کرمان رصد

آخرين مطالب

عارف: انتقال آب دریا نه یک انتخاب بلکه الزامی برای کشور است اقتصادي

عارف: انتقال آب دریا نه یک انتخاب بلکه الزامی برای کشور است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / معاون اول رئیس‌جمهور نظام مدیریت یکپارچه آب در برنامه هفتم پیشرفت، مدیریت منابع آبی با اصلاح الگوی کشت و مصرف و اتمام طرح‌های پنجگانه انتقال آب دریا را از مهم‌ترین راهکارها و برنامه‌های دولت چهاردهم برای حل ناترازی آب در کشور برشمرد و تاکید کرد: حل ناترازی آب باید به عنوان مسئله مشترک فرادولتی دیده شود که بخشی‌ و منطقه‌نگری به هیچ وجه قابل توجیه نیست و باید با همکاری همه دستگاه‌های امر و نهادهای حاکمیتی در کنار ورود مردم و سمن ها مشکل آب در کشور را حل کنیم.
به گزارش ریاست جمهوری محمدرضا عارف صبح امروز، سه‌شنبه 20 خرداد 1404 در جلسه انتقال آب دریا که با حضور وزرای نیرو و صنعت، معدن و تجارت، مسئولان دستگاه‌های مرتبط و مدیران عامل شرکت‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی اجرای طرح‌های پنجگانه خطوط انتقال آب برگزار شد، با بیان این‌که «اجرای طرح‌های پنجگانه انتقال آب دریا نه یک انتخاب بلکه الزامی برای کشور است»، تصریح کرد: طرح‌های انتقال آب دریا به هر قیمتی تکمیل و تعهدات دولت هرچه سریع‌تر انجام شود چرا که بخش صنعت و مردم به ویژه جنوب شرق کشور اجرای این طرح‌ها را از دولت مطالبه می‌کنند.
وی با اشاره به این‌که «بخشی از مشکلات کم آبی در کشور ناشی از وضعیت جغرافیایی و اقلیمی و همچنین شرایط خشکسالی چند سال گذشته است که توجه جدی‌تر و ویژه‌تری را می‌طلبد»، گفت: اگر در حل مشکلات آب کشور بخشی و منطقه‌نگری شود، دچار مشکلات فراوانی خواهیم شد که در برنامه هفتم پیشرفت احکام خوبی در نظام مدیریت یکپارچه آب دیده شده است. اولویت اول دولت در سال جاری حل مشکلات کم آبی در کشور است که ساز و کارهای خوبی دیده شده و اقدامات مورد نیاز را باید با جدیت دنبال کنیم.
بازار
وی تصریح کرد: اجرا و تکمیل انتقال آب برای کشور حیاتی است چرا که دولت‌ها در این بخش تعهدی داده اند که باید در دولت چهاردهم عملیاتی شود و باید از بنگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ اقتصادی که علیرغم مشکلات و عدم‌النفع نفع‌های ناشی از خاموشی‌ها در اجرا و تکمیل خطوط پنجگانه به دولت کمک می‌کنند، قدردانی کرد.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «مشکلات قدیمی همانند اصلاح الگوی کشت حل نشده است»، گفت: بهره‌برداری آب با راندمان بالا در بخش کشاورزی نهادینه نشده است و همان روش‌های سنتی و غرقابی در بخش کشاورزی دنبال می‌شود و یا در مناطقی از کشور که برای آب آشامیدنی مورد نیاز مشکلات دارند، اما کشت‌هایی داریم که اصلاً توجیهی ندارد که باید اصلاح الگوی کشت به صورت جدی توسط وزارتخانه‌های امر دنبال شود.
وی همچنین به وضعیت نامناسب سرانه مصرف آب اشاره و تاکید کرد: وضعیت مصرف آب ایران قابل مقایسه با کشورهای جهان نیست تا جایی که برخی از کشورها با وضعیت بارش و آبی مناسب، سرانه مصرف کمتر از 130 لیتر در روز دارند اما در کشور و برخی از استان‌ها و شهرها سرانه مصرف بالای 250 لیتر در روز داریم که نشان می‌دهد در این زمینه فرهنگ‌سازی نکرده‌ایم و نتوانسته‌ایم مشکلات کم آبی در کشور را برای مردم نهادینه کنیم. بسیاری از مسائل محیط زیستی و فرونشست‌ها در در کشور ناشی از پایین رفتن سطح آب و استحصال غیرعلمی از منابع زیرزمینی است.
