کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله کیهان/ غائبان همیشگی کلاس تاریخ مقالات

سرمقاله کیهان/ غائبان همیشگی کلاس تاریخ
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - کیهان / «غائبان همیشگی کلاس تاریخ» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم مسعود اکبری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور دولت آمریکا روز گذشته در اجلاس کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در ریاض در اظهارنظری گستاخانه گفت:«ایران باید حمایت از تروریسم و جنگ‌های نیابتی را متوقف کند.» 
وی همچنین سه‌شنبه شب در مجمع سرمایه‌گذاری عربستان- آمریکا گفت:«من می‌خواهم با تهران توافقی انجام دهم تا جهان امن‌تر شود.» 
یک سؤال، آیا این ایران است که حامی تروریسم و ناامنی در منطقه غرب آسیاست؟ آیا دولت آمریکا به دنبال تبدیل جهان به مکانی امن‌تر است؟ آیا کارنامه دولت آمریکا، نشان‌دهنده مبارزه مستمر و بی‌وقفه با تروریسم است؟ آیا ترامپ مرد صلح و آبادانی و توافق است؟ مطمئنا از خواندن این سؤالات تعجب کرده و به دلیل بدیهی بودن پاسخ این سؤالات، خنده‌تان گرفته است.
حق دارید، اما قسمت اندوهناک ماجرا که حقیقتا باید برای آن ‌گریست، آنجاست که طیفی در داخل کشور چشمان خود را بر اراجیف و اظهارات بی‌شرمانه ترامپ بسته و اظهارات اخیر وی را با عناوینی چون «بده بستان در حجاز»، «اول تجارت، بعد سیاست»، «صید میلیاردها دلار نفتی»، «رقص دیپلماسی بر محور دلارهای نفتی» و... پوشش داده‌اند.
بازار
همین طیف در هفته‌های گذشته ضمن چشم‌پوشی و سکوت خفت‌بار در مقابل تهدید بمباران ایران از سوی ترامپ، وقتی کیهان در قالب مطلبی طنز از «شلیک چند گلوله به کله پوک ترامپ» نوشت، به رگ غیرتشان برخورد و فریاد وامصیبتا سر دادند که چه نشسته‌اید که عده‌ای مذاکرات با آمریکا را تحت‌الشعاع قرار دادند و دنبال جنگ‌طلبی هستند و...
به عقیده این طیف، مقامات دولت آمریکا حق دارند که هر اراجیفی را درباره ایران به زبان بیاورند اما ایران در مقابل، نباید به طرف آمریکایی، نازک‌تر از گل بگوید، چرا؟! چون این طیف مدعی است که تنها راه رفع مشکلات، بستن با آمریکا است. برای همین با تیتر درشت می‌نویسد «اول تجارت، بعد سیاست»؛ این یعنی بی‌خیال کشتار بی‌رحمانه زنان و کودکان معصوم در غزه بشوید و تجارت و معامله با آمریکا را بچسبید! این تیتر یعنی کارنامه سیاه آمریکا در جنایت علیه مردم ایران را فراموش کنید و تجارت با ترامپ را بچسبید. 
اما آیا راه‌حل رفع مشکلات، بستن با آمریکاست؟! آیا هرچقدر به آمریکا نزدیک‌تر شویم، پیشرفت و رفاه بیشتری داریم و با نزدیک شدن به آمریکا، مشکلات از بین می‌رود؟! به این نمونه‌ها توجه کنید:
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین وعده داده بود که «شعار من؛ تبدیل ‌کردن جهان به جایی بهتر؛ جهانی روشن‌تر و خوشحال‌تر با کمک‌ گرفتن از تمام ابزارهایی است که در اختیار داریم.»؛ برنامه اصلی دولت وی، دوستی و رابطه نزدیک با دولت آمریکا بود. نتیجه چه شد؟! جهان که پیشکش، زلنسکی حتی نتوانست اوکراین را به جایی بهتر تبدیل کند. اوکراینِ جنگ‌زده و ویران که یک پنجم خاکش را هم از دست داده، اکنون به لقمه‌ای راحت‌الحلقوم برای آمریکا تبدیل شده تا با خیال آسوده، منابع ملی‌اش را بالا بکشد و به واسطه آن، منافع سلطه‌جویانه خود را تأمین کند. 
ترامپ پیش از این خواهان 50 درصد از درآمد منابع معدنی اوکراین و حق وتو در صدور مجوزهای استخراج شده بود. رئیس‌جمهور آمریکا قبلاً گفته بود که اوکراین باید هزینه حمایت مالی و نظامی واشنگتن را با اعطای دسترسی به معادن و منابع عظیم اما استفاده ‌نشده و عناصر کمیاب خود جبران کند. در نهایت زلنسکی قرارداد مواد معدنی [واگذاری اجباری نیمی از معادن اوکراین] را امضا کرد. این یعنی دولت آمریکا بعد از ویرانی و کشته و زخمی و آوارگی مردم اوکراین، در گام بعد، چپاول و غارت منابع این کشور را در دستور کار قرار داده است. 
