریشان با ما یکی نیست جزو این انقلاب و جزو این نظام نیستند.
این نماینده مجلس با اشاره به هجمهای که برخی تندروها علیه مذاکره ایجاد کردهاند، گفت: ادبیاتی که برخی به کار میبرند در خور شأن مسوولان رده بالای کشور نیست. از سوی دیگر کسی نگفته که ما مذاکره میکنیم و در حال حاضر شرایط، شرایط مذاکره نیست. باید با کسی مذاکره کرد که اهل مذاکره باشد و بخواهد با گفتوگو کارش را پیش ببرد. بر این اساس در حال حاضر زمان مذاکره نیست. به نظر نمیرسد بعد از جنگ 12 روزه و اتفاقاتی که افتاد کسی حرف از مذاکره زده باشد که برخی از ادبیات ناصوابی استفاده میکنند.
بیگدلی خاطرنشان کرد: وزیر امور خارجه گفته است که اگر آنها دست از اقداماتشان بردارند ما با آنها مذاکره میکنیم که آنها هیچ موقع دست از اقداماتشان بر نمیدارند. مشکل این است که برخی آنطور که دوست دارند حرفهای افراد دیگر را تفسیر و ترجمه میکنند در حالیکه شاید نگاه گوینده چیز دیگری باشد. همین برداشتها و سوءبرداشتها باعث میشود که اختلافات مختلف به وجود بیاید. ما مطمئن هستیم با آمریکایی که با این روش با ما برخورد کرد پای میز مذاکره نمیرویم. بر این اساس باید تمامی جوانب و حرفهایی که میشنویم را بررسی کنیم نه آنکه آن چیزی که دوست داریم را برداشت کنیم. در این شرایط آنطور که دوست داریم حرف خواهیم زد و همین حرف زدنها به انسجام ملی لطمه میزند.
او در ادامه افزود: اگر نظرسنجی بگذارید خواهید دید آقایانی که این حرفها را میزنند چقدر مورد پذیرش مردم هستند و چند درصد مردم ایران این گفتمان و این تفکر را میپسندد. مطمئن باشید مقبولیت این افراد زیر 5 درصد است و با این اقدامات هر روز مقبولیت خودشان را کاهش میدهند. در شرایط فعلی به نظر میرسد اینطور صحبت کردنها به جز حاشیهسازی و ایجاد دلخوری و زیر سوال بردن همبستگی و وحدتی که در کشور ایجاد شده، هیچ آورده دیگری ندارد. از سوی دیگر این خواسته دشمن است و هر چقدر ما بین خودمان اختلاف ایجاد کنیم آنها خوشحالتر میشوند. بر این اساس باید به تفکر سیاسی هر فردی احترام گذاشت چراکه همه این تفکرات سیاسی زیر چتر این نظام معنا پیدا میکند.
بازار
![]()