کرمان رصد

آخرين مطالب

پرده‌برداری از نقش ژن‌های ارثی در ابتلا به سرطان و درمان آن علمي

پرده‌برداری از نقش ژن‌های ارثی در ابتلا به سرطان و درمان آن
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - ایسنا / یک مطالعه جدید و مهم نشان داده است که ژن‌هایی که ما در هنگام تولد به ارث می‌بریم، نقش بسیار بیشتری در ابتلا به سرطان نسبت به آنچه قبلاً تصور می‌شد، ایفا می‌کنند. آنها نه تنها بر نحوه تشکیل و فرگشت تومورها، بلکه بر نحوه پاسخ آنها به درمان نیز تأثیر می‌گذارند.
برخلاف اکثر تحقیقات سرطان که بر جهش‌های اکتسابی در طول زندگی تمرکز دارند، این پژوهش به مطالعه میلیون‌ها نوع ژن ارثی و تأثیر آنها بر فعالیت پروتئین‌ها در تومورها پرداخته است.
این یافته‌ها می‌تواند نحوه تشخیص و درمان سرطان را با در نظر گرفتن پیشینه ژنتیکی منحصر به فرد هر فرد، متحول کند و رویکردی جدید به سمت درمان شخصی‌سازی شده سرطان است.
به نقل از اس‌تی‌دی، یک مطالعه بین‌المللی جدید به سرپرستی محققان «دانشکده پزشکی آیکان»(Icahn) در «مونت سینای»(Mount Sinai) با همکاری شرکت «تجزیه و تحلیل تومور پروتئومیک بالینی(CPTAC) در مؤسسه ملی سرطان در آمریکا نشان داده است که ژن‌های ارثی ما در هنگام تولد موسوم به «گونه‌های ژنتیکی ژرم‌لاین» (germline genetic variants)، نقش بسیار مهمی در سرطان نسبت به یافته‌های پیشین ایفا می‌کنند.
این اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد چگونه میلیون‌ها تفاوت ژنتیکی ارثی می‌توانند بر فعالیت هزاران پروتئین در داخل تومورها تأثیر بگذارند.
محققان با بررسی داده‌هایی در بیش از 1000 بیمار با 10 نوع متفاوت از سرطان دریافتند که دی‌ان‌ای ارثی یک فرد می‌تواند نحوه پیشرفت و رفتار سرطان وی را تعیین کند.
تعریفی دیگر از درمان سرطان
این بینش‌ها می‌توانند درمان‌های سرطان را متحول کنند. امروزه اکثر درمان‌ها توسط جهش‌های ژنتیکی یافت شده در خود تومور توسعه پیدا می‌کنند.
این تحقیق نشان می‌دهد که در نظر گرفتن پیشینه ژنتیکی ارثی بیمار نیز می‌تواند نحوه تشخیص سرطان‌ها، نحوه ارزیابی خطر آنها و نحوه انتخاب درمان آنها را بهبود بخشد.
دکتر «زینب گوموش»(Zeynep Gümüş)، نویسنده‌ این مطالعه و دانشیار ژنتیک و علوم ژنومی در دانشکده پزشکی در «مونت سینای» می‌گوید: هر فرد از بدو تولد، ترکیبی منحصر به فرد از انواع ژنتیکی را با خود حمل می‌کند و این تفاوت‌های ارثی نحوه عملکرد سلول‌های ما را بی‌سروصدا در طول زندگی شکل می‌دهند.
وی افزود: یافته‌های ما نشان می‌دهد که کاربرد این گوناگونی ژن‌ها تنها در این زمینه نیست. آنها می‌توانند نقش فعالی را در نحوه تشکیل تومورها، نحوه فرگشت آنها و حتی نحوه پاسخ آنها به درمان ایفا کنند. این امر امکانات جدیدی را برای رویکردهای جدید در درمان سرطان بر اساس ساختار ژنتیکی ارثی بیمار فراهم می‌کند.
از جهش‌های سوماتیک تا انواع ژن‌های ارثی
تاکنون اغلب تحقیقات سرطان بر «جهش‌های سوماتیک»(Somatic Mutations) متمرکز بوده است، اما محققان می‌گویند که انواع ارثی «سلول‌های ژرم‌لاین» بسیار بیشتر از «جهش‌های سوماتیک» است و تأثیر آنها بر سرطان هنوز به خوبی درک نشده است.
«جهش سوماتیک» به تغییراتی در دی‌ان‌ای گفته می‌شود که پس از تولد در سلول‌های بدن اتفاق می‌افتد. این جهش‌ها می‌توانند به دلیل عوامل محیطی مانند تابش پرتو فرابنفش یا مواد شیمیایی سرطان‌زا رخ دهند.
محققان برای انجام این مطالعه از یک تکنیک پیشرفته به نام «پرسیژن پپتیدومیکس »(precision peptidomics) استفاده کردند که آنها را قادر ساخت تا بررسی کنند که چگونه جهش‌های ارثی خاص باعث تنظیم ساختار، پایداری و عملکرد پروتئین‌ها در سلول‌های سرطانی می‌شوند.
دکتر «گوموش» می‌گوید: مطالعه ما نشان داد که تغییرات ارثی دی‌ان‌ای می‌توانند بر نحوه تولید و تعریف ژن‌ها و اصلاح پروتئین‌ها در تومورها تأثیر بگذارند. این تغییرات، روند آنها را تغییر می‌دهد.
وی افزود: پزشکان با کمک این یافته‌ها می‌توانند از روش‌های گوناگونی در نحوه بروز، پیشرفت و پاسخ سرطان به درمان‌ها استفاده کنند.
محققان هشدار می‌دهند که یافته‌های این مطالعه بر اساس داده‌هایی از یک گروه عمدتاً اروپایی‌تبار است و تحقیقات بیشتری برای اطمینان از کاربرد این بینش‌ها در جمعیت‌های چند تباری مورد نیاز است.
پزشکی دقیق فرد
«میویژی اسای سلوان»(Myvizhi Esai Selvan)، نویسنده ارشد این مطالعه و مدرس ژنتیک و ژنومیک در دانشکده پزشکی در «مونت سینای»، می‌گوید: این یک گام بزرگ به سوی علم پزشکی دقیق است که کل ویژگی فرد را در نظر می‌گیرد. در فرگشت سرطان، ژنوم ارثی، مراحل پیشرفت بیماری را تعیین می‌کند. همچنین این ژن‌ها به تعیین اینکه کدام جهش‌ها مهم هستند یا یک تومور چقدر ممکن است تهاجمی شود یا سیستم ایمنی بدن به آن چگونه پاسخ خواهد داد، کمک می‌کند.
این تیم اکنون در حال تحقیق بر روی به‌کارگیری این بینش‌ها در دو حوزه است:
ایمنی‌درمانی سرطان
محققان با همکاری مراکز نظارت و بررسی ایمنی سرطان در مؤسسه ملی سرطان، به بررسی این موضوع پرداخته‌اند که چرا برخی از بیماران به خوبی به «ایمنی‌درمانی» (immunotherapy) پاسخ می‌دهند، در حالی که برای برخی دیگر این چنین نیست. در این حوزه‌ تفاوت‌های ژنتیکی ارثی می‌تواند عنصر کلیدی باشد.
پیش‌بینی خطر ابتلا به سرطان ریه
محققان از طریق برنامه اکتشافات سلامت میلیون‌ها نفر در «مونت سینای»، در حال توسعه مدل‌های محاسباتی برای پیش‌بینی خطر ابتلا به سرطان ریه بر اساس مشخصات ژنتیکی ارثی فرد هستند. این ابزارها می‌توانند به تشخیص زودهنگام سرعت ببخشند.
این مطالعه در مجله Cell منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/716170/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ «چشمای مست تو» با خوانندگی سینا شعبانخانی

