کرمان رصد
تاکید استاندار کرمان در شورای‌گفتگوی دولت و بخش خصوصی:
در اقتصاد دانش‌بنیان نیازمند همت جدی‌تر هستیم
شنبه 7 تير 1404 - 14:11:01
کرمان رصد - استاندار کرمان با تأکید بر اهمیت نقش اقتصاد دانش‌بنیان در برنامه تحولی “کرمان برفراز”، خواستار فعال‌سازی ستادهایی در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان با مشارکت مدیران دولتی و نمایندگان بخش خصوصی شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، محمدعلی طالبی صبح شنبه هفتم تیرماه در یکصد و یازدهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان عنوان کرد: یکی‌ از رویکردهای تحولی استان کرمان، حوزه اقتصاد دانش‌بنیان است که در ماه‌های گذشته قدم‌های خوبی برای پررنگ‌تر شدن آن برداشتیم، هر چند کافی نبود و باید همت جدی روی آن بگذاریم.
وی از لزوم‌ فعال‌سازی ستادهایی در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان با حضور مدیران دولتی و نمایندگان بخش خصوصی سخن گفت و تصریح کرد: موضوع اقتصاد دانش‌بنیان یکی از محورهای اصلی برنامه تحولی استان کرمان با عنوان "کرمان برفراز" است.
استاندار کرمان با اشاره به پیشنهاد راه‌اندازی نهاد تسهیلگر در حوزه فناوری گفت: این نهاد را به عنوان ستادی چابک برای اعتبار مالیاتی باید پیگیری کنیم.
مقام عالی دولت در استان کرمان در خصوص تقویت پارک علم و فناوری استان گفت: بعضی از مسائل مرتبط با پارک علم و فناوری استان به نوعی عجیب و غریب بودند که سعی کردیم آنها را برطرف کنیم. وی ادامه داد: به دنبال تامین جایگاه شایسته جهت استقرار پارک علم و فناوری استان و شرکت‌های نوآوری و زیرمجموعه آن هستیم که مشکلات زیرساختی پارک را برطرف کنیم ضمن آنکه در موضوع صندوق پژوهش و نوآوری، هیچ مشکلی برای افزایش سرمایه نداریم و برای مشارکت چند بنگاه‌ اقتصادی نیز در صندوق، مکاتباتی داشتیم و این آمادگی امروز در استان وجود دارد.
ضرورت فراهم کردن زیرساخت‌ها و حمایت شهرستان‌ها برای شکل‌دهی کسب و کارها و واحدهای فناور و دانش‌بنیان
براساس این گزارش، حسین کاظمی، رئیس پارک علم و فناوری استان کرمان نیز در این نشست در ارائه گزارش خود از عملکرد و چالش‌های زیست بوم فناوری و نوآوری استان با اشاره به فعالیت دو ساله پارک، گفت: شهرستان‌های کرمان، رفسنجان و جیرفت بیشترین مراکز رشد را در استان کرمان دارند.
وی از اهمیت فراهم کردن زیرساخت‌ها و حمایت شهرستان‌ها برای شکل‌دهی کسب و کارها و واحدهای فناور و دانش‌بنیان سخن گفت و افزود: اینکه 72 درصد کسب و کارهای ما نوپاست، نشان از کار زیربنایی دارد.
همچنین محمدجواد رستمی، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های اتاق بازرگانی کرمان نیز در این نشست گفت: 130 شرکت دانش‌بنیان در استان کرمان داریم که 70 درصد آنها در دسته شرکت‌های نوپا تلقی می‌شوند و کمتر از یک درصد GDP را تشکیل می‌دهند. وی به محدودیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت تسهیلات در گردش و جذب سرمایه اشاره داشت و گفت: 10 درصد محصولات دانش‌بنیان استان جنبه صادراتی دارند. رستمی افزود: تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان که در مراکز رشد هم مستقر هستند با مشکل عدم استقبال از بازار مواجه‌اند.
وی گفت: اکثر شرکت‌های ما در صنعت، نسل دوم و سوم تلقی می‌شوند و باید در فناوری‌های نسل چهارم کار کنیم که از شرکت‌های دانش بنیان‌می‌توان استفاده کرد.

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/732285/در-اقتصاد-دانش‌بنیان-نیازمند-همت-جدی‌تر-هستیم
بستن   چاپ