کرمان رصد

آخرين مطالب

اژدهای چینی، پدیده نبرد هوایی هند و پاکستان مقالات

اژدهای چینی، پدیده نبرد هوایی هند و پاکستان
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رسانه آمریکایی نوشته پس از اعلام سرنگونی جنگنده‌های هند با استفاده از جنگنده‌های چینی «جی-10» پاکستان، این جنگنده به پیروز اصلی نبرد تبدیل شده است.
«پیتر سوسیو» کارشناس و روزنامه‌نگار نظامی آمریکایی در یادداشتی نوشته در پی اعلام پاکستان مبنی بر سرنگونی جنگنده‌های هندی با استفاده از جنگنده‌های چینی «جی‌-10» در درگیری اخیر، پکن با اختصاص دادن داده‌های گزارش عملکرد و تمجیدها در فضای مجازی به خود و همچنین صعود سهام دفاعی، مرزهای میان جنگ‌آوری، ملی‌گرایی و رویدادهای رسانه‌ای را محو کرده است.
سوسیو در یادداشت خود که در مجله آمریکایی نشنال اینترست منتشر شده، نوشت: یک هفته پیش، «چنگدو جی-10» که به «اژدهای نیرومند» معروف است، یک هواپیمای جنگنده چندمنظوره بود که در اصل، در نبردهای واقعی «بی‌نام‌ونشان» بود. درحالی که چین مدت‌ها از توانمندی‌های اژدهای نیرومند خود تعرف می‌کرد، در واقع کاربرد آن تنها محدود به شبیه‌سازی‌های نبرد بود.
تنها در سال گذشته بود که بالاخره از این جنگنده در عملیات نیروی هوایی پاکستان علیه «جبهه آزادی‌بخش بلوچستان» استفاده شد.
نگارنده با اشاره به درگیری‌های نظامی چند روز اخیر این دو کشور همسایه نوشت: هفته گذشته، جنگنده‌های «جی-10سی» به رویارویی با جنگنده‌های نیروی هوایی هند پرداختند که در آن چهار فروند از جنگنده‌های هند، از جمله هواپیماهای چندمنظوره فرانسوی «داسو رافال» آن سرنگون شدند. اگرچه این یک پیروزی غیرمنتظره و حیرت‌آور برای نیروی هوایی پاکستان بود، بزرگ‌ترین پیروز نبرد هوایی هفته گذشته ارتش پاکستان یا دولت اسلام‌آباد نبود.
در این یادداشت با اشاره به مطلبی که «مایا کارلین» کارشناس حوزه امنیت ملی در نشنال اینترست نوشته بود، آمده است: به گفته کارلین، «سهام دفاعی چین در پی ارزیابی اسلام‌آباد از این جنگنده افزایش چشمگیری داشت. طبق گزارش رسانه‌های دولتی چین، سهام شرکت هواپیماسازی چنگدو(AVIC Chengdu Aircraft Industry Group) بیش از 17 درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش آن از پاییز گذشته محسوب می‌شود.»
در حالی که قیمت این سهام همچنان در حال افزایش است، این هواپیما در فضای مجازی در چین توجه زیادی را به خود جلب کرده است؛ ویدیوهایی وایرال شده‌اند که جنگنده‌های سرنگون شده هندی و نیروی هوایی هند را تمسخر می‌کنند.
 پکن همچنین محتاط بوده و اظهار نظر علنی درباره این درگیری نداشته است. اگرچه، شهروندان چینی در بستر فضای مجازی فعال‌تر بوده‌اند.
درگیری اخیر میان نیروی هوایی پاکستان و هند همچنین داده‌هایی درباره عملکرد جنگنده‌های جی-10 و دیگر تسلیحات مورد استفاده پاکستان در اختیار پکن قرار می‌دهد.
پیشتر، خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که «تحلیلگران امنیتی و دیپلمات‌ها می‌گویند نوسازی ارتش چین به نقطه‌ای رسیده که می‌تواند اقدامات هند را از تاسیسات مرزی و ناوگان اقیانوسی هند زیر نظر داشته باشد.
علاوه بر این، ارتش چین می‌تواند رصد کند دیگر جنگ‌افزارهای آن که از سوی پاکستان مورد استفاده قرار می‌گیرد، چه عملکردی دارند.
بازار
شادی سلطان زاده

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/724529/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ ارتباطات شیپوری