وی با قدردانی از وزارتخانه‌های نیرو و صمت و همچنین بنگاه‌های بزرگ صنعتی و معدنی برای اجرای خطوط 5 گانه انتقال آب افزود: 1780 میلیون متر مکعب از طریق انتقال آب دریا در کنار بهره‌برداری از آب‌های نامتعارف در برنامه هفتم برنامه‌ریزی شده است که البته دولت انتقال آب از کشورهای خارجی را نیز در دستور کار دارد و هر طرح و اقدامی برای تامین آب مورد نیاز مردم را با جدیت پیگیری و اجرایی می‌کنیم و از هیچ روشی غفلت نمی‌کنیم.
وی با اشاره به این‌که «در برخی از اقدامات قانونی در خصوص تامین آب دچار اشتباهاتی شدیم که تنها نتیجه آن آسیب زدن به سفره‌های زیرزمینی و حفر چاه‌های بی‌رویه بوده است»، گفت: در یک منطقه چاه ها را پر می‌کردیم اما در کنار آن چندین هزار چاه غیرقانونی و غیر مجاز حفر می‌شد که نشان می‌دهد نظارت‌های جدی و علمی صورت نگرفت و نتوانستیم مردم را توجیه کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات وزارت نیرو در حل ناترازی برق و حرکت به سمت انرژی خورشیدی، بیان کرد: اهمیت حل ناترازی آب به گونه‌ای است که باید با تقسیم کار ملی حل مشکلات کم آبی را به صورت جدی دنبال کنیم چرا که از دهه‌های گذشته منطقه‌ای که کشور ما در آن قرار دارد چالش خشکسالی و کم آبی یکی از مهمترین نگرانی‌ها و بحران‌های این منطقه بوده است.
وی تاکید کرد: نیاز به همکاری بیشتر مردم و سازمان‌های مردم نهاد با دغدغه ثبات و تامین آب را داریم که باید در کنار فرهنگ سازی بر روی اصلاح الگوی کشت و مصرف اقدامات لازم را انجام دهیم چرا که کشت برخی صیفیجات در مناطق کویری به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و با صدور این محصولات آب کشور را با قیمت ناچیزی صادر می‌کنیم که باید مردم توجیه شوند و اطمینان آنان را جلب کنیم تا به میدان بیایند و مساله آب به عنوان یکی از چالش‌های اصلی کشور را سامان دهیم.
وی ادامه داد: در سهم آب کشاورزی اقدامات جدی انجام نشده است و سهم آب این بخش در کشور از 83 درصد به 80 رسیدیم که باید با پیگیری وزارت جهاد کشاورزی در سهم آب کشاورزی به یک میزان منطقی برسیم.
در پایان جلسه، عارف با تأکید بر ضرورت اصلاح و به‌روزرسانی برخی احکام، گفت: به تصمیمات و قوانین پیشین احترام می‌گذاریم و نفی نمی‌کنیم، اما آن‌ها وحی منزل نیستند؛ هر جا که نیاز به اصلاح باشد، این اصلاحات را انجام خواهیم داد تا روند کار با زمان‌بندی مناسب و اثربخشی بیشتر ادامه یابد.
وی همچنین در ابتدای سخنان خود از تلاش‌های وزارت نیرو و به ویژه بخش خصوصی برای حل ناترازی برق در کشور قدردانی کرد و گفت: نتیجه این همکاری‌ها در ماه‌ها و سال‌های آینده برای کشور نمایان خواهد شد.
همچنین در این جلسه وزارت نیرو گزارشی از میزان پیشرفت اجرای خطوط پنجگانه انتقال آب ارائه کرد و در ادامه تاکید شد، طرح های پیشنهادی از جمله مشوق‌های معادن، تسهیلات صندوق توسعه ملی، بازار بهره‌وری آب در صنعت و طرح‌های مختلف با جدیت پیگیری شود.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/730110/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازتعریف وحدت ملی و پذیرش نقد، کلید پایداری و موفقیت آینده ایران است

