کرمان رصد

آخرين مطالب

کشف یک ابر مولکولی عظیم در نزدیکی منظومه شمسی علمي

کشف یک ابر مولکولی عظیم در نزدیکی منظومه شمسی
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا /دانشمندان موفق به کشف و رصد یک «ابر مولکولی»(Molecular cloud) در نزدیکی منظومه شمسی شدند.
«ابرهای مولکولی» عمدتاً از هیدروژن مولکولی و سایر مولکول‌ها، همراه با غبار کیهانی تشکیل شده‌اند. این ابرهای متراکم که اغلب منطقه‌ای به فاصله صدها سال نوری را پوشش می‌دهند، زادگاه ستارگان و منظومه‌های سیاره‌ای هستند و دمای آنها معمولاً بین 10 تا 50 کلوین و چگالی‌ آنها بین صدها تا میلیون‌ها مولکول در سانتی‌متر مکعب است.
«ابرهای مولکولی» به طور قابل توجهی چگال‌تر از «محیط میان ستاره‌ای»(interstellar medium) در اطراف هستند. نیروی گرانش در نهایت باعث فروپاشی مناطق متراکم‌تر درون این ابرها می‌شود و «پیش‌ستاره‌هایی»(protostars) را تشکیل می‌دهد که به منظومه‌های ستاره‌ای جدید تبدیل می‌شوند.
به نقل از یوتی، دانشمندان با سرپرستی «بلیکسلی بورکهارت»(Blakesley Burkhart) از «دانشگاه راتگرز»(Rutgers University) در آمریکا، «ابر مولکولی Eos» را کشف کردند. این ابر مولکولی هیدروژنی عظیم در میان بزرگترین و نزدیکترین ساختارها به منظومه شمسی ما قرار دارد.
این کشف به دلیل شناسایی اولین «ابر مولکولی» با استفاده از انتشار نور فرابنفش دور به جای روش‌های سنتی برجسته شده است. نام «Eos» از نام الهه یونانی سپیده‌دم گرفته شده است و نشان‌دهنده یک پیشرفت قابل توجه در تکنیک‌های رصدی است. همچنین این کشف، رویکردهای جدیدی را برای مطالعه ساختارهای مولکولی در فضا آشکار می‌کند.
رویکرد جدید این تیم به آنها اجازه داد تا تابش فلورسانس این «ابر مولکولی» را که نتیجه درخشش مولکول‌های هیدروژن است، مستقیماً و بدون استفاده از روش‌های سنتی رصدی شناسایی کنند. با وجود نزدیک بودن آن به منظومه شمسی ما، «Eos» هیچ تهدیدی برای زمین ایجاد نمی‌کند.
این «ابر مولکولی» فرصتی ارزشمند برای محققان فراهم می‌کند تا خواص «محیط میان‌ستاره‌ای» را از نزدیک مطالعه کنند. این ابر گازی، ماده خام مهمی برای تشکیل ستاره‌های آینده است و به دلیل در دسترس بودن مشاهدات دقیق، بینش‌های منحصر به فردی در مورد این فرآیندها ارائه می‌دهد.
این «ابر مولکولی» هلالی‌شکل در فاصله حدود 300 سال نوری در لبه ناحیه «حباب محلی»(Local Bubble) قرار دارد و تقریباً 40 قمر را در آسمان با جرمی 3400 برابر خورشید ما پوشش می‌دهد. دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که این ابر در حدود 6 میلیون سال آینده تبخیر خواهد شد و با استفاده از طیف‌سنج فرابنفش دور بر روی ماهواره کره‌ای «STSAT-1» رصد شد.
این کشف ارزش استفاده از تکنیک‌های جدید رصدی را آشکار می‌کند، زیرا این ابر هیدروژن مولکولی به دلیل اینکه عمدتاً مولکول کربن مونوکسید را منتشر نمی‌کند و فاقد ویژگی‌های شیمیایی شناسایی شده است، پنهان مانده است.
به گفته «بلیکسلی بورکهارت»، محقق ارشد این مطالعه، اتم‌های هیدروژن در «Eos» از زمان «مه‌بانگ»(Big Bang) تا تشکیل این ابر در نزدیکی منظومه شمسی، حدود 13/6 میلیارد سال سفر کرده‌اند.
«تاویشا دارماواردنا»(Thavisha Dharmawardena) یکی از اعضای تیم، از مشاهده مستقیم هیدروژن مولکولی که قبلاً شناسایی آن دشوار تصور می‌شد، ابراز تعجب کرد.
قابل ذکر است که تیم «بورکهارت» برخی از دورترین هیدروژن‌های مولکولی را با استفاده از «تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) شناسایی کرده است. آنها نزدیکترین و دورترین مولکول‌های هیدروژن از خورشید ما را کشف کرده‌اند.
این یافته در مجله Nature Astronomy منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719365/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

شرکت های معدنی بزرگ باید درکرمان سرمایه گذاری کنند

سود حاصل از استخراج معادن باید در کرمان بماند

آهنگ جدید/ محسن یگانه «تقویم مچاله» را منتشر کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

آهنگ جدید/ قطعه «زندان بان» با صدای محسن چاوشی منتشر شد

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

کاوشگر خورشیدی هند چگونه تاریخ‌ساز شد؟

مس رفسنجان – پرسپولیس؛ یک‌طرف به فکر بقا، یک‌طرف به فکر آبروداری | پیش بازی

مس رفسنجان - پرسپولیس؛ یک‌طرف به فکر بقا، یک‌طرف به فکر آبروداری | پیش بازی

پرسپولیس – مس؛ مصاف ناامید و امیدوار

سلفی رضا گلزار با ستاره سنگ‌نوردی ایران + عکس

استان کرمان 300 هزار متر مکعب کمبود سرانه فضای آموزشی دارد

پرسپولیس در فکر انتقام/ امضای حکم سقوط یک تیم در مازندران

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر مس رفسنجان

خبری مهم از راهرو پرسپولیس رسید

تمرین بهاری پرسپولیس پیش از پرواز به رفسنجان

عکس | سلفی محمدرضا گلزار با ستاره المپیکی ایران

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ترانه «بگو به باران» را از چارتار بشنوید

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

رودریگو در اندیشه جدایی از رئال مادرید، به دو دلیل / ادعای بزرگ مارکا

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

آپدیت مصدومیت ستاره تمام نشدنی والیبال ایران

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان + ساعت بازی

روستای شفیع‌آباد در آستانه ثبت جهانی؛ گام بلند برای توسعه گردشگری

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

موزیک ویدئوی «بدون قرار قبلی» با صدای محمد معتمدی

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم؛ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

پورموسوی: بازی با پرسپولیس روز بزرگی برای مس خواهد بود

برخی شیطنت کردند اما ما با خدا معامله کردیم!

تعریف محور‌های گردشگری مشترک کرمان و فارس

پورموسوی: فردا مصاف بزرگی برای ما و پرسپولیس خواهد بود/ 2 بار از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

تمرین علیه شایعات، تصویر علیه شنیده ها؛ بازداشتی در کار نبود!