کرمان رصد
استراتژی جسورانه استاندار کرمان برای تغییر چهره اقتصادی استان
يکشنبه 21 ارديبهشت 1404 - 08:47:25
کرمان رصد - در حالی که بسیاری از استان‌های ایران درگیر و دار بروکراسی، نبود زیرساخت و بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران؛ در جذب سرمایه‌گذاری ناکام مانده‌اند، استان کرمان با رهبری دکتر محمدعلی طالبی، گام‌های بلندی در مسیر متفاوتی نهاده است.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان؛ محمدعلی طالبی از زمان نشستن بر مسند استانداری، سرمایه‌گذاری را ستون فقرات توسعه اقتصادی استان اعلام کرده، حالا با یک راهبرد سازمان‌یافته و فعالانه، در حال بازتعریف نمودن نقش کرمان در نقشه سرمایه‌گذاری کشور است.
طالبی با نگاهی سیستمی و فراتر از چارچوب‌های متعارف اداری، مجموعه‌ای از نهادها و ابتکارات را پایه‌گذاری کرده که امروز ستون‌های اصلی برنامه جذب سرمایه‌گذاری استان به شمار می‌روند.
تشکیل اتاق مشترک سرمایه‌گذاری و توسعه کارآفرینی کرمان در تهران، ستاد شتاب‌دهی به طرح‌های سرمایه‌گذاری، کمیته امنیت سرمایه‌گذاری، مرکز خدمات سرمایه‌گذاری کرمان، شناسایی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و … بخشی از این نقشه راه هستند که از پیش از آغاز سال جاری اجرایی شده‌اند. هر یک از این نهادها با هدف تسهیل امور، پاسخگویی سریع و کاهش اصطکاک میان بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی طراحی شده‌اند.
اما این اقدامات نهادی به تنهایی متوقف نمانده‌اند. یکی از ابتکارات قابل توجه استانداری کرمان، برگزاری دوشنبه‌های سرمایه‌گذاری در تهران است؛ جلساتی هفتگی در محل اتاق مشترک سرمایه‌گذاری کرمان که با حضور شخص استاندار، مدیران کل و فعالان اقتصادی برگزار می‌شود. این نشست‌ها به بستری برای گفت‌وگوی رودررو با سرمایه‌گذاران، بررسی پرونده‌ها و رفع موانع اجرای طرح‌ها تبدیل شده‌اند.
شتاب در عمل: ستاد شتاب‌دهی سرمایه‌گذاری و سه‌شنبه‌های استراتژیک
در جدیدترین اقدام، جلسه‌ای سه ساعته از ستاد شتاب‌دهی به طرح‌های سرمایه‌گذاری استان کرمان به ریاست استاندار برگزار شد که محور آن، تمرکز بر "نیازهای فراموش‌شده" استان بود؛ یعنی حوزه‌هایی که تا کنون از نگاه سیاست‌گذاری مغفول مانده‌اند.
طالبی در این نشست صراحتاً اعلام کرد که تمرکز راهبردی او بر صنایع کوچک و متوسط، صنایع پایین‌دستی پتروشیمی و صنایع پایین‌دستی مس است.
به گفته او، این بخش‌ها اگرچه سهم قابل توجهی در اشتغال‌زایی و ارزش افزوده دارند، اما تاکنون در اولویت استان نبوده‌اند باید به این ظرفیت های مغفول به چشم فرصت‌های بی‌نظیر در راستای سرمایه‌گذاری و تحول در توسعه استان نگاه کرد.
در همین جلسه، طالبی از راه‌اندازی سه‌شنبه‌های سرمایه‌گذاری در کرمان خبر داد. ابتکاری دیگر که با حضور شخص استاندار، معاونین و دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌شود و مأموریت آن، پیگیری لحظه‌ای پروژه‌های سرمایه‌گذاری، بررسی چالش‌ها و تصمیم‌گیری میدانی برای عبور از موانع است. به زبان ساده، سرمایه‌گذار حالا به جای طی کردن یک مسیر اداری طولانی، در یک روز مشخص، مستقیماً با بالاترین مقام اجرایی استان روبرو می‌شود.
