شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴
اجتماعی

استاندار کرمان در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی:

دیپلماسی صادراتی باید به شکل هدفمند دنبال شود

دیپلماسی صادراتی باید به شکل هدفمند دنبال شود
کرمان رصد - محمدعلی طالبی استاندار کرمان با استقبال از رویکرد معاون سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر تعامل کرمان با کشورهایی نظیر پاکستان، هند و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و رایزنی با این کشورها اعلام کرد: دیپلماسی صادراتی باید هدفمند، اقتصادی و نتیجه‌محور باشند، نه صرفاً تشریفاتی یا تفریحی.
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - محمدعلی طالبی استاندار کرمان با استقبال از رویکرد معاون سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر تعامل کرمان با کشورهایی نظیر پاکستان، هند و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و رایزنی با این کشورها اعلام کرد: دیپلماسی صادراتی باید هدفمند، اقتصادی و نتیجه‌محور باشند، نه صرفاً تشریفاتی یا تفریحی.

به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، محمدعلی طالبی شنبه 28 تیر ماه در یکصد و دوازدهمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی کرمان با موضوع «بررسی چالش‌های توسعه صادرات استان» گفت: کرمان با دارا بودن اقتصاد متنوع در بخش‌های کشاورزی، معدنی، صنعتی، صنایع دستی و خدمات فنی مهندسی و با برنامه‌ریزی منسجم می‌تواند به جایگاه خوبی در حوزه صادرات دست پیدا کند.
وی با تاکید بر رفع مشکلات سامانه‌های مرتبط با صادرات بیان کرد: اصلاح و تسهیل فرآیندها در دستگاه‌های دولتی مسائلی است که باید برای بهبود وضعیت صادراتی انجام شود.
استاندار کرمان با اشاره به وجود فاصله گفتمانی بین مدیران و کارشناسان در استان، بر رفع این مشکل تاکید کرد و افزود: برای سرمایه‌ در گردش و کمک به صادرکنندگان، مکانیزم‌های لازم را دنبال کنیم.
استاندار کرمان، خلق فرصت‌های سرمایه‌گذاری صادرات محور را بخش مهمی در استان دانست که کمتر به آن پرداخته شده و گفت: محصولات صادراتی پسته و خرما از نیاکان به ارث رسیده، اما پرسش اصلی این است که ما چه فرصت‌های جدید دیگر صادراتی در استان ایجاد کرده‌ایم؟
وی بیان کرد: گلخانه‌های کشاورزی یکی از فرصت‌های بی‌نظیری استان در حوزه صادرات بوده که اگر پایانه صادراتی فعالی در چند حوزه داشته باشیم به خوبی می‌توانیم در این زمینه کار کنیم.
رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان، توجه به صادرات صنایع دستی و توان این بخش در خلق فرصت‌های صادراتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: استفاده از تجربه، علاقه، سرمایه و شناخت بازار در پیشبرد کار بسیار مهم است.
طالبی، دیپلماسی صادراتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: دیپلماسی صادراتی باید به شکل هدفمند دنبال شود.
استاندار کرمان و رئیس شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: کرمان سال گذشته جایگاه دوم شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی را در کشور به دست آورد و باعث افتخار است و در ارزیابی مصوبات و دستور کارهای جلسات جزو استان‌های برتر بودیم که نشان می‌دهد جهت‌گیری خوبی در شورا آغاز شده و ادامه دارد.
سیاست‌گذاری ارزی تلاش می‌کند که سیاست‌گذاری تجاری انجام دهد
محمدصادق قنادزاده، سرپرست معاونت خدمات تجارب سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این جلسه گفت: عارضه جدی این حوزه چند نرخی بودن ارز و عدم تثبیت آن برای تجارت است.
وی ادامه داد: تقاضای غیررسمی غیرشفاف زیاد در حوزه ارز داریم و تا وقتی که ادامه داشته باشد، شرایط به همین موال خواهد بود.
قنادزاده با بیان اینکه «چالش اصلی آنجاست که سیاست‌گذاری ارزی تلاش می‌کند که سیاست‌گذاری تجاری انجام دهد»؛ گفت: سال گذشته رشد 15 درصدی صادراتی غیرنفتی بود، اما 26 درصد بازگشت ارز کمتر شد که نشان می دهد مشکل را نتوانستیم به درستی دنبال کنیم.
سرپرست معاونت خدمات تجارب سازمان توسعه تجارت ایران گفت: استان کرمان در خشکبار، محصولات کشاورزی و فلزات اساسی، صنایع بزرگی دارد و پیشنهاد این است که کرمان هاب یکسری کشورها برای برخی گروه‌های کالایی شود و کمیسیون مشترک مربوط به این کشورها و نمایشگاه‌های تخصصی حوزه‌های مربوطه در استان کرمان برگزار و پایانه صادراتی ویژه در استان ایجاد شود.
3 میلیارد دلار صادرات کرمان، در شان این استان نیست
به گزارش روابط عمومی استانداری کرمان، سیدمهدی طبیب‌زاده رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان نیز در این نشست گفت: کرمان از استان‌های با پتانسیل بالا در توسعه صادرات است، اما اقلام صادراتی و بازارها تکراری هستند و معتقدیم که حدود 3 میلیارد دلار صادرات کرمان در شان این استان نیست و به راحتی می‌توان به عدد 10 میلیارد دلار رسید.
وی، 90 درصد محصولات‌ صادراتی استان کرمان را شامل خرما، پسته، مس و سنگ آهن اعلام کرد و گفت: این کالاهای صادراتی، ارزش افزوده چندانی برای استان ندارند.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان با بیان اینکه ارزش کالاهای صادراتی کرمان یک دهم ارزش کالاهای وارداتی است عنوان کرد: 10 میلیارد دلار صادرات و 40 نوع کالا به 50 کشور دنیا به عنوان یک هدف اقتصادی قابل وصول می‌تواند در برنامه سند "کرمان برفراز" قرار گیرد.
طبیب‌زاده یکی از مشکلات اساسی استان کرمان در حوزه صادرات را زیرساخت‌های حمل و نقل بیان کرد و افزود: سه راه ارتباطی اصلی ایران از کرمان می‌گذرد، اما با مشکلاتی در حوزه لجستیکی، کانتینرهای یخچال‌دار، عدم حضور شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی و غیره مواجه هستیم.
رونمایی از "شتاب‌دهنده صادراتی گرادیان "
گفتنی است در این جلسه، "شتاب‌دهنده صادراتی گرادیان" در راستای اجرای مصوبه یکصد و هفتمین جلسه شورای گفتگو استان جهت رفع چالش‌های ساختاری، اطلاعاتی و دانشی در مسیر توسعه صادرات استان کرمان در این نشست رونمایی شد.
نخستین شتاب‌دهنده تخصصی صادرات در استان که با هدف تسهیل و تسریع ورود شرکت‌های کوچک و متوسط کرمانی به بازارهای بین‌المللی فعالیت می‌کند.


نظرات شما