کرمان رصد

آخرين مطالب

اندیشه علامه بهابادی یزدی، سرمایه‌ای فراملی برای تمدن اسلامی و بشریت معاصر است فرهنگي

اندیشه علامه بهابادی یزدی، سرمایه‌ای فراملی برای تمدن اسلامی و بشریت معاصر است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و استاد تمام فلسفه در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، در پیامی به «همایش بین‌المللی اندیشه‌های منطقی ملا عبدالله بهابادی یزدی» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش، میراث علمی و منطقی این حکیم فرزانه را زمینه‌ساز حکمرانی عقلانی و اصلاح ساختارهای اجتماعی و سیاسی در جهان معاصر دانست.
در ادامه متن پیام را می خوانید :
بسم الله الله الرحمن الرحیم
حضار گرامی اساتید معزز و پژوهشگران ارجمند
با ابلاغ سلام و تحیات خالصانه
انعقاد همایش بین المللی اندیشه های منطقی مولی عبدالله بهابادی یزدی» فرصت مغتنم و مبارک است تا میراث گران سنگ علمی و منطقی یکی از فحول اندیشمندان و استوانه های تمدن شکوهمند اسلامی علامه ملا عبد الله یزدی (رحمه الله علیه) مجدداً مورد تدقیق و بازخوانی ژرف قرار گیرد. این عالم ربانی و متفکر برجسته سده دهم هجری با مساعی عالمانه و ابداعات و ابتکاراتی که در مصنفات گرانسنگ خویش به منصه ظهور رسانده نه تنها بر عمق و غنای دانش منطق افزود. بلکه سهمی بی بدیل و تأثیری ژرف در به کارگیری و فعلیت بخشی به این دانش در ساخت های اجتماعی و سیاسی ایها نمود. آراء و نوآوریهای آن حکیم فرزانه همچنان اسودای تابناک برای حکمرانی خردمندانه و تدبیر عقلانی امور در جهان معاصر عرضه می دارد.
علامه ملاعبدالله یزدی (رضوان الله تعالی علیه به ما آموخت و مبرهن ساخت که دانش منطق صرفاً دانشی نظری و محصور در مباحث انتزاعی فلسفی نیست بلکه اداتی بنیادین برای تعالی و تربیت فکر عقلانی اتخاذ تصمیمات صائب و اصلاح و سامان دهی به روندهای اجتماعی و سیاسی است آن بزرگوار در آثار خویش به وضوح نشان داد که بسیاری از معضلات و بحران های اجتماعی ریشه در تصمیمات غیر عقلانی با استنباطات سقیم و مغالطه آلود دارند که با اتکا به موازین استدلالی قویم و برهان صحیح میتوان آنها را تدبیر و مرتفع ساخت.
این بصورت نافذ ایشان که بر تصمیم سازی مبتنی بر عقلانیت و استعانت از ابزارهای منطقی تأکید وافر داشت. دروس و عرت های زرقی برای جوامع امروزین در بر دارد به ویژه در عصر حاضر که سیلاب اطلاعات و حجم انبوه داده ها از یک سو و سیطره و علیه هیجانات بر خط مشی ها و اذهان عمومی از سوی دیگر آفات و چالشهای عدیده ای را فرا روی بشریت قرار داده است.
