کرمان رصد

آخرين مطالب

سود انباشته شستا، 25 هزار میلیارد تومان ریخت اقتصادي

سود انباشته شستا، 25 هزار میلیارد تومان ریخت
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - تابناک / صورت‌های مالی حسابرسی‌شده شستا، تصویری دقیق از وضعیت مالی این هلدینگ بزرگ بورسی ارائه می‌دهد، ارقامی که نشان از افزایش چشم‌گیر هزینه‌ها و تداوم روند ناپایدار سوددهی دارد.
عملکرد شش‌ماهه شستا حسابرسی شد؛ آنچه بر جای مانده، زیان و بدهی است.
بازار


حسابرسی عملکرد 6 ماهه شستا، مهر تأییدی است بر کاهش نگران‌کننده سودآوری این غول بورسی. صورت‌های مالی شستا برای دوره منتهی به 30 آذر 1403 که به تأیید حسابرس مستقل نیز رسیده، نشان می‌دهد قطار زیان‌دهی در یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌های اقتصادی و سرمایه گذاری کشور همچنان با شتاب در حال حرکت است.
طبق این گزارش رسمی، شستا در 6 ماهه منتهی به پایان پاییز سال قبل با زیان خالص بیش از هزار و 347 میلیارد تومان مواجه شده؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه قبل، 4 درصد رشد منفی داشته است.


زیان شناسایی شده به ازای هر سهم شستا نیز به 8 ریال رسیده است. این در حالی است که در صورت‌های مالی تلفیقی، سود خالص با کاهش 18 درصدی رو‌به‌رو شده که حکایت از استمرار روند نزولی در سطح هلدینگ دارد.
در بخش هزینه‌ها، اوضاع به مراتب نگران‌کننده‌تر است. هزینه مربوط به حقوق و دستمزد و مزایا با رشد عجیب 143 درصدی به 78 میلیارد تومان رسیده و هزینه‌های مالی نیز با عبور از مرز هزار و 227 میلیارد تومان، جهشی معنادار را ثبت کرده است. در صورت‌های مالی تلفیقی نیز هزینه‌های فروش، اداری و عمومی با رشد 47 درصدی به 8 هزار و 800 میلیارد تومان رسیده و هزینه‌های مالی تلفیقی به 7 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.
28 میلیارد تومان برای حق حضور هیات مدیره و سفر!
بررسی جزئیات این هزینه‌ها نیز ابعاد تازه‌ای از ریخت‌وپاش‌های مالی را نمایان می‌کند؛ تنها در همین 6 ماه، 396 میلیارد تومان برای بازاریابی و تبلیغات هزینه شده و حق حضور اعضای هیئت‌مدیره از مرز 13 میلیارد تومان گذشته است. همچنین هزینه سفر و فوق‌العاده مأموریت در هلدینگ شستا طی این مدت به بیش از 15 میلیارد تومان رسیده است.

کرمان رصد

حسابرس تایید کرد؛ سود انباشته شستا آب رفت!
اما شاید نگران‌کننده‌ترین بخش گزارش، وضعیت سود انباشته باشد؛ جایی که در پایان آذرماه سال قبل، سود انباشته شستا تا 90 درصد کاهش یافته و بیش از 25 هزار و 800 میلیارد تومان از آن، دود شده است. در صورت‌های مالی تلفیقی هلدینگ نیز کاهش 23 درصدی سود انباشته معادل 10 هزار میلیارد تومان ثبت شده است.
همزمان، بدهی‌های غیرجاری شستا نیز رو به فزونی گذاشته؛ به‌طوری‌که بدهی بلندمدت تسهیلات مالی شستا تا پایان آذر 4 هزار میلیارد تومان بوده و در صورت‌های مالی تلفیقی، این رقم به بیش از 13 هزار میلیارد تومان رسیده است.
این ارقام نه حاصل گمانه‌زنی‌اند و نه برداشت‌های شخصی؛ بلکه بر پایه صورت‌های مالی حسابرسی‌شده‌ای منتشر شده‌اند که به‌روشنی از وضعیت نگران‌کننده مالی این غول بورسی پرده برمی‌دارند. اکنون با حضور چند ماهه محمدرضا سعیدی در رأس مدیریت شستا، نگرانی‌ها نه‌تنها کاهش نیافته، بلکه تشدید شده‌اند؛ چراکه مسیر سیاست‌های زیان‌ده همچنان بدون تغییر ادامه دارد. سود قابل قبولی در کار نیست، بدهی‌ها انباشته شده‌اند و سهامداران همچنان در انتظار پاسخ مانده‌اند. در این شرایط، آیا مدیرعامل شستا، پاسخی برای این عملکرد دارد؟

