کرمان رصد

آخرين مطالب

جزئیات کامل واردات خودرو به کیش در مصاحبه با مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد کیش منطقه آزاد کیش

جزئیات کامل واردات خودرو به کیش در مصاحبه با مدیر گمرک سازمان منطقه آزاد کیش
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - پس از سپری شدن شش سال از ممنوعیت واردات خودرو به مناطق آزاد، واردات خودرو به مناطق آزاد با ابلاغ آیین نامه های دولت در سال 1403 برای همه افراد حقوقی و حقیقی میسر شد به طوری که تاثیرات آن در گذر زمان بر احیای کسب و کارهای مربوط به این صنعت در جزیره مشهود است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، با توجه به پرسش های متعددی در زمینه واردات خودرو به جزیره کیش، بر آن شدیم تا پر تکرارترین سوالات را از مهدی ذوقی مدیر توسعه تجارت و گمرک سازمان منطقه آزاد کیش پرسیده و به اطلاع عموم کیشوندان و بازرگانان برسانیم.
امکان واردات چه خودروهایی به منطقه وجود دارد؟
بطور کلی به استناد مصوبات هیات وزیران، خودروهای بنزینی صرفا باید نو با حجم موتور کمتر از 2500 سی سی و ارزش کمتر از 20 هزار یورو باشند و همچنین خودروهای هیبرید و برقی را می توان نو و کارکرده با حداکثر سن 5 سال و ارزش حداکثر 40 هزار یورو و حجم موتور کمتر از 2500 سی سی وارد نمود. در این راستا با دستور معاون محترم اقتصادی سازمان، فرآیندهای اجرایی در گمرک اصلاح شده و ترخیص خودرو در مقایسه با سایر مناطق آزاد بسیار سریع‌تر و آسان‌تر صورت می‌گیرد.
آیا افراد حقیقی نیز می توانند نسبت به واردات خودرو اقدام کنند؟
در خصوص واردات خودروهای برقی و هیبریدی نو و کارکرده، افراد حقیقی هم مجوز واردات خودرو دارند ولیکن ترتیبات آن با دستور معاون محترم اقتصادی سازمان برای منطقه آزاد کیش در حال تنظیم و بررسی نهایی بوده و به زودی اعلام خواهد شد. در خصوص اشخاص حقوقی و شرکت ها نیز با تاکید مدیرعامل محترم سازمان هیچ انحصار و محدودیتی برای واردات خودرو وجود نداشته و پس از هماهنگی با واحد بازرگانی و گمرک سازمان می توانند نسبت به واردات اقدام نمایند. لذا پرداخت هر مبلغی تحت عناوینی مثل ثبت آماری، اسقاط، خدمات پس از فروش و امثالهم صرفا منوط به ارائه رسید پرداخت به مصرف کننده داشته و اساسا سازمان هیچ مبلغی را تحت این عناوین وصول نمی نماید.
آیا خدمات پس از فروش برای خودروهای وارداتی، راه اندازی شده است؟
سازمان منطقه آزاد کیش طی فراخوانی از همه متقاضیان ارائه این خدمات دعوت بعمل آورده و هر مرکزی که بتواند استانداردهای مربوطه که مهمترین آن ISQI و 19117 است را احراز نماید، می‌تواند با اخذ مجوز از واحد بازرگانی شروع بکار نماید. لیست تمام متقاضیان به همراه شرایط احراز شده ایشان به واردکنندگان محترم رسما اعلام شده و در تابلوی اعلانات گمرک سازمان نیز اطلاع رسانی عمومی شده است و از سال 1404 نیز ترخیص خودروهای وارداتی بدون ارائه خدمات پس از فروش مقدور نخواهد بود.
اسقاط خودروهای فرسوده جزیره چگونه انجام می شود؟
به استناد ماده 9 مصوبه هیات وزیران، ترخیص و اسقاط و سایر ترتیبات واردات خودرو در مناطق آزاد صرفا در قالب مقررات مصوب منطقه است که توسط هیات مدیره سازمان با مشورت سایر سازمان‌ها و نهادهای ذی مدخل تصمیم گیری می شود. در حال حاضر به دلیل برخی مقررات گمرک جمهوری اسلامی ایران، خروج خودروهای فرسوده چه در قالب قطعات یدکی و چه در قالب ارکان قابل استفاده به سرزمین اصلی مجاز نمی باشد ولیکن جناب آقای دکتر کبیری مدیرعامل محترم سازمان به منظور اخذ مجوزات لازم در این خصوص با مقامات ذیربط در هیات دولت مکاتبه و مذاکراتی داشته‌اند. همچنین به منظور خروج خودروهای فرسوده به سایر کشورها نیز مقرر است با ورود خودروهای کافی برای نوسازی و اطمینان از عدم فشار مضاعف به مصرف کنندگان و ناوگان حمل و نقل عمومی که همواره مورد تاکید مدیران ارسد سازمان است، شیوه نامه ای با در نظر داشتن منافع عمومی تصویب و ملاک عمل خروج تدریجی خودروها با عنایت به قوانین قرار گیرد.
آیا خودروهای ورود موقت، قابل پلاک شدن به صورت دائم و قطعی هستند؟
همانطورکه قبلا بطور مکرر در رسانه‌ها به عرض عموم کیشوندان محترم رسیده است، خودروهای ورود موقت قطعا و به هیچ وجه پلاک دائم نخواهند شد. این خودروها صرفا برای مدت دو سال مجوز حضور در منطقه را دارند و برای رعایت این قانون، ضمن اینکه تعهدنامه‌ای به گمرک سازمان ارائه نموده‌اند، تضمینی به اندازه دو برابر ارزش خودروی وارد شده به امور مالی سازمان تحویل گردیده تا خروج خودرو از منطقه تضمین شود. وفق قوانین در صورت عدم خروج خودروها در زمان مقرر، وصول تضامین و توقیف خودرو به ظن قاچاق صورت می گیرد. توصیه ما همواره این بوده است که خودروی ورود موقت برای کسب درآمد از محل خودروی وارده و توسعه گردشگری با حجم موتور بیش از 2500 سی سی و ارزش بیش از 40 هزار یورو مناسب بوده و واردات بصورت موقت برای مصرف شخصی به هیچ عنوان توصیه نمی گردد. تمدید مهلت خودروهای ورود موقت شده پس از دو سال منوط به وجود ظرفیت قانونی برای تمدید و همچنین تصمیم گیری هیات مدیره سازمان در تاریخ سررسید با عنایت به اقتضائات مدیریتی و عدم وجود منع قانونی در آن زمان دارد.
 میزان عوارض واردات خودرو به منطقه آزاد کیش چقدر است؟
در سال 1403 برای خودروهای هیبرید و برقی 5 درصد ارزش درج شده در سامانه TSC گمرک ایران و برای خودروهای احتراقی با توجه به ارزش آن اخذ عوارض شده است. ولیکن با پیگیری های معاون محترم اقتصادی و مساعدت مدیرعامل محترم سازمان، مقرر است از سال 1404 مبنای اخذ عوارض برای خودروهای برقی و هیبریدی همان 5 درصد ثابت مانده و مقیاس اخذ عوارض برای خودروهای بنزینی، حجم موتور آنها و حداکثر 25 درصد اخذ شود. همچنین برای همیاری و تسهیل نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، خودروهای هیبریدی تاکسی مشمول 1 درصد و تاکسی بنزینی 10 درصد عوارض گمرکی خواهند بود. همچنین عوارض واردات بصورت موقت نیز بصورت سالیانه در قالب هزینه‌های خدماتی دریافت و وصول می شود.
بر اساس این گزارش خودروی ورود موقت فقط شامل خودروهای با حجم موتور بیش از 2500 سی سی و ارزش بیش از 40 هزار یورو می شود و از ورود هر گونه خودرو جهت اخذ پلاک موقت بدون داشتن این شرایط جلوگیری بعمل می آید.

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/715885/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمرین بهاری پرسپولیس پیش از پرواز به رفسنجان

عکس | سلفی محمدرضا گلزار با ستاره المپیکی ایران

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ترانه «بگو به باران» را از چارتار بشنوید

ملودی ماندگار و آرامش بخش فیلم «گلادیاتور» با پیانو

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

رودریگو در اندیشه جدایی از رئال مادرید، به دو دلیل / ادعای بزرگ مارکا

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

آپدیت مصدومیت ستاره تمام نشدنی والیبال ایران

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای بازی با مس رفسنجان + ساعت بازی

روستای شفیع‌آباد در آستانه ثبت جهانی؛ گام بلند برای توسعه گردشگری

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

تک نوازی زیبای سه تار در طبیعت

موزیک ویدئوی «بدون قرار قبلی» با صدای محمد معتمدی

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فردا بازی بزرگی برابر پرسپولیس داریم؛ از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

پورموسوی: بازی با پرسپولیس روز بزرگی برای مس خواهد بود

برخی شیطنت کردند اما ما با خدا معامله کردیم!

تعریف محور‌های گردشگری مشترک کرمان و فارس

پورموسوی: فردا مصاف بزرگی برای ما و پرسپولیس خواهد بود/ 2 بار از تیم ملی امید پیشنهاد داشتم

تمرین علیه شایعات، تصویر علیه شنیده ها؛ بازداشتی در کار نبود!

بوژوویچ: سرقت نکردم، اجازه خداحافظی می‌دادید!

ماتزاری و استقلال، ماراتن دوباره آغاز شد!

برچسب غیرقابل فروش روی ستاره خاموش پرسپولیس

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

تک نوازی زیبای سه تار در منظره طبیعی

اجرای احساسی و زیبا از سینا درخشنده و حمید هیراد

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

شیلا، ستون خانواده: داستان یک ستاره و مادری که رویای او را ساخت/ پسری که سگها را دریبل می‌زند، حالا در اندیشه فتح اروپاست!

اعلام ترکیب النصر: رونالدو در اندیشه اولین فینال آسیایی

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند

از دستکاری ژنتیکی تا بیوتروریسم؛ هشدار حمله هکرها به دی‌ان‌ای انسان!

کمبود 300 هزار مترمربع فضای آموزشی در استان کرمان

بالا آمدن آب سد سیمره باعث قطع راه های ارتباطی روستاهای رودبار عرب شد