کرمان رصد

آخرين مطالب

دانشمندان احتمالا راز مصونیت خفاش‌ها دربرابر سرطان را سرانجام کشف کرده‌اند علمي

دانشمندان احتمالا راز مصونیت خفاش‌ها دربرابر سرطان را سرانجام کشف کرده‌اند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - زومیت / برخی گونه‌های خفاش، با وجود جثه کوچک خود، طول عمر قابل‌توجهی دارند و شاید بتوانند نکات مهمی درباره مقاومت دربرابر سرطان در دوران پیری به ما بیاموزند.
سرطان بهایی است که ما برای عمر طولانی‌تر پرداخت می‌کنیم. با انباشت جهش‌های ژنتیکی ناشی از عوامل استرس‌زای زندگی، هر بار تقسیم سلولی، خطر بروز خطا را افزایش می‌یابد. اما به نظر می‌رسد بسیاری از گونه‌های خفاش این سیستم را دور می‌زنند.
برخی از خفاش‌ها مانند خفاش‌های سیبری (Myotis sibiricus) می‌توانند تا 40 سال، یعنی حدود 10 برابر بیشتر از آنچه بر اساس اندازه بدنشان پیش‌بینی می‌شود، عمر کنند.
بازار
مطالعه‌ای جدید به رهبری پژوهشگران دانشگاه راچستر ایالات متحده، به بررسی سازوکاری پرداخته است که به‌واسطه‌ی آن خفاش‌ها قادرند از بروز سرطان جلوگیری و عمر طولانی خود را حفظ کنند. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد خفاش‌ها توانسته‌اند تعادلی دقیق و هوشمندانه بین دو نیروی متضاد برقرار سازند.
گونه‌هایی از خفاش شناسایی شده‌اند که دارای چندین نسخه از یک ژن سرکوب‌کننده تومور به نام p53 هستند. انسان‌ها فقط یک نسخه از این ژن را دارند، درحالی‌که حیوانات مقاوم دربرابر سرطان مانند فیل‌ها، تا 20 نسخه از آن را دارا می‌باشند. جهش‌های موجود در این ژن با بیش از نیمی از انواع سرطان‌های انسانی مرتبط است.
مکانیسمی که بیش از حد سلول‌ها را از بین ببرد، به‌وضوح نامطلوب است. البته، خفاش‌ها این فرایند را با آنزیم پرفعالیتی به نام تلومراز جبران می‌کنند که به سلول‌های آن‌ها امکان می‌دهد به رشد و تکثیر ادامه دهند.
گرچه فعالیت بیش از حد آنزیم تلومراز به تنهایی می‌تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان منجر شود، افزایش عملکرد ژن p53 این خطر را کنترل و مهار می‌کند. نکته برجسته و قابل‌توجه، کارایی بسیار بالای سیستم ایمنی خفاش‌ها است که به‌نظر می‌رسد بدون ایجاد التهاب قابل‌توجه، می‌تواند سلول‌های سرطانی سرکش را به خوبی از بین ببرد.
در این مرحله ابتدایی، دشوار است بدانیم مکانیسم‌هایی که به آن‌ها اشاره شد، تا چه اندازه در انسان‌ها قابل استفاده خواهند بود، اما به‌گفته‌ی پژوهشگران، مطالعه‌ی آن‌ها نقش ژن p53 در پیشگیری از سرطان را تایید می‌کند و نشان می‌دهد مطالعه روی داروهایی که روی ژن مذکور کار می‌کنند، ارزشمند است.
پژوهش در مجله‌ی Nature Communications منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/732509/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

کالای قاچاق تهدیدی برای سرمایه‌گذاری و تولید

تجلیل از شهدای کرامت وطن در کرمان

مشق بصیرت در مکتب عاشورا

آرزو داشت روان‌پزشک شود

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

آرایش نظامی بودجه ترامپ

کار ماندگار نمایش هنر زرگری کرمان در موزه زر و سیم

کاهش 30 درصدی تولید گندم و جو در بافت

مبنای محاسبه مسافت برای نرخ کرایه سرویس مدارس کرمان

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 10 تیر 1404

رنامه‌ریزی برای کاهش ناترازی برق تا 14 هزار مگاوات

یک عزل و نصب عجیب و جنجالی در ورزش ایران

آزمون جدید برای مدعیان دو وزن کشتی آزاد

مسابقات هندبال زیر 17 سال پسران آسیا به تعویق افتاد

برای دفاع از ایران، فرقی بین باکو و دوحه نیست

روایت‌های عجیب از جنگ 12 روزه

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحویل رایگان کپسول آتش‌نشانی به کسبه بازار تاریخی کرمان

بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی شماره 2 کرمان

فرزانه صادق: پیگیری بنیاد مسکن برای بازسازی منازل آسیب دیده در حمله رژیم ادامه دارد

دغدغه روزانه ساپینتو؛ تمدید قرارداد 4 ستاره!

هایجک الوحده از پرسپولیس؛ مدافع 19 ساله خیبر!

نیروی نیابتی آمریکا

فضاسازی جدید تندروها؛ پاسخ «هم‌میهن» به «کیهان»

فعال اصلاح‌طلب نوشت: گناه فریدون؟

آغاز عصر ابهام هسته‌ای

خیانت گروسی

اسقاطی

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

تمدیدمهلت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی در کرمان

تصویب پیشنهاد ساخت تصفیه خانه فاضلاب محلی

یک هزار و 993 دانش آموز پایه نهم استان کرمان در 5 شهرستان در آزمون ورودی مدارس خاص فرهنگ به رقابت پرداختند

هشدار دادستان جیرفت به پانسیون‌های مطالعاتی غیرمجاز

سخنگوی دولت گفت: تنها 25% کالاهای اساسی توزیعی در دوران جنگ مصرف شدند

پیش بینی بورس سه شنبه 10 تیر 1404

راه اندازی مجدد سامانه چکاپ سلامت در منزل

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی به کانال 75 میلیون تومان رسید

سرنوشت پول مسافران تورهای لغو شده چه می‌شود؟

تعویق مسابقات هندبال نوجوانان آسیا به دلیل شرایط پروازها