کابوس ترامپ؛ جوان شیعه‌ای که در آستانه فتح نیویورک است

به رسم قدرشناسی؛ محمد کبیری از همراهان پویش همدلی کیش تقدیر کرد

تولید محتوای رسانه‌ای برای ارائه فرصت‌ها و جذب سرمایه گذاران در کرمان

بزرگداشت شهید وطن شهید عباس اسحاقی در جیرفت وبم

شور و شعور حسینی در پایتخت مقاومت

اندیشکده کارنگی مطرح کرد: نفوذ خطرناک نتانیاهو بر ترامپ

عصر ایران: آیا باید سلاح هسته ای بسازیم؟

ستاره نیویورکی دموکرات‌ها

توقف یا تاکتیک؛ آتش‌بس شکننده میان ایران و اسرائیل

قدیمی‌ترین سنگ‌های زمین با سن 4٫16 میلیارد سال در کانادا قرار دارند

چشم‌انداز 3200 مگاپیکسلی؛ 6 جرم پنهان در نخستین تصویر خیره‌کننده تلسکوپ ورا روبین

مطالعه جدید: فقط یک دوز روان‌گردان سیلوسایبین، افسردگی را تا سال‌ها تسکین می‌دهد

افزایش دما، کاهش غذا؛ گرمایش زمین تا سال 2100 یک وعده را از سفره بشر حذف می‌کند

کالاهای خوراکی در خردادماه چقدر گران شدند؟

پیش بینی بورس چهارشنبه 11 تیر 1404

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه 11 تیر 1404

تعزیه خوانی در کرمان

نمرۀ قبولی به آرایش جنگی دولت

فرمانده بی‌هیاهو

حضور دولت پزشکیان یکی از دلایل اصلی شکل‌گیری انسجام درونی در کشور است

دیپلمات پیشین: بعید است حملات سنگین اسرائیل دوباره و به زودی رخ دهد

تشیع، مبنای مقاومت ایران

آقارشید، فرماندهِ فرماندهان‌

ایران سیاست «ابهام هسته‌ای» را آغاز می‌کند؟

نگران زندانیان؛ بررسی وضعیت زندان اوین

عملیات نجات بورس

آیین بزرگداشت شهدای اقتدار و امنیت در کیش برگزار شد

عدالت می‌تواند هم پای توسعه حرکت کند/ در شرایط کنونی موظفیم با جدیت مضاعف به امور مردم بپردازیم

67 درصد مدد جویان زندان در استان کرمان زیر دیپلم هستند/ توجه به آموزش و پرورش لازمه کاهش جرم، بزهکاری و آسیب های اجتماعی است

عکس/ حمله خرس به یک شهروند در جنوب کرمان

جریمه‌های تاخیر وام‌های بانک سپه بخشیده می‌شود

خبر خوش شورای عالی بورس برای سهامداران؛ بانک مرکزی وارد فرآیند حمایت از بازار سرمایه شد

چاره لیورپول برای خرید بزرگ؛ ستاره بفروش!

تقوی: به بردها مغرور نشویم

تقوی: سلام نظامی اعضای تیم ملی، خودجوش بود

ستاره ایران سیزدهمین مهاجم برتر لیگ ملت‌ها

معادلات سرگیجه‌آور؛ ایران این شکلی صعود می‌کند

بازگشت وریا غفوری به استقلال

سجاد افشاریان و احسان عبدی‌پور به تالار وحدت می‌روند

راز بقای ترامپ در سیاست آمریکا

سرمقاله سازندگی/ تقویت دیپلماسی عمومی

جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی در مناطق اسیدی و کم‌فسفر

دستاورد دانشمند ایرانی برای تشخیص زودهنگام سرطان با نانوذرات و هوش مصنوعی

کاهش عوارض شیمی درمانی با نانودارورسان‌های هدف‌گیر سرطان

عکس روز ناسا از چشم اژدها

گوجه‌فرنگی‌هایی که معکوس تکامل یافته‌اند!

شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد!

اتباع غیرمجاز باید کشور را ترک کنند

ماندگاری هوای گرم در کرمان وشهداد گرم‌ترین نقطه ایران