کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها مقالات

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - خراسان / «خداقوت به امام رضایی‌ها» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم حامدرحیم پور است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
میلاد امام رضا(ع) در مشهد، امسال تنها یک مناسبت تقویمی نبود، بلکه جلوه‌ای باشکوه از پیوند مردم با آیین‌های دینی در بستر اجتماع بود. جشن بزرگ «امام‌رضایی‌ها» که در روزهای منتهی به یازدهم ذی‌القعده برگزار شد، در نوع خود یادآور یک حقیقت مهم بود: هر جا مردم محور جشن‌های مذهبی قرار گرفته‌اند، معنویت هم پررنگ‌تر و هم ماندگارتر جلوه کرده است.
از حضور پرشور خانواده‌ها در سطح شهر گرفته تا راه‌اندازی موکب‌های خودجوش، نورافشانی در محلات و اجرای برنامه‌های متنوع و کودک‌محور، همه و همه نشان از رویدادی داشت که در بطن جامعه جاری شد، نه در لایه‌های رسمی و اداری. نکته قابل توجه، «خانواده‌محور» بودن این جشن بود؛ جایی که نسل‌ها در کنار هم، شادی و نشاط مذهبی را تجربه کردند. این تجربه، خود مؤید نوعی بازسازی سرمایه اجتماعی حول محور دین، آیین ها و شعار مذهبی و فرهنگ رضوی است.
در روزگاری که جامعه از تضعیف برخی پیوندهای اجتماعی رنج می‌برد، چنین مناسبت‌هایی می‌تواند نقش جبران‌کننده ایفا کند. به‌ویژه آن‌که حضور بی‌واسطه مردم، بستری را برای تقویت هویت دینی، تعلق فرهنگی و همبستگی اجتماعی فراهم می‌آورد.
نقش‌آفرینی نهادهایی همچون آستان قدس رضوی در تسهیل این مشارکت مردمی نیز درخور توجه است؛ مدلی که در آن دینداری، از حالت انفعالی به کنشگری اجتماعی تبدیل می‌شود. جشن امسال، نه یک رخداد گذرا، بلکه الگویی برای احیای دینداری فعال، با محوریت مردم و در بستر زندگی روزمره بود. الگویی که باید آن را جدی گرفت و توسعه داد.
بازار
البته که تجربه این رویداد بزرگ با تاکید برگزارکنندگان و دست اندرکاران آن در «مردمی بودن» و نقش و حضور پر رنگ خانواده ها و تشکل ها در باشکوه تر شدن آن نشان می دهد، این رویکرد به شیوه ای هوشمندانه و راهبردی مورد توجه قرار گرفته و به آن اهتمام ورزیده شده است. نه تنها این رویداد، بلکه در طول تاریخ مناسک، شعائر و آیین‌های اسلامی، هرگاه «مردم» به امری دغدغه ورزیدند و پای کارش بودند، آن رویداد، ماندگار، اثرگذار و باشکوه می ماند. چنان‌که قدمت، شکوه و عظمت روز افزون عرض ارادت شیعیان به حضرت سیدالشهدا(ع) در قالب سوگواری ها و آیین های گوناگون عزاداری بی شک، ریشه در حضور مردم و مردمی بودن آن دارد.
با این توصیف، اگر «جشن بزرگ خانوادگی امام رضایی ها» بخواهد مسیری همچون مراسم اربعین و ده ها رویداد مردمی موفق دیگر را طی طریق و تجربه کند، باید بیش از امروز مردم را پای کار آن آورد که همین خود رمز ماندگاری و دوام و بقای آن خواهد بود.
حال که مجال خدا قوت به خادمان امام رضایی دهه مبارک کرامت است، به طور مشخص از خادمان امام هشتم(ع) در باشکوه تر شدن ایام دهه کرامت در مجموعه آستان مقدس حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، قدرشناسی وسپاسگزاری می کنم . بی شک، اجر و منزلت خدمات آنان به زائران و فرهنگ زیارت، نزد حضرت پروردگار و آقای مهربان و با کرامت ایران، امام رضا(ع) محفوظ است 
تدابیر حرم مطهر با برنامه های متنوع فرهنگی به ویژه با رویکرد معرفت افزایی، فضا آرایی، تسهیل زیارت برای اقشار مختلف از جمله زیارت اولی ها و احسان پذیران، تکریم معلمان و کارگران در این ایام و... همه از شمار برنامه‌ریزی های مدبرانه ای است که از یک عتبه تراز، انتظار می رود و حرم مطهر رضوی در اجرای آن موفق بوده است. 
سوی دیگر این برنامه ریزی ها آن جاست که یاد و نام بلند حضرت رضا(ع) به واسطه طرح هایی هم چون «زیر سایه خورشید» وفعالیت های رسانه ای داخلی و بین المللی در جغرافیایی فراتر از کالبد حرم مطهر و آن سوتر از مشهد الرضا(ع) و حتی در کشورهای دیگر طنین انداز می شود. در این ایام، ویدئوها و تصاویر فراوانی از عرض ارادت و دلتنگی ارادتمندان به امام مهربانی ها در جای جای ایران و برخی دیگر از کشورها را دیدیم که این خود، از مهم ترین مصادیق توسعه زیارت و «احیای امر اهل بیت(ع)» است. امید که این تدابیر و اقدامات به مدد توجه روزافزون حضرت رضا(ع) به تمامی در راستای زیارت متعالی و امتداد آن باشد و مقبول امام مهربانی‌ها. 

