کرمان رصد

آخرين مطالب

روایتی از اندیشه‌های حسن مقدم در «ح.م یک پرتره»؛ این تئاتر مستند است فرهنگي

روایتی از اندیشه‌های حسن مقدم در «ح.م یک پرتره»؛ این تئاتر مستند است
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - به گزارش خبرنگار مهر، داود زاهدی نویسنده و کارگردان نمایش «ح.م یک پرتره» که روایتگر زندگی و اندیشه‌های حسن مقدم، نویسنده و روشنفکر ایرانی است و این روزها در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه می رود، درباره دغدغه‌هایی که موجب تولید این اثر شده است، گفت: در سال 1398 کتابی با نام «تئاتر، نمایش و هویت ملی» از عباس جوانمرد را خواندم.
در این کتاب درباره نمایشنامه‌نویسان ایرانی قبل از مشروطه و بعد از آن مطالبی عنوان شده بود که از میرزا فتحعلی آخوندزاده و میرزا آقا تبریزی شروع می‌شد و در ادامه به حسن مقدم می‌رسید. در این بین، زندگی حسن مقدم و طرز فکر و اندیشه او بسیار مورد توجه من قرار گرفت. این فرد با وجود سن کم، کارهای بزرگی انجام داده بود؛ از نوشتن مقاله در روزنامه‌ها و مجلات فرانسوی و آلمانی گرفته تا ارتباط با بزرگان دنیا و نویسندگی و اجرای تئاتر. در واقع این ایده از مطالعه کتاب استاد جوانمرد شکل گرفت که وی هم با لحنی پرشور درباره اینکه این افراد در تاریخ نمایش ما مغفول مانده‌اند و ما باید برای زنده نگه داشتن این میراث تلاش کنیم، صحبت کرده بود.

کرمان رصد

وی ادامه داد: در همان روزها فراخوانی از سوی مجموعه تئاتر شهر منتشر شد که در آن خواسته شده بود ایده‌های اولیه در قالب تئاتر مستند و دیگر گونه‌های اجرا به تئاتر شهر فرستاده شود. این فراخوان توسط امین عظیمی و با مدیریت وقت مجموعه آقای سعید اسدی تنظیم شده بود که طرح اولیه فرستاده شد و از بین حدود 110 طرح، حدود 15 طرح برگزیده شد که طرح ما نیز در میان آنها قرار داشت. پس از چند ماه پژوهش همراه با تمرین با گروه بازیگران که البته ابتدا بدون متن تمرین می‌کردیم مسئله کرونا به کلی تئاتر را تعطیل کرد و دیگر فرصتی برای اجرای کار وجود نداشت. تا اینکه با فراخوان اجرا در سال 1404 تماشاخانه انتظامی در این فراخوان شرکت کردم و طرح پذیرفته شد.
این کارگردان تئاتر همچنین درباره مخاطب هدف و بازخوردهایی که تاکنون دریافت کرده است، بیان کرد: در واقع نسل جوان و دانشجویان تئاتر مخاطب هدف کار من هستند؛ زیرا در دوران تحصیل هم به احتمال زیاد فقط نام حسن مقدم را به عنوان نویسنده نمایشنامه «جعفرخان از فرنگ برگشته» می‌شنوند و می‌خوانند و چیز زیادی درباره او نمی‌دانند. بازخوردها تا اینجا همگی مثبت بوده‌ و تماشاگرانی داشتیم که در انتهای اجرا از من و گروه اجرا بابت معرفی همچین شخصیت بزرگی تشکر می‌کنند. فکر می‌کنم به شدت نیاز است که مردم تاریخ خودشان و انسان‌های دغدغه‌مند و دلسوز این کشور را بشناسند.

کرمان رصد

زاهدی همچنین درباره شرایط این روزهای جامعه تئاتر بیان کرد: هنر و خصوصاً تئاتر در مسیر تاریخی خودش دست‌خوش تغییرات، اعمال نظرهای سلیقه‌ای و فشار از سوی قدرتمندان و حکومت‌ها قرار گرفته اما هیچگاه متوقف نشده و همیشه مسیری برای ادامه و زنده نگه داشتن خود پیدا کرده است. حتی در عصر دیجیتال با وجود و حضور ابررسانه‌های تصویری و نمایشی، اما تئاتر همچنان اجرا می‌شود. چه بسا در اجرای خود از این امکانات بهره می‌برد چنانچه در اجرای ما نیز این اتفاق افتاده و بخش زیادی از کار وابسته به پروجکشن و ویدیو آرت است. بنابراین تئاتر همیشه زنده است و به راه خود ادامه خواهد داد.
وی همچنین درباره همکاری با خانه هنرمندان بیان کرد: همکاری با خانه هنرمندان تجربه خوبی بود و من از این بابت راضی هستم و خصوصاً از آقای لاریان مدیر تماشاخانه انتظامی که در این زمینه همکاری زیادی با من و گروه داشت و راه را برای اجرا به خوبی تسهیل کرد، تشکر می‌کنم. اما ای کاش بودجه‌ای از سمت دولت و شهرداری برای تجهیز بیشتر این تماشاخانه اختصاص پیدا کند و شرایط بهتری را برای اجرای کارهای با کیفیت بالاتر به وجود بیاورد.

