کرمان رصد

آخرين مطالب

آیا جنگی بزرگ در پیش است؟ مقالات

آیا جنگی بزرگ در پیش است؟
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«در پی وقوع یک حمله تروریستی مرگبار در کشمیر، تنش‌ها میان هند و پاکستان اوج گرفته‌اند و دو طرف با سرعتِ قابل توجهی دست به اقدامات خصمانه علیه یکدیگر می‌زنند.»
بازار
بی. جی. صدیق، نویسنده و روزنامه نگار بریتانیایی-پاکستانی- میدل ایست آی| پنجشنبه گذشته، می‌توانستیم حس بی قراریِ قابل توجهی را در میان اعضای دولت پاکستان مشاهده کنیم. در جریان جلسه کمیته امنیت ملی پاکستان به ریاست نخست وزیر این کشور، شهباز شریف، مقام‌های نظامی و دولتی همگی خسته، ژولیده و عصبانی به نظر می‌رسیدند. منبع ناراحتی آن‌ها هم هند بود. 
دو روز قبل از این، گزارش‌هایی با محوریت وقوع یک حادثه مرگبار تروریستی در منطقه کشمیر تحت کنترل هند منتشر شد. در این چهارچوب، گروهی از مردان مسلح به روی گردشگران آتش گشودند و موجب کشته شدن 26 نفر و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر شدند. 
آژانس‌های امنیتی هند بلافاصله این حمله را مرتبط با دولت پاکستان دانستند. ویدئو‌هایی که از این حادثه در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده نشان می‌دهد که گردشگران روی زمین دراز کشیده‌اند و درخواست کمک می‌کنند. به دلیل عدم دسترسی به جاده، برای خروج گردشگران و مجروحان از منطقه محلِ وقوع حادثه، هلی‌کوپتر اعزام شد. 
«عمر عبدالله»، وزیر ارشد کشمیر در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «این حمله بسیار بزرگتر و وحشتناک‌تر از آن چیزی بود که در سال‌های اخیر علیه غیرنظامیان شاهد بوده‌ایم». 
«نارندرا مودی» نخست وزیر هند نیز در شبکه‌های اجتماعی نوشته است: «افرادی که در پسِ این اقدام فجیع بوده‌اند مجازات خواهند شد... راه نجاتی برای آن‌ها نیست. دستورکار‌های شیطانی آن‌ها هیچگاه موفق نخواهد شد. اراده ما برای جنگ با تروریسم تزلزل‌ناپذیر است و روز به روز قوی‌تر هم می‌شود». 
یک گروه شبه نظامی با نام مقاومت کشمیر که احتمالا با گروه تروریستی موسوم به «لشگر طیبه» ارتباطاتی دارد مسئولیت حمله اخیر در کشمیر را برعهده گرفته است. یک عضو سابق پلیس کشمیر مدعی شده که حمله اخیر در پی تحریکات و اقدامات ارتش پاکستان رخ داده است. وی مدعی شده که نیرو‌های ویژه پاکستان در قالب تروریست‌ها ظاهر می‌شوند و دست به حملات این‌چنینی می‌زنند. 
تعلیق «پیمان ایندوس»
دولت هند با فاصله کمی پس از وقوع حادثه تروریستی اخیر در کشمیر، مجموعه‌ای از اقدامات تنبیهی را علیه پاکستان اجرایی کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به تعلیق پیمان آبی ایندوس، لغو صدور ویزا برای اتباع پاکستان و کاهش سطح روابط دیپلماتیک میان هند و پاکستان اشاره کرد. هند همچنین گذرگاه اصلی مرزی با پاکستان را مسدود کرده و به پاکستانی‌ها دستور داده تا خاک هند را ظرف 48 ساعت ترک کنند. 
پاکستان هرگونه دست داشتن در حمله تروریستی اخیر را رد کرده و اتهامات هند علیه خود را سیاسی توصیف کرده است. در سراسر پاکستان نگرانی‌های جدی در مورد تعلیق پیمان آبی ایندوس وجود دارد. این مساله سبب خواهد شد تا این کشور یک منبع اصلی آب مورد نیاز خود که کشاورزی‌اش به آن وابسته است را از دست بدهد. این توافق که در سال 1960 با میانجی‌گری بانک جهانی منعقد شد، در بحبوحه جنگ‌های تمام عیار میان هند و پاکستان و تنش‌های دیپلماتیک میان دو کشور پایدار بوده است. تعلیق این معاهده بی‌سابقه است و یک نقطه عطف بزرگ را در قالب روابط هند و پاکستان به عنوان دو قدرت اتمی جهان به ذهن متبادر می‌کند. 
