کرمان رصد
سرمقاله جوان/ ضرورت پرورش مجاهد فرهنگی
سه شنبه 23 ارديبهشت 1404 - 13:07:06
کرمان رصد - روزنامه جوان / «ضرورت پرورش مجاهد فرهنگی» عنوان یادداشت روز در روزنامه جوان به قلم حسین عبداللهی‌فر است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام تاریخی یکصدمین سال بازسازی حوزه علمیه قم با اشاره به تحرک دشمنان انقلاب اسلامی در نیروپروری، تشکیل دستگاه آموزشی «پرورش مجاهد فرهنگی» را از اولویت‌های حوزه‌های علمیه برشمردند: «تدارک این دستگاه آموزش‌دهنده از جمله اولویت‌های حوزه است؛ این، پرورش «مجاهد فرهنگی» است و با توجه به تحرک دشمنان دین که بجد در حال نیروپروری بخصوص در برخی عرصه‌های مهم می‌باشند، شایسته است بسیار جدی شمرده شود و شتاب بگیرد.»
از منظر معظم‌له در کار تبلیغ، موضع ایجابی حتی تهاجمی از موضع دفاعی مهم‌تر است و حوزه فلسفه‌دان و متکلم، به دفاع در برابر شبهه‌انگیزی بسنده نمی‌کند بلکه در قبال این کج‌روی و گمراهی، چالش‌های فکری می‌آفریند و مدعیان گمره‌ساز را مجبور به پاسخگویی می‌کند. موضعی که تغییر آن از حالت دفاعی به تهاجمی بنابه علل فراوان و مبرهنی به امری واجب و ضروری تبدیل شده است. پاره‌ای از این علل عبارت‌اند از: 
اراده الهی برای زنده نگه داشتن نور حق: بر اساس نص صریح قرآن کریم خدای سبحان اراده نموده نور حق را برخلاف خواست و تلاش کفار در سراسر گیتی بیفشاند. وظیفه مومنان در این زمینه جهاد فرهنگی برای مبارزه با برنامه‌ها و توطئه‌های دشمنان خداست. بی‌تردید حوزه‌های علمیه در «خط مقدم» این جهاد قرار داشته و فرماندهان این جهاد علما و طلابی هستند که البته نیاز به آموزش‌های لازم جهت رصد وضعیت، آشنایی با ابزار و روش‌های نوین مقابله دارند. 
برنامه‌ریزی طولانی مدت کانون جبهه باطل: کانون جهل و باطل بر حقانیت مذاهب الهی وقوف کامل داشته و مقابله با گسترش اصول و فرهنگ توحیدی را به عنوان کانون نور بر خود فرض می‌دانند؛ لذا از سال‌ها پیش سرویس‌های اطلاعاتی سه کشور امریکا، انگلیس و فرانسه در اجرای عملیاتی تحت عنوان «پی اس بی» متحد شدند تا برای بسط سکولاریسم نظام‌های ایدئولوژیک را ساقط کنند. بر اساس این عملیات سقوط ایدئولوژیک یک نظام سیاسی مقدمه ضروری سقوط فیزیکال آن است؛ لذا برای اجرای این عملیات اقدام به تشکیل حلقه‌های شش‌گانه‌ای از فلاسفه، جامعه شناسان، روشنفکران، مترجمان، رمان نویسان و انتشاراتی‌ها در جامعه هدف نمودند. این مأموریت در ایران به رئیس سرویس اطلاعاتی فرانسه «کنت دومارانش» سپرده شد و به نحو احسن به مورد اجرا گذاشته شد. 
بازار
لزوم قراردادن جبهه باطل در موضع دفاعی: اتخاذ موضع دفاعی در برابر دشمن به تثبیت موقعیت تهاجمی آن کمک می‌کند. درحالیکه موضع تهاجمی و حمله به مسلمات دشمن سبب می‌شود تا در حالت تدافعی به خود گرفته و ناگزیر به پاسخ دهی می‌گردد. در این شرایط مخاطب به بطلان مبانی فکری و اندیشه‌ای فرهنگ مقابل پی برده و امکان قضاوت مناسب را پیدا می‌کند؛ لذا رهبر حکیم انقلاب اسلامی در این پیام تأکید می‌فرمایند: «فرهنگ تحمیلی و القائی غرب، با سرعتی روزافزون، رو به کج‌روی و انحطاط است؛ حوزه فلسفه‌دان و متکلم، به دفاع در برابر شبهه‌انگیزی بسنده نمی‌کند بلکه در قبال این کج‌روی و گمراهی، چالش‌های فکری می‌آفریند و مدعیان گمره‌ساز را مجبور به پاسخگویی می‌کند.» 
کثرت مراکز شبهه افکن و تعدد گونه‌های انحراف: بدون شک حفظ موقعیت دفاعی تا زمانی ممکن است که نقاط تهاجم محدود و قابل رصد باشند، اما وقتی حملات دشمن از مراکز متعدد صورت گیرد دفاع نه ممکن و نه عقلانی است. بنابراین تنها راه ممکن در برابر تهاجم گسترده و بی‌وقفه دشمن خروج از حالت دفاعی و حمله به مبانی فکری انحراف و چالش کشیدن آنهاست. از باب نمونه می‌توان به برخی از مراکز تهاجم فرهنگی دشمن اشاره کرد. علاوه بر تکثر مراکز تهاجم که پیشروی و نفوذ دشمن به داخل کشور، امکان احصای آنها را دشوار و نام بردن از آنها را سخت کرده است، تعدد گونه‌ها و عرصه‌های انحراف، ضرورت خروج از موقعیت دفاعی را عیان می‌سازد. 
کثرت قربانیان: تعدد و تکثر مراکز تهاجمی و تولید انبوه شبهات در زمینه‌های مختلف سبب شده عده زیادی از جوانان کشورمان در چنبره شبهات دشمن گرفتار آمده و نسبت به مبانی دینی و اعتقادات مذهبی خویش دچار تردید شده‌اند. در چنین وضعیتی تنها روش کند کردن روند شبهه آفرینی دشمن ایجاد تردید در ذهن قربانیان است تا یافته‌های خویش را قطعی و مسجل فرض نکرده و در استدلالات شبهه افکنان تردید کنند.

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/723619/سرمقاله-جوان--ضرورت-پرورش-مجاهد-فرهنگی
بستن   چاپ