کرمان رصد

آخرين مطالب

سرمقاله همشهری/ شوراها؛ تبلور مشارکت مردم مقالات

سرمقاله همشهری/ شوراها؛ تبلور مشارکت مردم
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - همشهری / «شوراها؛ تبلور مشارکت مردم» عنوان یادداشت روز در روزنامه همشهری به قلم مهدی چمران است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
شوراهای اسلامی شهر و روستا که با دستور رهبرکبیرانقلاب حضرت امام‌خمینی(ره) در 9اردیبهشت سال1378 تأسیس شدند، تجلی اراده مردم در اداره شهرها و روستاها هستند. از زمان شروع کار شوراها تاکنون شهرها و روستاهای ما به‌ویژه شهرهای بزرگ، دچار تحولی بزرگ و پیشرفتی شایان توجه شده‌اند که بی‌سابقه بوده است؛ البته به‌دلیل نوپابودن نهاد شوراها و تأخیر در تشریح وظایف آن نسبت به سایر نهادها، چالش‌ها و مشکلاتی نیز درخصوص این نهاد وجود دارد. مهم‌ترین آفتی که به شوراها آسیب می‌رساند و به جای حرکت سازنده در شهرها به رکود می‌انجامد، کمرنگ‌شدن انگیزه خدمت شوراییان است. آفت سیاست‌زدگی و ریاکاری و تبلیغاتی کارکردن نیز ضربه‌های سختی هم به مردم شهرها و هم به اصل شوراهای خدمتگزار و جایگاه آنان می‌زند؛ بنابراین انتظار می‌رود و شایسته ملت انقلابی است که همان راه حضرت امام و راه رهنمودهای مقام‌معظم‌رهبری درخصوص عمل و کار برای خدا و برای مردم سرلوحه برنامه‌های شوراها باشد.
از سویی مشارکت اجتماعی مهم‌ترین عامل استواری شوراهاست. نهاد شوراها بزرگ‌ترین نقطه پیوند مردم و مسئولان در تصمیم‌گیری و اداره امور جاری کشور است. بزرگ‌ترین منبع بالفعل‌ماندن و استواری این نهاد که برای حیات و بالندگی‌اش از آن‌ تغذیه می‌کند «مشارکت اجتماعی» است؛ منبعی که اگر روزی سایه رخوت به خود بگیرد و از میدان مسئولیت‌پذیری و تعهد دامان برچیند، این نهاد را از هدف غایی و فطری خویش دور می‌سازد و تصمیم‌گیران این نهاد باید تنها با تکیه بر ظرفیت محدود خویش در مسیر اعتلا گام بردارند؛ آنگاه اداره امور از منبع قدرتمند نیروی مدنی و اجتماعی شهروندان محروم و خرد جمعی که نیروی محرکه نظام‌های جمهوری است، در سایه حرکت‌های فردی و فرداندیشی‌ها محصور می‌شود.
مردم باید باور کنند که «شورا» خانه و دستاورد خود آنان است و متعهد شوند که بر آن نظارت داشته باشند، آن‌ را از کجروی برحذر دارند و با به‌میدان‌آوردن توان بزرگ و بی‌انتهای خود یاری‌رسانش باشند.
واقعیت این است که دولت نمی‌تواند در همه امور وارد شود؛ بنابراین شوراها درعین‌حال باید حلقه واسط بین دولت و ملت و مطالبه‌گر حقوق ملت باشند. هرجا مردم وارد شده‌اند، در دفاع‌مقدس، در انتخابات و در پیشامدهای مهم، مددکار دولت بوده‌اند و در مدیریت شهری هم می‌توان از نقش مردم به‌خوبی بهره گرفت.
بازار
گذشت قریب به دودهه‌ونیم از عمر شوراهای اسلامی شهر و روستا فرصت مغتنمی است تا با آسیب‌شناسی این نهاد و تقویت نقاط مثبت آن، به ارتقای جایگاه نهاد شوراها در ساختار اداری و سیاسی کشور کمک کرد و به‌ویژه برای پیاده‌سازی‌ مدیریت یکپارچه و هماهنگ شهری که هم‌اکنون از چالش‌های مهم حکمرانی شهری است همت گماشت و دولتمردان نیز باید بپذیرند که خود مردم و نمایندگان مردم به‌خوبی می‌توانند شهرها و روستاهای خود را که شناخت کافی نیز از آنها دارند، وفق قانون اداره کنند.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719354/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرسپولیس در فکر انتقام/ امضای حکم سقوط یک تیم در مازندران

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر مس رفسنجان

خبری مهم از راهرو پرسپولیس رسید

تمرین بهاری پرسپولیس پیش از پرواز به رفسنجان

عکس | سلفی محمدرضا گلزار با ستاره المپیکی ایران

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ترانه «بگو به باران» را از چارتار بشنوید

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

رودریگو در اندیشه جدایی از رئال مادرید، به دو دلیل / ادعای بزرگ مارکا

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

آپدیت مصدومیت ستاره تمام نشدنی والیبال ایران

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان + ساعت بازی

روستای شفیع‌آباد در آستانه ثبت جهانی؛ گام بلند برای توسعه گردشگری

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

موزیک ویدئوی «بدون قرار قبلی» با صدای محمد معتمدی

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم؛ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

پورموسوی: بازی با پرسپولیس روز بزرگی برای مس خواهد بود

برخی شیطنت کردند اما ما با خدا معامله کردیم!

تعریف محور‌های گردشگری مشترک کرمان و فارس

پورموسوی: فردا مصاف بزرگی برای ما و پرسپولیس خواهد بود/ 2 بار از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

تمرین علیه شایعات، تصویر علیه شنیده ها؛ بازداشتی در کار نبود!

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

تک نوازی زیبای سه تار در منظره طبیعی

اجرای احساسی و زیبا از سینا درخشنده و حمید هیراد

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

شیلا، ستون خانواده: داستان یک ستاره و مادری که رویای او را ساخت/ پسری که سگها را دریبل می‌زند، حالا در اندیشه فتح اروپاست!

اعلام ترکیب النصر: رونالدو در اندیشه اولین فینال آسیایی

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند