کرمان رصد

آخرين مطالب

شتاب در نوسازی منطقه 10 با حمایت از سرمایه‌گذاران و صدور سریع پروانه‌ها اجتماعي

شتاب در نوسازی منطقه 10 با حمایت از سرمایه‌گذاران و صدور سریع پروانه‌ها
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - - به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، شامگاه روز گذشته، سه‌شنبه، 9 اردیبهشت‌ماه، همایش «تخصصی بافت فرسوده، بستر تولید بازآفرینی شهری با نگاه سرمایه‌گذاری» با حضور مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی شورا، حمیدرضا صارمی، معاون شهرسازی و معماری، مهدی اخ‌الصنایع، شهردار منطقه 10، معاونان و مدیران شهری منطقه به همراه جمعی از سرمایه‌گذاران در ساختمان شهید غنی‌پور برگزار شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نگاه ما این است که باید از سرمایه شما حمایت کنیم
در این مراسم، نخست اخ‌الصنایع ضمن خیرمقدم به حاضران، طی مقدمه‌ای بیان کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) که امسال را سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» دانسته‌اند، شاید بتوان گفت، یکی از بهترین اهداف برای سرمایه‌گذاری، شهرداری تهران است.
وی افزود: در دوره ششم مدیریت شهری منطقه 10 که حدود 3 سال از آن می‌گذرد، فاصله‌ای که پیش از این بین سرمایه‌گذاران و مجموعه مدیریت شهری حاصل شده بود، به یاری همکارانم در معاونت شهرسازی و معماری از بین رفت و ما دوباره توانستیم شرایطی را فراهم کنیم که میزبان سرمایه‌گذاران عزیز باشیم.
شهردار منطقه 10 یادآور شد: به مدد حضور دوباره سرمایه‌گذاران در منطقه 10 اتفاقات خوبی رخ داد که یکی از این اتفاقات، صادرشدن حدود 1588 پروانه شهرسازی بود و به این ترتیب، این منطقه توانست در سال 1402، رکورد بیش از 10 ساله خود را در این حوزه بشکند؛ یعنی در مجموع می‌توانیم بگوییم حدود 7 هزار واحد مسکونی در منطقه نوسازی شده است.
وی با اعلام این مطلب که هم‌اکنون مدت زمان صدور پروانه در این منطقه به کمتر از یک ماه (29 روز) کاهش یافته، افزود: این در حالی است که در برخی مناطق، این زمان تا یک سال هم طول می‌کشد.
شهردار منطقه 10 با قدردانی از حضور سرمایه‌گذاران در منطقه که سبب نوسازی، ایجاد اشتغال و رونق ساخت‌وساز می‌شود، ادامه داد: نگاه ما این است که باید از سرمایه شما حمایت کنیم. در نظر داشته باشید که بودجه مصوب منطقه، نسبت به سال گذشته، 4 برابر افزایش پیدا کرده؛ همچنین خلاف سال‌های گذشته که هزینه‌های منطقه 10 از درآمد آن بیشتر بوده، امسال درآمد منطقه، افزایش داشته است؛ همه اینها به این معنی است که اگر منطقه 10، چهار برابر مناطق دیگر تراکم دارد، موظفیم، چهار برابر مناطق دیگر، زیرساخت‌های شهری آن را افزایش دهیم؛ ازاین‌رو همه‌جانبه فرصت سرمایه‌گذاری ویژه در این منطقه فراهم است.
وی با اشاره به بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها و پروژه‌های منطقه 10 بیان کرد: پروژه یادگار امام (ره) تا این لحظه، 400 میلیارد تومان بابت تملک 28 پلاک معارض از منطقه 10 هزینه برده و تا پایان سال هم 1500 میلیارد تومان هزینه‌کرد در شاخه شرقی خواهیم داشت. دو پارکینگ در حال ساخت که 800 ظرفیت پارک به منطقه اضافه خواهد کرد. طی توافقی با مجموعه ستاد اجرایی، هزار پارکینگ به این مقدار اضافه خواهد شد و ساخت هزار پارکینگ دیگر را نیز در سطح منطقه به بخش خصوصی مجوز خواهیم داد.
اخ‌الصنایع دیگر فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه را افزایش سرانه فضای سبز با احداث بوستان، احداث درمانگاه و... برشمرد و تأکید کرد: در محور قزوین نیز هرکدام از سرمایه‌گذاران که با صاحبان املاک به توافق برسند، حتماً حمایت ویژه شهرداری منطقه را خواهند داشت.
پنج مشوق شورای اسلامی شهر تهران در نوسازی بافت فرسوده
