کرمان رصد - تکفارس / شرکت اسپیسایکس خود را برای نهمین پرواز آزمایشی استارشیپ، که تا به امروز قدرتمندترین موشک ساخته شده توسط این شرکت به شمار میرود، آماده میکند. با وجود اینکه هنوز زمان دقیقی برای این پرواز آتی اعلام نشده، انتشار تصاویری از بخش بالایی این فضاپیما در روزهای اخیر، در حالی که مراحل آمادهسازی پیش از پرواز را طی میکرد، نشانهای قوی از احتمال پرتاب در طول یک یا دو هفته آینده است.
اگرچه اسپیسایکس هنوز اهداف کلیدی نهمین آزمایش استارشیپ را به طور کامل و با جزئیات دقیق بیان نکرده است، با این حال، با توجه به برخی از مطالب منتشر شده در فضای آنلاین میتوان حدسهایی در این زمینه مطرح کرد. نهمین آزمایش، نقطهی عطفی خواهد بود زیرا برای اولین بار، اسپیسایکس تلاش خواهد کرد تا از یک بوستر سوپر هوی مرحله اول به صورت مجدد استفاده کند.
بوستر شماره 14، اولین پرواز خود را در جریان هفتمین آزمایش استارشیپ در ژانویه سال 2025 تجربه کرد. این بخش از موشک، بلافاصله پس از جدا شدن از فضاپیمای استارشیپ، به سلامت به آغوش بازوهای برج پرتاب بازگشت و بدین ترتیب، مسیر را برای استفادهی دوباره از آن هموار ساخت. چنین سامانهای، به منظور کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری عملیاتی استارشیپ، که انتظار میرود در سالهای آینده خدمه و محمولهها را به سوی ماه و حتی مریخ حمل کند، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
بازار
![]()
همچنین پیشبینی میشود که اسپیسایکس در جریان نهمین آزمایش، اقدام به روشن کردن مجدد موتورهای فضاپیمای استارشیپ در حین پرواز کند. این مانور، که آخرین بار با موفقیت در ششمین پرواز به انجام رسید، برای ماموریتهای آینده که شامل سوختگیری در مدار، عملیات بازگشت به محل پرتاب و ماموریتهای فضایی دوردست هستند، امری ضروری تلقی میشود.

این فضاپیمای استارشیپ، با نام شیپ 35، برای نخستین بار به پرواز درخواهد آمد و شامل ارتقاءهای چشمگیری از جمله بالههای بازطراحیشده و یک سپر حرارتی بهبودیافته خواهد بود. بالههای جدید، ابعاد کوچکتری دارند و به منظور بهبود کنترل در زمان ورود مجدد به جو زمین و کاهش میزان قرار گرفتن در معرض حرارت، در موقعیت متفاوتی نصب شدهاند. سپر حرارتی این فضاپیما نیز دستخوش بهبودهایی شده است.
پس از دو پرواز دشوار در ماههای ژانویه و مارس که منجر به از دست رفتن فضاپیما پیش از رسیدن به نقطهی فرود تعیینشده در اقیانوس هند گردید، اسپیسایکس تحت فشار قرار دارد تا یک ماموریت بیعیب و نقص را به انجام برساند. ناسا با اشتیاق منتظر مشاهدهی پیشرفتهای ملموس در این زمینه خواهد بود، زیرا قراردادهایی را برای استفاده از استارشیپ در برنامهی آرتمیس خود منعقد کرده و هدف آن فرود مجدد انسانها روی سطح ماه در سال 2027 میلادی است.
http://www.kerman-online.ir/Fa/News/723720/چه-انتظاراتی-از-پرتاب-نهم-استارشیپ-به-فضا-داریم؟