کرمان رصد

آخرين مطالب

رئیس اتاق بازرگانی ایران: روند ترخیص کالاهای وارداتی تسهیل شود اقتصادي

رئیس اتاق بازرگانی ایران: روند ترخیص کالاهای وارداتی تسهیل شود
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /در پی ایجاد محدودیت‌های جدید در سامانه جامع تجارت و توقف ترخیص بسیاری از کالاها در گمرکات کشور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ضمن ارسال نامه‌ای به رئیس سازمان توسعه تجارت، خواستار مساعدت در تمدید مهلت اجرای سیاست‌های جدید و تسهیل روند ترخیص کالاهای وارداتی شد.
صمد حسن‌زاده-رئیس اتاق بازرگانی ایران و دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی-، در نامه‌ای خطاب به محمدعلی دهقان دهنوی (رئیس سازمان توسعه تجارت ایران) ، ضمن اشاره به مشکلات به‌وجود آمده برای واردکنندگان کالا، خواستار تمدید یک‌ماهه مهلت اعلام‌شده برای ویرایش ثبت‌سفارش‌ها شد.
گفتنی است؛ سامانه جامع تجارت از ماه گذشته، به موجب اطلاعیه‌ای، امکان ویرایش ثبت‌سفارش پس از تخصیص ارز بالاتر از چهار رقم ابتدایی کد تعرفه (زیرگروه تعرفه) را غیرمجاز اعلام کرده است؛ بدین ترتیب و در حقیقت، واردکنندگان صرفاً در صورتی می‌توانند کد تعرفه ثبت‌سفارش خود را ویرایش کنند که چهار رقم ابتدایی تعرفه جدید با کد قبلی یکسان باشد.
آنطور که در نامه رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید شده، این تصمیم که به‌صورت ناگهانی و بدون اطلاع‌رسانی قبلی اعمال شده است، موجب توقف تعداد زیادی از کالاها در اماکن گمرکی و نارضایتی گسترده فعالان اقتصادی شده است.
برهمین اساس و به دنبال اعتراض‌ها، مسئولان مربوطه موافقت کردند که اجرای این سیاست با مستثنی‌سازی پرونده‌های ثبت‌سفارش مربوط به نیاز تولید، مواد اولیه، ماشین‌آلات خطوط تولید دارای جواز تأسیس، برای سایر پرونده‌های تجاری تا تاریخ 15 تیر 1404 به‌طور موقت متوقف شود.
با این حال، حسن‌زاده در نامه خود تاکید کرده است که بخش قابل‌توجهی از متقاضیان به دلایل مختلفی از جمله اختلالات سامانه‌ای، عدم صدور مجوزها و همچنین شرایط خاص و خارج از کنترل ِ حاکم بر کشور، موفق به ویرایش ثبت‌سفارش‌ها در مهلت تعیین‌شده نشده‌اند. به همین دلیل، درخواست ویرایش این دسته از پرونده‌ها در سامانه رد شده است.
در این نامه مذکور، رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به مقادیر موجه واردکنندگان و شرایط خاص حاکم، از رئیس سازمان توسعه تجارت درخواست کرده است که مهلت مذکور برای مدت یک ماه دیگر تمدید شود؛ همچنین خواسته شده نتایج این درخواست به دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی اعلام شود.
بازار
شایان ذکر است که فعالان اقتصادی از چند روز گذشته نسبت به تغییرات جدید در سامانه جامع تجارت اعتراضاتی را مطرح کرده‌اند؛ بر اساس گزارش‌ها، این سامانه اخیراً کد تعرفه‌های وارداتی را مشمول سهمیه‌بندی ارزی کرده و امکان ویرایش ثبت‌سفارش‌ها را محدودتر از گذشته کرده است. این سامانه که نزد فعالان اقتصادی به «سامانه مانع تجارت» معروف شده، به‌گفته بسیاری از آنان، به سکاندار اخلال در تجارت خارجی و عاملی برای نارضایتی گسترده تبدیل شده است.
آمارهای موجود نیز حکایت از کاهش واردات مواداولیه و کالاهای واسطه‌ای مورد نیاز خطوط تولید و واحدهای صنعتی در ماه‌های اخیر دارد. با توجه به سیاست‌های جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت، مبنی بر اعمال محدودیت‌های تازه بر واردات کالاهای واسطه‌ای و مواداولیه و همچنین پاسخگو نبودن برخی از مسئولان مربوطه، پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آینده معضل تامین مواداولیه تشدید شده و به تبع آن، تورم کالایی و فشار اقتصادی مضاعف بر اقشار آسیب‌پذیر جامعه افزایش پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/735050/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جشن 3 سالگی تلسکوپ «جیمز وب» با سحابی «پنجه گربه»