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/722863/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انهدام باند قاچاق سوخت سازمان یافته درکرمان

پایان گروگان‌گیری در رودبار جنوب با تلاش نیروهای امنیتی و اطلاعاتی

تقابل در رینگ سایپا

چرا ترامپ هم نمی‌تواند نام خلیج فارس را تغییر دهد؟

ترانه «دل» با صدای علیرضا طلیسچی

این قطعه بیکلام با ساز ویولن را از دست ندهید

بسته دیپلماتیک هوشمند ایران

توقیف کارزارهای اعتراض به پیامک حجاب

بازی انتحاری «شی»

ماجرای پیشنهاد متفاوت آمریکا به حماس

اندیشکده کارنگی: عقب‌نشینی آمریکا از نظم بین‌المللی، با اهداف ایران هم‌راستاست

بازخوانی سیاست‌ مسکو در هشتادمین سالگرد پیروزی شوروی

«نهج‌الولایه»؛ روایت اندیشه امامین انقلاب به زبان عربی

هشدار ایلان ماسک: خورشید، زندگی در زمین را نابود خواهد کرد

توفان شدید کرمان را درنوردید | آسیب به تاسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان

تکمیل 150 هزار متر پیاده‌روسازی، نماد هم‌افزایی و آغاز مسیر تحول شهری است

اجرای ارکسترال آهنگ «کویر» توسط محمد معتمدی

آهنگ «ممنونم» را از سامان جلیلی بشنوید

شنونده «شک می کنم» با صدای رضا یزدانی باشید

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

دانشمندان تمامی ماده گمشده جهان را پیدا کردند

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

طرح نظام باشگاه‌داری فوتبال در ایران هنوز تصویب نشده است

این شماره از روزنامه را هوش مصنوعی درآورده است /زنگ‌های خطر برای شغل روزنامه‌نگاری به صدا درآمد

تحلیلی بر تخریب نقاشی‌های عادل یزدی در دل بافت تاریخی شیراز

برنامه قطعی برق کرمان دوشنبه 22 اردیبهشت + لیست مناطق

آتش تشریفات زرند را تعطیل کرد

توفان شدید کرمان را درنوردید/ آسیب به تاسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

آتش‌سوزی گسترده یک رستوران در زرند مهار شد

توفان شدید کرمان را درنوردید؛ آسیب به تأسیسات برق، خاموشی مضاعف و شکستن درختان

طرح مهارت‌آموزی و ارتقای اشتغال‌پذیری جوانان در کرمان اجرا می‌شود

دنیامالی: در جشن قهرمانی تراکتور شرکت نمی‌کنم

اعلام لیست 14 نفره تیم ملی وزنه‌برداری ایران

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

چهارمین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی آسیا

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

نماهنگ حماسی و پرشور «منو بشناس» از 40 خواننده پاپ

موزیک ویدئوی تماشایی «به رسم یادگار» با صدای محسن چاوشی

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا