کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ این آموزش و پرورش ناکارآمد مقالات

سرمقاله خراسان/ این آموزش و پرورش ناکارآمد
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خراسان / «این آموزش و پرورش ناکارآمد» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم سید صادق غفوریان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اگر هدف نهاد آموزش و پرورش تربیت دانش آموز در سه حوزه کلی علمی، فرهنگی و ایمانی باشد، با ساختار و وضعیت کنونی آموزش و پرورش ممکن نیست؛ این یعنی آموزش و پرورش کنونی از جهت ساختار و عملکرد، ناکارآمد است. رهبر انقلاب روز گذشته(27 اردیبهشت) در جمع معلمان با تأکید بر این که ساختار آموزش و پرورش باید در جهت تربیت علمی، فرهنگی و ایمانی دانش‌آموزان باشد، ساختار کنونی را در این زمینه کارآمد ندانستند و افزودند: یکی از وظایف دولت در برنامه هفتم پیشرفت، طراحی ساختار جدید سازمانیِ آموزش و پرورش است که ضروری است این کار با رویکرد تحولی و متناسب با نیازها به بهترین وجه دنبال شود.
آموزش و پرورش نهاد درجه دو؟
تحلیل شرایط و وضعیت امروز آموزش و پرورش به عنوان بزرگ ترین نهاد آموزشی و تربیتی کشور با جامعه ای قریب به 20 میلیون نفر مخاطب نشان می دهد، متولیان اجرایی و سیاست گذاری کشور در سال های طولانی با این وزارتخانه تاثیرگذار و راهبردی، مواجهه ای از سر روزمرگی و بدون توجه به اهمیت و حساسیت آن داشته اند. طبیعی است که نتیجه این گونه مواجهه با مدرسه و دانش آموز به عنوان آینده سازان وطن، پس از چند دهه به موقعیتی بسان امروز رسیده که در ابعاد و وجوه گوناگون دچار زخم های جدی است که ما این جا چند مورد را مرور می کنیم:
1-عدالت آموزشی در محاق
بازار
بررسی مسئله «عدالت آموزشی» در سال های اخیر و از زمانی که نشان داد 80 درصد پذیرفته شدگان رتبه های زیر سه هزار کنکور در رشته ها و دانشگاه های برتر با فراوانی از دهک های بالا و مدارس برتر وغیردولتی هستند و مدارس دولتی «بی پناه» جایگاه چندانی در قبولی رتبه ها و دانشگاه های باکیفیت ندارند، چالش «عدالت آموزشی» و فاجعه رهاشدگی این مدارس عیان و برملا شد.
کدام مسئول در ادوار آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز می تواند ادعا کند که سطح علمی و آموزشی دانش آموز نقاط مختلف کشور، فارغ از جنسیت و محیط زندگی در بهره های آموزشی برابر از نظام آموزشی فعلی هستند. بماند که در یک پایش علمی و آموزشی، چنانچه شاخص بررسی را به شهرها و مناطق مرزی و محروم ببریم، مشخص نیست این پیمایش در مقایسه با مراکز استان ها و پایتخت چه نتایج فاجعه آمیزی را پیش رویمان قرار خواهد داد.
2- معلم، معلم، معلم
یادش بخیر دهه 60، معلم شدن آرزوی بسیاری از دانش آموزان بود و اگر امروز، با عملکرد ناجوانمردانه و غیرمسئولانه خودمان، «معلم» را گرفتار مطالبات معیشتی، معوقات پاداش و حقوق و پروژه عجیب و غریب رتبه بندی نموده ایم و شأن، شخصیت و جایگاه او را از جایگاه شغل پیامبری به یک حرفه عرفی فروکاست و تنزل داده ایم، نباید انتظار داشته باشیم، نسل امروز به معلمی و انسان سازی تشنه و علاقه مند باشد. اشاره روز گذشته رهبر انقلاب در این باره معلول وضعیتی است که به دلیل هزاران کم کاری درباره «معلم»، مورد تاکید ایشان قرار گرفت: 
«گرامی‌داشت معلم اعم از مساعدت‌های معیشتی تا ساخت تصویری مبتکرانه و زیبا، با نشاط و دوست‌داشتنی از معلم در افکار عمومی وظیفه ای مهم است، به‌گونه‌ای که جامعه، معلم را شخصیتی جذاب، فعال، پرتلاش، با افتخار و سرافراز ببیند و شغل معلمی در صدر فهرست مشاغل مورد علاقه جوانان قرار گیرد.»
کمبود معلم، سرانه های فیزیکی و بودجه ای
در کدام سال تحصیلی در دو دهه اخیر، وضعیت کلاس ها و سرانه های آموزشی بر اساس برنامه ها، اسناد بالادستی و وضعیت استاندارد رقم خورده است؟ غصه کلاس های شلوغ، مدارس کم امکانات یا بدون امکانات، بودجه ها و اعتبارات تاسف برانگیز و از همه مهم تر، کمبود معلم را با چه طرح و برنامه و بودجه ای می توان جبران کرد؟ 
فرزندان ما در سال های متمادی در این نظام آموزشی کم کیفیت و بی برنامه روزگار گذراندند و اگر امروز ما پدران ومادران نشود و نتوانیم در جایگاه مدعی العموم خواستار رسیدگی به جرم مقصران و مسببان این وضعیت و عاملان «ترک فعل» در انجام درست تکالیف قرار بگیریم، اما بی شک پروردگار عادل و عالم در یوم الحساب به این انبوه کم کاری ها و ترک فعل های مسئولان در سال های متمادی رسیدگی و تیغ حسابرسی را نصیبشان خواهد کرد.
چگونه می توان باور کرد، 98 درصد بودجه سالانه وزارتخانه آموزش و پرورش صرف هزینه های جاری شود و فقط 2 درصد بماند برای ارتقای کیفیت علمی، آموزشی، فرهنگی، تربیتی و... . این ها دردها و غصه هایی است که در تمامی سال ها و در دولت ها و مجالس شورای اسلامی متعدد، موضوعات پنهان و محرمانه ای نبوده و همه از آن آگاه اند اما از این همه، هیچ اراده و انگیزه ای برای رفع مشکلات «مدرسه» و «معلم» و «دانش آموز» نبوده است، طبیعی است وقتی فرزندان برخی مسئولان در شرایط و موقعیت فاجعه آمیز مدارس دولتی نبوده و در آن تنفس نکرده باشند، درک دقیق و درستی از این درد نخواهند داشت.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/724935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رقابت بر سر تصاحب سهام سایپا بالا گرفت / از تشکیل کنسرسیوم جدید تا کری خوانی‌های استادیومی بابک زنجانی!