اکسپو، ویترین توسعه کرمان؟
یکی دیگر از محورهای مورد تأکید استاندار کرمان، دیپلماسی سرمایه‌گذاری از طریق نمایشگاه‌هاست.
او با اشاره به نمایشگاه بین‌المللی ایران اکسپو 2025 گفت: نمایشگاه‌ها باید نقطه آغاز فعالیت‌های اقتصادی استان باشند، نه صرفاً ویترین تبلیغاتی.
او پیشنهاد داد نمونه‌ای مشابه نمایشگاه اکسپو(توانمندی‌های صادراتی) در کرمان برگزار شود تا فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان به مهمانان داخلی و خارجی عرضه شود.
مقام عالی دولت در استان کرمان این نمایشگاه را نه فقط ابزار معرفی توانمندی‌های تولیدی و صادراتی، بلکه بستری برای ارائه پروژه‌های آماده سرمایه‌گذاری معرفی کرد؛ بستری که می‌تواند سرمایه‌گذاران را به مشارکت فعال ترغیب کند.
نقشه راه سرمایه‌گذاری؛ از سند تحرک‌بخشی تا دفترچه فرصت‌ها
استاندار کرمان همچنین اعلام کرد که سندی جامع با عنوان «تحرک‌بخشی به توسعه و جذب سرمایه‌گذاری» تهیه شده که اولویت‌ها، مسیرها و ابزارهای سرمایه‌گذاری استان را مشخص می‌کند.
در همین راستا، او تأکید کرد باید دفترچه فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان در چهار محور صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری تهیه و به‌روز شود تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی با چشم‌اندازی دقیق، تصمیم‌گیری کنند.
نگاه فراتر از دولت؛ نقش‌آفرینی بخش خصوصی
استاندار کرمان در این مدت در تمامی اظهارات خود، بر یک نکته کلیدی تأکید کرده: «توسعه بدون حضور واقعی بخش خصوصی ممکن نیست.»
او صراحتاً اعلام کرده که «در مسیر اجرای سند سرمایه‌گذاری، تفاوتی بین بخش دولتی و غیردولتی قائل نیستیم» و برای تحقق این هدف باید از قالب‌های اداری عبور کنیم. این رویکرد، نوعی بازتعریف رابطه دولت و سرمایه‌گذار در بستر استان است؛ تعریفی که متکی بر اعتمادسازی، پاسخگویی و حذف واسطه‌های فرساینده است.
نقشه‌ای دقیق برای جهشی واقعی
در دورانی که سرمایه‌گذاری در بسیاری از استان‌های کشور درگیر رکود و بروکراسی است، محمدعلی طالبی نشان داده که می‌توان با ابتکار، ساختار، تعامل و پیگیری مستقیم، فضای جذب سرمایه را از حالت انفعالی خارج کرد.
کرمان، حالا با برخورداری از اتاق‌های مشترک سرمایه‌گذاری، جلسات هفتگی با فعالان اقتصادی، ساختارهای حمایتی، نمایشگاه‌های هدفمند و سند تحرک‌بخشی، در حال طی مسیر متفاوتی است. مسیری رو به آینده روشن؛ مسیری به سمت دروازه‌های تحول و رسیدن به کرمان برفراز
اگر این روند ادامه یابد، کرمان نه تنها به قطب جدید سرمایه‌گذاری کشور بدل خواهد شد، بلکه به الگویی برای سایر استان‌ها در مدیریت فعال توسعه اقتصادی تبدیل می‌شود.

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/722880/استراتژی-جسورانه-استاندار-کرمان-برای-تغییر-چهره-اقتصادی-استان
بستن   چاپ