نکته قابل تأمل اینجاست که اکنون ترامپ و دولت تروریست و غارتگر آمریکا، در پی آن است تا دقیقا مشابه رفتار با اوکراین را در سوریه تکرار کند. 
«اشرف غنی» رئیس‌جمهور سابق افغانستان، پس از سقوط کابل در اولین گفت‌وگوی رسانه‌ای خود با «نیک کارتر» رئیس سابق ستاد ارتش انگلیس در رادیو چهار بی‌بی‌سی گفت که بزرگ‌ترین اشتباه او به عنوان رئیس‌جمهور افغانستان، اعتماد به آمریکا بوده است. غنی گفت که چطور آمریکا او را برای آزادی پنج هزار زندانی طالبان تحت فشار گذاشت و موضوع مسائل داخلی افغانستان هیچ اهمیتی برای آمریکا در آن مقطع نداشت. ارتش سیصد هزار نفری افغانستان که دو دهه توسط برنامه «آیساف»- نیروهای بین‌المللی کمک به امنیت افغانستان و وابسته به ناتو- آموزش داده شدند، در برابر نیروی هشتاد هزار نفری طالبان هیچ مقاومتی نشان ندادند و با یک حمله سریع کابل سقوط کرد. در آن مقطع «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به صراحت گفت که تأمین امنیت داخلی افغانستان ارتباطی به آمریکا ندارد و بیش از این نمی‌خواهد در افغانستان هزینه کند. بنابراین پایگاه بگرام در حالی که طالبان پشت دروازه‌های کابل بود خالی شد و آن صحنه‌های حقارت‌آمیز و تأسف‌برانگیز از دویدن مردم پشت سر هواپیمای آمریکایی و آویزان شدن و سقوط از هواپیما در حوالی فرودگاه منتشر شد.
«حسنی مبارک» دیکتاتور سابق مصر در سال 2011 با انقلاب مردم برکنار شد. این رویداد و دادگاهی شدن وی شش ماه پس از آن و زمانی که حسنی مبارک پشت میله‌ها در دادگاه حاضر شد، یک پیام صریح به رهبران عرب مخابره کرد، مبنی بر اینکه باید نگران خالی شدن پشتشان از سوی آمریکا باشند. زمانی که حسنی مبارک پشت میله‌های آهنی در دادگاه حاضر شد، روزنامه یدیعوت آحارونوت به نقل از «ایتان گیلبواع» استاد دانشگاه و مشاور اسبق وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نوشت: «زمانی که رهبران عرب مشاهده می‌کنند نزدیک‌ترین دوست منطقه‌ای آمریکا در قفسی تنگ انداخته و به کهنسالی و سرطان او هم رحم نمی‌شود، این پیام به همه رهبران جهان مخابره می‌شود که آمریکا قابل اعتماد نیست.»
در سال 2016 استرالیا با یک شرکت وابسته به نیروی دریایی فرانسه توافقی چند میلیارد دلاری برای ساخت 12 فروند زیردریایی امضا کرده بود اما در آگوست 2021 به دنبال نشست سه‌جانبه رئیس‌جمهور آمریکا با نخست‌وزیران استرالیا و انگلیس اعلام شد که کانبرا با واشنگتن و لندن برای ساخت زیردریایی اتمی تحت عنوان پیمان «اوکاس» توافق کرده است. این پیمان به منزله لغو قرارداد استرالیا و فرانسه برای ساختن زیردریایی بود. ارزش این قرارداد برای فرانسه 37 میلیارد دلار بود که با انعقاد اوکاس از دست رفت. «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه وقت فرانسه، با اشاره به این مسئله پیمان «اوکاس» را «خنجر زدن از پشت» از سوی آمریکا توصیف کرد.
دولت عربستان نیز که به گاو شیرده آمریکا مشهور است، با وجود درآمدهای هنگفت نفتی، با چالش‌های اقتصادی متعددی روبه‌روست. براساس آمارهای منتشر شده، بیش از یک چهارم جمعیت این کشور زیر خط فقر به سر می‌برند.
واقعیت این است که جریان غربگرا در داخل ایران، «غائب همیشگی کلاس تاریخ» است. نشان به آن نشان که همین طیف که امروز برای روابط آمریکا و عربستان، سوت و کف و هورا می‌کشد، پیش از این از رئیس‌جمهور اوکراین، یک قهرمان و الگوی بی‌نظیر ساخته بود. 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/724192/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ «محکوم» با صدای امیرعباس گلاب