علامه ملا عدانه بردی با ابداعات علمی کم نظیر خویش از جمله توسعه و تنسیق طبقه بندی قضایا، تحلیل و شکافت مفاهیم نویس منطقی و بسط و تفصیل اشکال قیاس افقی نوین و گشایشی بدیع فراروی دانش منطق پدید آورد. این نوآوری ها نشانگر ژرف نگری و وقوف دقیق ایشان به مقتضیات زمانه بود چه آنکه مساعی ارزشمند وی نه تنها در جهت تعمیق و تقویت مبانی نظری منطق صورت پذیرفت بلکه در راستای تمهید مقدمات برای کاربردی سازی این دانش سترگ جهت مواجهه با معضلات بغرنج تر نیز گام های موثری برداشت.
در کنار این فتوحات علمی رویکرد عملیاتی و کاربردی علامه به مقوله حکمرانی مبلق بر حکمت نکته ای کانونی و حائز اهمیت است. ایشان بر این باور بودند که دانش منطق میتواند سنگ بنا و شالوده ای مستحکم برای تصمیم سازی های کلان مدیریی و سیاسی باشد. مشروط بر آنکه به دو رکن اساسی عدالت و حکمت التفات و اهتمام خاص مبذول گردد. در منظومه فکری آن بزرگمرد حکمرانی کامیاب و موفق تنها زمانی جامه عمل می پوشد که زمامداران و کارگزاران بر موازین عقلانی و فضائل اخلاقی اشراف کامل داشته و بتوانند تصمیماتی مبرا از تأثیرات هیجانی و عاری از هرگونه شائبه مغالطه اتخاذ نمایند.
این دیدگاه های ژرف و راهگشا امروزه بیش از هر زمان دیگری ضرورت و اهمیت مضاعفی یافته اند؛ چرا که جوامع بشری با ابتلاثات و بحران هایی نظیر سوء تدبیرها تعارض منافع و خلاء تصمیمات میدی بر عقلانیت دست به گریبانند. دانش منطق آن گونه که در تعالیم نورانی علامه بردی تجلی یافته میتواند به مثابه ابزاری کارآمد برای تنقیح و پالایش داده ها و اطلاعات اجتناب و پیشگیری از افتادن در دام مغالطات و نیز تمهید و ایجاد بسترهایی عدالت بنیان و انصاف محور در عرصه سیاست و اجتماع به کار گرفته شود.
اندیشه سترگ علامه ملاعبدالله یزدی نه تنها میرانی گرانیها برای امت اسلامی که سرمایه ای جاودان برای عالم بشریت است. و به مثابه نمونه ای متعالی و فراملی برای حکمرانی هوشمند و تدبیر عقلانی امور تلقی میگردد. النقات عمیق ایشان به پیوند وثیق میان منطق و زمامداری اسوه ای برای دولتمردان و مدیرانی است که مجدانه در پی آنند تا جوامع خویش را بر مدار عدالت حکمت و عقلانیت راهبری نمایند. در دنیایی که با شتاب فزاینده تحولات و غلبه روز افزون هیجانات مواجه است. رجوع به مکتب اصیل عقلانیت و تأمل در دیدگاه های فلسفی آن حکیم دوران ساز می تواند مفتاح فلاح و گشایش باشد.
علامه یزدی به ما چنین تعلیم داد که عامل بقا و پایداری تمدنها و رمز توفیق و کامیابی حکمرانی ها، به اتکاء صرف به ابزارهای قدرت بلکه استواری بر بنیانهای رفیع خرد اخلاق و عدالت است. این تعالیم حیات بخش امروزه بیش از هر دوره دیگری برای دولتمردان نخبگان و اندیشورانی که در سودای ساخت آتیه ای مطمن و پایدار برای بشریت هستند. سرمشقی الهام بخش و نصب العین راهگشاست.
عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/725047/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک سیاست نمایشی؟

پایان حجاب پلیسی؟

یک‌قدم به جلو

هشتمین اجلاسیه اندیشه‌های قرآنی آیت‌الله خامنه‌ای با رویکردی بین‌المللی برگزار می‌شود

مصوبه جدید طرح ساماندهی دولت با حذف پیمانکاران و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی در مجلس یازدهم به کجا رسید + جزییات

تاکید مدیرکل بنیاد مازندران بر نامگذاری مکان های شهری به نام شهدا

دفتر مطالعات و پژوهش‌ها از مراکز مهم بنیاد شهید و امور ایثارگران است

چرا باید برنج را قبل از پخت خیس کرد؟به همراه روش ها و نکات کلیدی

گرم کردن دو تیم پیکان و مس کرمان

برای اولین بار 8 اثر میراث فرهنگی ناملموس جزیره کیش ثبت شد

دیدار غفور کارگری با مدیرعامل صندوق حمایت از قهرمانان

آزمون آقای گل لیگ قهرمانان آسیا 2 شد؛ بیرانوند بهترین سنگربان

طراحی کپسول هوشمند برای آدم‌های فراموشکار

جزئیات هولناک از ریزش تونل زغال سنگ در کوهبنان کرمان

آخرین خبرها از سرقت موزه ماهان | بازداشت 3 نفر در پی سرقت  + فیلم سرقت از موزه

ریزش معدن زغالسنگ همکار در راور کرمان

پلمب 2 واحد صنفی در رابطه با تیراندازی در میدان میوه و تره بار سیرجان

رقابت بر سر تصاحب سهام سایپا بالا گرفت / از تشکیل کنسرسیوم جدید تا کری خوانی‌های استادیومی بابک زنجانی!

اکتشاف و ثبت یک غار جدید در پارک ملی خبر کرمان

ریزش تونل 2 کارگر معدن زغالسنگ را مجروح کرد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران: آموزش از ارکان توسعه است

7عمارت تاریخی بوشهر تا پایان سال احیا می‌شود

بوم‌گردی، مدل موفق حمایت از کارآفرینی و اقتصاد مردمی است

آموزش و پرورش پایگاه تامین نیروی انسانی متعهد، کارآمد و در تراز انقلاب اسلامی است/ شناسایی 1010 مدرسه لازم التوجه در استان کرمان به منظور تحقق عدالت آموزشی

آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان همراه با اعمال تغییرات احکام جدید از فردا

ریزش معدن در شمال کرمان با 2 مصدوم

فعالیت بیش از 345 اقامتگاه بوم‌گردی در استان کرمان

سرمقاله فرهیختگان/ مبارزه یا معامله؟ وعدۀ صلح با فروش سلاح

سرمقاله وطن امروز/ اسکورت یک خودشیفته!

روایت «فارن پالیسی» از محاسبات ایران برای توافق هسته‌ای جدید

سرمقاله اطلاعات/ تکاپوی دولت و ایده‌های تازه

ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

چین روبات‌های انسان نما را جایگزین کارگران نمی‌کند

دیپلماسی مقاومت بخشی از مکتب و ایدئولوژی سیاسی نظام جمهوری اسلامی است/خدمت و شهادت تجلی نوع نگاه حکمرانی و مدیریت در ایران است

بی‌نیازی از دنیا مبنای دفاع از مظلوم و دیپلماسی مقاومت است

کرمان ششمین استان جوان کشور

سرقت نسخ خطی قرآن و چند سکه موزه شاه نعمت‌الله ولی

ماجرای تماس تصویری پرحاشیه محمدرضا گلزار چه بود؟+ فیلم

50 میلیارد بدهید این بازیکن را ببرید پرسپولیس؛ رضایت سرمربی با ما

ریزش تونل 2 کارگر معدن زغالسنگ «همکار» کوهبنان را مجروح کرد

تقدیر از موزه‌داران خصوصی کرمان در روز جهانی موزه ها

تصادف وحشتناک سونادا در تعیین خط گرندپری ایتالیا

شکستن رکورد جهانی پیاده‌روی 35 کیلومتری

پیاتزا اعضای تیم‌های ملی الف و ب والیبال را مشخص کرد

سرمقاله شرق/ عمومی‌سازی علم؛ روشنفکری جدید در ایران

سرمقاله جوان/ چه کسی به ما دستور داده نظام تعلیمی را نقد کنیم؟!

هوش مصنوعی می‌تواند روی افکار خود تأثیر بگذارد

کشف غار جدید در کرمان

22 هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج و فرزندآوری در استان کرمان قرار دارند

صف 17 هزار نفری دریافت زمین طرح جوانی جمعیت در استان کرمان