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/730415/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پست اینستاگرامی معین در پی جنایات اسرائیل به ایران

این دستگاه برداشت آب بدون برق یا فیلتر کار می‌کند

عاملان نزاع و قتل در کرمان دستگیر شدند

تمدید لغو پروازها تا بامداد دوشنبه

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی: کمبودی در تامین مواد غذایی وجود ندارد، مردم نگران نباشند

برنامه مدنی‌زاده برای تحول در محیط کسب‌وکار

آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری تیرماه؛ از فردا

یارانه دهک‌های اول تا سوم واریز شد

صندوق‌های درآمد ثابت در بورس، امروز فعالند

تامین کالاهای اساسی در فروشگاه ها و میادین میوه و تره بار؛ خبری از کمبود نیست

زمان پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری تیرماه

نحوه حمایت از کارگران در شرایط بحرانی و جنگ

تیم ملی والیبال نوجوانان ایران فینالیست کاوا شد

کارشناس آمریکایی: حمله اسرائیل به مخفی‌سازی برنامه هسته‌ای ایران منجر می‌شود

تحول در کنترل آنتی‌بیوتیک‌ها با استفاده از نور

متهم مرتبط با حمایت رسانه‌ای از رژیم صهیونیستی در رفسنجان بازداشت شد

سرمقاله صبح نو/ معادله رژیم به هم خورد

سرمقاله اطلاعات/ چرا اسرائیل به ایران حمله کرد؟

اگر تلخی را تلخ‌تر حس می‌کنید، در معرض این بیماری‌ها هستید!

زمان بندی نقل و انتقالات استان کرمان اعلام شد

معاون وزیر کشاورزی: اختلالی در بازار برنج نداریم

وزیر نفت ساعاتی پیش از انبار نفت ری بازدید کرد

تمدید لغو پروازهای داخلی و خارجی تا بامداد دوشنبه

4 ورزشکار طی حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند

ستاره اول ژاپن: خیلی راضی و خوشحالم

آغاز غرور‌آفرین تیم ملی واترپلو جوانان با بوسه بر پرچم ایران

والیبال ایران این تیم را الگو قرار دهد

🎬 بخش سوم سخنان استاندار کرمان در دیدار با نمایندگان روستای دهکهان

🎬 سخنان استاندار کرمان در دیدار با نمایندگان روستای دهکهان

🎬 بخش دوم سخنان استاندار کرمان در دیدار با نمایندگان روستای دهکهان

📑 پیام‌های جعلی، تماس‌های مشکوک و اخبار غیررسمی ابزار این جنگ هست

سمفونی ایثار

سرمقاله فرهیختگان/ همیشه استاد

سرمقاله وطن امروز/ ترامپ شریک نتانیاهو

عملکرد قابل توجه یک واکسن در از بین بردن سرطان لوزالمعده

وزش باد شدید و افزایش دما در کرمان تا پایان هفته

رئیس کل گمرک: ترخیص کالا در تمامی گمرکات طبق روال عادی در حال انجام است

اتاق اصناف: ذخایر کالاهای اساسی کافی است

بنادر کشور در آماده‌باش برای تخلیه کالاهای اساسی

فعالیت تمامی بانک‌ها طبق روال عادی

سرمقاله کیهان/ با هر چه به دستم برسد آمده‌ام جنگ

سرمقاله شرق/ همبستگی ملی

واکنش نظامی به باخت اطلاعاتی

دیپلمات پیشین: تصمیم‌گیری نهایی برای اجرای حمله میان واشنگتن و تل‌آویو اتخاذ شد

سرمقاله ابتکار/ ایستاده باید مرد!

سرمقاله جوان/ تکرار درس‌های دفاع مقدس در این جنگ

شهاب‌سنگ‌ها و دنباله ماهواره‌ها بر فراز رود لیمای

عکس یک عکاس نجومی از مرداب کیهانی

مراسم تشییع و خاکسپاری شهدای والامقام خرم‌آباد فردا برگزار می‌شود

مسئولین ادارات در جهت حل مشکلات جامعه ایثارگری اهتمام داشته باشند