سرمقاله آرمان ملی/ توافقی بسیار دشوار

ترامپ آمد، دوشید، تحقیر کرد و برگشت

لزوم توسعه ماهواره‌برها و خودکفایی در حوزه فناوری فضایی

حج‌نگار_18 / از کرخه تا کعبه

آلودگی هوا ادارات شهرستان فهرج را تعطیل کرد

توفان شن ادارات فهرج را به تعطیلی کشاند

مناسبت روز/ شنبه، 27 اردیبهشت‌ماه

تصاویری از حضور رئیس‌جمهور شهید در گلزار شهدای کرمان

طوفان شن در شهرستان فهرج

طوفان شن و ریزگردها ادارات فهرج را تعطیل کرد

پلمب 2 نانوایی متخلف در جیرفت

جلسه شبانه در پیست آزادی برای بررسی حادثه تلخ

مربی وزنه‌برداری: در باد مدال‌ها نمی‌خوابیم

معرفی بورسیه‌های جدید ورزش برای ناگویا

رونالدو به تبریز و اصفهان نمی‌آید!

اعلام محل برگزاری مسابقات رشته‌های ورزشی در بازی‌های پاراآسیایی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تخته‌سیاه اعداد و ارقام

کارشناس دوومیدانی: در فدراسیون جادوگر نداریم

حذف پرافتخارترین تیم NBA از پلی‌آف

سرمقاله خراسان/ شهیدی که آیت ا... بود

تقویت تربیت اجتماعی، نظم، قانونگرایی و خودباوری از مهمترین رسالت های سازمان دانش آموزی است

ورود هوش مصنوعی به تمرینات ناشنوایان اعزامی به المپیک ژاپن!

مرثیه‌ای برای انحراف از مسیر توسعه به بهانه زخم‌زبان‌های ترامپ

تأثیر تک‌فرزندی و بالا رفتن سن ازدواج بر جمعیت و ساختار خانواده‌

اطلاع رسانی شفاف، اقناع افکار عمومی و تبیین راهبردها و دستاوردهای هر سازمان و دستگاهی از مهمترین رسالت های کارکنان روابط عمومی است

برگزاری برنامه‌های بزرگداشت اولین سالگرد شهدای خدمت در چهارمحال و بختیاری

شهدای خدمت الگویی ماندگار برای مدیران و نسل‌های آینده جامعه اسلامی هستند

سازمان دانش آموزی همگام با فناوری های روز نحوه انجام فعالیت های خود را به روز می کند

سیره رئیس‌جمهور شهید، در ارتباط با مردم باید بازگو و تشریح شود

قاتل فراری با شلیک پلیس در رودبار زمین گیر و دستگیر شد

تیم هفته و احتمال بقای جعفری در سیرجان

5 حرکت برتر بسکتبال NBA در شب گذشته

اگر رضا سوپراستار نیست، پس کی هست؟دوران بارداریم دلم برای منوچهر تنگ میشد!

باغات جیرفت در آتش سوخت

برگزاری مراسم نخستین سالگرد شهادت آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت در کرمان

نیاز اصلی پاراتیراندازی با کمان چیست؟

دومین خرید تابستانی پرسپولیس مشخص شد

بازدید معاون رئیس‌جمهور از غرفه نشر شاهد در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران / رونمایی از 36 عنوان کتاب جدید هم‌زمان با هفته بزرگداشت شهدای خدمت

پایان مسابقات بین المللی کشتی فرنگی در کرمان

تصادف زنجیره‌ای در فاریاب استان کرمان 16 مصدوم بر جا گذاشت | اخبار کرمان و شهرستان ها

ظریف در کیش: این جزیره می‌تواند محور دیپلماسی منطقه باشد

ارزیابی اندیشکده‌های آمریکایی از آینده رابطه تهران-واشنگتن

بخشی از باغات منطقه کوهستانی رمون شهرستان جیرفت طعمه حریق شد

ساختمان مرکز خدمات سرمایه گذاری کرمان با حضور وزیر کشور افتتاح شد

20 هکتار از باغات جیرفت در آتش سوخت

صعود یزدانی به نیمه‌نهایی تور جهانی تنیس

اسرائیل از ترامپ ناراضی است اما سکوت کرده است

بازدید معاون رئیس‌جمهور از غرفه نشر شاهد در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران / رونمایی از 36 عنوان کتاب جدید هم‌زمان با هفته بزرگداشت شهید خدمت

70 هزار پروژه نیمه‌تمام در کشور داریم/ انتقاد از تملک 51 کارخانه توسط بانک‌ها