کرمان رصد

آخرين مطالب

بورس در سراشیبی بی اعتمادی اقتصادي

بورس در سراشیبی بی اعتمادی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خراسان /در شرایطی که شاخص بورس پس از جنگ با افت 140 هزار واحدی، در شرایط ریزش و ابهام قرار گرفته، معاون این سازمان تازه ترین اقدامات حمایتی را تشریح کرد و از بسته حمایتی دولت خبر داد. با این حال کارشناسان نسبت به نحوه مداخله دولت ملاحظاتی را مطرح می کنند.
همان طور که پیش بینی می شد و نشانه های آن در رفتار سهام صندوق های درآمد ثابت در روزهای قبل از بازگشایی مشاهده شد، بازار سهام پس از تعطیلی چند روزه ناشی از جنگ، با فشار شدید فروش مواجه شد. فشاری که حاصل ترکیبی از ریسک‌های انباشته صنایع، نگرانی‌های ناشی از تحولات اخیر و چشم‌اندازی مبهم از آینده اقتصاد است. در چنین شرایطی دولت از تدوین بسته‌ای حمایتی برای بازار سرمایه سخن گفته است. با این حال، کارشناسان نسبت به نحوه ورود دولت هشدار می‌دهند و تأکید دارند که هرگونه حمایت مالی باید با احتیاط و همزمان با بازگشت تدریجی تعادل به بازار صورت گیرد.
بورس در گرداب ریزش
به گزارش خراسان، هفته جاری برای بورس تهران با دو روز پرنوسان و ناامیدکننده آغاز شد. شاخص کل بازار سرمایه در روزهای شنبه و یک شنبه در مجموع در حدود 140 هزار واحد سقوط کرد و از محدوده 2 میلیون و 984 هزار واحد به 2 میلیون و 844 هزار واحد عقب نشست. شاخص هم وزن هم در همین مدت حدود 4 درصد کاهش یافت. اتفاقی که نشان می‌دهد افت بازار محدود به سهم‌های بزرگ و شاخص‌ساز نبوده و کلیت بازار با فشار فروش مواجه بوده است.
موج خروج سرمایه از تالار شیشه ای
در این دو روز، همان طور که پیشتر نیز پیش بینی می شد، موجی از خروج سرمایه در بازار شکل گرفت که نتیجه آن خروج 4 هزار میلیارد تومان در دو روز بود. همزمان با این روند، ارزش معاملات خرد نیز به کمترین میزان خود از ابتدای امسال کاهش یافت. در دو روز گذشته، این رقم چیزی در حدود 3500 میلیارد تومان به ثبت رسید.
غلبه ترس بر بازار
یک کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفت‌وگو با خراسان، وضعیت فعلی بورس را حاصل غالب شدن فضای ترس بر ذهن سهامداران دانست. به گفته او، روز گذشته صف‌های فروش به بیش از 30 هزار میلیارد تومان رسید اما این رقم واقعی فشار فروش نیست؛ چرا که بسیاری از سهامداران با دیدن صف‌های سنگین ترجیح داده‌اند سفارش فروش ثبت نکنند. این کارشناس معتقد است که ترکیب شوک جنگی، تعطیلی بازار، ابهامات ساختاری و نااطمینانی نسبت به آینده مذاکرات باعث شده سرمایه‌گذاران خرد با نگاه احتیاطی، خروج از بازار را انتخاب کنند.
بسته حمایتی دولت در راه است
در همین حال، دیروز مدنی زاده وزیر اقتصاد، از تهیه بسته‌ای برای حمایت از بازار مالی خبر داد. همچنین حمید یاری معاون نظارت بر بورس ها و ناشران، جزئیاتی از اقدامات سازمان بورس در دوره تعطیلی و بازگشایی بازار را اعلام کرد.
به گفته او، تعطیلی بازار تصمیمی بود در جهت «صیانت از سرمایه مردم»، و پس از بررسی سناریوهای مختلف، بازگشایی با دامنه نوسان مثبت و منفی 3 درصد برگزیده شد، چرا که سایر گزینه‌ها همچون دامنه باز یا دامنه نامتقارن، ریسک تشدید هیجانات یا فرسایشی‌شدن وضعیت را در پی داشتند.
او افزود: «در روز شنبه حدود 4 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق‌های تحت اختیار سازمان وارد بازار شد و یک شنبه نیز این عدد بین 6 تا 8 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. به‌زودی نیز خبرهای بهتری از بسته حمایتی دولت اعلام خواهد شد.»
وی با اشاره به نقش حمایت‌های بانکی از بازار سرمایه طی روزهای اخیر، یادآور شد: به احتمال زیاد در روزهای آتی خبرهای خوبی از بسته حمایتی دولت مخابره خواهد شد.
یاری با اشاره به همکاری برخی بانک‌ها و نیز نشست‌هایی با صندوق توسعه ملی و وزیر اقتصاد، ابراز امیدواری کرد که روند بازار طی روزهای آینده تغییر کند و به سمت آرامش بازگردد.
 ​​​​​​

کرمان رصد

بیم و امیدها نسبت به چگونگی مداخله دولت
در حالی که تدوین بسته حمایتی دولت خبر خوبی برای سهامداران به نظر می‌رسد، اما بسیاری از کارشناسان نسبت به نحوه اجرا و زمان‌بندی آن هشدار می‌دهند.
به باور آن‌ها، بازار سرمایه ایران پیش از تحولات اخیر نیز با چالش‌هایی همچون ناترازی انرژی، کمبود نقدینگی، اختلال در تأمین مواد اولیه و ارز و ابهام در مذاکرات روبه‌رو بود. جنگ تنها این وضعیت را بحرانی‌تر کرد. در چنین شرایطی، تزریق فوری منابع بدون بازگشت تعادل روانی به بازار، ممکن است تنها به خروج سوداگرانه سرمایه‌ها دامن بزند و عملاً حمایت‌ها را به خروج سرمایه‌گذاران بدل کند. بررسی تحولات بازار ارز در روز گذشته نیز که با جهش بیش از 3500 تومانی دلار و رشد 2.5 میلیون تومانی قیمت سکه همراه بود، نشان می‌دهد بخشی از پول‌های خارج‌شده از بورس احتمالاً روانه بازارهای ارز و طلا شده‌اند. سیاست‌گذار اگر به دنبال ترمیم واقعی بورس است، باید به جای واکنش به صف‌های فروش، بر بازسازی اعتماد عمومی، تثبیت افق سیاست‌گذاری و ایجاد محیطی قابل پیش‌بینی برای سرمایه‌گذاران تمرکز کند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/732563/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله خراسان/ کلاس درسی برای سیاست ورزان

نشست تخصصی مدیران کل آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان با محور اجرای "طرح همنوا" با رویکرد توسعه آموزش های فنی و مهارتی در هنرستان ها برگزار شد

کسب عنوان قهرمانی مسابقات فوتسال جهان توسط تیم ملی فوتسال ناشنوایان با سرمربی گری فرهنگی کرمانی«مهدی صانعی»

ردپای دشمن در زمستان سخت انرژی؟

اختصاصی بانکداری ایرانی؛ گزارش عملکرد شرکت بیمه دی در سال 1403 و چشم‌انداز سال 1404

نشست تخصصی مدیران کل آموزش و پرورش و آموزش فنی و حرفه ای استان کرمان با محور مهارت آموزی برگزار شد

کسب رتبه اول کشوری آموزش و پرورش استان کرمان در میزان مشارکت دانش آموزان دوره اول متوسطه در جشنواره نوجوان خوارزمی

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

کالای قاچاق تهدیدی برای سرمایه‌گذاری و تولید

تجلیل از شهدای کرامت وطن در کرمان

مشق بصیرت در مکتب عاشورا

آرزو داشت روان‌پزشک شود

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

آرایش نظامی بودجه ترامپ

کار ماندگار نمایش هنر زرگری کرمان در موزه زر و سیم

کاهش 30 درصدی تولید گندم و جو در بافت

مبنای محاسبه مسافت برای نرخ کرایه سرویس مدارس کرمان

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 10 تیر 1404

رنامه‌ریزی برای کاهش ناترازی برق تا 14 هزار مگاوات

یک عزل و نصب عجیب و جنجالی در ورزش ایران

آزمون جدید برای مدعیان دو وزن کشتی آزاد

مسابقات هندبال زیر 17 سال پسران آسیا به تعویق افتاد

برای دفاع از ایران، فرقی بین باکو و دوحه نیست

روایت‌های عجیب از جنگ 12 روزه

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحویل رایگان کپسول آتش‌نشانی به کسبه بازار تاریخی کرمان

بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی شماره 2 کرمان

فرزانه صادق: پیگیری بنیاد مسکن برای بازسازی منازل آسیب دیده در حمله رژیم ادامه دارد

دغدغه روزانه ساپینتو؛ تمدید قرارداد 4 ستاره!

هایجک الوحده از پرسپولیس؛ مدافع 19 ساله خیبر!

نیروی نیابتی آمریکا

فضاسازی جدید تندروها؛ پاسخ «هم‌میهن» به «کیهان»

فعال اصلاح‌طلب نوشت: گناه فریدون؟

آغاز عصر ابهام هسته‌ای

خیانت گروسی

اسقاطی

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

تمدیدمهلت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی در کرمان

تصویب پیشنهاد ساخت تصفیه خانه فاضلاب محلی

یک هزار و 993 دانش آموز پایه نهم استان کرمان در 5 شهرستان در آزمون ورودی مدارس خاص فرهنگ به رقابت پرداختند

هشدار دادستان جیرفت به پانسیون‌های مطالعاتی غیرمجاز