هرگونه مداخله هند در تجدید نظر در پیمان آبی ایندوس می‌تواند تبعات گسترده‌ای را برای پاکستان به همراه داشته باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به کاهش تولید محصولات کشاورزی و همچنین افزیش هزینه‌ها در حوزه کشاورزی اشاره کرد. برخی حتی معتقدند که تعلیق قرارداد مذکور می‌تواند به معنای تحریک آغاز یک جنگ جدید باشد. جنگی که نه هند و نه پاکستان قادر نخواهند بود پیروز آن باشند. 
پاکستان نیز پس از اقدامات هند علیه خود، تحرکاتی را علیه این کشور در قالب‌هایی نظیر تعلیق صدور ویزا و مناسبات تجاری، اخراج دیپلمات‌ها و بستن حریم هوایی این کشور به روی پرواز‌های هندی را در دستورکار قرار داده است. «عطا منعم شهید»، یک دیپلمات سابق می‌گوید که «این نخستین بار نیست که دولت هند، پاکستان را مقصر برخی اقدامات تروریستی در خاک خود معرفی می‌کند. اقداماتی که تماما ریشه داخلی دارند. پاکستان همواره این حرکات تروریستی را محکوم کرده است. ما خود هم قربانی این تحرکات بوده‌ایم.» 
جامعه چندتکه
جامعه هند تحت رهبری نارندرا مودی در طی دهه گذشته تا حدی یکپارچگی خود را از دست داده است. نارندرا مودی قویا به دنبال ترویج توسعه ایدئولوژی هندوئیسم است. فعالان راست افراطی هند، اقداماتی را علیه دیگر اقلیت‌ها نظیر مسلمانان انجام می‌دهند و همین مساله سبب شده تا جامعه هند به نوعی چند‌تکه شود. 
نقض حقوق بشرِ گروه‌های مختف در هند نظیر مسلمانان به یک اتفاق پُرتکرار در این کشور تبدیل شده است. سال 2019، نارندرا مودی وضعیت نیمه خودمختار کشمیر را ابطال کرد و منطقه مذکور را تحت کنترل کامل دولتی درآورد. در این راستا، رهبران کشمیر و فعالان استقلال طلب زندانی شدند و حکومت نظامی بر این منطقه تحمیل شد. 
نارندرا مودی در طی سال‌های گذشته بار‌ها پاکستان را متهم به تحریک تروریسم علیه هند در کشمیر کرده است. تحلیلگران پاکستانی می‌گویند که نخست وزیر هند توانسته با موفقیت احساسات ضدپاکستانی را تا حدی در کشورش جا بیندازد. در سال 2019، هند به یک حمله مرگبار به نیرو‌های امنیتی خود در کشمیر با انجام حملات هوایی به بخش‌هایی از پاکستان پاسخ داد. در آن زمان احتمال وقوع یک جنگ تمام عیار وجود داشت که به دلیل میانجی‌گری اعراب و آمریکا به وقوع نپیوست. چند سال قبل‌تر، حمله‌ای علیه یک پایگاه نظامی هند در کشمیر رخ داد که سیلی از خصومت‌ها را میان دو کشور تحریک کرد. 
پس از حمله اخیر به گردشگران، «احمد سعید منهاس»، یک ژنرال بازنشسته ارتش پاکستان گفته که «هند، پاکستان را بدون هرگونه دلیلی متهم می‌کند». 
این حمله در شرایطی رخ داد که هند سرگرم میزبانی از «جی. دی. ونس» معاون رئیس جمهور آمریکا بود. این سفر با هدف ارتقا روابط نظامی میان دو کشور صورت گرفت و در قالب آن آمریکا سعی داشته تا هند را به یک متحد راهبردی برای خود در رقابت با چین تبدیل کند. از نظر تاریخی، واشینگتن از نقشی محوری در مهار دشمنی‌ها میان هند و پاکستان برخوردار بوده است. با این حال این مرتبه، این‌طور به نظر می‌رسد که هند از حمایت کامل رهبری آمریکا در تنش‌آفرینی علیه پاکستان برخوردار است. در این بحبوحه، بایستی عقلانیت حاکم باشد. هر دو کشور جمعیت فقیرِ قابل توجهی دارند. افرادی که در برابر هرگونه حمله نظامی به شدت آسیب‌پذیر هستند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719730/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

موزیک ویدئوی «بدون قرار قبلی» با صدای محمد معتمدی

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم؛ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

پورموسوی: بازی با پرسپولیس روز بزرگی برای مس خواهد بود

برخی شیطنت کردند اما ما با خدا معامله کردیم!

تعریف محور‌های گردشگری مشترک کرمان و فارس

پورموسوی: فردا مصاف بزرگی برای ما و پرسپولیس خواهد بود/ 2 بار از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

تمرین علیه شایعات، تصویر علیه شنیده ها؛ بازداشتی در کار نبود!

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

تک نوازی زیبای سه تار در منظره طبیعی

اجرای احساسی و زیبا از سینا درخشنده و حمید هیراد

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

شیلا، ستون خانواده: داستان یک ستاره و مادری که رویای او را ساخت/ پسری که سگها را دریبل می‌زند، حالا در اندیشه فتح اروپاست!

اعلام ترکیب النصر: رونالدو در اندیشه اولین فینال آسیایی

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند

از دستکاری ژنتیکی تا بیوتروریسم؛ هشدار حمله هکرها به دی‌ان‌ای انسان!

کمبود 300 هزار مترمربع فضای آموزشی در استان کرمان

بالا آمدن آب سد سیمره باعث قطع راه های ارتباطی روستاهای رودبار عرب شد

کاروان پرسپولیس وارد رفسنجان شد

پورموسوی: فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم/ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

ملاقات بی‌واسطه مقامات قضایی کرمان با 209 نفر از شهروندان کرمانی

افتتاحیه گردهمایی مشاورین ایثارگران استان‌های کشور در رفسنجان + تصاویر

پایان بوکس نوجوانان آسیا با کسب 7 مدال توسط ایران

رئیس فدراسیون چوگان: هدف ما صعودبه جام‌جهانی نیست!

تصنیف «یاد ایام» با صدای استاد محمدرضا شجریان

ترانه «دلتنگ توام» با صدای حجت اشرف زاده

اسرائیل در موقعیتی نیست که مذاکرات ایران و آمریکا را برهم بزند

نحوه تبدیل «بنجل» به «بمب نقل ‌وانتقالاتی» توسط دلالان

زیباکلام: تنها کسی که سعی کرد مانند فرد دوم نظام عمل کند احمدی‌نژاد بود

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

استیضاح راه؛ انفجار بندر «فرزانه صادق» را حذف می کند؟

پاسخگویی هوش مصنوعی به مشتریان رستوران‌ها

امشب مشتری به ماه سلام می‌کند / درخشش دو غول آسمانی

شهرداری گرگان و بنیاد شهید گلستان برای خدمت به ایثارگران هم‌عهد شدند

لیست قیمت محصولات کرمان خودرو اقساطی

پرواز پرسپولیس به رفسنجان با یک انگیزه خاص

استاندار کرمان : از راه اندازی کارگروه مشترک گردشگری با فارس استقبال می کنم

دو غایب کلیدی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان