کرمان رصد

آخرين مطالب

چشم‌ها از ADHD خبر می‌دهند علمي

چشم‌ها از ADHD خبر می‌دهند
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / تشخیص دقیق اختلال کم‌توجهی-بیش‌فعالی(ADHD) برای شفاف‌سازی و حمایت مناسب برای افرادی که به آن نیاز دارند، بسیار مهم است، اما روش‌های تشخیص فعلی، زمان‌بر و ناسازگار هستند. یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که هوش مصنوعی می‌تواند در این امر نیز به ما کمک کند.
به نقل از اس‌ای، محققان در کره جنوبی مدل‌های یادگیری ماشینی را آموزش دادند تا ویژگی‌های موجود در عکس‌های پشت چشم را به تشخیص حرفه‌ای ADHD متصل کنند.
از بین چهار مدل یادگیری ماشینی که در این مطالعه مورد آزمایش قرار گرفتند، بهترین آنها امتیاز 96.9 درصدی را برای پیش‌بینی دقیق ADHD، تنها بر اساس تجزیه و تحلیل تصویر کسب کرد.
این تیم دریافت که تراکم عروق خونی بالاتر، شکل و پهنای رگ‌ها و تغییرات خاصی در قرص بینایی چشم نشانه‌های کلیدی این بیماری هستند.
برای چندین سال تصور می‌شد که تغییرات اتصال مغز مرتبط با ADHD می‌تواند در چشمان ما نیز ظاهر شود. اگر بدانیم به دنبال چه چیزی باید باشیم، این می‌تواند به معنای روشی سریعتر و قابل اعتمادتر برای تشخیص این اختلال باشد.
محققان به رهبری گروهی از کالج پزشکی دانشگاه یونسی(Yonsei) در مقاله منتشر شده خود می‌نویسند: تحلیل ما از عکس‌های فوندوس(fundus) از شبکیه، پتانسیل آن را به عنوان یک نشانگر زیستی غیرتهاجمی برای غربالگری ADHD و طبقه‌بندی نقص عملکرد اجرایی در حوزه توجه بصری نشان داد.
این رویکرد بر روی 323 کودک و نوجوانی که قبلاً مبتلا به ADHD تشخیص داده شده بودند و 323 کودک دیگر غیر مبتلا به ADHD آزمایش شد که بر اساس سن و جنس با گروه اول مطابقت داشت.
محققان دریافتند که این سامانه هوش مصنوعی در چندین معیار زمانی مربوط به پیش‌بینی ADHD، امتیاز بالایی کسب می‌کند. همچنین در تشخیص برخی از ویژگی‌های این اختلال، از جمله اختلال در توجه انتخابی بینایی، عملکرد خوبی داشت.
چندین تکنیک یادگیری ماشینی برای غربالگری ADHD به تازگی مورد بررسی قرار گرفته است. از تجزیه و تحلیل اسکن چشم گرفته تا تست‌های رفتاری، اما این یکی دارای چند مزیت مهم است. اگرچه دقیق‌ترین روش از نظر نمرات خام نیست، اما بسیار نزدیک است، همچنین اجرا و ارزیابی آن سریع است و افزایش مقیاس آن ساده است.
محققان می‌گویند: مدل‌های قبلی با دقت بالا معمولاً بر مجموعه متنوعی از متغیرها متکی بودند که هر کدام به طور فزاینده در تمایز موضوعات کمک می‌کردند. رویکرد جدید ما تجزیه و تحلیل را با تمرکز انحصاری بر روی عکس‌های شبکیه ساده می‌کند. این استراتژی داده تک‌منبعی، وضوح و کاربرد مدل‌های ما را افزایش می‌دهد.
محققان در مرحله بعد می‌خواهند این آزمایش‌ها را در گروه‌های بزرگ‌تری از مردم و محدوده‌های سنی وسیع‌تر انجام دهند.
آنها می‌گویند میانگین سنی شرکت کنندگان در این مطالعه 9.5 سال بود و می‌دانیم که ADHD در بزرگسالان می‌تواند کاملاً متفاوت ظاهر شود.
همچنین فضایی برای بهبود دامنه این سامانه وجود دارد. به عنوان مثال، افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم از بخش اصلی این مطالعه حذف شدند، اما آزمایش‌های بیشتر نشان داد که هوش مصنوعی در تشخیص اوتیسم از ADHD عالی عمل نمی‌کند.
برآوردهای اخیر حاکی از آن است که از هر 20 نفر یک نفر مبتلا به ADHD است که می‌تواند شامل مبارزه با توجه، تکانه‌ها و بیش‌فعالی باشد. افراد بسیاری هستند که تشخیص سریعتر و دقیق‌تر می‌تواند برای آنها تفاوت ایجاد کند.
محققان می‌گویند: غربالگری زودهنگام و مداخله به موقع می‌تواند عملکرد اجتماعی، خانوادگی و تحصیلی را در افراد مبتلا به ADHD بهبود بخشد.
این پژوهش در مجله npj Digital Medicine منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/719185/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

بزرگترین تلسکوپ جهان از خورشید عکس جدیدی گرفت

شرکت های معدنی بزرگ باید درکرمان سرمایه گذاری کنند

سود حاصل از استخراج معادن باید در کرمان بماند

آهنگ جدید/ محسن یگانه «تقویم مچاله» را منتشر کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

آهنگ جدید/ قطعه «زندان بان» با صدای محسن چاوشی منتشر شد

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

کاوشگر خورشیدی هند چگونه تاریخ‌ساز شد؟

مس رفسنجان – پرسپولیس؛ یک‌طرف به فکر بقا، یک‌طرف به فکر آبروداری | پیش بازی

مس رفسنجان - پرسپولیس؛ یک‌طرف به فکر بقا، یک‌طرف به فکر آبروداری | پیش بازی

پرسپولیس – مس؛ مصاف ناامید و امیدوار

سلفی رضا گلزار با ستاره سنگ‌نوردی ایران + عکس

استان کرمان 300 هزار متر مکعب کمبود سرانه فضای آموزشی دارد

پرسپولیس در فکر انتقام/ امضای حکم سقوط یک تیم در مازندران

ترکیب احتمالی پرسپولیس برابر مس رفسنجان

خبری مهم از راهرو پرسپولیس رسید

تمرین بهاری پرسپولیس پیش از پرواز به رفسنجان

عکس | سلفی محمدرضا گلزار با ستاره المپیکی ایران

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ترانه «بگو به باران» را از چارتار بشنوید

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

رودریگو در اندیشه جدایی از رئال مادرید، به دو دلیل / ادعای بزرگ مارکا

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

آپدیت مصدومیت ستاره تمام نشدنی والیبال ایران

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان + ساعت بازی

روستای شفیع‌آباد در آستانه ثبت جهانی؛ گام بلند برای توسعه گردشگری

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

موزیک ویدئوی «بدون قرار قبلی» با صدای محمد معتمدی

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم؛ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

پورموسوی: بازی با پرسپولیس روز بزرگی برای مس خواهد بود

برخی شیطنت کردند اما ما با خدا معامله کردیم!

تعریف محور‌های گردشگری مشترک کرمان و فارس

پورموسوی: فردا مصاف بزرگی برای ما و پرسپولیس خواهد بود/ 2 بار از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

تمرین علیه شایعات، تصویر علیه شنیده ها؛ بازداشتی در کار نبود!