کرمان رصد

زاهدی در پایان درباره فرم اجرایی این اثر گفت: فرم اجرای این تئاتر در دسته تئاتر مستند قرار می‌گیرد که در اجرا با طراحی ویدیو آرت و تلفیق آن با بخش‌های دراماتیک و واقعیت، شکل جدیدی از اجرا را تجربه کردیم. هرآنچه در این نمایش دیده می‌شود در زندگی حسن مقدم وجود داشته و با بهره‌گیری از تکنیک ورباتیم انجام شده است. حتی برخی از دیالوگ‌های اثر از دست نوشته‌های حسن مقدم است که بدون تغییر و یا با تغییرات بسیار جزئی در متن نمایشنامه آورده شده است.
نمایش «ح.م یک پرتره» به نویسندگی و کارگردانی داود زاهدی هر شب ساعت 20:30 (به جز شنبه‌ها) در تماشاخانه انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه می‌رود.
عکس از الهام ابراهیمی است.
کد خبر 6465127

کرمان رصد

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/723844/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترانه زیبای «ای عشق» از فریدون آسرایی

سرمقاله اطلاعات/ گشت‌وگذاری در نمایشگاه کتاب

کابوس دنیای ماگا برای بی‌بی

با تواضع و فروتنی به جامعه ایثارگری خدمت کنیم

«علیرضا قربانی» در استادیوم آزادی می‌خواند

مراسم رونمایی از نشریه مجلس نگار، روایت تجربه حکمرانی مجلس شورای اسلامی برگزار شد

فرسودگی بافت‌های شهری خراسان جنوبی؛ کانون آسیب‌های اجتماعی

اخ‌الصنایع: 43 ملک بزرگ‌مقیاس شناسایی شد

سفر وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی به کرمان

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی امشب به کرمان سفر می کند

نگارش هنرمندانه از دفاع مقدس دلاورمردی‌ها را مانا و ماندگار می‌سازد

دیدار مدیرعامل شرکت ملی مس با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان پس از اقامه نماز جمعه

پایان جدول مقدماتی تور جهانی تنیس مردان

اطلاعیه رسمی برای اردوی تابستانه پرسپولیس

لزوم انجام عارضه یابی دقیق و رفع مشکلات واحدهای نیمه‌فعال شهرک‌های صنعتی

آهنگ جدید/ امیر عظیمی از «دریا کنار» خواند

درخواست عجیب تتلو: خواندن خطبه عقد توسط رهبر انقلاب!

سرمقاله جوان/ فرصت‌های مذاکرات عمان

سرمقاله صبح نو/ قمار دیوانه در ریاض

سنگاپور برای نگهبانی، راهنمایی و گشت‌زنی به سگ‌های رباتیک روی می‌آورد

کاوشگر ناسا یک عکس شبح‌وار را از مریخ گرفت

مس چگونه با پورموسوی از سقوط گریخت؟ – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ثبت نام دانش آموزان در مدارس کرمان محله محور می شود

آواز احساسی؛ رضا گلزار بالاخره آهنگش رو منتشر کرد بک گراند آیسان و چشم تو چشم میخونه

زیارت مزار شهدای مقاومت توسط 2 هزار مادر و دختر اصفهانی

رسالت طلبگی، مسئولیتی چندوجهی برای تبلیغ دین است

محمدرضا گلزار آهنگ جدید منتشر کرد

اولین دوره جشنواره علمی - مهارتی مراقبان و کارشناسان سلامت مدارس در مرحله استانی به میزبانی شهرستان رفسنجان برگزار شد

رکوردداری شهرهای استان کرمان در گرمای هوا؛ هشدار هواشناسی برای طوفان

ترسناک‌ترین ستاره لیگ قهرمانان آسیا

تشریح برنامه‌های تیم‌های ملی رده سنی پایه کاراته؛ معرفی اعضای کادر فنی

مدال برنز کشتی‌گیر ایرانی در مکزیک با پای شکسته

گلایه قایقران المپیکی و قهرمان آسیا از تقسیم بورسیه‌های المپیک

آهنگ «نفس» با صدای حجت اشرف زاده

تیز موزیک ویدئوی جدید رضا گلزار بنام «عوض شدی»

علیرضا قربانی در «آزادی» می‌خواند

سرمقاله کیهان/ سفر متوهّمانه با تله تشدید تنش!

سرمقاله جام جم/ فاصله‌گذاری آمریکا با اسرائیل

سرمقاله شرق/ پنهان‌کاران خلافکاران‌اند

فناوری بدون حکمت، بی‌هدف و بی‌روح است

کشف سرنخ‌هایی از بقا در میکروب‌های سرسخت اتاق‌های تمیز ناسا

راه شهدا اقامه بندگی و برپایی نماز اول وقت است

افتتاح 4 پروژه ملی با حضور رئیس‌جمهور در استان کرمانشاه

برنامه‌های کلی اولین سالگرد شهدای خدمت در استان کرمان اعلام شد

یک آزمایش، راز آلزایمر را فاش کرد

مرمت باغ ایلخانی شیراز الگوی فاخر کشوری است

ادبیات پایداری نماد عزت، کرامت و بصیرت ایرانیان است

افزایش حیوان‌گزیدگی در کرمان؛ بیش از 20 هزار مورد در سال

معاون وزیر راه و شهرسازی: احیای باغ ایلخانی جایگاه قطب گردشگری شیراز را ارتقاء می‌بخشد

43 ملک بزرگ‌مقیاس برای سرمایه گذاری در تولید مسکن شناسایی شد