کرمان رصد
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران:
دانشگاه‌ها در پاسداشت و تبیین ارزش‌های شهدا پیشگام باشند
يکشنبه 14 ارديبهشت 1404 - 13:15:52
کرمان رصد - معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران در مراسم سومین جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی گفت: دانشگاه‌ها باید در تبیین واقعیت‌ها و گسترش فرهنگ ایثار و مقاومت پیش‌قدم باشند.

به گزارش «ایثار»، دکتر یعقوب سلیمانی، در مراسم سومین جشنواره ملی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که در سالن عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه اسلامی، گفت: برگزاری این جشنواره در محیط علمی و دانشگاهی، آن هم در دانشکده‌ای که مزین به نام شهید آیت‌الله دکتر بهشتی است و هم‌زمانی آن با ایام دهه کرامت، هفته معلم و گرامیداشت شهدای خدمت، اهمیت ویژه‌ای به این مراسم بخشیده است. این همایش نه‌تنها ادای دین به مقام شامخ شهدا، بلکه پاسداشت ارزش‌های ناب انقلاب اسلامی و فرهنگ مقاومت است.
وی افزود: شهیدان، بویژه سردار دل‌ها، شهید حاج قاسم سلیمانی، نماد ایثار، وفاداری، ولایت‌مداری و مجاهدت هستند. ایستادگی آنان در راه خدا و آرمان‌های بلند انقلاب، نه‌تنها امنیت و عزت را برای ملت ایران به ارمغان آورده، بلکه الگویی جهانی از انسان‌سازان حقیقی ارائه داده است.
دکتر سلیمانی به نقش شهید مطهری در تبیین منطق شهادت پرداخت و اظهار داشت: از دیدگاه شهید مطهری، شهید کسی است که همچون شمع، با سوختن خود، مسیر را برای دیگران روشن می‌کند. او در کتاب‌های خود تاکید دارد که شهید با فداکاری و ازخودگذشتگی، روح حیات را در کالبد جامعه می‌دمد و زمینه رشد و شکوفایی ارزش‌های اسلامی را فراهم می‌سازد. شهید، نه تنها در جغرافیای زمان و مکان محصور نیست، بلکه حضور او جاری در روح جامعه است.
وی ادامه داد: تمام اقشار جامعه، از جمله علما، اندیشمندان، دانشمندان، معلمان، پزشکان و سایر خدمت‌گزاران، برای انجام رسالت خود نیازمند محیطی امن، سالم و آزاد هستند؛ محیطی که به برکت خون شهدا فراهم شده است. بنابراین همه ما مدیون شهدا هستیم؛ چرا که آن‌ها با فداکاری خود، بستر رشد علمی، اخلاقی و فرهنگی کشور را فراهم کرده‌اند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید همچنین با اشاره به جایگاه معلم در جامعه اسلامی گفت: شهید مطهری نمونه کامل معلمی متعهد، اخلاق‌مدار و تربیت‌محور بود. او نه‌تنها به گفته‌هایش عمل می‌کرد، بلکه با روحیه‌ای سرشار از عشق به تعلیم و تربیت، از دنیاپرستی دوری می‌جست و همواره دغدغه تعالی نسل آینده را داشت. همان‌طور که امام خمینی (ره) فرمودند: «معلمی شغل انبیاست»، زیرا پیامبر اسلام نیز معلمی بود که انسان‌ها را به سوی نور هدایت کرد.
وی با تاکید بر اهمیت نقش دانشگاه‌ها در پرورش نسل آگاه و مسئول، تصریح کرد: دانشگاه‌ها باید در تبیین واقعیت‌ها و گسترش فرهنگ ایثار و مقاومت پیش‌قدم باشند. بسیاری از دانشجویان شاهد و ایثارگر با وجود داشتن سهمیه، بدون استفاده از آن و صرفاً با تلاش خود، به مدارج عالی علمی دست یافته‌اند که این خود نشانگر روحیه خوداتکایی و سربلندی در مسیر ارزش‌های انقلاب است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان گفت: امروز اگر نظام جمهوری اسلامی با اقتدار و عزت در برابر توطئه‌ها و دشمنی‌ها ایستاده، این پایداری مرهون مجاهدت و ازخودگذشتگی شهدا و ایثارگران است. ما وظیفه داریم با حفظ و ترویج فرهنگ شهادت، راه آن عزیزان را زنده نگه داریم و آن را به نسل‌های آینده منتقل کنیم.
انتهای پیام/

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/720940/دانشگاه‌ها-در-پاسداشت-و-تبیین-ارزش‌های-شهدا-پیشگام-باشند
بستن   چاپ