پیش‌بینی دبیر کانون صرافان از آینده بازار ارز و طلا

یارانه سیاه و رانت، صنعت خودرو را به کدام سو می برد؟

پیش‌ بینی بورس شنبه 21 تیر 1404

لیگ ملت‌ها؛ برد حیاتی برای فرار از قعرنشینی

علی فغانی داور فینال جام باشگاه‌های جهان

مخالفان مذاکره یا درکی از واقعیت ندارند یا منافع گروهی را بر منافع ملی ترجیح می‌دهند

هوش مصنوعی تا 20 سال دیگر اکثر شغل‌ها را نابود می‌کند

چک‌های 2 بانک هک شده پاس نمی‌شوند؟

بیت‌کوین با عبور از 118 هزار دلار رکورد زد

کودکان علیه گوشی؛ یک مطالعه از رفتار تأمل‌برانگیز نسل جدید پرده برداشت

داستان ضرب سکه در کانادا

تصمیم گرفتم در یکی از بهترین باشگاه‌های دنیا بمانم

لیگ ملت‌ها؛ لیست ایتالیا برای قطعی کردن صعود

ستاره پیکان به لیگ یونان پیوست

بهسازی 2 محور در استان کرمان

تاثیر غیرمنتظره سدسازی؛ حجم عظیم آب‌های ذخیره‌شده قطب‌های زمین را تغییر داده است

*مدیرعامل بیمه دی: شهدای اخیر گلستان، نماد وحدت و همبستگی اقوام و مذاهب مختلف کشورند

قیمت خودرو در بازار آزاد جمعه 20 تیر ماه

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: با دقت معامله کنید

تسکین فوری دردهای مفصلی در خانه؛ بدون نیاز به دارو یا جراحی!

لیگ ملت‌ها؛ تعقیب و گریز برزیل و ولاسکو ادامه دارد

لیست قهرمان المپیک برای تقابل با ایران

حمله شدید پرسپولیس به کلباء!

آخرین وضعیت سیدحسین، چشمی و قایدی

آیا چین به ایران اسلحه می فروشد؟

چرا از حشرات می‌ترسیم؟

چراغ کسب و کارها در جنگ 12 روزه خاموش نشد

سقوط صادرات فرش ایرانی در یک دهه اخیر

این سگ رباتیک چینی با سرعت خارق‌العاده‌اش شما را شگفت‌زده می‌کند!

قیمت برنج رکورد زد؛ چرا بازار برنج به تلاطم افتاد؟

معرفی برترین‌های مسابقات آزاد اسکیت دختران

رونمایی از قرعه جوانان آزادکار ایرانی در آسیا

گزینه جذاب استقلال لیگ برتری شد!

چرخش بزرگ واشنگتن در برابر پوتین

دانشمندان زمان شروع کوچک شدن جهان را تخمین زدند

سخنگوی سازمان مالیاتی کشور: مالیات ابرازی صاحبان مشاغل 19 برابر شد

بازی ایران و لهستان لغو شد!

ایران می‌تواند در لیگ ملت‌ها مدال بگیرد!

وداع با یکی از قدرت‌های والیبال‌ جهان!

بسته حمایت از تولید چه ویژگی هایی دارد؟

آیا غول‌های باستانی بخشی از واقعیت تاریخی آمریکا هستند؟

پروازهای دوشنبه به تهران از سر گرفته می‌شود

حضور 2 ملی‌پوش در تمرین امروز پرسپولیس

اعزام 4 پاراجودوکار به گرندپری مصر

تایمز: آیا رابطه صمیمی ترامپ و پوتین به پایان رسیده است؟

5 حقیقت شگفت انگیز درباره نحوه کار هوش مصنوعی

پرواز رشت بغداد از سر گرفته شد

اختصاص 10 همت اعتبار برای رفع تنش آب روستایی و عشایری

تشدید رکود بازار طلا با ورود به محرم و صفر