در ادامه صارمی در بخش اول سخنان خود به ضرورت توجه به عدالت فضایی در شهر تهران اشاره کرد و گفت: تغییرات سریع جمعیتی باعث شده، شهر تهران، شهر عدالت‌محوری در عرصه‌های مختلف نباشد و هم‌اکنون فاصله معناداری بین شمال و جنوب شهر از جنبه ارزش زمین ایجاد شده است. این مقدار فاصله را کمتر در دیگر شهر‌های دنیا می‌بینیم و باید تلاش کنیم به لحاظ عدالت فضایی، این میزان کاهش پیدا کند.
وی از مهم‌ترین عوامل کاهش این فاصله را افزایش سرانه‌های خدماتی برشمرد و افزود: خدا را شکر به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی، گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته شده که در این دوره مدیریت شهری، این امر سرعت پیدا کرده است. سال 1402، آمار صدور پروانه ساختمان شهرداری تهران در محدوده بافت فرسوده که حدود 4 هزار و 500 هکتار است، شش برابر متوسط صدور پروانه شهر تهران بود؛ این نتیجه، دستاورد مبارکی است که به مدد مشوق‌های بافت فرسوده (بند 15 طرح تفضیلی و رایگان‌شدن صدور پروانه) به دست آمد؛ البته این فرایند به همین صورت در سال 1403 ادامه یافت و امسال نیز با افزایش نتایج روبه‌رو خواهد شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه طبق آمار در سال آینده، سرمایه‌گذاری در بخش مسکن نسبت به موارد دیگر سودآورتر خواهد بود، ادامه داد: امروز در مناطق جنوب میدان انقلاب، آپارتمان ساخته‌شده تقریباً در مدار متری 70 تا 80 میلیون معامله می‌شود و طبق آخرین گزارش سامانه بانک مرکزی که مربوط به مرداد سال گذشته می‌شود، متوسط قیمت ملک در تهران، متری 89 میلیون تومان بیان شده و در آخرین گزارشی که قرار است بهمن‌ماه در سایت بارگزاری شود، این قیمت به 108 میلیون تومان رسیده که تا 115 میلیون تومان هم ممکن است برسد.
وی با اشاره به مشوق‌های شورای شهر تهران در ساخت‌وساز و نوسازی بافت فرسوده ادامه داد: پنج مشوق در این زمینه در نظر گرفته شده که شامل موارد زیر است.
1. تخفیف 20 درصدیِ ویژه سازندگان برای کسانی که در ماه‌های ابتدایی سال (اردیبهشت، خرداد، تیر)، پروانه ساخت دریافت کنند، با 10 درصد افزایش به 30 درصد خواهد رسید. 
2. در تجمیع پلاک هم اگر دو، سه یا چهار پلاک تجمیع شود تا صددرصد تخفیف شامل حال سرمایه‌گذار می‌شود؛ چراکه سیاست‌گزاری ما این است که بیشتر به سمت تجمیع پلاک حرکت کنیم. 
3. برای کسانی که 10 پلاک را تجمیع کنند، مشوق‌هایی نظیر استفاده از ظرفیت‌های قانونی شورا خواهند داشت؛ به‌ویژه ظرفیتی که قانون‌گذار در ماده 52 قانون برنامه هفتم گذاشته که همه امتیازات و احکامی که در قانون جهش مسکن و همه قوانین قبل از آن برای بافت فرسوده گذاشته شده، به صورت یکجا به بافت فرسوده و ناکارآمد تعلق گیرد؛ حتی حوزه‌های بلافصل و مجاور آن.
4. شورای شهر در سال گذشته در بحث معماری سبز، مصوبه‌ای داده که کسانی که بتوانند در این جهت حرکت کنند، هم ساختمان‌هایشان را با سه برند «زرین، سیمین و سبزین» برندینگ می‌شوند و هم 30 درصد تخفیف نقدی و 30 درصد تخفیف غیربافت به آنها تعلق می‌گیرد؛ از مؤلفه‌های معماری سبز، بازچرخانی آب و استفاده از انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر است.
5. آخرین مشوق، تقسیط هزینه پروانه ساخت است؛ به این نحو که افراد می‌توانند از ابتدا بدون دیرکرد، 24 ماهه هزینه را تقسیط کنند.
صارمی در پایان یادآور شد: خبر خوب آخر از سوی سازمان نظام مهندسی برای سازندگان این است که پس از این، مهندسان ناظر می‌توانند انتخابی شوند.
بیشترین صدور پروانه در شهر تهران، مربوط به بافت فرسوده است
