کرمان رصد

آخرين مطالب

اعتراف بی‌بی‌سی به غلط بودن ادعای روبیو درباره ایران مقالات

اعتراف بی‌بی‌سی به غلط بودن ادعای روبیو درباره ایران
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ادعای وزیر‌خارجه آمریکا درباره محدود بودن غنی‌سازی در دنیا به کشورهای دارای سلاح هسته‌ای و بنابراین توجیه ممنوعیت غنی‌سازی در ایران آن قدر بی‌ربط بود که حتی از سوی شبکه دولتی انگلیس هم زیر سؤال رفت.
وبسایت بی‌بی‌سی در این‌باره نوشت: مارکو روبیو، اخیرا مدعی شده که تنها کشورهایی در جهان کار غنی‌سازی اورانیوم را انجام می‌دهند که به سلاح هسته‌ای دسترسی دارند. او اصرار دارد که ایران به کلی از غنی‌سازی اورانیوم دست بکشد و برای تأمین سوخت رآکتورهای هسته‌ای یا استفاده‌های صلح‌آمیز دیگر، اورانیوم غنی‌شده را از خارج وارد کند.
ایران اصرار دارد به غنی‌سازی اورانیوم ادامه بدهد و این کار را «حق مسلم» خود می‌داند. مقام‌های ایرانی بیش از دو دهه است که می‌گویند چنین کاری بر‌اساس قوانین بین‌المللی مجاز است و این حق نباید از ایران سلب شود. و البته ادعای وزیر‌خارجه آمریکا نیز صحت ندارد. در حال حاضر چندین کشور جهان که نه به سلاح هسته‌ای دسترسی دارند و نه برنامه ساخت بمب اتمی دارند، به شکل گسترده و در مواردی بسیار پیشرفته، برای مصارفی مانند تأمین سوخت نیروگاه‌هایشان، اورانیوم را غنی می‌کنند. حتی برخی کشورها مانند آلمان و هلند، بخشی از اورانیوم غنی‌شده‌شان را صادر می‌کنند و از این راه درآمد نیز دارند.
در واقع پافشاری بر این‌که ایران نباید اورانیوم را غنی‌ کند، نه‌تنها ارتباطی به قوانین بین‌المللی در این زمینه ندارد، بلکه برخلاف یکی از مواد «پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای» یا «ان‌پی‌تی» نیز هست. در ماده سوم از بند سوم این پیمان آمده است که اقدامات ضروری برای جلوگیری از ساخت سلاح هسته‌ای، نباید «مانع توسعه اقتصادی و رشد فناوری» امضاکنندگان این پیمان در حوزه مصارف صلح‌آمیز شود. در این پیمان همچنین تأکید شده که در اجرای آن نباید بین کشورها «هیچ‌گونه تبعیضی» برقرار باشد.
در حال حاضر، مهم‌ترین نمونه‌های کشورهایی که تنها برای مصارف صلح‌آمیز دست به غنی‌سازی اورانیوم می‌زنند، کشورهایی هستند که در زمان توسعه برنامه هسته‌ای، از دوستان آمریکا در سطح بین‌المللی بودند و در مواردی حتی بدون امضای پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای، از همکاری‌های هسته‌ای کشورهای غربی بهره‌مند شدند.
سابقه برنامه هسته‌ای برزیل به دهه 1960 میلادی باز می‌گردد که این کشور سرمایه‌گذاری برای ساخت رآکتور هسته‌ای را آغاز کرد و در این زمینه به موفقیت‌هایی هم دست پیدا کرد. بعد از کودتای نظامیان در سال 1964 و آغاز دوران طولانی دیکتاتوری نظامی، ارتش برزیل نیز به توسعه برنامه هسته‌ای علاقه‌مند بود. ضمن این‌که رژیم دیکتاتوری برزیل از حمایت آمریکا نیز برخوردار بود و به همین دلیل، برنامه هسته‌ای این کشور با همکاری واشنگتن پی گرفته شد.
در حال حاضر تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در شهر ریسندی، بخش عمده سوخت مورد نیاز رآکتورهای «آنگرا» را در برزیل تأمین می‌کند. برق هسته‌ای حدود سه درصد از برق مورد نیاز سراسر برزیل را تأمین می‌کند. برزیل همچنین از جمله صادرکنندگان اورانیوم غنی‌شده است. در گزارش‌های سالانه آژانس به شکل مرتب تأیید شده که در این کشور از غنی‌سازی اورانیوم در سطح مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای خبری نیست.
در دهه‌های 60 و 70 میلادی، ژاپن شبیه به ایران امروز زیر نگاه شکاک جامعه‌ بین‌المللی قرار داشت. اکنون تخمین زده می‌شود که بین 10 تا 15 هزار دستگاه سانتریفیوژ در روکاشو مشغول به‌کار باشند. ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در این مرکز حدود 75 هزار سو در سال است. قرار بود که با سرمایه‌گذاری گسترده و نصب ده‌ها هزار سانتریفیوژ جدید این ظرفیت تا سال 2027 به یک‌و‌نیم میلیون سو در سال ارتقا یابد.
برخی از کارشناسان می‌گویند که ژاپن به شکل قابل ملاحظه‌ای به فناوری پیشرفته هسته‌ای دسترسی دارد و به همین دلیل، نظامی کردن این برنامه چندان برای توکیو دشوار نیست. با این حال ژاپن سابقه بی‌نقصی در پیروی از قوانین بین‌المللی و پایبندی به تعهداتش دارد و تاکنون مشکلی جدی در این ارتباط نداشته است.
آلمان و هلند دو عضو دیگر ان‌پی‌تی هستند که سلاح هسته‌ای ندارند و تنها برای مصارف صلح‌آمیز دست به غنی‌سازی اورانیوم می‌زنند.
آلمان نازی برنامه‌ای به نام «اوران‌فراین» (Uranverein) را در سال 1939 آغاز کرد که هدف آن تحقیق در زمینه انرژی هسته‌ای و احتمالاً ساخت سلاح هسته‌ای بود. با این حال، این برنامه به دلیل کمبود منابع، اولویت‌های دیگر نظامی و مشکلات فنی، به موفقیت نرسید و در سال 1945 متوقف شد. هلند در آن دوران برنامه خاصی برای تحقیقات هسته‌ای نداشت.
با این حال بعد از جنگ هر دو کشور سال‌‌ها قبل از تصویب پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و در دهه 50 میلادی فعالیت‌های هسته‌ای خود را آغاز کردند.
آلمانی‌ها در سال 1955 بعد از این‌که حاکمیت کامل آلمان‌غربی به آن‌ها بازگردانده شد، دو مرکز تحقیقات اتمی تأسیس کردند. دانشمندان آلمانی ظرف چند سال موفق شدند که در دهه 60، سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌ای طراحی کنند. آن‌ها حتی چندین نمونه کوچک‌تر و آزمایشی رآکتورهای تولید برق نیز ساختند.
در حال حاضر کشورهایی دیگری نیز در جهان بدون داشتن برنامه ساخت سلاح هسته‌ای، اورانیوم را برای مصارف صلح‌آمیز غنی می‌کنند. از جمله آرژانتین علاوه‌بر این در اروپا نیز، برخی کشورها صاحب تأسیسات غنی‌سازی اورانیوم در کشور فرانسه هستند. کنسرسیوم «اورودیف» شرکایی همانند بلژیک، ایتالیا و اسپانیا دارد.
ایران تا پیش از انقلاب سال 57 یکی از سهامداران این شرکت بود و این کنسرسیوم موظف بود که اورانیوم غنی‌شده در اختیار ایران قرار بدهد. اما بعد از انقلاب این کنسرسیوم از اجرای قرارداد و تعهداتش خودداری کرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/724994/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

چین روبات‌های انسان نما را جایگزین کارگران نمی‌کند

دیپلماسی مقاومت بخشی از مکتب و ایدئولوژی سیاسی نظام جمهوری اسلامی است/خدمت و شهادت تجلی نوع نگاه حکمرانی و مدیریت در ایران است

بی‌نیازی از دنیا مبنای دفاع از مظلوم و دیپلماسی مقاومت است

کرمان ششمین استان جوان کشور

سرقت نسخ خطی قرآن و چند سکه موزه شاه نعمت‌الله ولی

ماجرای تماس تصویری پرحاشیه محمدرضا گلزار چه بود؟+ فیلم

50 میلیارد بدهید این بازیکن را ببرید پرسپولیس؛ رضایت سرمربی با ما

ریزش تونل 2 کارگر معدن زغالسنگ «همکار» کوهبنان را مجروح کرد

تقدیر از موزه‌داران خصوصی کرمان در روز جهانی موزه ها

تصادف وحشتناک سونادا در تعیین خط گرندپری ایتالیا

شکستن رکورد جهانی پیاده‌روی 35 کیلومتری

پیاتزا اعضای تیم‌های ملی الف و ب والیبال را مشخص کرد

سرمقاله شرق/ عمومی‌سازی علم؛ روشنفکری جدید در ایران

سرمقاله جوان/ چه کسی به ما دستور داده نظام تعلیمی را نقد کنیم؟!

هوش مصنوعی می‌تواند روی افکار خود تأثیر بگذارد

کشف غار جدید در کرمان

22 هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج و فرزندآوری در استان کرمان قرار دارند

صف 17 هزار نفری دریافت زمین طرح جوانی جمعیت در استان کرمان

غار جدید در استان کرمان شناسایی و ثبت شد

قاچاق تجهیزات اینترنتی در پوشش زغال در شهربابک

پیشنهاد مشاور وزیر امور خارجه برای میزبانی کیش از دور جدید گفت‌وگوهای ایرانی – عربی

کشف 16 دستگاه ماینر غیرمجاز در بم و برخورد قاطع با متخلفان

ربات هوشمند تنیس که جای حریف تمرینی را می‌گیرد

4 تنیسور به اردوی تیم ملی ایران دعوت شدند

حضور وزیر در مراسم تشییع عکاس جانباخته در پیست اتومبیلرانی

پیروزی نابغه 15 ساله پینگ‌پنگ ایران در قهرمانی جهان

آخرین وضعیت بررسی پرونده حادثه مرگبار پیست آزادی از زبان معاون وزیر

سرمقاله اعتماد/ دو نگاه متضاد

دکترین معامله‌محور ترامپ

سرمقاله کیهان/ کدام توسعه، کدام الگو؟

سرمقاله همشهری/ تحول در ساختار آموزشی با نگاه به سند تحول

سرمقاله جام جم/ جنایت با نقاب صلح

خیام؛ صدای زنده سادگی و فلسفه در ادبیات ایران و جهان

اندیشه علامه بهابادی یزدی، سرمایه‌ای فراملی برای تمدن اسلامی و بشریت معاصر است

هوش مصنوعی چه تاثیری بر کارمندان دارد؟

«شهادت هم‌پای مردم» در نگارخانه شهدای گیلان

شاخص‌ترین برنامه‌های بنیاد استان در برگزاری آئین‌های بزرگداشت شهدای خدمت

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهید والامقام «میری»

برنامه‌های بزرگداشت شهدای خدمت در استان‌ همدان اعلام شد

آغاز «هفته شهدای خدمت» در استان یزد؛ پاسداشت فداکاری خادمان مردم

تنش آبی 5 هزار و 500 نفر از اهالی روستاهای خواجه عسگر بم رفع شد

کاهش 7 درصدی تعداد موالید در استان کرمان

سرقت از موزه شاه نعمت‌الله ولی کرمان | مدیر و نگهبان‌های موزه دستگیر شدند

یاغی والیبال ایران: سید در شهداب- بوووووم!

اعتراف شنیدنی گلزار درباره همسرش؛ در خانه من تراپیست هست! | ببینید

فولاد سیرجان 0-3 سانتوری؛ تحقیر والیبال ایران مقابل ژاپن

تداوم هوای داغ و هشدار زرد هواشناسی برای استان کرمان

وام فراموش‌شده در دل بافت فرسوده | 20 درصد شهروندان در محلات بی‌سهم

سرقت از موزه شاه نعمت‌الله ولی کرمان+ جزئیات