کرمان رصد - به گزارش خبرگزاری مهر، نشست تخصصی سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا روز شنبه 13 اردیبهشت ماه با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی برگزار شد.
پوررضا مدیر کل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار، در این نشست با اشاره به جمعیت 86 میلیونی کشور و وجود 22 میلیون واحد مسکونی در کشور، استخراج ویژگیهای سنی و جنسی و تهیه شاخصهای رفاهی خانوار بر اساس مناطق جغرافیایی کشور را با استفاده از سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا، مهم و ضروری توصیف کرد.
مدیر کل دفتر جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار، با اشاره به کاربردهای مختلف نتایج سرشماری در تعداد خانوار و سرپرستان خانوار بر اساس سطوح جغرافیایی، اظهار داشت: نتایج سرشماری 1395 کاهش بعد خانوار، کاهش باروری و وجود بافتهای فرسوده را در کشور نشان میدهد که لازم است برای آن برنامهریزی شود.
وی با اشاره به اهمیت سرشماری در توزیع و تخصیص عادلانه منابع و امکانات در کشور و جلوگیری از اتلاف منابع، هدف گذاری دقیق بودجه را از پیامدهای مثبت اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا، ذکر کرد.
پوررضا دریافت آمارهای بهروز جمعیتی، کاهش زمان انتشار نتایج سرشماری، افزایش کیفیت آمارها، ارتقای دولت الکترونیک، افزایش کیفیت دادههای پایگاههای اطلاعاتی دستگاههای اجرایی و توسعه نقشهها و اطلاعات مکانی را از مزایای این سرشماری برشمرد.
مدیر کل جمعیت، نیروی کار و اقتصاد خانوار، افزود: تا کنون 1000 قلم اطلاعاتی در موضوعات جمعیت، وضعیت زناشویی، مهاجرت، مصرف سوخت و اطلاعات واحدهای مسکونی از مرکز آمار ایران درخواست شدهاست که با همکاری نزدیک دستگاههای اجرایی از طریق اجرای این سرشماری، میتوان به نیازهای آماری مختلف کشور پاسخ درست و دقیق داد.
فریبا سادات بنیهاشمی معاون طرحهای آماری و آمارهای ثبتی مرکز آمار ایران، نیز در این نشست تخصصی، ضمن اشاره به اهمیت و نقش سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا در استقرار حکمرانی داده گستر، گفت: در این وضعیت، یکپارچگی دادههای دستگاههای اجرایی و اتصال آن به پایگاه مرکز آمارایران برای بهرهبرداری درست، دقیق و به موقع آمارها، ضرورت دارد.
معاون طرحهای آماری و آمارهای ثبتی، حکمرانی داده محور را شامل تصمیم گیری مبتنی برداده، شناسایی، حل دقیقتر مسائل کشور، افزایش شفافیت و پاسخگویی و بهبود کیفیت دادهها دانست ومهمترین ویژگی حکمرانی دادهها را، استفاده از دادههای واقعی با کیفیت، برای تصمیم گیریهای دقیقتر و شفافترعنوان کرد.
بنیهاشمی سرشماری ثبتی مبنا را شیوهای مدرن، هوشمند، پایدار و کم هزینه و یک تغییر رویکرد از شیوه سنتی که هزینه بر و غیرقابل بهنگام سازی است، ذکر کرد.
وی اجرای موفقیت آمیز سرشماری ثبتی مبنا را در گرو همکاری و همیاری دستگاههای اجرایی تأمین کننده داده، عنوان کرد و تصریح کرد: هردستگاهی یک بخش از تصویر جمعیت یا سکونت کشور را دراختیار دارد، که با اشتراک گذاری دادهها میتوانیم تصویری جامع از وضعیت و ویژگیهای جمعیتی کشور و مسکن تهیه کنیم.
بنیهاشمی با اشاره به پیچیدگی و زمان بر بودن فرایند اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا، خاطر نشان کرد: این مسیر برای همه کشور منافع بسیار دارد و در این میان مرکز آمار ایران متعهد میشود که خروجیهای تحلیلی این سرشماری را در اختیار سایر دستگاهها قرار دهد.
وی اجرای سرشماری ثبتی مبنا در سال 1405 را به عنوان عامل تشکیل دهنده سرمایه ملی کشور ارزیابی کرد و گفت: شایسته نیست کشورما از قافله حکمرانی داده محور عقب بماند و انتظار ملت ایران از مرکز آمارایران نیزهمگام شدن با جامعه جهانی است.
وی در ادامه موفقیت این طرح عظیم ملی را منوط به تعهد، گفتگو و همافزایی دستگاههای اجرایی دانست.
کد خبر 6455928

http://www.kerman-online.ir/Fa/News/720901/طبق-نتایج-سرشماری-سال-95-بافت-کشور-فرسوده-است