آهنگ «حکایت دل» با صدای پرواز همای

تحلیل بافت‌های عضلانی در کمین افراد پر استرس + فیلم

خط جدید تولید لاستیک بارز کرمان افتتاح شد / افزایش تولید لاستیک خودرو در کشور

کرمان برخوردار از برنامه‌ای روشن در مسیر تحقق‌بخشی به فرآیند توسعه‌ای استان

بهره‌برداری از فاز توسعه‌ای کارخانه لاستیک بارز

آهنگ «به تو میرسه» با صدای آرمین زارعی

از کدام پنجره به انحلال «پ‌ک‌ک» بنگریم؟ ‌

ادای احترام رئیس جمهور به مقام والای شهیدان استان کرمانشاه

جزئیات طرح فروش اقساطی کرمان موتوری برای پیکاپی که مشتری ندارد!

ساخت بیمارستان تأمین اجتماعی مهم‌ترین مطالبه مردم شرق کرمان است

کشف 286 میلیارد کالای قاچاق در کرمان

مثلث ترسناک الریان 59 امتیاز گرفت!

50 هزار دلار جریمه برای یک جمله!

لحظه به‌ یادماندنی ثبت رکورد جهانی وزنه‌برداری توسط رستمی

بهترین لحظات المپیک ایران در پاریس

آهنگ جدید/ «آخرین یاد» با صدای آرمان گرشاسبی

آهنگ جدید/ «استاد» با صدای علی عباسی

سرمقاله وطن امروز/ پتروپالایشگاه‌ها زودبازده‌ترین سرمایه‌گذاری برای تولید

سرمقاله فرهیختگان/ در نقد ساده‌سازیِ وزیر نیرو

میدری: توسعه خطوط تولید داخلی باعث بی نیازی از واردات کالا می شود

برگزاری همایش وفاق برای سرمایه‌گذاری و ایران ماهر در شهرستان بم

آتش‌سوزی هولناک در مجتمع مسکونی در جاده مخصوص کرج/ جزئیات حادثه

آغاز مسابقات بین المللی کشتی فرنگی نوجوانان در کرمان + تصاویر

لحظه‌ای که اتاق یخ زد؛ اعلام غیرمنتظره خداحافظی وارن بافت

نذر خدمت ٨ در کرمان آغاز شد/ بهره مندی ٢٨5٠ نفر در فاز اول

سرپرست آموزش و پرورش شهرستان زرند منصوب شد

مربی تیم ملی وزنه‌برداری: با منطق وزنه‌های شریفی را انتخاب کردیم

تأیید 2 نامزد ریاست نجات غریق با وجود ابطال فرآیند ثبت‌نام!

رادیک: جوکوویچ حتی بدون مربی هم آماده قهرمانی است

کولاک تیم سه نفره وزنه‌برداری ایران در آسیا

لیگ قهرمانان آسیا؛ نیمیر و رفقا در نیمه نهایی

بازدید وزیر کار و استاندار کرمان از طرح‌های مشاغل خانگی

کرمان؛ در مسیر توسعه و پیشرفت همراه با همدلی و وفاق

اولویت استان ایجاد اشتغال برای جمعیت جویای شغل است

تأکید بر احیاء و سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی بیمارستان مرسلین

آهنگ «برنده» با صدای مصطفی راغب

سرمقاله شرق/ تعبیر خواب

سرمقاله جوان/ میراث مرجعیت در مواجهه با استعمار نوین

زبان مادری، ستون اندیشه و حافظه‌ی ایرانی

لزوم توجه وزیر رفاه به وضعیت 10 هزار نفر حاشیه نشین شهر کرمان

همدلی خوبی در استان برای توسعه وجود دارد

بازدید وزیر کار از «شیرخوارگاه مادر» کرمان

نماینده مردم شهرستان های زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی در انتخاب مدیر آموزش و پرورش زرند دخالت نداشتم

پست مهم تیم ملی؛ فقط یک نفر خط خورد

اعزام تیم پاراتیراندازی به کره جنوبی لغو شد

​خوانندگانی که تیتراژ سریال‌ها را به خاطره تبدیل کردند

تایمز: یمن دست برتر را در نبرد با آمریکا دارد

سرمقاله همشهری/ عقب‌نشینی از بلوف سیاسی توسط یانکی کاخ‌سفید

مذاکره کلید نیست