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در بخش اول سخنان خود از ایجاد تحول در نوسازی بافت فرسوده در دوره ششم مدیریت شهری سخن گفت و یادآور شد: ما نخست برآورد کردیم که میزان درآمد شهرداری از نوسازی بافت فرسوده چقدر است؛ سپس گفتیم فرض را بر این بگیریم که شهرداری از این درآمد صرف نظر کند و این رقم را به مردم ببخشد تا بافت‌های فرسوده نوسازی شود؛ این در حالی است که مطابق متن قانونی اساسی، شهرداری نمی‌تواند در محل عوارض، تخفیف دهد و ما برای آنکه مشکل قانونی پیش نیاید، مبلغ عوارض را صفر یا یک ریال در نظر گرفتیم که همان تخفیف صددرصدی به شمار می‌رود.
وی افزود: به همین ترتیب مصوب شد از نوسازی بافت فرسوده عوارضی گرفته نشود و حدود سه سال بعد هم مجلس شورای اسلامی قانونی را مصوب کرد که بر اساس آن، عوارض دریافتی از نوسازی بافت‌های فرسوده در کل کشور به میزان 50 درصد کاهش یابد و 50 درصد بقیه را هم دولت پرداخت کند.
چمران با بیان اینکه امروز بیشترین صدور پروانه در شهر تهران، مربوط به بافت فرسوده است، ادامه داد: منطقه 15 در این مورد، پیشروست و من فکر می‌کنم منطقه 10 برای رقابت جدی با منطقه 15 در این زمینه آماده می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات اخذ پروانه در سال‌های قبل پرداخت و گفت: پیش از این، اقساط هزینه، همراه با دریافت بهره و هزینه دیرکرد بود؛ ضمن آنکه تصمیم نهایی به عهده شهردار منطقه بود و اخذ پروانه به تدبیر و سلیقه شهردار وابسته می‌شد. در دیداری که با حضرات علمای معظم اسلام در قم داشتیم، فرمودند این بهره‌ای که می‌گیرید، حرام است و ما هم گفتیم نمی‌خواهیم درآمد حرام داشته باشیم و سود اقساط را حذف کردیم؛ خوشبختانه تقسیط عوارض نه‌تنها درآمد ما را کاهش نداد، بلکه سبب افزایش آن هم شد؛ چراکه با استقبال خوبی از سوی مردم روبه‌رو شد و خداوند هم برکت داد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با یادآوری این مطلب که قوانین شهرسازی و معماری ما بر اساس مبانی علمی شکل گرفته، بیان کرد: تدبیری که برای نوسازی محور خیابان قزوین در نظر گرفته شده، بر اساس برداشت‌های علمی بوده؛ یعنی به این نتیجه رسیده‌اند که چه راهکاری برای آبادی منطقه همراه با توجه به بار جمعیتی و تأسیسات زیربنایی شهر داشته باشند تا اتفاقی نظیر منطقه 22 شکل نگیرد که فقط آپارتمان ساخته شده و مدرسه، مسجد و درمانگاه و... ساخته نشده است.
وی با بیان اینکه به بازسازی‌های صورت‌گرفته افتخار می‌کنیم، خطاب به سرمایه‌گذاران پیشنهاد داد: به جای آنکه با مالکان شری
ک شوید، بهتر آن است که به ساخت یک بلوک با شراکت مالکان یا دیگر سرمایه‌گذاران مبادرت ورزید که در آن پارکینگ، گشایش معابر، عریض‌کردن کوچه‌ها، ساخت تأسیسات شهری و... دیده شده باشد.
نگاه به سرمایه‌گذاری به عنوان رسالت اجتماعی
در پایان همایش عباسی طی سخنانی ضمن تبریک روز شورا‌ها تأکید کرد: صنعت ساختمان، صنعت مهمی است. اشتغال، رونق شهرسازی، ایمنی، تاب‌آوری شهر، اقتصاد خانواده و... به آن وابسته است. ما هرچه بتوانیم، مقاوم‌تر و محکم‌تر بسازیم، به همان اندازه به تولید ناخالص ملی کمک کرده‌ایم؛ چراکه نزدیک به 30 درصد تولید ناخالص ملی در صنعت ساختمان هزینه می‌شود.
وی افزود: اگر میانگین عمر ساختمان را بتوانیم، یک سال افزایش دهیم، به همان اندازه این 30 درصد را ذخیره کرده‌ایم؛ به همان اندازه سرمایه‌ها و دارایی‌های خانواده را حفاظت می‌کنیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران ضمن قدردانی از نقش‌آفرینی سرمایه‌گذاران تأکید کرد: سرمایه‌گذاران باید بدانند که با فعالیت خود، اشتغال‌آفرینی می‌کنند، یک نیاز از نیاز‌های کشور را برآورده می‌سازند، از جان انسان‌ها حفاظت می‌کنند و در نهایت سرمایه‌های ملی را با مقاوم‌سازی، حفظ می‌کنند.
وی تأکید کرد: اگر اینطور به قضیه نگاه کنیم، سودآوری آخرین حلقه این فعالیت خواهد بود و اولین حلقه آن، موضوع رسالت اجتماعی و دغدغه فردی در نقش‌آفرینی اجتماعی است

