کرمان رصد

آخرين مطالب

چه مقدار طلا در زمین وجود دارد؟ علمي

چه مقدار طلا در زمین وجود دارد؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - زومیت / طلا یکی از فلزات کمیاب و باارزش زمین است. تا به امروز، انسان‌ها چه مقدار طلا استخراج کرده‌اند و چه مقدار از آن باقی مانده است؟
طلا فلزی سنگین و یکی از عناصر نادر زمین است که در فضا و در پی برخورد ستارگان نوترونی شکل می‌گیرد. اما طلا تا چه حد روی زمین نادر است و در‌حال‌حاضر چه مقدار از آن در این سیاره وجود دارد؟ برای پاسخ به این پرسش‌ها، ساده‌ترین راه این است که با میزان طلایی که انسان‌ها تاکنون استخراج کرده‌اند، آغاز کنیم.
طبق برآورد سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده (USGS) انسان‌ها در طول تاریخ، حدود 206 هزار تن طلا از سنگ‌ها و رودخانه‌ها استخراج کرده‌اند. بخش زیادی از طلای استخراج‌شده و تولیدی امروزه برای ساخت جواهرات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
بازار
برآورد سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده به‌طور قابل‌توجهی کمتر از برآورد شورای جهانی طلا است. طبق اعلام این شورا، تاکنون 238٬391 تن طلا استخراج شده است. این مقدار طلا در قالب مکعبی به ضلع 22 متر جای می‌گیرد. بنا به گزارش همین شورا، حدود 45 درصد از این طلا برای ساخت جواهرات به‌کار رفته، 22 درصد به‌صورت شمش و سکه‌های طلا در مجموعه‌ها نگهداری می‌شود و 17 درصد نیز در بانک‌های مرکزی ذخیره شده است.
انسان‌ها بخش قابل‌توجهی از طلایی را که ازنظر اقتصادی استخراج آن‌ها از پوسته زمین امکان‌پذیر است، استخراج کرده‌اند.
طبق جدیدترین گزارش خلاصه کالاهای معدنی سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده درباره طلا، در سراسر جهان حدود 70٬550 تن طلا هنوز در ذخایری که استخراج آن‌ها ازنظر اقتصادی به صرفه است، وجود دارد. روسیه، استرالیا و آفریقای جنوبی کشورهای دارای بزرگ‌ترین ذخایر طلای استخراج‌نشده هستند، اما چین در سال 2024 بیشترین میزان طلا را استخراج و وارد بازار کرد.
کارشناسان بین «ذخایر» یعنی بخش‌هایی از یک کانسار معدنی که از نظر اقتصادی قابل استخراج هستند، و «منابع» که شامل کانسارهایی است که پژوهشگران و شرکت‌ها اطلاعات زمین‌شناسی کمتری درباره آن‌ها دارند و از استخراج آن‌ها اطمینان کمتری دارند، تفاوت قائل می‌شوند. براساس گزارش شورای جهانی طلا، ذخایر طلای جهانی حدود 60٬370 تن برآورد شده‌ است، درحالی‌که وزن منابع طلا حدود 145٬626 تن تخمین زده می‌شود.
با درنظر گرفتن برآوردهای سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده و شورای جهانی طلا، بین 277٬000 تا 299٬000 تن طلا در اشیاء انسانی و ذخایر شناخته‌شده پوسته زمین وجود دارد. گرچه، در این رقم عدم قطعیت قابل‌توجهی وجود دارد.
بیشتر طلای موجود در زمین در ذخایر متمرکز یا به صورت قابل مشاهده در سطح زمین وجود ندارد. ذرات ریز و قطعات کوچک طلایی که از نظر اقتصادی استخراج آن‌ها به‌صرفه نیست، در آب‌ دریاها و سنگ‌های آذرین پراکنده‌اند.
غلظت طلا در پوسته زمین حدود 4 قسمت در میلیارد، معادل 0٫004 گرم به ازای هر تن است؛ بنابراین کل ذرات طلای موجود در پوسته زمین مجموعاً احتمالا حدود 441 میلیون تن وزن دارند.
گرچه این مقدار طلا زیاد به‌نظر می‌رسد، بخش کوچکی از کل طلای موجود در سیاره است. میزان طلای موجود در پوسته زمین در مقایسه با مقدار طلایی که در هسته زمین محبوس شده است، بسیار ناچیز است. زمین‌شناسان معتقدند که هسته‌ی سیاره ما 99 درصد از طلای زمین را در خود جای داده است و این مقدار طلا به اندازه‌ای است که می‌توان سیاره را با لایه‌ای طلا به ضخامت نیم متر پوشاند.
طلایی که زمین‌شناسان قادر به شناسایی آن در پوسته زمین هستند، بخش کوچکی از مقدار طلای واقعی موجود در سیاره است.
کریس ووسی، زمین‌شناس و پژوهشگر دانشگاه موناش استرالیا، در ایمیلی به لایوساینس نوشت: «هنگامی که زمین شکل گرفت، بیشتر طلای موجود به دلیل چگالی بالا به سمت هسته فرورفت. درنظر داشته باشید که 99٫5 درصد جرم زمین زمانی شکل گرفت که مواد مذاب بودند و می‌توانستند براساس چگالی از هم تفکیک شوند».
به‌گفته‌ی ووسی، نیم‌درصد باقی‌مانده بعداً در دوره‌ای به نام «آخرین بمباران سنگین» که بین 4٫1 میلیارد تا 3٫8 میلیارد سال پیش رخ داد و زمین تحت حملات شدید شهاب‌سنگ‌ها قرار داشت، به سیاره وارد شد. این نیم درصد شامل طلایی است که زمین‌شناسان و کاوشگران منابع امروزه در سنگ‌ها و به صورت ذخایر معدنی متمرکز یافته‌اند. طلای موجود در این بخش کوچک از جرم زمین به هسته وارد نشد؛ زیرا در زمان ورود این مواد، پوسته‌ای جامد روی زمین تشکیل شده بود. او توضیح می‌دهد: «اعتقاد بر این است که بخش زیادی از فلزات گرانبهای زمین که ذخایر معدنی را تشکیل می‌دهند، از این رویداد نشات گرفته‌اند، زیرا این فلزات در هسته آهن-نیکل محبوس نشده‌اند».
ووسی می‌گوید با توجه به اینکه بخش زیادی از طلای زمین در هسته قرار دارد و غلظت آن در پوسته بسیار متغیر است، پژوهشگران نمی‌توانند کل طلای موجود در سیاره را با دقت اندازه‌گیری کنند. او همچنین تعیین دقیق میزان طلایی را که انسان‌ها هنوز کشف نکرده‌اند، «غیرممکن» می‌داند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/731938/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

کالای قاچاق تهدیدی برای سرمایه‌گذاری و تولید

تجلیل از شهدای کرامت وطن در کرمان

مشق بصیرت در مکتب عاشورا

آرزو داشت روان‌پزشک شود

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

آرایش نظامی بودجه ترامپ

کار ماندگار نمایش هنر زرگری کرمان در موزه زر و سیم

کاهش 30 درصدی تولید گندم و جو در بافت

مبنای محاسبه مسافت برای نرخ کرایه سرویس مدارس کرمان

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 10 تیر 1404

رنامه‌ریزی برای کاهش ناترازی برق تا 14 هزار مگاوات

یک عزل و نصب عجیب و جنجالی در ورزش ایران

آزمون جدید برای مدعیان دو وزن کشتی آزاد

مسابقات هندبال زیر 17 سال پسران آسیا به تعویق افتاد

برای دفاع از ایران، فرقی بین باکو و دوحه نیست

روایت‌های عجیب از جنگ 12 روزه

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحویل رایگان کپسول آتش‌نشانی به کسبه بازار تاریخی کرمان

بهره‌برداری از مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی شماره 2 کرمان

فرزانه صادق: پیگیری بنیاد مسکن برای بازسازی منازل آسیب دیده در حمله رژیم ادامه دارد

دغدغه روزانه ساپینتو؛ تمدید قرارداد 4 ستاره!

هایجک الوحده از پرسپولیس؛ مدافع 19 ساله خیبر!

نیروی نیابتی آمریکا

فضاسازی جدید تندروها؛ پاسخ «هم‌میهن» به «کیهان»

فعال اصلاح‌طلب نوشت: گناه فریدون؟

آغاز عصر ابهام هسته‌ای

خیانت گروسی

اسقاطی

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

تمدیدمهلت ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی در کرمان

تصویب پیشنهاد ساخت تصفیه خانه فاضلاب محلی

یک هزار و 993 دانش آموز پایه نهم استان کرمان در 5 شهرستان در آزمون ورودی مدارس خاص فرهنگ به رقابت پرداختند

هشدار دادستان جیرفت به پانسیون‌های مطالعاتی غیرمجاز

سخنگوی دولت گفت: تنها 25% کالاهای اساسی توزیعی در دوران جنگ مصرف شدند

پیش بینی بورس سه شنبه 10 تیر 1404

راه اندازی مجدد سامانه چکاپ سلامت در منزل

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی به کانال 75 میلیون تومان رسید

سرنوشت پول مسافران تورهای لغو شده چه می‌شود؟

تعویق مسابقات هندبال نوجوانان آسیا به دلیل شرایط پروازها