صدا، دوربین، سیگار، حرکت!

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

واکنش تند مس رفسنجان به اتهام فساد: سالم ماندیم و نیاز به تهیه بلیت هواپیما برای رقیب نداشتیم/ فراموش نمی‌کنیم قلعه نویی صعود را به چه کسی تقدیم کرد!

سالم ماندیم و نیاز به تهیه بلیت هواپیما برای رقیب نداشتیم/ فراموش نمی‌کنیم قلعه نویی صعود را به چه کسی تقدیم کرد!

آغاز مذاکرات لورکوزن با گزینه اصلی جانشینی ژابی

سوالات و اعتراض تند سرمربی سپاهان از خود و بازیکنان!

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد

یزدانی: رقابت با یونس امامی باعث افتخار است

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

ویدئوی زیرخاکی از خوانندگی مسعود صادقلو

آواز دل انگیزی از «پرواز همای» در طبیعت زیبا

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

واکنش تند مس رفسنجان: قلعه نویی صعود به جام جهانی را به مالک نساجی تقدیم کرد؛ برای ماندن نیازی به خرید بلیط هواپیما نداریم!

افتتاح طرح های محرومیت زدایی در شهداد

گلزن هر هفته لیگ برتر را بشناسید!

عکس/ سلفی عجیب نگار جواهریان در پشت‌صحنه سریال وحشی

صعود یزدانی به نیمه‌نهایی تور جهانی تنیس با شکست روسیه

آلکاراس: دغدغه اصلی تنیسورها پیروزی و نتایج است

ضربه فنی محمدعلی عموزاد در برابر حریف روسی

تقدیم مدال‌های آسیایی قایقرانان به جانباختگان بندر رجایی

قهرمانی محمدمبین عظیمی در وزن 92Kg

قهرمانی امیرحسین زارع در وزن 125Kg

روایت استاد محمدرضا لطفی از رابطه ذهنی نزدیکش با استاد شجریان

سبک زندگی رضوی در جامعه جاری و ساری شود

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

بیانیه مس رفسنجان در پی اظهارات مالک باشگاه نساجی

تاکید امام جمعه کرمان بر شفافیت در برنامه خاموشی های برق در استان

برگزاری مراسم روز کرمان در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران / رونمایی از کتب جدید

واکنش باشگاه مس رفسنجان به اظهارات مالک نساجی: اتهامات را پیگیری می‌کنیم

قهرمانی نکونام در مسابقات آزاد تفنگ

پیروزی امیرمحمد یزدانی در وزن 74Kg

حضور جوکوویچ در ATP - 250 ژنو

تیتراژ ماندگار سریال «ولایت عشق» با صدای محمد اصفهانی

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

امیدی که از کابین خلبان داده شد؛ رضا حدادیان: پرونده مس رفسنجان باید تعیین تکلیف شود

امام جمعه کرمان خواستار توزیع عادلانه خاموشی‌ها و گلایه مندی مردم شد

اقدام پلیس راه کرمان موجب نجات جان 30 نفر شد

حمله مس به نساجی؛ تلاشتان هیچ نتیجه‌ای برای بازگشت به لیگ نخواهد داشت!

شهرستان های جنوبی کرمان به زودی میزبان وزیر آموزش و پرورش می شوند

اعلام زمان اعزام کاروان های استان کرمان به حج

بیانیه تند مس: برای کسی بلیت هواپیما نخریدیم تا بمانیم

بیانیه باشگاه مس خطاب به مالک نساجی

با اعلام فیفا، پنجره نقل و انتقالاتی پرسپولیس بسته است!