اکتشاف و ثبت یک غار جدید در پارک ملی خبر کرمان

ریزش تونل 2 کارگر معدن زغالسنگ را مجروح کرد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران: آموزش از ارکان توسعه است

7عمارت تاریخی بوشهر تا پایان سال احیا می‌شود

بوم‌گردی، مدل موفق حمایت از کارآفرینی و اقتصاد مردمی است

آموزش و پرورش پایگاه تامین نیروی انسانی متعهد، کارآمد و در تراز انقلاب اسلامی است/ شناسایی 1010 مدرسه لازم التوجه در استان کرمان به منظور تحقق عدالت آموزشی

آغاز پرداخت حقوق بازنشستگان همراه با اعمال تغییرات احکام جدید از فردا

ریزش معدن در شمال کرمان با 2 مصدوم

فعالیت بیش از 345 اقامتگاه بوم‌گردی در استان کرمان

سرمقاله فرهیختگان/ مبارزه یا معامله؟ وعدۀ صلح با فروش سلاح

سرمقاله وطن امروز/ اسکورت یک خودشیفته!

روایت «فارن پالیسی» از محاسبات ایران برای توافق هسته‌ای جدید

سرمقاله اطلاعات/ تکاپوی دولت و ایده‌های تازه

ماهواره هندی پس از پرتاب در فضا گم شد

چین روبات‌های انسان نما را جایگزین کارگران نمی‌کند

دیپلماسی مقاومت بخشی از مکتب و ایدئولوژی سیاسی نظام جمهوری اسلامی است/خدمت و شهادت تجلی نوع نگاه حکمرانی و مدیریت در ایران است

بی‌نیازی از دنیا مبنای دفاع از مظلوم و دیپلماسی مقاومت است

کرمان ششمین استان جوان کشور

سرقت نسخ خطی قرآن و چند سکه موزه شاه نعمت‌الله ولی

ماجرای تماس تصویری پرحاشیه محمدرضا گلزار چه بود؟+ فیلم

50 میلیارد بدهید این بازیکن را ببرید پرسپولیس؛ رضایت سرمربی با ما

ریزش تونل 2 کارگر معدن زغالسنگ «همکار» کوهبنان را مجروح کرد

تقدیر از موزه‌داران خصوصی کرمان در روز جهانی موزه ها

تصادف وحشتناک سونادا در تعیین خط گرندپری ایتالیا

شکستن رکورد جهانی پیاده‌روی 35 کیلومتری

پیاتزا اعضای تیم‌های ملی الف و ب والیبال را مشخص کرد

سرمقاله شرق/ عمومی‌سازی علم؛ روشنفکری جدید در ایران

سرمقاله جوان/ چه کسی به ما دستور داده نظام تعلیمی را نقد کنیم؟!

هوش مصنوعی می‌تواند روی افکار خود تأثیر بگذارد

کشف غار جدید در کرمان

22 هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج و فرزندآوری در استان کرمان قرار دارند

صف 17 هزار نفری دریافت زمین طرح جوانی جمعیت در استان کرمان

غار جدید در استان کرمان شناسایی و ثبت شد

قاچاق تجهیزات اینترنتی در پوشش زغال در شهربابک

پیشنهاد مشاور وزیر امور خارجه برای میزبانی کیش از دور جدید گفت‌وگوهای ایرانی – عربی

کشف 16 دستگاه ماینر غیرمجاز در بم و برخورد قاطع با متخلفان

ربات هوشمند تنیس که جای حریف تمرینی را می‌گیرد

4 تنیسور به اردوی تیم ملی ایران دعوت شدند

حضور وزیر در مراسم تشییع عکاس جانباخته در پیست اتومبیلرانی

پیروزی نابغه 15 ساله پینگ‌پنگ ایران در قهرمانی جهان

آخرین وضعیت بررسی پرونده حادثه مرگبار پیست آزادی از زبان معاون وزیر

سرمقاله اعتماد/ دو نگاه متضاد

دکترین معامله‌محور ترامپ

سرمقاله کیهان/ کدام توسعه، کدام الگو؟

سرمقاله همشهری/ تحول در ساختار آموزشی با نگاه به سند تحول

سرمقاله جام جم/ جنایت با نقاب صلح

خیام؛ صدای زنده سادگی و فلسفه در ادبیات ایران و جهان

اندیشه علامه بهابادی یزدی، سرمایه‌ای فراملی برای تمدن اسلامی و بشریت معاصر است

هوش مصنوعی چه تاثیری بر کارمندان دارد؟