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719771/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرسپولیس در فکر انتقام/ امضای حکم سقوط یک تیم در مازندران

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر مس رفسنجان

خبری مهم از راهرو پرسپولیس رسید

تمرین بهاری پرسپولیس پیش از پرواز به رفسنجان

عکس | سلفی محمدرضا گلزار با ستاره المپیکی ایران

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ترانه «بگو به باران» را از چارتار بشنوید

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

رودریگو در اندیشه جدایی از رئال مادرید، به دو دلیل / ادعای بزرگ مارکا

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

آپدیت مصدومیت ستاره تمام نشدنی والیبال ایران

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان + ساعت بازی

روستای شفیع‌آباد در آستانه ثبت جهانی؛ گام بلند برای توسعه گردشگری

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

موزیک ویدئوی «بدون قرار قبلی» با صدای محمد معتمدی

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم؛ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

پورموسوی: بازی با پرسپولیس روز بزرگی برای مس خواهد بود

برخی شیطنت کردند اما ما با خدا معامله کردیم!

تعریف محور‌های گردشگری مشترک کرمان و فارس

پورموسوی: فردا مصاف بزرگی برای ما و پرسپولیس خواهد بود/ 2 بار از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

تمرین علیه شایعات، تصویر علیه شنیده ها؛ بازداشتی در کار نبود!

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

تک نوازی زیبای سه تار در منظره طبیعی

اجرای احساسی و زیبا از سینا درخشنده و حمید هیراد

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

شیلا، ستون خانواده: داستان یک ستاره و مادری که رویای او را ساخت/ پسری که سگها را دریبل می‌زند، حالا در اندیشه فتح اروپاست!

اعلام ترکیب النصر: رونالدو در اندیشه اولین فینال آسیایی

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند